Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Επίσκεψη Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Jilin Κίνας


Συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας της JelinΚίνας, που από το Σάββατο βρίσκεται στην περιοχή μας, είχαν σήμερα στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας.
Κατά τη διάρκειά της έγινε αναλυτική συζήτηση για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη  των ανταλλαγών των δύο Περιφερειών, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που είχε υπογραφεί  κατά την επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Ηπείρου στην Κίνα.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, καλωσορίζοντας τα μέλη της Κινέζικης αποστολής, αναφέρθηκε στις πολύ θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε η αποστολή της Ηπείρου στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει (τον  Οκτώβριο του 2016) στην Περιφέρεια Jelin.
Αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχει στον τομέα του τουρισμού και ιδιαίτερα στον τομέα των βοτάνων τονίζοντας ότι στην Ήπειρο ευδοκιμούν περί τις 5.000  αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά, για τα οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ο Περιφερειάρχης,  ειδικότερα για την τουριστική συνεργασία, χαρακτήρισε ιδιαίτερα εποικοδομητική τη συζήτηση που είχε την Κυριακή η Αποστολή της Jilin με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτο Ιωάννου, κατά την οποία μάλιστα οι Κινέζοι φιλοξενούμενοι επέδειξαν ενδιαφέρον για την αεροπορική σύνδεση των δύο Περιφερειών.
«Η Ήπειρος έχει ωραίες θάλασσες, αλλά και πανέμορφα ορεινά τοπία», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Υπουργείο Παιδείας: Εκτός σχολείων κινητά και tablets


Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του δίνει οδηγίες για τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών από μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς μέσα στα σχολεία.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, καθώς οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.
 Στόχος, σύμφωνα με το ΥΠΕΠΘ, είναι η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική εγκύκλιος, «εντός του σχολικού χώρου οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχο».
«Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία-επίβλεψη του εκπαιδευτικού» επισημαίνει η εγκύκλιος.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου


Σύμφωνα με την ΕΜΥ κακοκαιρία θα επικρατήσει από τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.
Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Τη Δευτέρα  25 Ιουνίου
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η δυτική Μακεδονία, η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν από τις βραδινές ώρες η ανατολική Στερεά.
2. Την  τρίτη 26 Ιουνίου
τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανόμενης  της Αττικής), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
3. Την Τετάρτη 27 Ιουνίου
α. Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
4. Την Πέμπτη 28 Ιουνίου
Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.

Δήμος Πωγωνίου: Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις σε Δημότες με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

 Στο Δήμο μας λειτουργεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.
Οι εξετάσεις που πραγματοποιεί δωρεάν ο Γενικός Ιατρός κ. Κων/νος Πολίτης στο Περιφερειακό Ιατρείο Βήσσανης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρησης ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων καθώς και υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση.
Οι εξετάσεις αυτές, εφόσον ο Γενικός Ιατρός το κρίνει απαραίτητο, μεταφέρονται αυτόματα στους καρδιολόγους/πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η εταιρεία Vidavo.
Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafoneυλοποιείται με την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 2657022222 και 2657360100 (Κέντρο Υγείας Δελβινακίου).

Ιωάννινα: Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για φοροδιαφυγή


Συνελήφθη, χθες (24-06-2018) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για φοροδιαφυγή.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνέντευξη του Βασίλη Τσίρκα στην Κυριακάτικη kontranews


O βουλευτής Βασίλης Τσίρκας παραχώρησε συνέντευξη στην Κυριακάτικη kontranews.
Αναλυτικότερα:
1. Τελικώς κ. Τσίρκα τι συνέβη; Δώσατε αυτό που πολλοί λένε το όνομα στην ΠΓΔΜ για να πάρετε χρέος;
Πρόκειται για έναν ανυπόστατο ισχυρισμό. Είναι δύο εντελώς ανεξάρτητα μεταξύ τους ζητήματα, που όσοι προσπαθούν να τα συνδέσουν απλά θέλουν να υποτιμήσουν την επιτυχία της Κυβέρνησης τόσο στη συμφωνία με τη γειτονική χώρα όσο και στη θετική ρύθμιση για το χρέος.
Η Ελλάδα και η πΓΔΜ, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, εγκαινιάζουν μια νέα εποχή φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας τόσο στις μεταξύ τους σχέσεις όσο και για το σύνολο της Βαλκανικής. Η Συμφωνία αυτή βρίσκει σύμπασα τη διεθνή κοινότητα στο πλευρό των δύο χωρών, που βάζουν ένα τέλος σε μια διένεξη που κόστισε πολύ και στις δύο πλευρές των συνόρων. Για την ελληνική κυβέρνηση, η Συμφωνία συνιστά μια πράξη ευθύνης και πατριωτισμού που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα και απαντά στις ανάγκες του ελληνικού λαού, ο οποίος στη μεγάλη του πλειοψηφία, διαχρονικά, επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και τη συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων.
Για το ζήτημα του χρέους διεξήχθη μια σκληρή μάχη σε ένα εντελώς διαφορετικό πεδίο με σκληρή διαπραγμάτευση, ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή λύση που θα δίνει το έναυσμα για μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Και τα καταφέραμε.
Η απόφαση του Eurogroup είναι μια ιστορική απόφαση που ήρθε μετά από μεγάλες δυσκολίες, μετά από 8 χρόνια και 3 προγράμματα.
Διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για την ελληνική κοινωνία.  Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί την οριστική λήξη των προβλημάτων χρηματοδότησης της οικονομίας και την οριστική λήξη των μνημονίων.
2. Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν τη συμφωνία, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και θα την κερδίσει. Από ποιες πολιτικές δυνάμεις θα λάβετε στήριξη;
Την κρίσιμη στιγμή όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα κληθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και να στηρίξουν έστω και καθυστερημένα τη συμφωνία, τα θετικά στοιχεία της οποίας αποδέχεται, έστω και σιωπηλά, μεγάλη μερίδα των βουλευτών τους.
Ιδιαίτερα οι πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να συγκαταλέγονται στις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να πάρουν σαφή θέση. Πολύ περισσότερο όταν η λύση βασίζεται στην εθνική γραμμή που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια και αποκαθιστά τα πράγματα με βάση το διεθνές δίκαιο.

Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές κλοπές, που έγιναν χθες τα ξημερώματα στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων


Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, διαδοχικές υποθέσεις κλοπών, που έγιναν χθες τα ξημερώματα στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (24-06-2018) το πρωί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης χθες τα ξημερώματα διέπραξε στα Καρδαμίτσια Ιωαννίνων τις παρακάτω κλοπές:
αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο διάφορα προσωπικά αντικείμενα,
αφαίρεσε ποδήλατο και αθλητικά παπούτσια,
αφαίρεσε από αυλή σπιτιού ένα ποδήλατο καθώς και εργαλειοθήκη από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του κατηγορούμενου και αποδόθηκαν στους παθόντες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Δυο σημαντικές μεταγραφικές ενισχύσεις



Η Διοίκηση του  Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά ανακοίνωσε τις δυο πρώτες μεταγραφές ποδοσφαιριστών για την ενίσχυση της ομάδας.
Πρόκειται για τον αμυντικό Λάμπρο Τσόκρη και τον μέσο Νίκο Σπαλιάρα, από τον Κένταυρο Μουσιωτίτσας.

Εύκολες και προσιτές θεραπείες για λείο δέρμα στην παραλία


Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές πλησιάζουν.  Κατά τη διάρκεια των διακοπών, τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάμε στις παραλίες, χωρίς μακιγιάζ και ρούχα, έχοντας εκτεθειμένες όλες τις ατέλειές μας. Το δέρμα μπαίνει σε… πρώτο πλάνο και η «ανάγλυφη» όψη του συχνά ενοχλεί. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτή, η Αισθητική Χειρουργική, μπορεί να σας προσφέρει λείο δέρμα εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα.
«Σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας εύκολες και προσιτές θεραπείες, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν πολύ καλά αποτελέσματα, μέσα σε λίγο χρόνο και χωρίς πόνο. Από τη στιγμή που το άτομο αποφασίσει ότι θέλει να αποκτήσει λείο δέρμα σε πρόσωπο και σώμα, πριν βγει στην παραλία, μπορεί να το κάνει χωρίς να ταλαιπωρηθεί», αναφέρει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, πλαστική χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS).
Ξεκινώντας από το πρόσωπο, μια πρώτη επιλογή είναι τα μη επεμβατικά λέιζερ και οι ραδιοσυχνότητες, τα οποία κάνουν σύσφιξη χωρίς να προκαλούν ερεθισμό στο δέρμα, άρα μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια. Οι θεραπείες αυτές ενδείκνυνται για ήπιας μορφής χαλάρωση στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.
Άλλη επιλογή είναι τα ενέσιμα, με κύριους «εκπροσώπους» την αλλαντική τοξίνη (μπότοξ), τη μεσοθεραπεία και τα υαλουρονικά . Η αλλαντική τοξίνη  χρησιμοποιείται με ασφάλεια και έχει άμεση αποτελεσματικότητα σε ρυτίδες έκφρασης (στο μέτωπο, το μεσόφρυο, τα μάτια και το λαιμό).