Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Νεκρός ανασύρθηκε ο 57χρονος κυνηγός από χαράδρα κοντά στη Βήσσανη Πωγωνίου

 


Νεκρός ανασύρθηκε ο 57χρονος κυνηγός από το Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου, μετά από πτώση που είχε σε χαράδρα κοντά στη Βήσσανη Πωγωνίου.

Ο άτυχος 57χρονος έπεσε σε χαράδρα και χτύπησε στο κεφάλι.

Οι οικείοι του δεν τον έβρισκαν στο τηλέφωνο και ενημέρωσαν στις 3 σήμερα το μεσημέρι την Πυροσβεστική.

Αμέσως στήθηκε η  επιχείρηση από την ΕΜΑΚ, σε συνεργασία με το Π.Κ. Δελβινακίου.

Λίγη ώρα μετά εντοπίστηκε ο 59χρονος και ξεκίνησε επιχείρηση για την ανάσυρσή του, μέσα από το ποτάμι.

Τον 57χρονο, παρέλαβα χωρίς τις αισθήσεις του ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λίγο πριν της 7 το βράδυ και λίγη ώρα μετά, στο νοσοκομείο απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μοτοσυκλέτα παρέσυρε και σκότωσε 54χρονη στην Κρυσταλοπηγή (Σέλιανη) Παραμυθιάς


 

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 54χρονη γυναίκα όταν κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, μηχανή που οδηγούσε 21χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω της, στην Κρυσταλοπηγή (Σέλιανη) Παραμυθιάς.

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, ερευνά το Τμήμα Τροχαίας.

Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

 

Με ανατροπή ο Βόλος νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ

Ο Βόλος με γκολ του Αμρ Ουάρντα στο 77΄ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από νωρίς κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ και συγκεκριμένα στο 3΄ ο Σιόντης έβγαλε μία σέντρα από τα δεξιά, ο Παμλίδης στόπαρε την μπάλα με το στήθος και έκανε το γυριστό σουτ κερδίζοντας τον Γκαραβέλη για το 0-1.

Στο 56΄ ο Μαρτίνες έκανε τρομερή ενέργεια και έβγαλε την σέντρα προς τον Ουάρντα με τον Σιόντη να κάνει χέρι.

Ο Μπαριέντος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έγραψε το 1-1.

Στο 77΄ ο Μπαριέντος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Αμρ Ουάρντα έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπες Πέρεζ):

Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης (37' λ.τρ. Περέα), Μπαριέντος, Μαρτίνες (90' Νίνης), Ουάρντα, Δουβίκας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης):

Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας (89' Μπρένερ), Πίρσμαν, Σιόντης (80' Ντομίγκες), Καρτάλης (80' Ελευθεριάδης), Κάστρο, Νάουμετς (61' Λεό), Παμλίδης, Κρίζμαν.

Πτώση κυνηγού σε χαράδρα στη Βήσσανη Πωγωνίου

 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ατύχημα έγινε στην περιοχή της Βήσσανης Πωγωνίου, όταν 57χρονος κυνηγός γλίστρησε με αποτέλεσμα την πτώση του σε χαράδρα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής για την ανάσυρση του  κυνηγού.

ΕΟΔΥ: Δέκα νέοι θάνατοι σήμερα, 482 νέα κρούσματα

 


19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα νέοι θάνατοι, 482  νέα κρούσματα.  

«Σήμερα ανακοινώνουμε 482 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 46 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24932, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3475 (13.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10037 (40.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

83 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 24 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 256 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 10 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 500 θανάτους συνολικά στη χώρα. 188 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Νίκος Χαρδαλιάς: 256 τα ενεργά κρούσματα στα Γιάννενα, κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα


Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου  τα Ιωάννινα και μετείχε σε σύσκεψη μαζί με τους δύο Γενικούς Γραμματείς, τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου και τον Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο, τον προϊστάμενο της Δ/νσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ κ. Σπύρο Σαπουνά, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες, τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ . Μωυσή Ελισάφ, τον Προιστάμενο της Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο κ.α.

Η σύσκεψη αφορούσε στην μεγάλη αύξηση των ποσοστών των κρουσμάτων του κορονοϊού COVID -19 φέρνοντας την πόλη των Ιωαννίνων σε οριακό σημείο και η απειλή για τοπικό lockdown να είναι πιο ορατή από ποτέ.Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, έκανε έκκληση προς τους κατοίκους των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής να τηρούν τα επόμενα 24ωρα «ευλαβικά και πειθαρχημένα» τα μέτρα πρόληψης.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι τα επόμενα 24ωρα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται πειθαρχημένα τα μέτρα, επεσήμανε πως γίνεται εντατικοποίηση έλεγχων και επικαιροποίηση στρατηγικής για συγκεκριμένες γειτονιές, ενώ έκανε ισχυρή σύσταση για μάσκες και αποφυγή συχνωτισμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, υπάρχει η επιδημιολογική πίεση, ενώ, καθώς βρισκόμαστε πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο, το αν περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις που όλους μας στεναχωρούν γιατί έχουν αποτέλεσμα στην κανονικότητα στον επχειρηματικό, τον οικογενειακό προγραμματισμό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους».

Δέκα εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (43.817) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(8) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (866) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (72) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (178) σχετικές παραβάσεις.

(3) για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (225) σχετικές παραβάσεις.

(219) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

(40) στη Στερεά Ελλάδα,

(38) στην Κεντρική Μακεδονία,

(30) στη Θεσσαλονίκη,

(25) στο Βόρειο Αιγαίο,

(19) στην Ήπειρο,

(15) στα Ιόνια Νησιά,

(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(10) στην Πελοπόννησο ,

 (9) στην Κρήτη,

 (7) στη Δυτική Μακεδονία,

 (5) στην Αττική,

 (4) στη Θεσσαλία,

 (3) στη Δυτική Ελλάδα και

 (3) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (21.167) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (21.151) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στο 20ο χμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς που εμπλέκονται σε υπόθεση διευκόλυνσης εξόδου παράτυπων μεταναστών από τη χώρα

 


Συνελήφθησαν χθες (16-10-2020) μετά τα μεσάνυχτα στο 20ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κακαβιάς από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμετοχή σε υπόθεση διευκόλυνσης εξόδου παράτυπων μεταναστών από τη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους συλληφθέντες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να προσεγγίζουν έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που ήταν ακινητοποιημένο στο σημείο.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι εντός του ακινητοποιημένου οχήματος βρίσκονταν (8) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες μετέβησαν στο σημείο όπου βρίσκονταν οι παράτυποι μετανάστες, προκειμένου να φροντίσουν για τη μεταφορά τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα, με απώτερο σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης κατασχέθηκαν:

• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι συλληφθέντες, στο οποίο είχαν τοποθετήσει  πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος

• το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν οι παράτυποι μετανάστες

• δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (19/10 - 25/10/2020)

 

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 19 έως 25 Οκτωβρίου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

· Δευτέρα (19-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Βουτσαράς - Κούρεντα - Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγκος - Κόντσικα - Ασβεστοχώρι

· Τρίτη (20-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι - Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα

· Τετάρτη (21-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο - Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι.

· Πέμπτη (22-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες.

· Παρασκευή (23-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

·  Κυριακή (18-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 23:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι – Καλπάκι.

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

·  Δευτέρα (19-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Ρουψιά – Ωραιόκαστρο - Άγιος Κοσμάς-Κάτω Μερόπη-Παλαιόπυργος-Μερόπη-Κακόλακκος-Δολό.

· Τρίτη (20-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι – Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή

· Τετάρτη (21-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.

·  Πέμπτη (22-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο.

·   Παρασκευή (23-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Συρράκο – Καλαρρύτες – Ματσούκι.

· Κυριακή (25-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 23:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σενίκο - Δομολεσσά - Μικροχώρι - Κερασέα – Λωζανά - Ραδοβίζι - Διχούνι.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:

· Δευτέρα (19-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος

· Τετάρτη (21-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές

·  Πέμπτη (22-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα

·  Παρασκευή (23-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά

·  Σάββατο (24-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

·  Δευτέρα (19-10-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα –Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.

· Τρίτη (20-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.

· Τετάρτη (21-10-2020) και ώρες από 16:00 έως 23:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς – Κρανέα.

· Πέμπτη (22-10-2020) και ώρες από 16:00 έως 22:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια – Στεφάνη.

·  Παρασκευή (23-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

· Σάββατο (24-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι-Σταυροχώρι-Κορωνόπουλο-Κορώνη-Κυψέλη-Τζάρα-Θέμελο-Χόχλα-Κουκούλι.

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:

·  Δευτέρα (19-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου.

·   Τετάρτη (21-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

·   Πέμπτη (22-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

·  Παρασκευή (23-10-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.

·  Κυριακή (17-10-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή.

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Διοικητή 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλη

 


Με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ι. Καρβέλη, ο οποίος επισκέφθηκε τα Ιωάννινα, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ενίσχυση των δομών δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε εκτενώς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τη μέχρι τώρα συνδρομή της Περιφέρειας στα Νοσοκομεία της Ηπείρου, αλλά και για τα πρόσθετα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση των δομών τους προκειμένου να ανταποκριθούν σε περίπτωση αύξησης των εισαγωγών ασθενών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και για μια ακόμη φορά ζήτησε να τηρούνται αυστηρά τα προληπτικά μέτρα και να σταματήσει η διάδοση φημών. «Δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην περιοχή, χωρίς να υπάρχει θέμα. Είδαμε να γίνονται πορείες, καταλήψεις κλπ. Όλα αυτά προκάλεσαν ζήτημα.Γιατί δυστυχώς δεν τηρούν όλοι τα μέτρα που πρέπει. Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Θα έρθει ο καιρός που θα κάνει ο καθένας ό, τι θέλει».

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπή για έργα

 


Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για την μονάδα Κομποστοποίησης στην Άρτα και τη μεταφορά των δικτύων ΔΕΥΑΙ της οδού Νιάρχου Ιωαννίνων

 

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες με την κατακύρωση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών τους και οδεύουν προς την υπογραφή συμβάσεων δύο σημαντικά έργα στην Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης στην Άρτα και τη μεταφορά δικτύων της ΔΕΥΑΙ που είναι απαραίτητη για την κατασκευή της οδού Νιάρχου στα Ιωάννινα.

Η Ο.Ε. στη σημερινή της συνεδρίαση προχώρησε στη λήψη και άλλων αποφάσεων που αφορούν αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο, για αντιπλημμυρικά έργα και έργα πολιτισμού, για απομάκρυνση ξηρών πλατάνων από κοίτες ποταμών, ενώ ενέκρινε και τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με Δήμους και – κατά περίπτωση- με άλλους συναρμόδιους φορείς για υλοποίηση άλλων  έργων.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και αναδείχθηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

·         «Κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 3.055.000 ευρώ. Ανάδοχος ΤΕΔΡΑ ΑΤΠΕ

·         «Μεταφορά Δικτύων ΔΕΥΑΙ», προϋπολογισμού 2.129.032,26 € (χωρίς ΦΠΑ) της Πράξης «Οδός Σταύρου Νιάρχου».   Οριστικός ανάδοχος: ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΤΕΕ

Επίσκεψη του Νίκου Χαρδαλιά στα Ιωάννινα

 


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη ενημέρωση για την εξέλιξη της Covid-19 στην Ελλάδα μίλησε για το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στα Ιωάννινα.

Ο κ. Χαρδαλιάς, τόνισε πως μετά την Κοζάνη που πέρασε στο επίπεδο 4 υψηλού κινδύνου, και στα Γιάννενα η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους και της περιοχής της Ηπείρου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αύριο θα μεταβεί με τους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας στην περιοχή της Κοζάνης και μετά στα Γιάννενα, όπου θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και του συνεργάτες του.

Ενημέρωση Περιφερειάρχη για τον κορωνοϊό

 


Τα rapid test που πραγματοποιήθηκαν επί τριήμερο στην πόλη των Ιωαννίνων για τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού, έγιναν σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. εξήγησε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν.

Βασική αρχή του Οργανισμού είναι να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ακόμη και κατά τη διάρκεια προσέλευσης για τη διενέργεια των Rapid test για αυτό και επιλέγονται ανοικτοί χώροι. Η Περιφέρεια- πρόσθεσε- διέθεσε ένα μικρό χώρο στην είσοδό της, ώστε να προσέρχονται οι πολίτες και να λαμβάνονται τα δείγματα.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ανέφερε ότι έχουν τεθεί σε ισχύ αυξημένα μέτρα ελέγχου όσων εισέρχονται στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, γίνεται υποχρεωτικά θερμομέτρηση, ενώ πρόσθεσε ότι από τα τεστ που έγιναν στους υπαλλήλους της μέχρι σήμερα δεν εντοπίσθηκε θετικό κρούσμα.

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό υπάλληλοι της Κτηνιατρικής, οι οποίοι είχαν έλθει σε επαφή με εργαζόμενη που είχε προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση και η οποία επίσης είχε τεθεί σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος στο στενό της συγγενικό περιβάλλον.

Μπράτσα: Πώς αντιμετωπίζεται η χαλάρωση;

 


Η χαλάρωση στα μπράτσα είναι από τα πιο συχνά προβλήματα στο σώμα μιας γυναίκας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Γαλλίδες -που θεωρούνται από τις πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη- μετά την ηλικία των 35 χρόνων αποφεύγουν να φορούν αμάνικα ρούχα… 

Πού οφείλεται, όμως, αυτή η χαλάρωση; Η ηλικία, η γενετική και οι διακυμάνσεις του βάρους είναι οι βασικές αιτίες. 

Με το πέρασμα των ετών, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του και ενώ κάποτε ήταν σφιχτό και σφριγηλό, πλέον παρατηρούμε ότι αρχίζει να χαλαρώνει και να «κρεμάει», όσο κι αν το γυμνάζουμε κι όσα προϊόντα αδυνατίσματος και σύσφιξης κι αν εφαρμόζουμε στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Πλαστικό Χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAP (www.agaitanis.gr), οι λόγοι για την παρουσία της χαλάρωσης επιγραμματικά είναι οι εξής:

        Γενετικοί Παράγοντες

        Απώλεια κολλαγόνου και ελαστικότητας στο δέρμα μας

        Ηλικία

        Βαρύτητα

        Διακυμάνσεις σωματικού βάρους

«Οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας επιλέγουν αρχικά τη γυμναστική, για να διορθώσουν το πρόβλημα στην περιοχή των μπράτσων, όμως παρατηρούν ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν τα σφιχτά και τονωμένα μπράτσα, που είχαν όταν ήταν νεότερες. Παρά την σκληρή δουλειά, οι δυνατοί μύες παραμένουν «κρυμμένοι» κάτω από στρώματα επίμονου και ανθεκτικού στην άσκηση λίπους και τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η πλαστική χειρουργική», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

Και προσθέτει: «Η σύγχρονη τεχνική βραχιονοπλαστικής αποτελεί τη βέλτιστη λύση για τους ασθενείς, που θέλουν να απαλλαγούν από τη χαλάρωση στα μπράτσα, χωρίς, όμως, να έχουν μεγάλες ουλές. Η επέμβαση πραγματοποιείται με πραγματικά ελάχιστη ουλή στο δέρμα και έχει σημαντικά μειωμένο χρόνο αποθεραπείας».