Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση 27ης Απριλίου)

 


Πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για «Δίκτυο Μονοπατιών πεζοπορίας»

Την υποβολή της πρότασης για τη «δημιουργία δικτύου μονοπατιών πεζοπορίας εντός των ορίων Δήμων Ζαγορίου, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου» στο Ταμείο Ανάκαμψης ενέκρινε στη  σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.196.000 ευρώ.

Το φυσικό του αντικείμενο περιλαμβάνει 67 επιμέρους τμήματα, με συνολικό μήκος 565,426 χλμ τα οποία διατρέχουν τους τέσσερις Δήμους. Το Δίκτυο διασχίζει περιοχές με μέρη με φυσική ομορφιά, μοναδικά τοπία, ενδιαφέρον ανθρωπογενές περιβάλλον, πολιτιστικά  μνημεία κ.α.

Οριστικοί ανάδοχοι για τους νέους κόμβους σε Π.Ε. Ιωαννίνων και Πρέβεζας

Τους οριστικούς αναδόχους για την κατασκευή των τεσσάρων νέων κόμβων στο Εθνικό οδικό δίκτυο  των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Πρέβεζας, ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

 Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής:

·         Σύγχρονος ισόπεδος κυκλικός κόμβος στη θέση Επισκοπικό, επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Αθηνών, με προϋπολογισμό 6.800.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΕΡΓΟΔΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕΕ.

·         Κατασκευή κόμβου στην παραλιακή οδό (Ε.Ο. Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα) προς Βαλανιδοράχη, με προϋπολογισμό 3.480.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

·         Κατασκευή κόμβου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Κοζάνης, στη θέση Λαψίστα, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΓΙΓΕΚΑΤ Α.Ε.

ΚΚΕ: Το ψηφοδέλτιο στο Νομό Ιωαννίνων

 


Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, βρίσκονται αγωνίστριες και αγωνιστές της ζωής. Είναι οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου

Έξαρχος Νίκος : 57 ετών, οικοδόμος. Μεγάλωσε στην Ζίτσα και ζει στα Γιάννενα. Είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Όλα αυτά τα χρόνια το ΕΚΙ, έχει γίνει το αποκούμπι κάθε εργαζόμενου άνθρωπου, έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα και της αλληλεγγύης, στο δυνάμωμα και την μαζικοποίηση των σωματείων που είναι μέλη του.

Λύγδα  Ανθή : 25 ετών. Γεννήθηκε και ζει στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Εργάζεται στον Επισιτισμό Τουρισμό, στη σεζόν. Είναι απόφοιτη του τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ως αντιπρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων έχει δώσει μια σειρά μάχες .Είναι μέλος του Συλλόγου Γυναικών και δραστηριοποιείται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοτοπίου.

Νάκος Θανάσης: 46 ετών. Εργάζεται ως οικοδόμος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε Καστρίτσα Ιωαννίνων και ζει στα Γιάννενα. Στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει δώσει σημαντικές μάχες ως Πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας (αναπληρωτής ταμείας) της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος. Ως πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων συνδέθηκε με μεγάλους και μαζικούς αγώνες του συνδικάτου, για υπογραφή ΣΣΕ, για αύξηση των μεροκαμάτων σε κάθε εργοτάξιο.

Παπαγεωργίου Βασίλης: 44 ετών. Είναι μουσικός, οργανοπαίκτης του κλαρίνου και εκπαιδευτικός μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων. Σπούδασε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι  πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και διπλωματούχος ΜΔΕ «Ερμηνεία και εκτέλεση ελληνικής μουσικής – ελληνικό κλαρίνο». Ταυτόχρονα μαθήτευσε σε λαϊκούς οργανοπαίκτες του κλαρίνου. Από τις τελευταίες αρχαιρεσίες είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης  Εκπαιδευτικών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Έγκριση διακήρυξης για «Προμήθεια εξοπλισμού Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας»

 


Τη σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού του έργου «Προμήθεια εξοπλισμού Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας» διατυπώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος».

Το έργο – προϋπολογισμού 244.511,16 ευρώ – εντάσσεται στην πράξη «Κατασκευή Πράσινου Σημείου Δήμου Ζίτσας».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Επίσκεψη της Μαρίας Κεφάλα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα»

 


Η υποψήφια Bουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα επισκέφθηκε διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» καθώς επίσης και τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, του οποίου και η ίδια είναι μέλος.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η συνεργασία της με τις Διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, με το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους, υπήρξε συνεχής, ουσιαστική και με αμφίδρομο χαρακτήρα, διατηρώντας ανοιχτό έναν δίαυλο επικοινωνίας.

Οι προκλήσεις και οι προβληματισμοί της επόμενης μέρας, βρίσκονται - και θα συνεχίσουν να βρίσκονται - στο επίκεντρο των συζητήσεων, ώστε να υπάρχουν και αποτελεσματικές λύσεις.

Η κα Κεφάλα δεσμεύτηκε να παραμείνει στο πλευρό τόσο των εργαζόμενων, όσο και των Διοικήσεων των νοσοκομείων μας, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών στον χώρο της υγείας, κάτι που αποτελεί άλλωστε και προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε απάτη, σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, που εμπλέκονται στην υπόθεση

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας απάτη, που έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ειδικότερα, ένας από τους κατηγορουμένους, προσποιούμενος υπάλληλο τράπεζας, τηλεφώνησε σε κάτοικο της Άρτας και με το πρόσχημα ότι η μητέρα του είναι δικαιούχος επιστροφής χρηματικού ποσού -27.000- ευρώ από τον ασφαλιστικό της φορέα, τον έπεισε να καταβάλει χρηματικό ποσό -7.470- ευρώ, προκειμένου δήθεν να αποδεσμευτούν τα χρήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας (εκτός πέστροφας) από 1 έως 31 Μαΐου

 


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης απαγορεύεται η αλιεία των ιχθύων (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2023. 

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω απαγόρευση δεν αφορά τις λιμνοθάλασσες της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ειδικά για την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ιχθύων), απαγορεύεται η  αλιεία των ιχθύων και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο από 15 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2023.

 Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα.

Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση της απόφασης είναι  η Αστυνομία, τα Δασαρχεία και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή κατ’ εξακολούθηση

 


Συνελήφθη χθες (26-04-2023) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή κατεξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, νωρίτερα ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει τις τσάντες δύο γυναικών από τους εργασιακούς τους χώρους στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, που περιείχαν συνολικά χρηματικό ποσό 70 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Οι τσάντες βρέθηκαν σε σημείο που τις είχε αποκρύψει ο κατηγορούμενος και αποδόθηκαν μαζί με το περιεχόμενό τους στις παθούσες.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το Σάββατο 29 Απριλίου, στις 6:00 μ.μ., στο Γρεβενίτι

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση το Σάββατο 29  Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στο Γρεβενίτι στην αίθουσα του Πετρίδειου Μορφωτικού Κέντρου με τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νομό Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής σε έναν ουσιαστικό διάλογο, να τους ακούσουμε και να τους ενημερώσουμε για το πρόγραμμά μας.                        

Μαζί δίνουμε τη μάχη της 21ης Μάη για Δικαιοσύνη Παντού!


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Πενήντα κόμματα δήλωσαν συμμετοχή για τις Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου

 


Συνολικά πενήντα κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και ανεξάρτητοι υποψήφιοι υπέβαλαν αιτήσεις στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να λάβουν μέρος στις προσεχείς εκλογές 2023.

Η προθεσμία υποβολής των ονομάτων και των εμβλημάτων των υποψήφιων κομμάτων έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Αναλυτικά, 38 κόμματα και 10 συνασπισμοί κομμάτων υπέβαλαν τους σχετικούς φακέλους υποψηφιότητας, ενώ φακέλους υπέβαλαν και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Κατά την αντίστοιχη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών του 2019 είχαν δηλώσει συμμετοχή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου 24 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων. 

Τα κόμματα, οι συνασπισμοί και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στις εκλογές 2023

Τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές που υπέβαλαν αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι:

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός φυγόποινος


Συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για κλοπή.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το ακανθερό βλέμμα του κοινωνικού αποκλεισμού»

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2023, στον κατάμεστο, φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Περιστερίου, η παρουσίαση του βιβλίου «Το ακανθερό βλέμμα του κοινωνικού αποκλεισμού», του πρώην Υπουργού και υποψήφιου βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτη Κουρουμπλή το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και τα έσοδά του θα δοθούν για την ενίσχυση των σκοπών της Βιβλιοθήκης Ομιλούντων Βιβλίων του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος.

O εκδότης του βιβλίου κι. Ηλίας Λιβάνης, στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τον κ. Κουρουμπλή ως έναν άνθρωπο της προσφοράς και πραγματικό αγωνιστή των δικαιωμάτων του λαού μας και τον ευχαρίστησε για την επιλογή του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη.

Παίρνοντας το λόγο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, περιέγραψε το βιβλίο ως ένα βιβλίο γνώσεων, εμπειριών και βιωμάτων που χρονολογούνται από την παιδική του ηλικία, όταν στα 10 του χρόνια, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια νέα, σκληρή πραγματικότητα η οποία του επέβαλλε είτε την επιλογή υποταγής στο μοιραίο, στο σκοτάδι και τον οίκτο είτε την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς του και τη διεκδίκηση να είναι ο εαυτός του, με κάθε κόστος, με πείσμα και δύναμη.

Στην ημερίδα για την κλιματική ουδετερότητα αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών

 


Στην ημερίδα που γίνεται στην Αθήνα για τη μετάβαση στην αστική κλιματική ουδετερότητα συμμετείχαν σήμερα εκπροσωπώντας τον Δήμο Ιωαννιτών, ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Αντιδήμαρχος Έργων και Ενέργειας Γιώργος Αρλέτος.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CapaCITIES (Building Capacities for the Climate Neutral and Smart Cities Mission) στο οποίο το ινστιτούτο βιώσιμης κινητικότητας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) συμμετέχουν ενεργά εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Η παρουσία του Δήμου Ιωαννιτών ως μια από τις έξι ελληνικές πόλεις της ευρωπαϊκής αποστολής «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις από τους πολίτες και προς τους πολίτες» θεωρείται μεγίστης σημασίας διότι παρών στην εκδήλωση είναι ο κ. Patrick Child, Manager of the EU Climate – Neutral & Smart Citied Mission, ο οποίος συνομίλησε με το Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και τους συνεργάτες τους, για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από την ένταξη των Ιωαννίνων στην συγκεκριμένη αποστολή.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή λαθραίων τσιγάρων

 


Στην σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 40 και 27 ετών προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 155 του Ν. 2960/01 ”Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας”.

Συγκεκριμένα, σε νομότυπο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, σε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος με συνοδηγό τον 27χρονο, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες μέσα στο χώρο του οχήματος, συνολικά 979 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν στο σύνολο τους την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα καπνικά προϊόντα καθώς και το Ε.Ι.Χ. όχημα.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 27 Απριλίου

 


Την Πέμπτη 27 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, 09:00-15:00

Ιωάννινα, ΚΥ Κόνιτσας, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00

Aνδρική γονιμότητα: Επηρεάζεται από το επάγγελμα;

 


Οι συνθήκες που επικρατούν εν ώρα εργασίας και η φύση της επαγγελματικής δραστηριότητας επηρεάζουν το ανθρώπινο αναπαραγωγικό σύστημα. Ενώ κάποιες το θέτουν σε κίνδυνο, άλλες το προάγουν. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τρέχον τεύχος του περιοδικού  Human Reproduction, υποδεικνύει ότι οι άνδρες που η δουλειά τους απαιτεί να σηκώνουν ή μετακινούν βαριά αντικείμενα βελτιώνουν σημαντικά το αναπαραγωγικό δυναμικό τους. 

Συγκεκριμένα, από τη μελέτη, που αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης, της EARTH, που πραγματοποιείται  από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard και του Mass General Brigham για την αξιολόγηση της επίδρασης των παραγόντων του περιβάλλοντος και του τρόπου ζωής στη γονιμότητα, βρέθηκε ότι οι σωματικές απαιτήσεις και τα ωράρια εργασίας, επηρεάζουν τις συγκεντρώσεις σπέρματος και των επιπέδων τεστοστερόνης στον οργανισμό.

«Η επίδραση της άσκησης είναι γνωστό ότι επιφέρει πολλά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρατηρούνται στην αναπαραγωγική υγεία. Η τακτική, μέτριας έντασης άσκηση ρυθμίζει τη διαδικασία παραγωγής του σπέρματος και όσοι την εντάσσουν στο πρόγραμμά τους έχουν βελτιωμένα επίπεδα ορμονών και παραγωγή σπέρματος συγκριτικά με άλλους που δεν γυμνάζονται. Συγκεκριμένα, έχουν καλύτερη μορφολογία, αριθμό και ποσοστά κινητικότητας. Η άσκηση μπορεί επίσης να αναστρέψει καταστάσεις που προκαλούν υπογονιμότητα και συνδέονται με τον τρόπο ζωής, όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

εν αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη ότι η σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της εργασίας επηρεάζει θετικά την γονιμότητα», μας εξηγεί ο Χειρουργός Ανδρολόγος Ουρολόγος δρ Αναστάσιος Λιβάνιος.