Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Αλλαγές στην αναγνώριση και καταγραφή των αιγοπροβάτων

Δημοσιεύτηκε η αριθ. 1952/92114/04.09.2017 (ΦΕΚ Β’3190) Υπουργική Απόφαση, με την οποία τροποποιούνται και συμπληρώνονται οι εθνικές διατάξεις που αφορούν στο επίσημο σύστημα αναγνώρισης και καταγραφής των αιγοπροβάτων.
Σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, σκοπός αυτής της ρυθμιστικής παρέμβασης είναι ο ορθολογισμός του συστήματος με στόχο την ενίσχυση της ενιαίας εφαρμογής σε όλη την επικράτεια και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού ελέγχων.
Με την  τροποποίηση:
α) κωδικοποιούνται οι πληροφορίες ανά εκμετάλλευση που απαιτούνται για τη συγκρότηση του επίσημου μητρώου αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων,
β) επαναπροσδιορίζονται οι περιπτώσεις των ζώων που κατά παρέκκλιση απαλλάσσονται από την υποχρέωση ηλεκτρονικής σήμανσης,
γ) ορίζονται ειδικότεροι κανόνες σε ότι αφορά τη διατήρηση αποθέματος μέσων σήμανσης από τον κάθε κτηνοτρόφο,

Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι ημεδαποί που πετούσαν πέτρες σε οχήματα στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Γέφυρας Καλογήρων, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τρία φορτηγά

Συνελήφθησαν, χθες (02-10-2017) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 17, 16, 15, 16 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, χθες το βράδυ στο 35,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Γέφυρας Καλογήρων, πετούσαν πέτρες σε διερχόμενα οχήματα, προκαλώντας υλικές ζημιές σε τρία Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

Γιάννινα: Συνελήφθη 37χρονη για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, προχθές (01-10-2017) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δύο μηνών, για κλοπή.  

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη προμήθειας καυσίμων & λιπαντικών Δ.Ε. Άνω Καλαμά

ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

 Ο Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου Ν. Ιωαννίνων διακηρύσσει τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου», για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους το οποίο άρχεται από την υπογραφή των συμβάσεων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής, για μεν τα καύσιμα το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες και επί τοις εκατό (%) στη μέση τιμή λιανικής πώλησης, όπως αυτές προσδιορίζονται από το δελτίο τιμών που εκδίδεται από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για δε τα  είδη προστασίας κινητήρα (λιπαντικά, αντιψυκτικά, υγρά φρένων) τη χαμηλότερη τιμή στο σύνολο των ειδών της ομάδας, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 74.398,51€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. 
Χρηματοδότηση: Ίδιοι πόροι του Δήμου Πωγωνίου
Προσφορές υποβάλλονται για μία ή και τις δύο ομάδες για το σύνολο όμως των ειδών της κάθε ομάδας.
Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 12/10/2017, ημέρα Πέμπτη  και από ώρα 12:00 π.μ. (έναρξη υποβολής προσφορών) έως 13:00μ.μ. (λήξη υποβολής προσφορών).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο χώρο του Δημαρχιακού Καταστήματος (Καλπάκι Ιωαννίνων, αίθουσα Tουριστικής προβολής του Δήμου Πωγωνίου) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Σήμερα (03-10-2017) και ώρα 12:00΄, στο Καναλλάκι Πρέβεζας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Θεσπρωτίας

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για κλοπές σε βάρος τριών ατόμων, ενός 48χρονου υπηκόου Αλβανίας και δύο ημεδαπών, ηλικίας 48 και 59 ετών

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, τέσσερις υποθέσεις κλοπών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, σε βάρος τριών ατόμων, ενός 48χρονου υπηκόου Αλβανίας και δύο ημεδαπών, ηλικίας 48 και 59 ετών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι παραπάνω δράστες εμπλέκονται κατά περίπτωση, σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών γεωργικών εργαλείων και μηχανημάτων που έγιναν κατά τους τελευταίους μήνες, σε αποθήκες ιδιοκτησίας ημεδαπών στον Παραπόταμο και στο Παλαιοχώρι Θεσπρωτίας, καθώς και σε χώρους δήμων πρώην Παραποτάμου και Ηγουμενίτσας.
Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και σε κρύπτες που χρησιμοποιούσαν οι δράστες στην περιοχή του Παραποτάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη προμήθειας καυσίμων & λιπαντικών για τη ΔΕ Καλπακίου & τα νομικά πρόσωπα του δήμου


ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Δήμου Πωγωνίου Ν. Ιωαννίνων διακηρύσσει τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την «Προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών, για τη Δ.Ε. Καλπακίου και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Πωγωνίου», για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους το οποίο άρχεται από την υπογραφή των συμβάσεων, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής, για μεν τα καύσιμα το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες και επί τοις εκατό (%) στη μέση τιμή λιανικής πώλησης, όπως αυτές προσδιορίζονται από το δελτίο τιμών που εκδίδεται από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου, για δε τα  είδη προστασίας κινητήρα (λιπαντικά, αντιψυκτικά, υγρά φρένων) τη χαμηλότερη τιμή στο σύνολο των ειδών της ομάδας, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 73.389,40€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Χρηματοδότηση: Ίδιοι πόροι του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων που εποπτεύονται απ’ αυτόν.
Προσφορές υποβάλλονται για μία ή περισσότερες ομάδες για το σύνολο όμως των ειδών της κάθε ομάδας.
Ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η 12/10/2017, ημέρα Πέμπτη  και από ώρα 10:00 π.μ. (έναρξη υποβολής προσφορών) έως 11:00 π.μ. (λήξη υποβολής προσφορών).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο χώρο του Δημαρχιακού Καταστήματος (Καλπάκι Ιωαννίνων, αίθουσα Tουριστικής προβολής του Δήμου Πωγωνίου) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Ξεμπλόκαρε η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Στο 90% η συμμετοχή

Και η τροπολογία ξεμπλόκαρε αλλά και επιτάχυνε την όλη διαδικασία ,η οποία είχε ακυρωθεί στην πράξη από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της απροθυμίας να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των περισσότερων υπαλλήλων(μετά από παρότρυνση για αποχή και της ΑΔΕΔΥ).
Ο φόβος φυλάει τα έρμα και στο Δημόσιο. Απόδειξη αυτού η τροπολογία Γεροβασίλη-Σκουρλέτη που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και η οποία πάγωνε τις προαγωγές όσων υπαλλήλων ή προϊσταμένων δεν θα συμμετείχαν στην διαδικασία της αξιολόγησης.
Και η τροπολογία ξεμπλόκαρε αλλά και επιτάχυνε την όλη διαδικασία ,η οποία είχε ακυρωθεί στην πράξη από τον περασμένο Μάρτιο λόγω της απροθυμίας να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση των περισσότερων υπαλλήλων (μετά από παρότρυνση για αποχή και της ΑΔΕΔΥ).
Έτσι με την ολοκλήρωση χθες της πρώτης φάσης της διαδικασίας αξιολόγησης της επαγγελματικής επάρκειας η συμμετοχή των υπαλλήλων έφτασε στο 90% ,ενώ μέχρι πρότινος ήταν στο 20%,ενώ από πλευράς προϊσταμένων η συμμετοχή έφτασε το 100% (εξαιρούνται  της αξιολόγησης τα σώματα ασφαλείας και οι εκπαιδευτικοί).
Η διαδικασία της αξιολόγησης, που αποτελεί και βασικό προαπαιτούμενο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος, στην πρώτη της φάση αφορούσε την σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τους υπαλλήλους (περιλαμβάνουν την αναγραφή τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, εργασιακής εμπειρίας κλπ) οι οποίες  θα εξεταστούν ενδελεχώς από δύο αξιολογητές προϊσταμένους τους οι οποίοι και θα προχωρήσουν, μέσα σε αυστηρά καθορισμένα χρονικά όρια (έως το τέλος του χρόνου)στη βαθμολόγηση του κάθε υφισταμένου τους υπαλλήλου.

ΚΚΕ: Η «ανάπτυξή» τους είναι για τα συμφέροντα των λίγων

Η Περιφέρεια Ηπείρου μαζί με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον ΓΑΣ Ενωση Αγροτών στην ημερίδα που πρόσφατα οργάνωσαν, προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να πείσουν την μικρομεσαία αγροτιά που στενάζει, ότι αξιοποιώντας το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 θα έρθει η «ανάπτυξη» του πρωτογενούς τομέα στην Ήπειρο. 
Στη ημερίδα αυτή έδωσαν το παρών όλοι όσοι συντάσσονται με την επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα, που υποστηρίζουν την Κοινή (Αντι)αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και η οποία έχει  ξεκληρίσει την μικρομεσαία αγροτιά, ανεξαρτήτως των επιμέρους αποχρώσεών τους.
"Για ποιον" όμως θα είναι η "ανάπτυξη" που μιλάνε, το είπε καθαρά στο χαιρετισμό του ο κ. Ε. Αργύρης που διετέλεσε Υφυπουργός επί ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  λέγοντας χαρακτηριστικά: 
«Υπάρχουν εταιρείες κολοσσοί στην περιοχή όπως η Πίνδος και ο Νιτσιάκος, το κτήμα Γκλίβανος και η Ζοινος, η Δωδώνη … που μπορούν να αξιοποιηθούν».
Οι εταιρείες κολοσσοί που ανέφερε ο κ. Ε Αργυρης αξιοποίησαν ανάλογα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν, ανέπτυξαν επενδυτικά σχέδια, αύξησαν την παραγωγή και τους τζίρους τους. 
Όμως ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι μικροί παραγωγοί είδαν να αυξάνεται το εισόδημά τους. Αντίθετα οι εργαζόμενοι στην ΠΙΝΔΟ και ΝΙΤΣΙΑΚΟ, είδαν μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση εργασίας που να κτυπάει κόκκινο, αντικατάσταση εργαζόμενων με φθηνότερα εργατικά χέρια, αύξηση των εργαζόμενων που δουλεύουν μέσω εργολάβων με χειρότερους όρους δουλειάς και αμοιβής. Από την άλλη μεριά οι μικροπτηνοτρόφοι είναι εξαρτημένοι από ότι ποιότητας πρώτες ύλες τους προμηθεύουν (νεοσσοί, φυράματα κα), τους καθορίζουν πόσο και τι θα παράγουν και τους αγοράζουν τα προϊόντα τους σε όποια τιμή θέλουν. Ωφελημένοι είναι μόνο οι μεγαλοπτηνοτρόφοι που πατάνε πάνω στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και πάνω στους μικρούς παραγωγούς μέσα σε κάθε συνεταιρισμό.
Ακόμη και στην «ΔΩΔΩΝΗ» που έχει εξωστρέφεια, έχει μπει στην διατροφική αλυσίδα  46 άλλων χωρών και έχει ανακοινώσει ότι έχει αυξήσει τις εξαγωγές κατά 40% στα τελευταία τρία χρόνια, η κατάσταση δεν είναι διαφορετική. Οι εργαζόμενοι και εκεί είδαν μειώσεις μισθών, οι συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου είναι καθεστώς, η δουλειά χωρίς ρεπό γι ολόκληρές εβδομάδες είναι κανόνας και η πλειοψηφία των μικροκτηνοτρόφων είδαν να μειώνεται η τιμή του γάλακτος. 

Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου: Τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ώρα 20.00, στα πλαίσια του 2ου Παραδοσιακό Φεστιβάλ Ζωγράφου στο πάρκο Γουδή, σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου, διοργανώνουν συναυλία ηπειρώτικης μουσικής με τον ΠέτροΛούκα Χαλκιά και την Αντώνη Κυρίτση



Ανακοίνωση

0 Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η Ήπειρος'', τη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20.00', στα πλαίσια του 2ου Παραδοσιακό Φεστιβάλ Ζωγράφου στο πάρκο Γουδή, σε συνεργασία με το Δήμο Ζωγράφου, διοργανώνουν συναυλία ηπειρώτικης μουσικής με τον ΠέτροΛούκα Χαλκιά και την Αντώνη Κυρίτση. 
Συμμετέχουν  και θα χορέψουν ηπειρώτικους χορούς, τα χορευτικά τμήματα του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου και της Ένωσης Ηπειρωτών Ζωγράφου. 
Θα ακολουθήσει ηπειρώτικο γλέντι.
Σας περιμένουμε όλους.


Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου ''Η Ήπειρος''

Οι 6+1 λόγοι που «ανθίζουν» τα διαζύγια το φθινόπωρο

Στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια τα διαζύγια έχουν εκτοξευθεί στο 34% και οι δυσοίωνες προβλέψεις αναφέρουν ότι σύντομα θα φθάσουν το 50%, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Το φθινόπωρο είναι μάλιστα από τις εποχές που «ανθίζουν» οι αιτήσεις διαζυγίων, ενώ το «ασθενές» φύλο παίρνει συνήθως την πρωτοβουλία για το χωρισμό!
Οι γυναίκες  απαιτούν με ευκολία από τους άνδρες «διαζύγιο εδώ και τώρα», σύμφωνα με μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ το 2015 από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.
Είτε ο λόγος είναι η απιστία – ενίοτε ακόμη και η υποψία της – είτε οι παρεμβάσεις της πεθεράς, είτε τα οικονομικά ζόρια, είναι εκείνες που «τα παίζουν όλα για όλα», αν πιστεύουν ότι τις… πνίγει ο έγγαμος βίος.
Το άδοξο τέλος μιας αγάπης στην καλύτερη περίπτωση οδηγείται «νύχτα», σε συναινετικό διαζύγιο – εξπρές.
Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης από την Αμερικανική Κοινωνιολογική Ένωση, που έδειξε ότι το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι εποχές, κατά τις οποίες  γίνονται οι περισσότερες αιτήσεις διαζυγίων.
Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό δεν είναι κάτι τυχαίο, καθώς πρόκειται για τους μήνες κατά τους οποίους οι περισσότεροι απολαμβάνουν τις χειμερινές ή τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
«Βάσει της έρευνας, κατά την περίοδο των διακοπών ζούμε τους λεγόμενους “κύκλους αισιοδοξίας” στον γάμο. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουμε από την αρχή να «δουλεύουμε» τη σχέση μας, μόνο και μόνο για να ανακαλύψουμε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο και μόνο επειδή περάσαμε ωραία στις διακοπές, ήρθαμε πιο κοντά, κάναμε περισσότερο σεξ κτλ. Αντιθέτως έρχονται στην επιφάνεια, ενίοτε και πιο “επιθετικά”», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PSC, PhD, ουρολόγος - ανδρολόγος, πρόεδρος του International Andrology και διευθυντής του Τμήματος Σεξουαλικής Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Κατά τους Αμερικανούς ερευνητές, αυτή η συνειδητοποίηση γεννά απογοήτευση και αποκαλύπτει τα άλυτα προβλήματα του κάθε γάμου, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να κανονίζει άμεσα ραντεβού με τους δικηγόρους του. 

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΥΚΛΙΩΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»: Γιορτή τσίπουρου το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου

Το Τμήμα Άμεσης Δράσης στην Ελεούσα επισκέφθηκαν ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Το Τμήμα Άμεσης Δράσης της Δ/νσης Αστυνομίας Ιωαννίνων που λειτουργεί στη Δ.Κ. Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας  ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Κων/νο Τσουβάλα, συνοδευόμενοι από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Κων/νο Σκούμα και τον Αστυνομικό Δ/ντη Ιωαννίνων Ιωάννη Βασιλάκο. Στο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου στη Δ.Κ. Ελεούσας όπου στεγάζεται το Τμήμα Άμεσης Δράσης, τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ο Διοικητής του Τμήματος Κων/νος Γεωργίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και το προσωπικό του Τμήματος.
«Η σημερινή μέρα μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους καθώς αποδεικνύει ότι ο σχεδιασμός που κάναμε για την αποκέντρωση των υπηρεσιών σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδίδει «καρπούς» πρώτα και κύρια προς όφελος των πολιτών», ανέφεραν μεταξύ άλλων τόσο ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης όσο και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ευχαριστώντας το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφασή τους να παραχωρήσουν τμήμα του παλαιού δημαρχείου στην Ελεούσα για τη στέγαση του Τμήματος Άμεσης Δράσης.

Επίσκεψη του Γ.Γ. δημόσιας τάξης και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., στο τμήμα της Τύριας

Το αστυνομικό τμήμα στην Τύρια του Δήμου Δωδώνης,                     επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.
Στο αστυνομικό τμήμα τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δωδώνης
Χρήστος Ντακαλέτσης.

Στις δηλώσεις τους στα  τοπικά ΜΜΕ, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, δήλωσε ενθουσιασμένος  από τις εγκαταστάσεις και το ανθρώπινο δυναμικό, ενώ ο δήμαρχος Δωδώνης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την λειτουργία  του τμήματος.