Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Αναβλήθηκαν για τις 17 Σεπτεμβρίου οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 


Εξαιτίας της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της χώρας, η πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισε την αναβολή των εκλογών ανάδειξης Προέδρου για τις 17 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τις 24 Σεπτεμβρίου. 

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και την αγωνία μας για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Παράλληλα, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και σε όλους όσοι επιχειρούν στο πεδίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται. Ήδη έχει οργανωθεί επιχείρηση αλληλεγγύης από την “Αλληλεγγύη για όλους” με αποστολή μιας πρώτης βοήθειας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει ενημέρωση τις αμέσως επόμενες ημέρες για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα σημεία συγκέντρωσης. Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλουν με όλες τους δυνάμεις στις δράσεις αλληλεγγύη.

Αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων από τον Οκτώβριο

 


Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι, επειδή εκλείπουν πλέον οι λόγοι (covid-19) για την – κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 34 του ν. 4611/2019 – πληρωμή των μηνιαίων συντάξεων του φορέα σε τρεις αντί δύο ημέρες, από τις συντάξεις μηνός Οκτωβρίου 2023 και εφεξής οι ημερομηνίες πληρωμής διαμορφώνονται διαφορετικά.

Ειδικότερα, από τον Οκτώβριο 2023 και μετά, οι συντάξεις για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ, για τους μη μισθωτούς, θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια:

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Οκτωβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 26/09/2023, ημέρα Τρίτη, για δε τους μισθωτούς στις 28/09/2023, ημέρα Πέμπτη.

Οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι της Τ.Κ. Δολιανών με τον συνδυασμό «ΠΩΓΩΝΙ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»

 


Πανέτοιμοι και αξιόμαχοι οι υποψήφιοι  σύμβουλοι τοπικής κοινότητας Δολιανών!!!

ΠΩΓΩΝΙ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

Θάλεια Τσάτη-Τζαβέλλα

Νικολέτα  Χαρισιάδη

Ανδρομάχη Μπούντζα-Σώτου

Μήλιος  Αθανάσιος       

Τέτσικα   Ευαγγέλια

Μειωμένες τιμές εισιτηρίων στα ΜΜΜ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

 


Με κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και στα εισιτήρια ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου αυτοί να μεταβούν στην περιοχή τοποθέτησης και ανάληψης υπηρεσίας.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια:

Ανακοινώνονται εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από τους μόνιμους τόπους κατοικίας τους προς το τελικό νησί, στο οποίο ανέλαβαν υπηρεσία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης θα είναι η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που αναφέρει την πρόσληψή τους, και η Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Εισιτήρια ΚΤΕΛ:

Με έκπτωση 50% μπορούν να μεταβούν με τα ΚΤΕΛ στον τόπο ανάληψης υπηρεσίας, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, οι αναπληρωτές και οι νεοδιότιστοι εκπαιδευτικοί, καθώς η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν ημεδαπός και ανήλικος αλλοδαπός, για κλοπές

 


Συνελήφθησαν ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας ημεδαπός και ανήλικος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας, οι κατηγορούμενοι, πρωινές ώρες της 5-9-2023 αφαίρεσαν ποδήλατο αξίας -300- ευρώ από το κλιμακοστάσιο πολυκατοικίας.

Επίσης, διακριβώθηκε ότι την 3-8-2023 αφαίρεσαν από δημόσια υπηρεσία διάφορα εργαλεία αξίας περίπου -870- ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μεταπώλησαν σε επαγγελματία της περιοχής.

Όλα τα αντικείμενα, ποδήλατο και εργαλεία ανευρέθηκαν, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στους δικαιούχους.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ισχυρό μήνυμα νίκης στην πρώτη ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου


“Πρώτοι από την πρώτη”!

Mε αυτό το μήνυμα άνοιξε και έκλεισε την πρώτη κεντρική ομιλία του ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6, Σεπτεμβρίου στο Δήμου Νικολάου Σκουφά στην Άρτα. Παρόλο τον βροχερό καιρό, δεκάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν την ομιλία του επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου στην ομιλία του στάθηκε σε ορισμένα κεντρικά σημεία.

Ανέλυσε διεξοδικά το πρόγραμμα και τους άξονες ανάπτυξης που αφορούν την Άρτα. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές, υγρό στοιχείο και αγροτική παραγωγή βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που αφορούν την Άρτα.

Όσον αφορά το υγρό στοιχείο οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν καταρτίσει σχέδιο τόσο για την ολιστική ανάπτυξη του Πέτα όσο και για την διευθέτηση και την ανάπτυξης της παραποτάμιας περιοχής. Ο Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρθηκε και στο ξενοδοχείο Ξενία, τονίζοντας πως πρέπει να λειτουργήσει εκ νέου ως ξενοδοχείο για να αποτελέσει πόλο έλξης.

Σημείο κλειδί στο πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου αποτελεί η στρατηγική “Από το ράφι στο χωράφι” , που θα οδηγήσει σε νέα προϊόντα και αλλαγή της καλλιέργειας σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Πάνω σε αυτό το σχέδιο, ο κύριος Ριζόπουλος δήλωσε πως η Περιφέρεια θα είναι αρωγός σε ό,τι χρειαστούν οι αγρότες.

Ένα από τα καινούργια πρότζεκτ που ανακοίνωσε είναι ότι θα ηγηθεί προσωπικής εκστρατείας ούτως ώστε να φέρει στην Άρτα καλοκαιρινό τμήμα του Πανεπιστημίου Κορνέλ (Cornell) της Αμερικής.

Μάνης Γεώργιος: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 


Οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε μέσω του φωτογραφικού  μου φακού και με στηρίζετε στην προσπάθειά μου να αναδείξω όλους εκείνους τους κρυμμένους θησαυρούς που καθιστούν τον τόπο μας μοναδικό!!

Είμαι ο Γιώργος ο Μάνης ή για κάποιους ο ManisGeo. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κεφαλόβρυσο του Δήμου Πωγωνίου.

Σπούδασα Μηχανικός συστημάτων Αυτοκινήτου και υπηρετώ στις Ένοπλες Δυνάμεις.  

Με κίνητρο την αγάπη μου για το Πωγώνι, θέτω εκ νέου τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου μέσω της "ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ" με επικεφαλή τον ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΨΑΛΗ.

Πιο δυνατός, πιο ώριμος και πιο έμπειρος, ζητώ τη στήριξή σας προκειμένου  να εργαστώ ώστε τα μικρά και μεγαλύτερα χωριά που συνθέτουν το Πωγώνι, να ξεκινήσουν πάλι την ανοδική τους πορεία.

Μάνης Γεώργιος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Άνω Πωγωνίου)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Παρακάλαμος: Αγιασμός των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:30 π.μ.,

 

Προχωρά η διαδικασία επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος από τα αιολικά πάρκα

 


Τον οριστικό κατάλογο των παροχών των οικιακών καταναλωτών που δικαιούνται επιστροφή χρημάτων στους λογαριασμούς τους μέσω του τέλους 1% που έχει παρακρατηθεί από τα αιολικά πάρκα για την παραγωγή του 2020 ανάρτησε στη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή του ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως ενημέρωσε σήμερα η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ)

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να χρησιμοποιήσει τον σύνδεσμο https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html να επιλέξει «Οριστικός Πίνακας Δικαιούχων Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020», να συμπληρώσει τα στοιχεία της παροχής του και να μάθει αν είναι δικαιούχος έκπτωσης στο λογαριασμό του ρεύματός του. H ανάρτηση αυτής της πληροφορίας από το ΔΕΔΔΗΕ ήταν ένα από τα τελευταία βήματα που απαιτούνται για την πραγματική πίστωση της έκπτωσης στους δικαιούχους.

Όπως αναφέρει η Ένωση, η έκπτωση αυτή είναι ένα από τα οφέλη που προσφέρουν τα αιολικά πάρκα στις τοπικές κοινωνίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νομοθεσία το 3% του τζίρου των αιολικών πάρκων παρακρατείται αυτόματα και αποδίδεται αφενός στους Δήμους για την εκτέλεση τοπικών έργων και αφετέρου στους κατοίκους των χωριών που φιλοξενούν τα αιολικά πάρκα. Το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί είναι 10,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιερά Σύνοδος: Οι επιφυλάξεις που εκφράζονται για νέες ταυτότητες δεν είναι ορθόδοξης προέλευσης

 


Η ανακοίνωση της Διαρκής Ιεράς Σύνοδου της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, τις οποίες η υπεύθυνη Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να εκδώσει, δημοσιοποιεί τις κατωτέρω θέσεις Της, απευθυνόμενη προς τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό:

1. Η Ιερά Σύνοδος αντιλαμβάνεται την ανησυχία κάποιων χριστιανών, γι’ αυτό ζητά από όλους να έχουν εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και τους υπεύθυνους Ποιμένες Της, οι οποίοι γρηγορούν για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη ζωή των πιστών.

2. Όσες απόψεις ή επιφυλάξεις αναπαράγονται από παραθρησκευτικές αντιλήψεις γύρω από τις αστυνομικές ταυτότητες των πολιτών δεν είναι αμιγώς ορθόδοξης προέλευσης.

3. Δεν είναι θεολογικώς ισχυρές οι θεωρίες ότι προσβάλλεται το δόγμα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού από τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας αστυνομικής ταυτότητας, όπως αυτή ρυθμίζεται από τις ισχύουσες Υπουργικές Αποφάσεις (2018, 2019, 2023). Επίσης παραθρησκευτική αφετηρία έχει η χρήση φράσεων περί «ηλεκτρονικού φακελώματος» που επιβάλλει η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και η «παγκοσμιοποίηση», καθώς δεν στοχεύει στην προστασία των ατομικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά υπονοεί ότι η Ελληνική Δημοκρατία, οι υπηρεσίες της και η εκάστοτε εκλεγμένη Κυβέρνηση είναι «όργανα του Αντιχρίστου».

Δήμος Ζίτσας: Υπεγράφη και ξεκινά η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ελεούσας

 


Ένα εμβληματικό έργο, όνειρο δεκαετιών για τη Δ.Ε. Πασσαρώνος και το Δήμο Ζίτσας παίρνει «σάρκα και οστά». Πρόκειται για το κλειστό γυμναστήριο Ελεούσας η κατασκευή του οποίου ξεκινά μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης το πρωί της Τετάρτης (06/09/2023) από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας παρουσία του εντεταλμένου Συμβούλου Αθλητισμού και νεολαίας Γιώργου Λαδά και του Πρόεδρου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Φώτη Ράρρα.

  Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.558.000,00 € χρηματοδοτείται από Πιστώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ζίτσας.

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Αύγουστο 2023 στην Ήπειρο

 


Με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας, δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Αύγουστο του 2023, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου σημειώθηκαν –17- τροχαία ατυχήματα (έναντι -18- το 2022). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:

-4- θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι -3- το 2022)

κανένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι -1- το 2022).

-13- τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι -14- το 2022)

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά -26- παθόντες (έναντι –25- το 2022).

Ειδικότερα, καταγράφηκαν:

-4-νεκροί (όπως και το 2022)

κανένας σοβαρά τραυματίας (έναντι -1- το 2022)

-22- ελαφρά τραυματίες (έναντι -20– το 2022)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

Τάσσης Παναγιώτης: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 


Παρακολουθώντας για χρόνια τα δρώμενα στον δήμο Πωγωνίου ως επιχειρηματίας και δημότης επιλέγω να βάλω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του κ. Κώστα Καψάλη.

Σας ευχαριστώ θερμά για την στήριξή σας τόσα χρόνια στην επιχείρισή μου, Πηγές Βελλάς.

Θα χαρώ να κάνω κάτι καλό και να συνεισφέρω στον τόπο μας μέσα από την συμμετοχή μου στα κοινά.

Τάσσης Παναγιώτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

 


Την Πέμπτη 7  Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-14:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσας, 09:00-14:00

Καβάλα, Νομαρχείο Καβάλας, Εθνικής Αντιστάσεως 16 , 09:00-14:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

Θυρεοειδής και ο διάσημος κύριος…Χασιμότο

 


Κάποιες ασθένειες ή σύνδρομα φέρουν ένα κύριο όνομα. Από τα πιο διάσημα είναι το όνομα του Ιάπωνα Hakaru Hashimoto, που το 1912 περιέγραψε κυτταρολογικά την ομώνυμη θυρεοειδίτιδα.

 Στην ιατρική όλες οι παθήσεις που τελειώνουν σε -ίτιδα δηλώνουν φλεγμονή. Υπάρχουν οξείες και χρόνιες φλεγμονές. Μερικές φορές οι χρόνιες φλεγμονές δεν γίνονται αντιληπτές, δηλαδή δεν συνοδεύονται από συμπτώματα. Μια τέτοια περίπτωση είναι η χρόνια θυρεοειδίτιδα τύπου Χασιμότο, η οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν έχει ιδιαίτερη κλινική εικόνα.

«Η διάγνωσή της γίνεται μετά από μια αιμοληψία, εάν βρεθούν υψηλά αντιθυρεοειδικά αντισώματα ενάντια σε ένα ένζυμο, την θυρεοειδική υπεροξειδάση (thyro per oxidase ΤΡΟ), ή ενάντια σε μια πρωτεΐνη, την θυρεοσφαιρίνη (thyroblobuline Τg). Ισχυρές ενδείξεις επίσης έχουμε από την υπερηχογραφική εικόνα που χαρακτηρίζεται από ανομοιογένεια. Φυσικά η κυτταρολογική εξέταση προϊόντων παρακέντησης ή βιοψίας είναι άλλη μια επιβεβαίωση της χρόνιας θυρεοειδίτιδας με σημαντική παρουσία λεμφοκυττάρων. Ωστόσο δεν είναι η κυτταρολογική εξέταση που θα κάνει τη διάγνωση», επισημαίνει ο κ. Χάρης Κανδηλώρος Ενδοκρινολόγος, Διαβητολόγος, Διατροφολόγος Επιστημονικός συνεργάτης Metropolitan General – διαγνωστικών κέντρων HealthSpot.

Και γιατί να γίνει διάγνωση θυρεοειδίτιδας; Γιατί μας ενδιαφέρει να μάθουμε ότι έχουμε θυρεοειδίτιδα; Σε τι θα μας χρησιμεύσει στην καθημερινή μας ζωή; Αφού δεν πονάμε; Αφού δεν υποφέρουμε; Γιατί να το ψάξουμε; Μήπως αν γίνει διάγνωση θυρεοειδίτιδας θα μπορέσει ο ενδοκρινολόγος να μας θεραπεύσει; 

Υπάρχει αγωγή ανοσοκατασταλτική που θα σταματήσει την παράλογη αυτή παραγωγή αντισωμάτων;
«Στα παραπάνω ερωτήματα, η απάντηση είναι όχι», τονίζει ο ειδικός και συνεχίζει:
«Τα αντιθυρεοειδικά αντισώματα συχνά “ερεθίζουν” το θυρεοειδή. Το αποτέλεσμα είναι μετά από κάποιο διάστημα να μην γίνεται πλέον σωστά η παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και να έχουμε υποθυρεοειδισμό. Ο υποθυρεοειδισμός έχει συμπτώματα και φυσικά τότε πλέον ενδείκνυται η αγωγή με θυρεοειδικά σκευάσματα.