Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Πωγώνι: Άρχισαν οι «ζυμώσεις» για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

 


Αν και μας χωρίζουν δεκαπέντε μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, ήδη άρχισαν οι πρώτες κινήσεις για την σύναψη συμφωνιών και μεταγραφών.

Το τοπίο είναι ακόμη θολό όσο αφορά τους υποψηφίους για την διεκδίκηση της Δημαρχίας.

Οι επόμενες βδομάδες  θα είναι αποκαλυπτικές.

Ο έμπειρος αμυντικός Στέφανος Καπίας στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου

 


Ο Στέφανος Καπίας στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου.

Ο έμπειρος αμυντικός, με περισσότερες από 250 συμμετοχές σε Β’-Γ’ Εθνική και στο κύπελλο Ελλάδος, έρχεται στην ομάδα μας να βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της. 

Ο Στέφανος έχει αγωνιστεί ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στις εξής ομάδες:

Απόλλων Καλαμαριάς, Αναγέννηση Καρδίτσας, ΑΕ Γιάννενα, Βέροια, Εθνικός Γαζώρου, Αγροτικός Αστέρας, ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας, ΟΦ Ιεράπετρας, Ναυπακτιακός Αστέρας και Αχέρων Καναλακίου.

- Στέφανε καλώς ήρθες στην Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου. Σου ευχόμαστε να έχεις υγεία και πολλές επιτυχίες με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Παρακάλαμος: Χάθηκε γάτα

 

Χάθηκε η γάτα της φωτογραφίας από το μαγαζί μου, στην Κεντρική αγορά Παρακαλάμου.

Όποιος γνωρίζει κάτι ας τηλεφωνήσει να με ενημερώσει: 6947274706


Ντίνος Γιάννης

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, που κατηγορούνται – κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

 


Συνελήφθησαν στην Κακαβιά από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου τρεις αλλοδαποί, που κατηγορούνται – κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, πλαστογραφία πιστοποιητικών και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, οι αλλοδαποί αφίχθηκαν στο σημείο συνοριακού ελέγχου με σκοπό την έξοδό τους από τη χώρα, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας από αυτούς.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, οι δύο αλλοδαποί επιβάτες επέδειξαν ταυτότητες και διαβατήρια βουλγαρικών αρχών, τα οποία προέκυψε ότι ήταν πλαστά.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, διακριβώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί είχαν προμηθευτεί τα πλαστά έγγραφα από άγνωστο άτομο στη Θεσσαλονίκη, έναντι χρηματικού ποσού -1.000- ευρώ ο καθένας, ενώ είχαν συμφωνήσει με τον οδηγό του οχήματος να τους μεταφέρει στα ελληνοαλβανικά σύνορα έναντι χρηματικού ποσού -100- ευρώ.

Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, τα πλαστά έγγραφα και το χρηματικό ποσό -100- ευρώ, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ζαραβίνα Πωγωνίου: Εκκλησιασμός στην Αγία Παρασκευή στη θέση «Αγιούς» στο Γορμό ποταμό και το βράδυ παραδοσιακό πανηγύρι, την Τρίτη 26 Ιουλίου



Εκκλησιασμός στην Αγία Παρασκευή στη θέση «Αγιούς»
στο Γορμό ποταμό και  παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουλίου.

Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Θανάση Χαλιγιάννη.

Άνοιξε η πλατφόρμα του «Τουρισμός για όλους»

 


Άνοιξε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μέσω του vouchers.gov.gr.

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σταδιακά, ενώ όλοι οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα υποβολής από Δευτέρα 18 Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα θα υπάρξει κατηγοριοποίηση στην υποβολή των αιτήσεων ανάλογα με τον λήγοντα ΑΦΜ του δικαιούχου, δηλαδή σήμερα Σάββατο υποβάλλουν αιτήσεις όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 1, 2 ή 3. Tην Κυριακή 17/7 υποβάλλουν οι αιτούμενοι με ΑΦΜ λήγοντα σε 4, 5 & 6 και από Δευτέρα 18/7 υποβάλλον μέχρι 21 Ιουλίου, επομένως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν.

Συνολικά το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για 200.000 πολίτες που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή σε βάρος 82χρονης ηλικιωμένης

 


Εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας κλοπή σε βάρος 82χρονης  ηλικιωμένης, που έγινε χθες το πρωί στην Άρτα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε μια γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας σε ηλικιωμένη που είχε λιποθυμήσει, αφαίρεσε από την τσάντα της δύο πορτοφόλια, που περιείχαν -80- ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου: Εκδήλωση με θέμα: «Βλάχοι, κοιτίδα Πολιτισμού και Ορθοδοξίας», την Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ., στο δημαρχείο Κεφαλοβρύσου

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 24 Ιουλίου και ώρα 11:00 π.μ., στο δημαρχείο Κεφαλοβρύσου με θέμα: «Βλάχοι, κοιτίδα Πολιτισμού και Ορθοδοξίας».

Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κος Τρίτος Μιχαήλ.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη τεσσάρων 4 αλλοδαπών στερούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων που προσπαθούσαν να κρυφτούν κάτω από Φορτηγά οχήματα

 


Στην σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών ηλικίας 20, 17, 18 και 16 ετών, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας να εισέρχονται κρυφά εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, υπερπηδώντας την περίφραξη, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων και να προσπαθούν να κρυφτούν κάτω από Φορτηγά οχήματα, τα οποία επρόκειτο να φορτωθούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπλέον, εις βάρος του ανωτέρω 18χρονου υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο για εξαφανισθέντα πρόσωπα-ανήλικοι.

Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου της προθεσμίας για πληρωμή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ

 


Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Στύλιος,  κατόπιν συνεργασίας που είχε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, αποφάσισε να δοθεί τρίμηνη παράταση, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2022, της πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους για το έτος 2021.

Σημειώνεται ότι η ειδική ασφαλιστική εισφορά υπέρ του ΕΛΓΑ καταβάλλεται μέχρι την 31 Μαρτίου του επόμενου έτους αναφοράς, ενώ είχε ήδη δοθεί μία αρχική παράταση μέχρι την 30/06/2022 με σχετική ΚΥΑ (454/99082/12-04-2022).

Περιφέρεια Ηπείρου: Ο Γ. Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων να αναλάβει τις ευθύνες του για θέματα της αρμοδιότητάς του

 


Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων στα Ιωάννινα η Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει τα εξής:

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Εμμανουήλ Γραφάκοςδυστυχώς επιβεβαιώνει συνεχώς ότι είναι μέρος και όχι η λύση των προβλημάτων στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο. Αν και παραμένει άπραγος σε θέματα άμεσης αρμοδιότητας του που εγείρουν μείζονα περιβαλλοντικά, νομικά και οικονομικά ζητήματα, εν τούτοις δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο για τη μεταβίβαση της ΜΕΑ από την Περιφέρεια Ηπείρου στον ΦΟΔΣΑ που δεν εμπίπτει καν στις αρμοδιότητές του.

Ο κ. Γραφάκος οφείλει κατά πρώτον να απαντήσει και να εξηγήσει στους πολιτικούς προϊσταμένους του, στους Ηπειρώτες και στους συνεπείς Δήμους για ποιο λόγο λ.χ. ενώ γνωρίζει ότι η αναβάθμιση/εκσυγχρονισμός και επέκταση του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας χρηματοδοτήθηκε από το Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την προϋπόθεση ότι «Μετά την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου ο ΧΥΤ θα δέχεται τα υπολείμματα της επεξεργασίας των αστικών αποβλήτων της 3ης ΔΕ και θα λειτουργεί ως ΧΥΤΥ» και ενώ έχει ενημερωθεί για την παράνομη αποδοχή από τον λειτουργό του ανεπεξέργαστων απορριμμάτων κατά παράβαση του ΕΣΔΑ και του ΠΕΣΔΑ Ηπείρου, εν τούτοις ανέχεται, αν δεν συγκαλύπτει, την παρανομία.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (18-24/07/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (18 έως 24 Ιουλίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/07/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 19/07/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/07/202

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 21/07/2022

Νεγάδες - Φραγκάδες - Λεπτοκαρυά -Δόλιανη - Καστανώνας - Μακρίνο - Ελατοχώρι - Βοβούσα - Φλαμπουράρι - Γρεβενίτι - Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/07/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00-01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 08:00-13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/07/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη-Παλαιόπυργος-Μερόπη-Κακόλακκος-Δολό. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 19/07/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/07/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 21/07/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/07/2022

Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά - Παλαιοχώρι Συρράκου - Μιχαλίτσι - Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/07/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 19/07/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορ-ράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/07/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 21/07/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/07/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/07/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 19/07/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  20/07/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 21/07/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 22/07/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/07/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 19/07/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/07/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 21/07/202

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/07/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέικα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/07/202 2

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά.08:00-15:00.

Μαυροβούνι Πωγωνίου: Θρησκευτικό πανηγύρι την Τετάρτη 20 Ιουλίου, ώρα 22:00

 


Θρησκευτικό πανηγύρι την Τετάρτη 20 Ιουλίου, ώρα 22:00,  στο Μαυροβούνι Πωγωνίου.

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Αυγούστου

 


Ο ΕΦΚΑ γνωστοποίησε τις ημερομηνίες καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Αυγούστου.

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Αυγούστου από τον ΕΦΚΑ είναι οι εξής:

Οι ημερομηνίες πληρωμής (βάσει ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Αυγούστου είναι:

Τετάρτη 27 Ιουλίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Πέμπτη 28 Ιουλίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τις συντάξεις Δημοσίου ισχύουν τα εξής:

Τετάρτη 27 Ιουλίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Πέμπτη 28 Ιουλίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Αυγούστου θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου την Τρίτη 26 Ιουλίου

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου την Τρίτη 26 Ιουλίου

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου την Τρίτη 26 Ιουλίου

Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Αυγούστου την Τρίτη 26 Ιουλίου.

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για την υποβολή αντιρρήσεων στους δασικούς χάρτες

 


Παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών έως την 31η Ιουλίου

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει ότι χορηγείται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών για 16 ημέρες.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Ιουλίου. Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 και για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει σήμερα, 15 Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη λόγω των συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί από την ενεργειακή κρίση και οι οποίες δυσχεραίνουν τις οικονομικές συναλλαγές των πολιτών, σε συνδυασμό με τα τεχνικά προβλήματα στις ψηφιακές πλατφόρμες του ελληνικού κτηματολογίου.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 16 Ιουλίου

 


Το Σάββατο 16 Ιουλίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Πρόγραμμα παρακολούθησης για ξένους φοιτητές στο Μetropolitan General: 6 χρόνια & 150 απόφοιτοι

 


Η Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση ΑΧΕΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος βιωματικής εκπαίδευσης ξένων φοιτητών στην Ελλάδα, προσφέρει τη δυνατότητα επίσκεψης σε κορυφαία νοσοκομεία, ώστε να ζήσουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των ιατρικών τμημάτων και μονάδων ή να παρακολουθήσουν επεμβάσεις και κλινικές θεραπείες.

Το Metropolitan General ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση-πρόκληση από την αρχή. Εδώ και έξι χρόνια συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος αφού ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα 150 φοιτητές, σε 17 διαφορετικές ειδικότητες και οι περισσότεροι από αυτούς είναι πλέον ιατροί.

Ο Συντονιστής και Υπεύθυνος Ιατρός του Προγράμματος, ο Dr Βασίλης Παπαπαναγιώτου, Διευθυντής της Γ΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Metropolitan General, μιλάει για το πρόγραμμα, σε συνέντευξή του στο enypografa.gr.

Πόσα χρόνια υπάρχει το πρόγραμμα αυτό;

«Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2016. Σήμερα, συνεχίζεται σταθερά από το Metropolitan General, ενώ πλέον υποστηρίζεται από την Cerca Trova Ltd. Δεν το εμπόδισαν ούτε τα δύο και πλέον έτη της πανδημίας, κι αυτό γιατί λάβαμε εγκαίρως τα μέτρα μας. Εφαρμόσαμε, από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, πολύ σχολαστικά πρωτόκολλα διεθνών προδιαγραφών, εμβολιαστήκαμε όλοι στο Metropolitan General και φυσικά ελέγχαμε και ελέγχουμε συστηματικά τους επισκέπτες φοιτητές.
Χάρη σε αυτή την πρακτική συνεχίσαμε απρόσκοπτα με μηδενικά κρούσματα.
To πρόγραμμα μετράει 150 φοιτητές από την Αμερική, τον Καναδά και από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Πέρα από τα απόλυτα νούμερα, κάτι που, επιπλέον, λένε αυτοί οι αριθμοί είναι ότι, χάρη στο πρόγραμμα, έχει αυξηθεί και το ενδιαφέρον για τις ελληνικές ιατρικές σχολές και τα ελληνικά πανεπιστήμια».