Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Παπαδήμου

255 ψήφισαν υπέρ και 38 κατά.
Όχι από Καμμένο, Κατσούρα, Μάντατζη.

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνησης με 255 ψήφους υπέρ και 38 ψήφους κατά, καθώς στη σημερινή ψηφοφορία ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές.
«Όχι» ψήφισαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Χρήστος Κατσούρας, Τσετίν Μάντατζη.
Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, κ. Γιώργος Λιάνης, κα Έλσα Παπαδημητρίου και κα Μιλένα Αποστολάκη, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση υπό το κ. Λουκά Παπαδήμο.

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο βουλευτής, κ. Πάνος Καμμένος, μετά το «όχι» στη νέα κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου.
Ο κ.  Καμμένος παραμένει στο κόμμα.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τίμησε την εξέγερση του Πολυτεχνείου με κατάθεση στεφάνου


Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στην μνήμη των αγώνων και των αγωνιστών της ηρωικής προσπάθειας των νέων του Πολυτεχνείου, αναλογιζόμενοι το πόσο μεγάλο είναι το χρέος να διαφυλαχθούν τα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, έδωσε και πάλι φέτος το παρόν, στο χώρο που τα νιάτα της Ελλάδας το 1973 πάλεψαν για ''ψωμί- παιδεία- ελευθερία'' και έκλεινε ταπεινά το γόνυ, για αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για παναθρώπινα ιδανικά και αξίες, καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο που έχει στηθεί στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ 4 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (10η αγωνιστική)
1. Βουνοπλαγιά: 25
2. Κρύα: 22
3. Α.Ε. Μικρασιατών: 21
4. Θύελλα Κατσικά: 20
5. Πεδινή: 20
6. Α.Ο. Ανατολής: 18
7. Προοδευτική Περάματος: 17
8. Ροδοτόπι: 12
9. Μουσιωτίτσα: 12
10. Ατρόμητος '95: 12
11. Λαψίστα: 11
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 11
13. Κουτσελιό: 6
14. Καλπάκι: 6 
15. Ηλιόκαλη: 4
16. Θύελλα Ελεούσας: -1

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σε δημοτικό σχολείο οι 54 Αφγανοί λαθρομετανάστες

Επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά της Λευκάδας.

Στο δημοτικό σχολείο της Λυγιάς θα μεταφερθούν με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Πρέβεζας οι 54 Αφγανοί λαθρομετανάστες οι οποίοι σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε ιστιοφόρο σκάφος ανοιχτά της Λευκάδας. Το ιστιοφόρο προσέγγισε σκάφος του Λιμενικού μετά από τηλεφώνημα που έγινε στην υπηρεσία διαπιστώνοντας ότι στο ακυβέρνητο πλοίο βρίσκονταν 54 άτομα όλοι άνδρες με καταγωγή από το Αφγανιστάν.
Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε από φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Πρέβεζας και από εκεί όσοι μετανάστες χρήζουν ιατρικής βοήθειας θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και οι υπόλοιποι στο δημοτικό σχολείο της Λυγιάς όπου και θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Λιμεναρχείο, ο Δήμος αλλά και ιδιώτες έσπευσαν να συγκεντρώσουν και να μεταφέρουν ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχαν ως προορισμό τους την Ιταλία.


ΠΗΓΗ: http://www.pamepreveza.gr/

ΕΛΚΕΚΑ: Ακριβότερο κατά 3% το οικογενειακό καλάθι φέτος τον Οκτώβριο σε σχέση με πέρσι

Στο ποσό των 2.317,78 ευρώ διαμορφώθηκε το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού τον Οκτώβριο του 2011, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 που κόστιζε 2.249,10 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ). Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αύξηση άγγιξε το 3% και υπολογίζεται στα 68,68 ευρώ.
Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε ο τομέας της στέγασης, κατά 8%, τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός αυξήθηκαν κατά 6% ενώ στον τομέα των μεταφορών σημειώθηκε αύξηση 5%.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Πρεμιέρα ο σταθμός διοδίων στο Μαλακάσι την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Στα δύο ευρώ το αντίτιμο!
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα ο σταθμός διοδίων στο Μαλακάσι, στην περιοχή του Μετσόβου.
Το αντίτιμο διαμορφώνεται στα στα 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και λεωφορεία και 7 ευρώ για όσα είναι εξοπλισμένα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.
Η δοκιμαστική λειτουργία του σταθμού θα ξεκινήσει σήμερα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 1960-70


(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΨΑΛΗ)
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 1967-68
ΟΡΘΙΟΙ: Γ. ΚΑΨΑΛΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΣΠ. ΑΛΕΞΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ,..
ΚΑΘΙΣΤΟΙ: Π. ΓΑΛΑΝΗΣ, ΓΟΥΣΙΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΟΣ,...

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ 2011

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ- ΠΕΔΙΝΗ 4-2
(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΨΑΛΗ)
Η φωτογραφία είναι του 1967 από την πρεμιέρα του πρώτου Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος στο γήπεδο Παρακαλάμου.
Διακρίνουμε (για τους παλαιότερους) με το νούμερο 2 τον Βαγγέλη Καψάλη -έπαιζε δεξί μπακ, με το νούμερο 3 τον Γιώργο Καψάλη - αρχηγός της ομάδας, αριστερό μπακ
Μερικά αποτελέσματατης περιόδου 1967:
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΠΕΔΙΝΗ 4 - 2
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 2 – 1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ 2 – 1
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2 – 3
ΕΘΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 5 - 2
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 2 – 1
ΑΝΑΤΟΛΗ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 3 - 1
ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ 2 – 1

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΚΑΛΠΑΚΙ


Στη σέντρα θα βρεθούν το απόγευμα η Προοδευτική Περάματος με το Καλπάκι για το εξ΄ αναβολής παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α' Ερασιτεχνικής.
Ο αγώνας είχε αναβληθεί λόγω κακής διαγράμμισης του γηπέδου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 18-11-2011

Την 18-11-2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης το εξής:

- Κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2012.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr

Υποχρεωτικά σε εφεδρεία όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μετρούν δυο χρόνια μέχρι την σύνταξη

Οι λεπτομέρειες, οι προϋποθέσεις και οι αποφάσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να προχωρήσει άμεσα το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο περιέχονται στην εγκύκλιο που κατέρτισε το επιτελείο του κ. Δημήτρη Ρέππα.

Όσοι εντάσσονται στο καθεστώς της εφεδρείας:
- Συνεχίζουν να λαμβάνουν για χρονικό διάστημα 12 ή 24 μηνών, από την ένταξή τους στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβαναν κατά τον χρόνο εισόδου τους στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
- Χάνουν μεγάλο μέρος του εφάπαξ που θα ελάμβαναν με τη σύνταξή τους. Αυτό γιατί η ένταξή τους στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης και οι αποδοχές που τους έχουν καταβληθεί με την εφεδρεία όταν βγουν στη σύνταξη θα συμψηφιστούν με το ποσόν της αποζημίωσής τους λόγω συνταξιοδότησης.
- Αν ο φορέαςπου εργάζονταν έχει καταργηθεί, οι εισφορές καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση λόγω απόλυσης καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.
- Οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, των υπαλλήλων που τίθενται σε εφεδρεία καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβάλλει καταιγιστικούς ρυθμούς για την υλοποίηση του μέτρου με χρονικό όριο τις 27 Νοεμβρίου. Όσοι θα ενταχθούν στο καθεστώς της εφεδρείας πρέπει να υποβάλουν μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου δηλαδή μέσα σε τρεις μέρες, υπεύθυνες δηλώσεις με τον ακριβή αριθμό των συντάξιμων χρόνων τους.
Στη συντάξιμη προϋπηρεσία του ο υπάλληλος πρέπει να συμπεριλάβει οποιονδήποτε χρόνο έχει διανύσει ενδεχομένως σε άλλο φορέα, αλλά και χρόνια προαιρετικής, ακόμα και πλασματικής ασφάλισης που έχει αναγνωρίσει ως συντάξιμα.
Έπειτα από διασταύρωση τών στοιχείων με τα δεδομένα που έχουν τα οικεία ασφαλιστικά ταμεία, θα ληφθεί απόφαση να τεθούν σε εφεδρεία όσοι υπάλληλοι χρειάζονται δύο χρόνια για την πλήρη συνταξιοδότησή τους - ανεξαρτήτως ηλικίας!
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις για όσους υπαλλήλους προσπαθήσουν να αποκρύψουν προϋπηρεσία που έχουν αποκτήσει σε άλλους φορείς ή χρόνια προαιρετικής ή πλασματικής ασφάλισης με σκοπό να μην ενταχθούν στην εφεδρεία. Η "ποινή" θα είναι να διαγραφούν τα έτη αυτά από τον συντάξιμο χρόνο των υπαλλήλων όποτε και αν εκείνοι συνταξιοδοτηθούν.
 
ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Άφησε πίσω του σκουπίδια

Δεν γνωρίζω πόσα έσοδα είχε ο Δήμος Πωγωνίου απ' τον παζάρι του Σεπτέμβρη, αλλά αυτό που είδα στο μέρος που διοργανώθηκε στις Νεγράδες είναι εξοργιστικό:
Πίσω αφέθηκαν πολλά κιλά σκουπιδιών που "στολίζουν" την περιοχή.
΄Ισως ο Δήμος να τα άφησε εκεί για να θυμίζουν την ...σπουδαία επιτυχία της διοργάνωσης του παζαριού.

Και αλήθεια, οι της δημοτικής αρχής που έλεγαν ότι σε αυτό θα συμμετείχαν και αρκετοί ντόπιοι επαγγελματίες, μπορούν να μας πουν πόσοι ήταν -αι αν ήταν- αυτοί, γιατί εγώ μόνον ένα είδα, αλλά μπορεί να κάνω λάθος.
Σε ότι αφορά την τόνωση της τοπικής κοινωνίας, αφήστε το καλύτερα.
Τις μέρες του παζαριού, τα τοπικά μαγαζιά όχι δεν τονώθηκαν αλλά αντίθετα "νεκρώθηκαν"...
Εύγε, κύριοι άρχοντές μας!

Ακάκιος

Νέο ωράριο στις δημόσιες υπηρεσίες

Παράταση μισής ώρας για την εξυπηρέτηση του κοινού με απόφαση του  Ντίνου Ρόβλια.



Παρατείνεται κατά μισή ώρα το ωράριο εξυπηρέτησης κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης κ. Ντίνου Ρόβλια.
Με την ίδια απόφαση ορίζεται πως οι δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούν να αλλάζουν το ωράριο εισόδου του κοινού χωρίς, πρώτα απ’ όλα, να εξετάζουν αν η συγκεκριμένη ρύθμιση εξυπηρετεί τους συναλλασσόμενους πολίτες.
Ειδικότερα οι ρυθμίσεις για τις ώρες εισόδου του κοινού τροποποιήθηκαν, ως εξής:
*Η είσοδος του κοινού στις υπηρεσίες που ίσχυε περιορισμένο ωράριο εισόδου (12.00-14.30) θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 12.00-15.00.
*Για τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τις δημόσιες διαχειρίσεις, το πέρας εισόδου κοινού ορίσθηκε αντί στις 14.00 στις 14.30.
Σε περίπτωση όμως που υπάρχει συνεργασία, (π.χ. υποχρέωση κατάθεσης χρημάτων μετά το πέρας των συναλλαγών), με πιστωτικά ιδρύματα και αυτή καθίσταται δυσχερής, λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου, η ώρα εισόδου του κοινού παραμένει ως είχε.
*Η είσοδος του κοινού στα γραφεία υποδοχής πολιτών και στα γραφεία πρωτοκόλλου αντί 07.30-15.00 θα γίνεται κάθε εργάσιμη ημέρα 07.30-15.30.
Κατά τα λοιπά, δεν εθίγησαν οι ισχύουσες ώρες εισόδου και εξυπηρέτησης των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και λοιπούς φορείς του Δημοσίου.
Με την έννοια αυτή, δεν καθιερώθηκε για όλες τις υπηρεσίες ωράριο εισόδου και εξυπηρέτησης πολιτών από 09.00-15.00, όπως λανθασμένα θεωρήθηκε από ορισμένους φορείς.

ΟΑΕΕ: Ψάχνει δάνειο για να δώσει συντάξεις και δώρο


Σε δανεισμό ποσού ύψους ογδόντα εκατομμυρίων ευρώ θα προχωρήσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις του στους συνταξιούχους. Σύμφωνα με τον διοικητή του Οργανισμού κ. Γεράσιμο Βουδούρη, που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα, ο ΟΑΕΕ θα προχωρήσει σε δανεισμό για να πληρωθεί το δώρο των Χριστουγέννων και οι συντάξεις.

....
Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων του ταμείου ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), διαβεβαίωσε μέσω του ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο διοικητής του Ταμείου κ. Γεράσιμος Βουδούρης.

Η Δημοτική Θεατρική σκηνή του Δήμου Βόρειων Τζουμέρκων, παρουσιάζει στο Δημοτικό θέατρο Πεύκης, τη παράσταση ''τα σκουπίδια'', για τους Ηπειρώτες της Αττικής


ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: Στα δύο δισ. ευρώ τα «φέσια» στην αγορά

Μείωση ακάλυπτων επιταγών και συναλλαγματικών, λόγω οικονομικής απραξίας

Ο περιορισμός της οικονομικής δραστηριότητας είναι ο μόνος παράγοντας που συγκρατεί τα «φέσια» στην ελληνική αγορά, καθώς οι απλήρωτες συναλλαγματικές και οι ακάλυπτες επιταγές προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ στο 10μηνο, αναδεικνύοντας τα ουσιαστικά προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν ορισμένες επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, τα στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ δείχνουν ότι έχουν μείνει άνευ αντικρίσματος 272.000 συναλλαγματικές και επιταγές.
Συγκεκριμένα, στο τέλος Οκτωβρίου η αξία των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε σε 1,777 δισ. ευρώ από 1,65 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.
Στο μέτωπο των απλήρωτων συναλλαγματικών, στο δεκάμηνο η σωρευτική τους αξία φτάνει τα 193 εκατ. ευρώ.
Ακάλυπτες επιταγές και απλήρωτες συναλλαγματικές πάντως αθροιστικά έχουν δημιουργήσει ένα «φέσι» ύψους περίπου 1,97 δισ. ευρώ.
Σε σχέση με πέρυσι καταγράφεται βελτίωση αλλά αυτό οφείλεται στο σημαντικό περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη σήμερα (15-11-2011) πρώτες πρωινές ώρες στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ημεδαπός , ηλικίας 23 ετών, που αναζητείτο καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του Στ’ Τμήματος Πρωτοδικών Πειραιά, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της Νομοθεσίας περί Όπλων. Οι πράξεις αυτές έλαβαν χώρα την 29-06-2010 στη Νίκαια Αττικής, σε βάρος αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Σήραγγα στην Κλόκοβα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση

Σε αλλαγές ως προς το τεχνικό αντικείμενο έργων προχωρά το Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με δημοσίευμα, προκρίνεται τελικά η κατασκευή σήραγγας στην Κλόκοβα. Η πληροφορία δημοσιεύεται στο «Πρώτο Θέμα» και δίνει μια νέα διάσταση σε ένα θέμα που αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια «αγκάθι» ως προς την εξέλιξη του έτσι κι αλλιώς προβληματικού έργου της Ιόνιας οδού, που ουδείς γνωρίζει πότε και εάν θα «ξεπαγώσει.
Η αναφορά σχετικά με την Κλοκοβα, έχει ως εξής: «Πληροφορίες αναφέρουν ότι αλλαγές στο τεχνικό αντικείμενο δρομολογούνται και για την Ιόνια Οδό (Αντίρριο-Γιάννενα) με την κατασκευή σήραγγας στην περιοχή της Κλόκοβας κοντά στο Αντίρριο.
Παρά το γεγονός ότι το κόστος της σήραγγας έχει υπολογιστεί σε 100 εκατ. Ευρώ, από το Υπουργείο Υποδομών επισημαίνουν ότι η τελική επιβάρυνση θα είναι μικρότερη, καθώς προβλέπεται ένας συνολικός ανασχεδιασμός του έργου με την κατάργηση περιττών σηράγγων και άλλων τεχνικών λύσεων που δεν θεωρούνται σημαντικές.»


ΠΗΓΗ: www.agriniopress.gr

Απαράδεκτη η απόφαση του Δ.Σ. της «Δωδώνης» για τις τιμές

Καταγγέλλουν Ενώσεις και παραγωγοί


Μετά την ανακοίνωση των τιμών γάλακτος από την Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ οι οποίες θα ισχύσουν για την νέα γαλακτοκομική περίοδο συνήλθαν σε σύσκεψη τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Κτηνοτροφικών Συν/σμών της Ηπείρου όπου ομόφωνα αποφάσισαν τα παρακάτω :
1) Να καταγγείλουν την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Βιομηχανίας η οποία αλλοιώνει τον χαρακτήρα αυτής και βάσει της οποίας οι τιμές παρέμειναν σταθερές εκτός του αγελαδινού γάλακτος το οποίο στην ουσία επανήλθε στην τιμή η οποία ίσχυε πριν τις μειώσεις οι οποίες έγιναν κατά τα έτη 2009 -2010 . Επίσης να καταγγείλουν την μη καταβολή συμπληρωματικών τιμών από το πλεόνασμα την εταιρείας το οποίο προσδιορίζεται για την 31/12/2011 κάτι το οποίο ίσχυε από την ίδρυση της βιομηχανίας, τις οποίες ανέμεναν και προσδοκούσαν οι κτηνοτρόφοι προκειμένου να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες λόγω της δεινής θέσης στην οποία έχουν περιέλθει από την οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας.
2) Καλούν την διοίκηση της ΑΤΕ να συγκαλέσει αμέσως το Δ.Σ. της εταιρείας προκειμένου να αναθεωρηθεί η προηγούμενη απαράδεκτη απόφαση και να υλοποιηθούν οι προτάσεις των ΕΑΣ Μετόχων οι οποίες κατατέθηκαν από τους αντιπροσώπους τους οι οποίοι μετέχουν στο Δ.Σ. της ΔΩΔΩΝΗΣ και οι οποίες έχουν ανακοινωθεί και στον τύπο , ήτοι : Α) Χορήγηση αναδρομικά της ζημιάς την οποία υπέστησαν οι αγελαδοτρόφοι από την μείωση της τιμής του γάλακτος .
Β) Διανομή του 60 % του πλεονάσματος της εταιρείας το οποίο προσδιορίζεται για την 31/12/2011. Μετά δε την χορήγηση των συμπληρωματικών τιμών αυτές να προστεθούν στις ήδη ισχύουσες και να αποτελέσουν τις τιμές εκκίνησης για την νέα γαλακτοκομική περίοδο.
Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε κινητοποιήσεις οι οποίες πιθανά να είναι απρόβλεπτες δεδομένου το ότι η κτηνοτροφία της Ηπείρου απειλείται με αφανισμό , ο οποίος θα σημάνει καταστροφή για την οικονομία της Ηπείρου.
Με δηλώσεις τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τόσο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης όσο και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, Χάρης Μπλέτσας, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας να μην προχωρήσει στην εκκαθάριση των τιμών κάνοντας λόγο για αλλαγή του χαρακτήρα της βιομηχανίας.
«Η εταιρία ανέκαθεν μοίραζε μέρος από τα κέρδη στους παραγωγούς μετόχους της. Φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν το κάνει και οδηγεί τη «Δωδώνη» σε περίεργες και πονηρές καταστάσεις, αλλάζοντας τον συνεταιριστικό της χαρακτήρα», είπε ο κ. Μπλέτσας.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣΙ, σημείωσε πως η Ένωση θα συνεχίσει τις επαφές και τις πιέσεις προς τη Διοίκησης ώστε η εκκαθάριση να δοθεί τελικά, ενώ χαρακτήρισε δίκαιη την αγανάκτηση των κτηνοτρόφων.
Η ανακοίνωση της εταιρίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε – Α.Β.Γ.Η» στη συνεδρίαση του στις 11-11-2011 έλαβε αποφάσεις σχετικά με τον καθορισμό τιμών για τη νέα γαλακτοκομική περίοδο. Ειδικότερα και αφού έλαβε υπόψη του:
Την σταθερή πολιτική και στρατηγική της Εταιρίας, που στοχεύουν στην διατήρηση της οικονομικής της ευρωστίας λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή γενικότερη οικονομική συγκυρία και τις δύσκολες συνθήκες στην αγορά.
Τη διαχρονική πολιτική της Εταιρίας στη διατήρηση του κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους Ηπειρώτες παραγωγούς και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή.
Την πάγια πολιτική της Εταιρίας στο να παρέχει στους συνεργάτες της κτηνοτρόφους ικανοποιητικές τιμές, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό, λόγω των υψηλών ποιοτικών προτύπων του Ηπειρωτικού γάλακτος.
Τις μειωμένες τιμές (λόγω υπερπροσφοράς)του αιγοπρόβειου γάλακτος οι οποίες διαμορφώνονται πανελλαδικά και την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικής θέσης της Εταιρίας στην αγορά, σε μια περίοδο μάλιστα, που η παγκόσμια οικονομική κρίση αναμένεται το 2012 να επηρεάσει αρνητικά ακόμη περισσότερο τις αγοραστικές δυνατότητες των καταναλωτών.
Την πάγια πρακτική της εταιρίας σύμφωνα με την οποία οι τιμές εκκίνησης ισχύουν για όλη τη γαλακτοκομική περίοδο.
Τις τιμές που κατέβαλε η εταιρία την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε και καθόρισε τις νέες τιμές εκκίνησης του γάλακτος, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, από 01-10-2011 για το πρόβειο. γίδινο και αγελαδινό γάλα όπως παρακάτω:
Πρόβειο Γάλα : 1,05€/kg (αμετάβλητη).
Γίδινο Γάλα : 0,58€/kg (αμετάβλητη).
Η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, όπως παγίως συμβαίνει, θα είναι μειωμένη κατά 0,03€/kg για όσους παραγωγούς λαμβάνουν προκαταβολή.
Αγελαδινό Γάλα : 0,437€/kg για το σύνολο των εισκομιζομένων ποσοτήτων (καταργείται η ποσόστωση 70/30).
Η εν λόγω τιμή βάσης για το αγελαδινό γάλα είναι αυξημένη κατά 0,038€/kg ή +9,5% συγκριτικά με το 2010, ενώ θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί ότι με βάση τα κριτήρια ποιότητος η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 0,4505 €/kg έναντι 0,4125/kg το 2010.
Οι παραπάνω τιμές παραμένουν και πάλι απόλυτα ανταγωνιστικές και υψηλότερες από εκείνες που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ενώ σημειώνεται ακόμη ότι η τιμή του αγελαδινού γάλακτος διαμορφώνεται στην πράξη ακόμη υψηλότερα με βάση τα ποιοτικά κριτήρια που ισχύουν από την προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο.
Tο Διοικητικό Συμβούλιο συνεκτιμώντας όλους τους πιο πάνω παράγοντες, με τον καθορισμό των παραπάνω τιμών εξάντλησε κάθε περιθώριο ικανοποίησης των αιτημάτων των παραγωγών.

ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Το ταμείο είναι ... μείον στα Ταμεία

Με αφορμή την καθυστέρηση στην εκταμίευση της 6ης δόσης.

Προβληματισμός υπάρχει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 6ης δόσης προκαλεί πρόβλημα ρευστότητας και ανησυχίες για την ομαλή καταβολή στο τέλος του μήνα, της σύνταξης Δεκεμβρίου και του επιδόματος των γιορτών.
Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στο ΙΚΑ και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, ενώ το θέμα εξετάσθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας υπό την προεδρία του υπουργού κ. Γιώργου Κουτρουμάνη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η έγκαιρη εκταμίευση της 6ης δόσης είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της οικονομικής επάρκειας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ δεν αποκλείεται η συνδρομή εναλλακτικών λύσεων, όπως η μετατροπή ομολόγων σε ρέπος ή ο εσωτερικός δανεισμός μεταξύ των Ταμείων.
Εν τω μεταξύ, στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται και το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου το έλλειμμα υπολογίζεται στα 2 δισ. ευρώ. Ο μέσος χρόνος αναμονής για την καταβολή του εφάπαξ έχει φθάσει τα 2 χρόνια ενώ εκκρεμούν περίπου 43.000 αιτήσεις για την έκδοση εφάπαξ.

ΠΑΣΟΚ: Επιστολή 14 "πράσινων" βουλευτών σε Βενιζέλο για ειδικό τέλος ακινήτων

Απαλλαγή από το τέλος ακινήτων για τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας έως 80 τ.μ. και τις οικογένειες με συνολικό ετήσιο εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ ζητούν, με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι κκ Ι. Αμοιρίδης, Β. Κεγκέρογλου, Ν. Ζωίδης, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Σπ. Μαργέλης, Αριάδνη Αγάτσα, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Αν. Σιδηρόπουλος, Γ. Φραγκίδης, Π. Στασινός, Αθ. Παπαδόπουλος, Σπ. Μοσχόπουλος, Ηλ. Θεοδωρίδης και Δ. Βαρβαρίγος τονίζουν ότι το μέτρο αυτό της απαλλαγής από την επιβάρυνση του τέλους ακινήτων από τις συγκεκριμένες ομάδες θα ήταν ένα βήμα κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής «για να ακούσει η κοινωνία τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης».
Προτείνουν, δε, την αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες, που έχουν απαλλαγεί από τον νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο.