Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΚΚΕ: Το ψηφοδέλτιο στο Νομό Ιωαννίνων

 


Στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, βρίσκονται αγωνίστριες και αγωνιστές της ζωής. Είναι οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου

Έξαρχος Νίκος : 57 ετών, οικοδόμος. Μεγάλωσε στην Ζίτσα και ζει στα Γιάννενα. Είναι πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Όλα αυτά τα χρόνια το ΕΚΙ, έχει γίνει το αποκούμπι κάθε εργαζόμενου άνθρωπου, έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα και της αλληλεγγύης, στο δυνάμωμα και την μαζικοποίηση των σωματείων που είναι μέλη του.

Λύγδα  Ανθή : 25 ετών. Γεννήθηκε και ζει στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων. Εργάζεται στον Επισιτισμό Τουρισμό, στη σεζόν. Είναι απόφοιτη του τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ως αντιπρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων έχει δώσει μια σειρά μάχες .Είναι μέλος του Συλλόγου Γυναικών και δραστηριοποιείται στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδοτοπίου.

Νάκος Θανάσης: 46 ετών. Εργάζεται ως οικοδόμος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε Καστρίτσα Ιωαννίνων και ζει στα Γιάννενα. Στο συνδικαλιστικό κίνημα έχει δώσει σημαντικές μάχες ως Πρόεδρος του Συνδικάτου οικοδόμων Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας (αναπληρωτής ταμείας) της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος. Ως πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων συνδέθηκε με μεγάλους και μαζικούς αγώνες του συνδικάτου, για υπογραφή ΣΣΕ, για αύξηση των μεροκαμάτων σε κάθε εργοτάξιο.

Παπαγεωργίου Βασίλης: 44 ετών. Είναι μουσικός, οργανοπαίκτης του κλαρίνου και εκπαιδευτικός μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων. Σπούδασε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Είναι  πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και διπλωματούχος ΜΔΕ «Ερμηνεία και εκτέλεση ελληνικής μουσικής – ελληνικό κλαρίνο». Ταυτόχρονα μαθήτευσε σε λαϊκούς οργανοπαίκτες του κλαρίνου. Από τις τελευταίες αρχαιρεσίες είναι εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης  Εκπαιδευτικών.

Τασιούλας Δημήτρης (Τάκης): 65 ετών, αυτοαπασχολούμενος συνταξιούχος. Μεγάλωσε στα Γιάννενα. Απόφοιτος σχολής εργοδηγών τμήματος ηλεκτρολογίας.  Εργάστηκε στην Ένωση Συν/σμων  Πωγωνίου, ενώ ήταν εκλεγμένος αντιπρόσωπος στην ΟΣΕΓΟ και εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο Δ/Σ.  Απολύθηκε το  1992 για την συνδικαλιστική του δράση  και στην συνέχεια εργάστηκε ως ελεύθερος  επαγγελματίας.  Διετέλεσε πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ιωαννίνων , μέλος του Δ/Σ  της ομοσπονδίας ηλεκτρολόγων του επιμελητηρίου Ιωαννίνων, και μέλος ΔΣ της  ΓΣΕΕΒΕΕ.

Τουλκιαρίδου Χριστίνα: 47 ετών. Εργάζεται ως μαία στο Γ.Ν. Χατζηκώστα. Πολλά χρόνια εργάζονταν ως εμποροϋπάλληλος, στα Γιάννενα, όπου και ζει μόνιμα. Από το 2012 ήταν πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και για πολλά χρόνια μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Η θητεία της ως Πρόεδρος του Σωματείου συνδέθηκε με σημαντικές μάχες του γιαννιώτικου λαού, για να παρθούν πίσω οι απολύσεις και δεδουλευμένα, όπως στην Ανακύκλωση και στα Μarket In(πρώην Αρβανιτίδης)

Τσουμάνη Όλυ: 46 ετών. Εργάζεται από το 2003 ως αυτοαπασχολούμενη δικηγόρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα, ενώ σπούδασε στην Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Είναι Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ιωαννιτών. Δραστηριοποιείται ενεργά και στο γονεϊκό κίνημα, ως αντιπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Ιωαννίνων.