Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου (6-5-2015)

Αποφάσεις για τη δημοπράτηση έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου, προστασίας των ελαιοπαραγωγών της Ηπείρου, ανάδειξης πολιτιστικών δράσεων και ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Αναλυτικά, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής ελήφθησαν οι αποφάσεις:
Συνδρομή σε αποκατάσταση λειτουργίας αντλιοστασίων ΤΟΕΒ
Η Περιφέρεια στηρίζοντας τους αγρότες, ανέλαβε και φέτος να συνδράμει ΤΟΕΒ που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των αρδευτικών τους αντλιοστασίων. Συγκεκριμένα ενέκρινε τη δημοπράτηση πέντε έργων που αφορούν:
-  «Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αρδευτικό αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Ρίζιανης - Κορύτιανης», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ
-  «Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες στο αποστραγγιστικό αντλιοστάσιο Πέτρα – Στρογγυλή του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου», προϋπολογισμού 6.765 ευρώ.
-  «Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αρδευτικό αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Βρυσέλας Φιλιατών», προϋπολογισμού 5.904 ευρώ.
-  «Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αρδευτικό αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Κερασώνα - Παναγιάς», προϋπολογισμού 23.862 ευρώ
-  «Προμήθεια πινάκων μέσης τάσης αντλιοστασίων Α3-Α4 Πριάλας ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ.

Ιωάννινα: Εντοπίστηκε κατάστημα, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια-τρίλιζα»

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης, δύο υπάλληλοι και ένας παίκτης-θαμώνας
Κατασχέθηκαν 2 συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και το χρηματικό ποσό των 620 ευρώ περίπου

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες (05-05-2015) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια-τρίλιζα».
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για λειτουργία-διενέργεια και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον 50χρονο ιδιοκτήτη, για δύο υπαλλήλους (μία 43χρονη ημεδαπή και μία 46χρονη υπήκοο Ουκρανίας) και έναν ημεδαπό πελάτη, ηλικίας 57 ετών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο κατάστημα.
Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η λειτουργία ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, στον οποίο είχε εγκατασταθεί παράνομο λογισμικό για τη διενέργεια του προαναφερόμενου τυχερού παιγνίου, στο οποίο συμμετείχε o 57χρονος, ως παίκτης.
Σημειώνεται ότι ο προαναφερόμενος υπολογιστής ελεγχόταν από μία κεντρική μονάδα (server), που χειριζόταν η 43χρονη ημεδαπή υπάλληλος, η οποία κατά την είσοδο των αστυνομικών στο χώρο αποπειράθηκε να απενεργοποιήσει τις ενδείξεις στην οθόνη του υπολογιστή, προκειμένου να αποτρέψει τη βεβαίωση σχετικών παραβάσεων.
Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών
το χρηματικό ποσό των (618,65) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Σύλληψη δύο φυγόποινων

Συνελήφθησαν, χθες (05-05-2015), σε διαφορετικές περιπτώσεις, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 45χρονη ημεδαπή Ρομά και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, σε βάρος της 45χρονης ημεδαπής εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δύο (2) ετών, για κλοπή.
Σε βάρος του 29χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης ενός (1) έτους, τριών (3) μηνών και τριών (3) ημερών, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνάντηση της Βουλευτού Μερόπης Τζούφη με πρόεδρο Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων

Συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποίησαν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη και εκ μέρους της Ο.Μ. Πανεπιστημίου του ΣΥΡΙΖΑ οι κ.κ. Μποζίδης Πέτρος και Κούκλης Παναγιώτης, με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων κ. Μηνά Πασχόπουλο.  
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Μπάμπης Ματσούκας, πρόεδρος του συλλόγου ΕΤΕΠ Παν/μίου Ιωαννίνων (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό προσωπικό).
Από τη μεριά του κ. Πασχόπουλου τέθηκαν μια σειρά σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η Ιατρική Σχολή εξαιτίας της υποχρηματοδότησης  των τελευταίων χρόνων, όπως η έλλειψη εξοπλισμού ή η ανάγκη εκσυγχρονισμού του, η έλλειψη χώρων και ιδιαίτερα η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας, η άμεση ανάγκη αποκατάστασης φθορών και συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων, ώστε να είναι λειτουργικές, ο μεγάλος αριθμός φοιτητών σε σχέση με τις υποδομές και οι μεγάλες ελλείψεις σε μέλη ΔΕΠ, εργαστηριακό και τεχνικό προσωπικό.

Μύτικας Πρέβεζας: Συνελήφθησαν τρεις νεαροί ημεδαποί, για κλοπή από εστιατόριο

Αναζητείται 25χρονος ημεδαπός συνεργός τους

Η άμεση κινητοποίηση και οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, είχαν ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη ομάδας τριών ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή από εστιατόριο στο Μύτικα Πρέβεζας.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 27, 24 και 27 ετών ενώ στην κλοπή εμπλέκεται και ένας 25χρονος ημεδαπός συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
Ειδικότερα, σήμερα (06-05-2015) τα ξημερώματα, οι προαναφερόμενοι δράστες διέρρηξαν κατάστημα-εστιατόριο στο Μύτικα Πρέβεζας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό μία τηλεόραση και ένα κινητό τηλέφωνο ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Εκδόθηκαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν λίγο αργότερα στην περιοχή της Αρχαίας Νικόπολης και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και τα κλοπιμαία.
Το όχημα διαφυγής των δραστών και δύο κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπή για εξώθηση σε επαιτεία του ανήλικου παιδιού της

Συνελήφθη, χθες (05-05-2015) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, μια 43χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση αποτροπής από επαιτεία ανηλίκου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν την 43χρονη στο κέντρο των Ιωαννίνων, να εξωθεί σε επαιτεία το ανήλικο παιδί της, το οποίο ζητούσε χρήματα από περαστικούς ενώ η δράστιδα το επόπτευε από κοντινή απόσταση.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Άρτα: Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για απόπειρα κλοπής μοτοσικλέτας

Συνελήφθη, χθες (05-05-2015) το μεσημέρι στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής μοτοσικλέτας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, ο 28χρονος αποπειράθηκε να αφαιρέσει δίκυκλη μοτοσικλέτα, ωστόσο έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον δράστη και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΑΝΩ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, την Παρασκευή 8 Μαΐου στα Σάιδια

Η εκκλησιαστική επιτροπή Άνω Παρακαλάμου σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου διοργανώνουν  παραδοσιακό πανηγύρι,  την Παρασκευή 8 Μαΐου, ημέρα μνήμης του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στον Άνω Παρακάλαμο.

Μετά το τέλος της πανηγυρικής λειτουργίας στην εκκλησία του χωριού θα παρατεθεί τραπέζι με παραδοσιακά φαγητά στα Σάιδια.
Πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη-Άνω Παρακάλαμος 1990

"Και λεγόμαστε άνθρωποι..."

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Γιατί; Γιατί εξηγούν όλοι! Μετά; 
Ανύπαρκτο το κράτος πρόνοιας, ανύπαρκτη η κοινωνική μέριμνα,. παντού ασθενείς-ναρκομανείς, κάποιοι θέλουν να σωθούν, το κράτος γυρνά την πλάτη, δεν συνταγογραφούν καν μεθαδόνη (ουσία που βοηθά στην απεξάρτηση της ηρωίνης) ή όταν τη συνταγογραφήσουν, είναι κάπως αργά.
Έτσι, πωλείται και η μεθαδόνη με αντίτιμο την ηρωίνη και όχι τη λύτρωση από αυτή.
Γιατί; Καθυστερήσεις, πένθος και τραγικές φιγούρες, δικαστήρια, ρεπορτάζ και ορμητική μάχη από ειδικούς.
Μετά το πριν δεν το σκέπτεται κανείς;
Η Ευρώπη μας μάρανε, η γέννηση του βασιλικού βρέφους, τα στέκια του Βαρουφάκη και οι διαπληκτισμοί του Γιαννακόπουλου λίγο καιρό πριν, μιλούσαμε για bulling, μετά όμως από το χαμό του 20χρονου Βαγγέλη!
Όλοι ξέρουν κανείς δε μιλά και λεγόμαστε "άνθρωποι" ...που εκκλησιαζόμαστε τις Κυριακές, που νιώθουμε δέος μόνο τη Μεγάλη εβδομάδα ... που όλοι κατακρίνουμε αλλά οι περισσότεροι δεν απασχολούμαστε με το συνάνθρωπο "έχουμε τα δικά μας προβλήματα", αλλά στην κριτική είμαστε πάντα εκεί...!!!

Ρομποτική χειρουργική: Λύση στην ενδομητρίωση

Διπλάσιες πιθανότητες να μείνουν έγκυες με φυσικό τρόπο, έχουν  οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν  με ρομποτική χειρουργική την ενδομητρίωση! 
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι γυναικολόγοι μετά την καθιέρωση τα τελευταία χρόνια της ρομποτικής χειρουργικής στην γυναικολογία.
«Οι πιθανότητες  διπλασιάζονται στις περιπτώσεις που  οι γυναίκες πάσχουν από ελάχιστη ή ήπια ενδομητρίωση»διευκρινίζει  ο    Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς και προσθέτει:
«Είναι αποδεδειγμένο όμως  ότι η αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης με ρομποτική χειρουργική  βελτιώνει  σημαντικά τα ποσοστά γονιμότητας».
Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις ενδομητρίωσης, η ρομποτική χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας της πυέλου για να επιτρέψει στις ωοθήκες και τις σάλπιγγες να λειτουργήσουν καλύτερα.
«Η ρομποτική χειρουργική στις περιπτώσεις  αφαίρεσης μεγάλων ενδομητριωμάτων μπορεί  να βελτιώσει τα ποσοστά γονιμότητας, ωστόσο υπάρχει ένα όριο ως προς το πόσο μπορεί να βελτιώσει τα ποσοστά επίτευξης εγκυμοσύνης. Η θεραπεία πρέπει να εξατομικεύεται και να εξετάζει όλες τις διαθέσιμες μεθόδους για να βοηθήσει μια γυναίκα να μείνει έγκυος» τονίζει ο Δρ Χανδακάς.