Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, το Σάββατο 27 Ιουλίου


Γνωστοποιείται στο κοινό ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ως εξής: 
Το Σάββατο 27-07-2019 από ώρα 08:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στις περιοχές: Ράικο, Μικρό Σουλόπουλο, Δεσποτικό, Φωτεινό, οικισμός Κουρνόραχη, Γρανιτσοπούλα, Ριζό, Αετόπετρα, Άνω Λάβδανη, Βραστοβά, Κάτω Λάβδανη, Αγία Μαρίνα Πωγωνίου. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω.
Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.
Έτσι για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.
Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 31 Ιουλίου, ώρα 9.30 π.μ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 31η Ιουλίου 2019, ημέρα Τετάρτη & ώρα 9.30 π.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 6
η αναμόρφωση του
προϋπολογισμού οικον. έτους 2019 Δήμου Πωγωνίου.
2. Κατακύρωση ή μη δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου επί της οδού
Σταγειρίτη Αθανασίου 31- Δήμου Πυλαίας – Π.Ε. Θεσσαλονίκης.
 * Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για κλοπή από όχημα στο Κρυφοβό Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν, χθες (25-07-2019) το μεσημέρι, στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας (διασταύρωση Σκλίβανης), από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, τέσσερις ημεδαποί (δύο άνδρες, 22 και 19 ετών και δύο γυναίκες, 41 και 21 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από αυτοκίνητο στο Κρυφοβό Ιωαννίνων, μία ιατρική τσάντα με διάφορα αντικείμενα.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε η κλεμμένη τσάντα ενώ κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών.
Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Εορτασμός προς τιμή της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο


Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής,  τελέστει Θεία Λειτουργία στο  ξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.







Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


*Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άνευ της απαιτούμενης σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπήρχε και μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

*Επίσης, στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ υπήρχε και μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


Που μπορεί να οφείλεται ο κνησμός στο κεφάλι


Ο κνησμός στο δέρμα του κρανίου είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Όταν εκδηλώνεται συχνά είναι ανυπόφορος και ο πάσχων νομίζει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ.
Όπως εξηγεί ο κ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική), πολλές είναι οι διαταραχές και οι παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν κνησμό στο κρανίο. Η πιο συνηθισμένη είναι η πιτυρίδα, αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες, όπως μυκητιάσεις, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργικές αντιδράσεις κ.λπ.
«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγεί κάποιος από τον κνησμό στο δέρμα του κρανίου είναι να ανευρεθεί η αιτία που τον προκαλεί», λέει. «Ειδάλλως, μπορεί να ξύνει επίμονα ή και επιθετικά το κεφάλι του. Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα και στους θυλάκους των τριχών, με συνέπεια την δημιουργία πληγών ή ακόμα και την -ευτυχώς παροδική- τριχόπτωση».
Ο κ. Μιχελάκης εξηγεί  ποιες είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες κνησμού στο δέρμα του κεφαλιού.
Πιτυρίδα και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Η πιτυρίδα είναι μία δερματική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από αίσθημα ήπιου κνησμού και τη δημιουργία μικρών, λευκών φολίδων, κολλημένων στην βάση της τρίχας. Ουσιαστικά είναι μία μορφή ξηροδερμίας στο δέρμα του κεφαλιού.
Η πιτυρίδα προσβάλλει σχεδόν έναν στους δύο ενήλικες και συνήθως αρχίζει στην εφηβεία. Οι άνδρες την εκδηλώνουν συχνότερα από τις γυναίκες. Η πιτυρίδα μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τη μέση ηλικία και ύστερα να σταματήσει, αλλά σε μερικούς πάσχοντες μπορεί να συνεχιστεί για όλη τους τη ζωή.
Η αιτία της δεν είναι σαφής, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις πιστεύεται ότι εμπλέκεται ένας λιπόφιλος μύκητας που λέγεται malassezia furfur. Ο μύκητας αυτός τρέφεται από το λίπος (σμήγμα) που υπερπαράγει το δέρμα των ατόμων με πιτυρίδα.

Ένα µικρό βραχιολάκι – µία βοήθεια στα παιδιά µε Κυστική Ίνωση


Το φετινό συλλεκτικό βραχιολάκι του Zagori Mountain Running, μαζί με το οικολογικό μήνυμα που φέρει κάθε χρονιά «Respect the Mountains», το οποίο ταυτίζεται με τη φιλοσοφία του αγώνα, φέτος μας ευαισθητοποιεί σχετικά με τη νόσο της Κυστικής Ίνωσης, με την προτροπή: «Run and Win CF».
Η «My Adventure-Event Organizer Pro», Διοργανώτρια Εταιρεία του ZMR, αγκάλιασε με ιδιαίτερη συγκίνηση την πρωτοβουλία δύο γονέων για την προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την Κυστική Ίνωση, που αποτελεί την πιο συχνή γενετική νόσο στη χώρα μας.
Η Κυστική Ίνωση είναι μια συχνή κληρονομική πάθηση στη χώρα μας, η οποία προσβάλλει κυρίως τους πνεύμονες δυσκολεύοντας τη λειτουργία της αναπνοής, ενώ µε το πέρασµα του χρόνου επιβαρύνει και άλλες ζωτικές λειτουργίες, λιγοστεύοντας το προσδόκιµο ζωής.
Το συλλεκτικό βραχιολάκι, «Respect the Mountain- Run and win CF», θα διατίθεται στο κατάστημα της Fifth Element στα Ιωάννινα και στο Περίπτερο που θα λειτουργήσει στον χώρο της ZMR EXPO στο Τσεπέλοβο, έναντι συμβολικής αξίας. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Νοσοκοµείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» - Τµήµα Κυστικής Ίνωσης.
Η Διοργάνωση του Zagori Mountain Running 2019 κάνει ένα πρώτο βήμα για την ενημέρωση του κοινού και τη στήριξη του Τμήματος, µε την ελπίδα ότι το μέλλον στην αντιμετώπιση της νόσου θα είναι αισιόδοξο και φωτεινό.
Όλα για τα παιδιά - Run and win CF!