Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 2-0

 


Επιτέλους νίκη εντός με Ελευθεριάδη και Παμλίδη!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα καλύτερος και ουσιαστικός κόντρα στη Λαμία επικράτησε στις «Ζωσιμάδες»  2-0 της Λαμίας, επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Στο 30'  σέντρα του Εραμούσπε από τα αριστερά και κεφαλιά του Ελευθεριάδη στο πρώτο δοκάρι που έστειλε τη μπάλα ακριβώς απέναντι για το 1-0 του ΠΑΣ.

Στο 85΄ ο Διαμαντόπουλος έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπεχεράνο στον Πίρσμαν.

Ο Παμλίδης εκτέλεσε εύστοχα και έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία κάνοντας το 2-0.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης):

Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Κάστρο, Μπρένερ (Καρτάλης 64’), Ελευθεριάδης (Νάουμετς 92’), Ντομίνγκεθ (Κάργας 76’), Παμλίδης (Δούμτσης 92’).

Λαμία (Μπάμπης Τεννές):

Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μπεχαράνο (Γκούγκα 91’), Μπουλούλης (Αραμπούλι 56’), Ρόμανιτς, Μπαχανάκ (Τσούκαλος 79’), Βασιλόγιαννης (Ντέλετιτς 56’), Καραμάνος.

ΕΟΔΥ: Εκατόν ένα θάνατοι σήμερα, 904 νέα κρούσματα

 


5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εκατόν ένα νέοι θάνατοι, 904 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 904 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 115471, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4986 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30594 (26.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 169 (28.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 651 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 101 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3003 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1197 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Σαράντα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (50.444) έλεγχοι, από τους οποίους οι (6.003) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.623) παραβάσεις και συνελήφθησαν (4) άτομα, ως ακολούθως:

(1.225) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(378) στην Αττική,

(128) στη Θεσσαλονίκη,

(105) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(101) στη Στερεά Ελλάδα,

  (96) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (75) στη Θεσσαλία,

  (65) στη Δυτική Ελλάδα,

  (57) στην Κρήτη,

  (51) στην Πελοπόννησο,

  (48) στην Ήπειρο,

  (45) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (34) στα Ιόνια Νησιά,

  (28) στη Δυτική Μακεδονία και

  (14) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (34.301) ομοειδείς παραβάσεις.

(391) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ. και επιβλήθηκαν (372) πρόστιμα των 300 ευρώ και (19) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(99) στην Αττική,

(46) στη Θεσσαλονίκη,

(36) στην Κρήτη,

(34) στην Κεντρική Μακεδονία,

(33) στη Στερεά Ελλάδα,

(30) στο Βόρειο Αιγαίο,

(25) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(22) στη Θεσσαλία,

(16) στα Ιόνια Νησιά,

(14) στην Πελοπόννησο,

(12) στη Δυτική Ελλάδα,

(10) στο Νότιο Αιγαίο,

  (8) στην Ήπειρο και

  (6) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (15.479) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (14.519) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (960) των (150) ευρώ.

(7) παραβάσεις και (4) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων:

στην Αττική, 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο καφέ,

στη Θεσσαλονίκη, 5.000 ευρώ σε καφέ μπαρ,

στο Νότιο Αιγαίο, 5.000 ευρώ και 10ήμερη αναστολή λειτουργίας σε πολυκατάστημα,

στην Κεντρική Μακεδονία , 5.000 ευρώ σε καφέ οβελιστήριο και

στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5.000 ευρώ σε καφενείο.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (258) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (277) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΕΜΥ: Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο  καιρός από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου και από τα δυτικά, η οποία θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικά:

1. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 6 Δεκεμβρίου τα νησιά του Ιονίου και από αργά τη νύχτα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου.

2. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και μέχρι το μεσημέρι βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

3. Πρόσκαιρα, από τις πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και οι Κυκλάδες.

Συνελήφθη στη Θεσπρωτία αλλοδαπός που μετέφερε μη νόμιμη αλλοδαπή προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα

 


Κατά τη διαδρομή, η μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους

 

Συνελήφθη χθες (05-12-2020) το πρωί επί της επαρχιακής οδού Φιλιατών – Μαυροματίου στη Θεσπρωτία από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με τη μοτοσικλέτα του μη νόμιμη αλλοδαπή.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο αλλοδαπός και στην οποία επέβαινε ως συνεπιβάτης η αλλοδαπή, εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αμφότερων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος μετέφερε προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα τη γυναίκα, η οποία στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να διευκολύνει παράνομα την έξοδό της από τη χώρα.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ ο άνδρας, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και  για τις συνθήκες του ατυχήματος από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Περιφέρεια Ηπείρου: Κατεπείγουσα-διά περιφοράς- συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 10 παρ. 1, της δημοσιευμένης στο ΦΕΚ τ.Α΄55/11-3-2020 ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID 19  και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», η οποία κυρώθηκε με το άρθρ. 2 του ν.4682/2020, Α΄76,   σας καλούμε σε κατεπείγουσα - ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ -  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  στις επτά  (7) του μηνός Δεκεμβρίου,  έτους 2020,  ημέρα Δευτέρα  και ώρα 12.00, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση 6ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού  Εσόδων-Εξόδων Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2020. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

2. Έγκριση θέσπισης πάγιου κατ’ αποκοπή χορηγήματος καθαριότητας για το οικ. έτος 2021, της  Π.Ε. Ιωαννίνων. (εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

«Η συνεδρίαση συγκαλείται εκτάκτως, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα λήψης αποφάσεων επί των θεμάτων Η.Δ. και ειδικότερα:

·  για την ολοκλήρωση των διαδικασιών συμμετοχής της Π.Η. στην πλειοδοσία ακινήτου της υπό εκκαθάρισης εταιρείας «ΑΤΕ Leasing A.E.», και

·  για την έγκαιρη έκδοση και αποστολή απόφασης του 2ου θέματος στο Εθνικό Τυπογραφείο, για δημοσίευση στο ΦΕΚ μέχρι 31-12-2020».

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Π.Σ. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ    

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ελληνική Αστυνομία: Απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020

 


Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για την παράταση των έκτακτων μέτρων για τον αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού

 


Δημοσιεύθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στο ΦΕΚ η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στην παράταση των έκτακτων μέτρων για τον αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00.

Την απόφαση υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην νέα απόφαση περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η παράταση στην αναστολή λειτουργίας των σχολείων, της εστίασης και του λιανεμπορίου, περιλαμβάνονται όλα τα μέτρα που ισχύουν σε ΜΜΜ, καταστήματα τροφίμων, οχήματα, μετακινήσεις κτλ. ενώ αναφέρεται και το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων.

Τέλος, αναφέρονται και τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλονται σε κάθε παράβαση των μέτρων.

Αναρτήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών οι θέσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις

 


Σε 12.221 ανέρχονται οι θέσεις από 568 φορείς του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης που είναι κενές και θα καλυφθούν μέσω της κινητικότητας. Από αυτές οι 11.228 (ποσοστό 92%) θα καλυφθούν μέσω μετατάξεων και οι υπόλοιπες 993 (8%) με αποσπάσεις, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας. Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών, αφού αξιολόγησε τα αιτήματα των φορέων, ανάρτησε τις εγκεκριμένες θέσεις (περίπου το 90% των αιτημάτων) στη σχετική εφαρμογή apografi.gov.gr

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους στους φορείς υποδοχής και κατόπιν αξιολόγησής τους, από τα αρμόδια όργανα, θα επιλεγούν οι καταλληλότεροι για την προκηρυσσόμενη θέση.

Οι περισσότερες θέσεις προς πλήρωση με μετάταξη ή απόσπαση του κύκλου κινητικότητας 2020 αφορούν σε ένα ισοδύναμο ποσοστό στα υπουργεία (κεντρικές υπηρεσίες και εποπτευόμενοι) και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ α΄ και β΄ και τα νομικά πρόσωπα).

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

 


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Συνελήφθησαν συνολικά (535) άτομα και ειδικότερα:

 Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -293- (εκ των οποίων -1- διακινητής)

 Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -23-

 Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -35-

 Για εξύβριση, σωματικές βλάβες- φθορά ξένης ιδιοκτησίας: -42-

 Για ενδοοικογενειακή βία: -9-

 Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -11-

 Για απείθεια και αντίσταση: -6-

 Ψευδής ανωμοτί κατάθεση/ ψευδής καταμήνυση: -9-

 Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -107-

Εξιχνιάστηκαν:

 Δεκατέσσερις (14) υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων

 Δεκαεφτά (17) υποθέσεις ναρκωτικών

 Έντεκα (11) υποθέσεις απάτης

 Δώδεκα (12) υποθέσεις περί όπλων

 Μία (1) υπόθεση διακίνησης παράτυπων μεταναστών

Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:

 Κάνναβη: -20- κιλά και -361,08- γραμμάρια

 Ηρωίνη: -130,08- γραμμάρια

 Κοκκαΐνη: -2,60- γραμμάρια

 Δενδρύλλια κάνναβης: -11-

 Ναρκωτικά χάπια: -28-

 Όπλα διαφόρων ειδών: -8-

 Μαχαίρια / κλομπ: -5-

 Οχήματα διαφόρων τύπων: -4-

 Πακέτα λαθραίων τσιγάρων: -480-

 Λαθραίος καπνός: -3- κιλά

 Κινητά τηλέφωνα: -25-

 Χρηματικό ποσό: -5.848,30- ευρώ

 Παρεμπόριο: -825- κιλά ελαιόλαδου αμφιβόλου προελεύσεως

Υπενθυμίζονται, ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:

 Την (02-11-2020) συνελήφθη ημεδαπός οδηγός ταξί στο Καλπάκι Ιωαννίνων για διευκόλυνση μεταφοράς προς το εσωτερικό της χώρας τεσσάρων παράτυπων μεταναστών.Σε βάρος όλων των παραπάνω σχηματίσθηκε δικογραφία επιπρόσθετα για παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

 Την (02-11-2020) εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) υποθέσεις απάτης με τραπεζικές κάρτες στα Ιωάννινα και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ημεδαπού. Ο κατηγορούμενος, εργαζόμενος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε υποκλέψει κατά τη διάρκεια εμπορικών συναλλαγών τα στοιχεία τραπεζικών καρτών πέντε πελατών και στη συνέχεια πραγματοποίησε διαδικτυακές συναλλαγές ύψους -4.232- ευρώ.

 Την (03-11-2020) εξιχνιάστηκαν έξι (6) υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής σε σπίτια και τροχόσπιτο σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, ο οποίος μάλιστα σε μία από τις περιπτώσεις αφαίρεσε χρηματικό ποσό -10.000- ευρώ.

 Την (04-11-2020) συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών σε χωριό της Θεσπρωτίας. Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, συνολικού βάρους -1- κιλού και -167,3- γραμμαρίων καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 Την (06-11-2020) συνελήφθη στην Κώτσικα Θεσπρωτίας ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του -17- κιλά και -810- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy» σε κρύπτη στο ρεζερβουάρ του οχήματος.

 Την (11-11-2020) συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ κατασχέθηκαν περίπου -800- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης.

 Την (16-11-2020) συνελήφθη στην Πρέβεζα αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γαλλικών Αρχών για σεξουαλική επίθεση σε παιδί κάτω των (15) ετών.

 Την (24-11-2020) συνελήφθη αλλοδαπός στην Εγνατία Οδό (περιοχή Μαλακασίου) για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, απείθεια και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (127) γραμμάρια ηρωίνης και χρηματικό ποσό των (1.890) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών.

Οστεοπόρωση: Πότε μια επέμβαση μπορεί να αναδομήσει τα οστά;

 


Πολλαπλά προβλήματα στην υγεία μπορεί να φέρει η δυσλειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων. 

Ένα από αυτά είναι η οστεοπόρωση, η οποία αποτελεί ένδειξη για παραθυρεοειδεκτομή, δηλαδή για χειρουργική αφαίρεση εκείνου του αδένα (ή των αδένων) που δεν λειτουργεί φυσιολογικά, προκειμένου να απαλλαγεί ο ασθενής από τη μεταβολική νόσο των οστών. 

Έχει βρεθεί από μελέτες ότι η εγχείρηση αυτή βελτιώνει την οστική πυκνότητα είτε ακολουθείται από φαρμακευτική αγωγή είτε όχι.

Όπως μας εξηγεί ο Καθηγητής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, κ. Δημήτρης Λινός, ο ρόλος των τεσσάρων παραθυρεοειδών αδένων, που βρίσκονται στον λαιμό πίσω από τον θυρεοειδή αδένα, είναι η ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου στο σώμα. 

Μέσω της έκκρισης της παραθυρεοειδούς ορμόνης (PTH), ρυθμίζουν την ποσότητα του ασβεστίου που θα απορροφηθεί μόλις προσληφθεί μέσω της διατροφής, πώς αυτή θα κατανεμηθεί στο σώμα και πόση ποσότητα θα αποβληθεί μέσω του ουροποιητικού συστήματος. Ελέγχει δηλαδή και πόσο ασβέστιο αποθηκεύεται στα οστά.

Στον πρωτοπαθή υπερπαραθυρεοειδισμό ένας ή περισσότεροι παραθυρεοειδείς αδένες λειτουργούν αυτόνομα και παράγουν υψηλά επίπεδα PTH

Το αποτέλεσμα είναι η σημαντική αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στο αίμα (υπερασβεστιαιμία).