Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή ο συγχωριανός Πελοπίδας Παν. Σκαρώνης

 


«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών,  ο συγχωριανός Πελοπίδας Παν. Σκαρώνης.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 11:00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για Ειδική Άδεια Ταξί, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου

 


Οι εξετάσεις για Ειδική άδεια ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου 203, ημέρα Τρίτη, και ώρα 8.00 π.μ. στην αίθουσα Εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 μ. να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων. Αρμόδιος υπάλληλος κ. Γεώργιος Καλτσούνης.

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Ράπτη Ματίνα: Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Χρήστου Γκόγκου

 

Ράπτη Ματίνα

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Λάβδανης)

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

Ζηκόπουλος Σταύρος: Προτάσεις για τη παραγωγική ανασυγκρότηση

 


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

Της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, νέο τουριστικό μοντέλο οικοτουρισμός, δάση, βοσκοτόπια.

Τέσσερα ποιο βασικά προβλήματα:

1ον Κοινωνικότητα των νέων στο μικρό χωριό

2ον Υποδομές,

3ον Διάθεση παραγομένων προϊόντων                                                                                       

4ον Συνεχής ενημέρωση.

Χωρίς πολλά λόγια.

Α) Βοήθεια στους νέους αγρότες. Ελάχιστοι έμειναν εκτός λεκανοπεδίου στο νομό, κάπου 700.

Β) Αναδασμοί,

Γ) Πιστοποιήσεις,

Δ) Εγγειοβελτιωτικά,

Ε) Άρδευση με τεχνητή βροχή,

Στ) Ηλεκτροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και γεωργικών εκμεταλλεύσεων,

Ζ) Βελτίωση βοσκοτόπων.

Σημείωση: Ο αγρότης μπορεί να παράγει και πολλά και ποιοτικά προϊόντα. Το κυρίαρχο ζήτημα είναι η διάθεση του παραγομένου προϊόντος.

Γι αυτό προτείνουμε:

Δημιουργία στην Περιφέρεια με on line σύνδεση με τους Καλλικρατικούς Δήμους και όποιον άλλον θέλει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ υψηλών προδιαγραφών τόσο σε υποδομή όσο και σε νέο ανθρώπινο δυναμικό με 4 τουλάχιστον γλώσσες και άριστη χρήση του διαδικτύου.

Θα ανιχνεύει και θα κατεβάζει σε καθημερινή βάση την παγκόσμια ζήτηση των αγορών και ταυτόχρονα θα προβάλει στην παγκόσμια αγορά τόσο τα παραγόμενα προϊόντα όσο και το τουριστικό προϊόν.

Ταυτόχρονα προτείνουμε.

Την σύνταξη μελέτης Τουριστικού Μοντέλου Ανάπτυξης για τις παραμεθόριες και εγκαταλειμμένες περιοχές ΠΩΓΩΝΙΟΥ και ΚΟΝΙΤΣΑΣ ίσως και των ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ το οποίο ονομάζουμε ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. (υπάρχει ανάλυση και ολοκληρωμένη πρόταση) θα το βρείτε Στο ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ     Σταύρος Ζηκόπουλος)

Σ΄ αυτό το μοντέλο θα προστεθεί ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ τουρισμός, ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ τουρισμός, η ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ κ.λ.π., μα κύρια ο τρόπος ΖΩΗΣ του μικρού ή μεγάλου χωριού, η ενασχόληση με ξεχασμένες καλλιέργειες, τα πολιτιστικά Δρώμενα των χωριών μας, η φιλοξενία, η αρχιτεκτονική, το περιβάλλον.

Θα δοθεί κάποια κοινωνικότητα στα χωριά.

Θα γίνει σύνδεση της δεύτερης και τρίτης γενιάς με τις Ρίζες.

Η προσπάθεια αυτή μπορεί να πετύχει τώρα με την εφαρμογή του νόμου 4254 για ενοικίαση των κατοικιών μέσω Airdhd.

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ  ΖΩΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Με τη βοήθεια σας θα προβάλω και θα διεκδικώ στο περιφερειακό συμβούλιο την ανάπτυξη της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ του νομού  γεωργία, κτηνοτροφία, μεταποίηση, τουρισμός, δάση, βοσκοτόπια, αλλά και για τη συγκράτηση της ελάχιστης νεολαίας και την βοήθεια δημιουργίας νέων παραγωγικών νοικοκυριών στους περιφερειακούς δήμους.

Σταύρος Ζηκόπουλος

stauroszikopoulos@hotmail.gr

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

"Κοινό των Ηπειρωτών"

Ιωάννινα: Ανάδοχος για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και δημοπράτηση για δημοτικά κτίρια

 


«Πράσινο φως» πήραν από την Οικονομική Επιτροπή δύο ακόμη έργα του Δήμου Ιωαννιτών.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση προχώρησε στην κατακύρωση του διαγωνισμού για την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και ενέκρινε την δημοπράτηση για την συντήρηση και την επισκευή δημοτικών κτιρίων.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος σε δήλωσή του τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή ολοκληρώνει το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί και προωθεί όλα τα έργα σε όλη την έκταση του Δήμου. «Η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει όμως ο Δήμος και οι υπηρεσίες του εξακολουθούν να δουλεύουν με στόχο όλοι να είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες» υπογράμμισε.

Τα έργα

Το έργο δημιουργίας δικτύου ποδηλατοδρόμων έχει προϋπολογισμό 400 χιλιάδων ευρώ. Μετά τον δημόσιο μειοδοτικό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την κατακύρωση θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και το έργο θα περάσει στο στάδιο της υλοποίησης.

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη το έργο διαμορφώνεται σε τρία διακριτά τμήματα:

ΤΜΗΜΑ 1: Οδός Διονυσίου Φιλοσόφου

Περιφέρεια Ηπείρου: Υποβολή δήλωσης κατεχόμενων κυψελών από 1η Σεπτεμβρίου έως και την 20η Οκτωβρίου 2023

 

Υποχρεωτική δήλωση κατεχόμενων κυψελών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους μελισσοκόμους, ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, πρέπει να υποβάλλουν δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2023.

Η δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι υποχρεωτική για όλους τους ενεργούς μελισσοκόμους και υποβάλλεται είτε σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ., είτε μέσω ψηφιακής εφαρμογής του Υπ.Α.Α.Τ.

Η περίοδος υποβολής της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών είναι από την 1η Σεπτεμβρίου 2023 (ημέρα Παρασκευή) έως και την 20η Οκτωβρίου 2023 (ημέρα Παρασκευή).

Ενεργός μελισσοκόμος, ο οποίος υποβάλλει τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών μεταξύ της 21ης Οκτωβρίου 2023 και της 20ης Νοεμβρίου 2023 συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά στο δείγμα επιτόπιου ελέγχου.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αξιοποιήσουν εκτός από την ψηφιακή εφαρμογή του Υπ.Α.Α.Τ. και την ηλεκτρονική επικοινωνία στα κάτωθι ηλεκτρονικά ταχυδρομεία p.mavrogiorgos@php.gov.gr  και p.loli@php.gov.gr  προκειμένου να λάβουν και να αποστείλουν την αίτηση για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών καθώς και την παραλαβή ή/και αποστολή της αίτησης μέσω τηλεομοιότυπου (fax) στο 26510 78280.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:30

 Την 06-09-2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:30  συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 215), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Κατάρτιση του σχεδίου της 6ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2023 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Έγκριση του Πρακτικού Νο3/04-09-2023 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης, της Β΄ Φάσης – Στάδιο ΙΙ: Πρόσκληση Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών του Έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου» και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 19-06-2023 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακαίνιση – εκσυγχρονισμός του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 845.000,00 με ΦΠΑ.

Έγκριση και αποδοχή δωρεάς της μελέτης με τίτλο «Μελέτη δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αρίστης Δ. Ζαγορίου & Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» με μελετητή/ δωρητή την εταιρεία «ΥΔΡΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Σύμβουλοι Μηχανικοί & Μελετητές».

Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών κατακύρωσης στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του Υποέργου 1: «Αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του», προϋπολογισμού 1.110.000,00 € με ΦΠΑ, του έργου «SUB.1.40 Βελτίωση και Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας», ενταγμένου με κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5200182 στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Γιάννενα: Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

 


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων, η Ανοιχτή Εθελοντική Ομάδα των Paguristas και το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και οργανώνουν διήμερη εθελοντική αιμοδοσία, την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Μαζί συμμετέχουν οι εξής φορείς:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ “ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ»

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ (ΣΕΑ) ΕΛΕΟΥΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ (ΣΕΑ) ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ «ΕΝΕΡΓΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»

ΔΙΚΤΥΟ ΝΕΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ – ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ “ΠΥΡΡΟΣ”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τις αιμοληψίες θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ. Χατζηκώστα”.

Συμμετέχουμε με Θέληση, με Χαμόγελο κι Αγάπη γιατί… το αίμα μας ενώνει όλους!!!

Στις 7 Σεπτεμβρίου στην Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας η δεύτερη κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου

 


Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, στην Ελεούσα του Δήμου Ζίτσας, είναι προγραμματισμένη η δεύτερη κεντρική ομιλία του Σπύρου Ριζόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Δημαρχείο (Τμήμα Άμεσης Δράσης) οδός Πολυτεχνείου στις 18:30.

Ωστόσο υπάρχει και πρόβλεψη για εναλλακτικό χώρο σε περίπτωση βροχής. Το δεύτερο σημείο είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας, την ίδια ώρα (18:30).

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ο Σπύρος Ριζόπουλος κάνει “πρεμιέρα” με την κεντρική ομιλία στο Δήμο Νικολάου Σκουφά στην Άρτα, στις 18:30. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Μνημείου Πεσόντων στη Μάχη του Πέτα, με εναλλακτικό σημείο το “The Point” στο μνημείο Πέτα.

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»: Παρουσίαση υποψηφίων και προγράμματος της παράταξης, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στο ξενοδοχείο Du Lac

 


Την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023,  στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα Δωδώνη του ξενοδοχείου Du Lac    στα Ιωάννινα, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Στέφος θα παρουσιάσει τους βασικούς προγραμματικούς άξονες της παράταξης «ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» και το πλήρες ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται από τους 113 υποψήφιες/ους περιφερειακούς συμβούλους των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Χάσκος Σπύρος: Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές της 8 Οκτωβρίου  2023 στο ψηφοδέλτιο "ΠΩΓΩΝΙ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ", με επικεφαλής  τον κ. Χρήστο Γκόγκο, ως υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής μας κοινότητας.

Γέννημα θρέμμα του χωριού μας, θέλησα και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω και να εκπροσωπήσω την νέα γενιά του τόπου, με ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο, στα κοινά του χωριού που γεννήθηκα, δραστηριοποιούμαι και αγαπώ.

Αναζητώ την στήριξή σας έξω από τα κομματικά στεγανά και τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, για να μπορέσω να εκπροσωπήσω, μαζί με τους υπόλοιπους συγχωριανούς μας, την Δημοτική μας κοινότητα.

Πιστεύω ακράδαντα στην Συμμετοχική Δημοκρατία, που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού

μοντέλου κοινωνίας, «ώστε οι αποφάσεις για το χωριό μας να λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο ανοιχτά και εγγύτερα από τους ίδιους τους πολίτες».

Γι’ αυτό προτείνω την καθολική συμμετοχή όλων των συγχωριανών μας, κατά την διαδικασία λήψεων αποφάσεων, στην Δημοτική μας Κοινότητα.

Μαζί θα αποφασίζουμε για τις λύσεις και τις θέσεις του χωριού μας, γι’ αυτά που αφορούν την μελλοντική μας πορεία.

Αξίζει να συνεργαστούμε όλοι μας, για να παρουσιάσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο για το χωριό μας.

Στηρίξτε την δυνατή μου συμμετοχή και προσπάθεια με την ψήφο σας.

Με τιμή

Σπύρος Χάσκος

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

Βήσσανη Πωγωνίου: Πρόγραμμα Ακολουθιών Σεπτεμβρίου της ενορίας Αγίου Νικολάου

 


Πρόγραμμα Ακολουθιών 2023 Σεπτεμβρίου, της ενορίας Αγίου Νικολάου Βήσσανης.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00

 


Έχοντας υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  11του  Ν. 5043/2023 και της  ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ του ΥΠ.ΕΣ. αριθμ.  577 / Α.Π. 41109/  9-5-2023 καθώς και τις σχετικές διατάξεις του Δ.Κ.Κ.,  για τη σύγκληση του Δημοτικού  Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η οποία θα διεξαχθεί  την  ΠΕΜΠΤΗ 7η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και ώρα  19.00

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΟ  ΚΑΛΠΑΚΙ [ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ.  [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ]

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΜΑΤΣΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση  3ηςΥποχρεωτικής  Αναμόρφωσης  προϋπολογισμού  ετ. 2023 του  ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου  [Απόφαση Δ.Σ.  ΝΠΔΔ  17/2023].

2. Αντικατάσταση μελών  Δ.Σ.  των  ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου: α. Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπάιδευσης  &β. Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης. 

3. Διαγραφή τελών ύδρευσης.

4.  Έγκριση 1ου Ανακεφ. Πίνακα του έργου: «Κατασκευή Τοίχων Αντιστήριξης Δήμου».

5.  Έγκριση  1ουΑνακεφ. Πίνακα του έργου: « Τοίχοι Αντιστήριξης Δήμου».

6.  Έγκριση εκδηλώσεων για το μήνα Οκτώβριο 2023-Καλπάκια  2023 & Επέτειος για τον Παύλο Μελά -Έγκριση συνολικών δαπανών.

7.  Έγκριση  9ης Αναμόρφωσης  Προϋπολογισμού  Δήμου,  έτους 2023

Στο τραπέζι η μείωση στο όριο συναλλαγών με μετρητά

 


Αμέσως μετά τη ΔΕΘ προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ότι έρχεται η ρύθμιση για την πάταξη της φοροδιαφυγής, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και τη μείωση των συναλλαγών με μετρητά,.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που βγήκε ξανά από το συρτάρι του οικονομικού επιτελείου, καθώς το ίδιο θέμα είχε εξεταστεί και το 2019, αλλά δεν προχώρησε μετά και την αρνητική – τότε – γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Πληροφορίες του mononews αναφέρουν πως οι συναλλαγές με μετρητά από τα 500 ευρώ σήμερα, θα μειωθούν στα 300 ευρώ. Στόχος είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς με αυτό τον τρόπο θα περιοριστούν τα φαινόμενα πληρωμών με μετρητά, που σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν υποψίες για «μαύρο» χρήμα.

Η εφορία έχει παρατηρήσει από την πρώτη στιγμή που μειώθηκε το όριο συναλλαγών στα 500 ευρώ, πως για μια πληρωμή 1.000 ευρώ, μπορούν να «σπάσουν» το ποσό σε δύο διαφορετικές αποδείξεις, ώστε να παρακαμφθεί το όριο συναλλαγών, ενώ στο εξής θα χρειάζονται τέσσερις αποδείξεις. Έτσι, η πληρωμή σημαντικών ποσών με μετρητά θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και τα πάντα θα γίνονται με χρωστική ή ψηφιακή κάρτα ή διατραπεζικά.

Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης: Ετήσιο αντάμωμα το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00 στο Άλσος Βεΐκου

 

Ηπειρώτες και φίλοι μας,

 Σας προσκαλούμε στο ετήσιο Αντάμωμα του Συλλόγου μας στις 9 Σεπτεμβρίου μέρα Σάββατο και ώρα 21:00 στο Άλσος Βεΐκου, (γήπεδο μπάσκετ) Ένα αληθινό ηπειρώτικο πανηγύρι θεσμός, που είναι φημισμένο σε όλη την Αττική.

  Η μουσική παρέα του Κώστα Λιόντου, κλαρίνο, και Χρήστου Τζιτζιμίκα, τραγούδι, συμπληρωμένη από τον Γ. Κώτσικα βιολί, Β Τριάντη λαούτο και Αλ. Ριζόπουλο ντέφι, είναι ιδανική για το απόλυτο γλέντι με παραδοσιακά όργανα, Ηπειρώτικα και δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

  Συνδυάζοντας το νέο αίμα τη γνώση και την εμπειρία της Ηπειρώτικης παράδοσης, θα μας μεταφέρει το μεράκι, τον καημό, τη νοσταλγία, το παράπονο και όλα τα συναισθήματα των τραγουδιών της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας μέσα από ένα αυθόρμητο γλέντι γεμάτο παλμό και ένταση.

  Τα υπόλοιπα είναι δικιά μας δουλειά και την κάνουμε πολύ καλά όπως ξέρετε από τα προηγούμενα χρόνια.

   Σας περιμένουμε και σας συνιστούμε να μη το χάσετε!

Πάρκινγκ   δωρεάν εντός του ΠΑΛΑΙ απέναντι από το χώρο της εκδήλωσης.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων «Go Local»

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων “Go Local”, που διοργάνωσε από 31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

Επί τέσσερις ημέρες, χιλιάδες επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικά προϊόντα, να τα δοκιμάσουν, αλλά και να τα προμηθευθούν απευθείας από τους παραγωγούς, οι οποίοι αναδεικνύονται στους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής μας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Τοπικότητα, ταυτότητα, μοναδικότητα, ποιότητα είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτών των προϊόντων.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου

 


Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-14:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Βουτσαρά, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Πωγωνιανή, Κοινοτικό Γραφείο 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Δυσανεξία στη λακτόζη: Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

 


Η δυσανεξία στη λακτόζη επηρεάζει ένα πολύ υψηλό ποσοστό ενηλίκων. Υπολογίζεται περίπου ότι το 65 % του πληθυσμού έχει μειωμένη ικανότητα πέψης της λακτόζης μετά τη βρεφική ηλικία.
«Δεν είναι το ίδιο με την αλλεργία στο γάλα, είναι περισσότερο ενόχληση και όχι μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλά άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να καταναλώνουν μικρές ποσότητες από τα τρόφιμα που περιέχουν λακτόζη, χωρίς να έχουν κανένα σύμπτωμα», εξηγεί ο κ. Κάρολος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Συνεργάτης του
Metropolitan Hospital. Στη συνέχεια, ο κ. Παπαλαζάρου, απαντάει στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη δυσανεξία στη λακτόζη και προτείνει κάποιες διατροφικές αλλαγές που θα βοηθήσουν την καθημερινότητα των δυσανεκτικών.

Ποια συμπτώματα πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις;

Τα συμπτώματα δυσανεξίας στη λακτόζη εμφανίζονται συνήθως σε 30 λεπτά ή έως και 2 ώρες μετά την κατανάλωση της τροφής που την περιέχει και αφορούν κυρίως το γαστρεντερικό σύστημα, όπως φούσκωμα, αέρια, διάρροια, ναυτία, ενώ πιο σπάνια εμφανίζονται και συμπτώματα όπως ημικρανία και ακμή.

Σε ποιες τροφές συναντάμε τη λακτόζη;

Η λακτόζη είναι ένα σάκχαρο που βρίσκεται στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Για να αφομοιωθεί σωστά αυτό το σάκχαρο, το λεπτό έντερο πρέπει να παράγει επαρκείς ποσότητες του ενζύμου που ονομάζεται λακτάση.

Σε τι οφείλεται όμως η μειωμένη παραγωγή λακτάσης;