Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Δολιανά Πωγωνίου: Διακοπή νερού την Τρίτη 16 Απριλίου, λόγω καθαρισμού δεξαμενής

 

Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

 


Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι και ο φυλακισμένος εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης, το όνομα του οποίου προκάλεσε θύελλα χειροκροτημάτων.

Την παρουσίαση των υποψηφίων έκανε η σύμβουλος του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

«Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ , τόσο πιο σταθερή η χώρα»

«Σήμερα το χειροκρότημα δεν είναι για μένα, αλλά για τους 42 εξαιρετικούς υποψηφίους μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του κουβέντες παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Σκεφτόμουν, καθώς σας άκουγα όλους, ότι σήμερα δεν ακούσαμε μόνο μία παρουσίαση, αλλά συμμετείχαμε σε μία εξήγηση γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην πατρίδα μας και ένα από τα ισχυρότερα κόμματα στην Ευρώπη. Σε αυτό το ψηφοδέλτιο συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές διαδρομές και από κάθε γωνιά του ελληνισμού παγκοσμίως. ‘Ανθρωποι που μπορούν να συστεγάζονται κάτω από την ίδια στέγη. Αυτή είναι η ΝΔ το 2024, αυτό το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο θα διεκδικήσει τη στήριξη των πολιτών», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός, που είχε καταδικαστεί για κλοπή

 


Συνελήφθη χθες το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για κλοπή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέα έργα αγροτικών υποδομών στην Π.Ε. Πρέβεζας

 


Δύο νέα ακόμη έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των αγροτικών υποδομών στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, προωθούνται με σημερινές αποφάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου.

Συγκεκριμένα:

 Κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το έργο: ««Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Λούρου – Ανακατασκευή διωρύγων Δ2 & Δ7». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.196.564,33 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΑΑ 2014-2020 και θα κατασκευαστεί από την Κοινοπραξία ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΝΚ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΙΚΕ.

 Δημοπρατείται το έργο: Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 499,80KW για εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό με τις καταναλώσεις των αντλιοστασίων άρδευσης του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς», το οποίο, με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ χρηματοδοτείται επίσης από το ΠΑΑ 2014-2020.

Συνελήφθη ημεδαπός, σε περιοχή των Ιωαννίνων διότι παραβίαζε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου

 


Συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Ιωάννινα: Διάθεση κοινόχρηστων χώρων για προεκλογική προβολή

 


Ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, καλούνται οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, που μετέχουν στις εκλογές, σε κοινή σύσκεψη,  την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων «Α.ΤΣΑΚΑΛΩΦ» για την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών για προεκλογική προβολή.

Συνελήφθη σε περιοχή της Άρτας αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και περί αλλοδαπών

 


Συνελήφθη χθες (14-04-2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί μοτοποδήλατο που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, όπως και ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα.

Επιπλέον, προέκυψε ότι το μοτοποδήλατο είχε αφαιρεθεί προ ετών από περιοχή της Άρτας και ακολούθως κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλόβρυσου: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.

 


Κατόπιν των εκλογών του Συλλόγου στις 31/03/2024 και των εσωτερικών διεργασιών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., θα θέλαμε αφενός να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη που ψήφισαν και να τονίσουμε τη σημασία της συμμετοχής τους, και αφετέρου να ανακοινώσουμε τη σύνθεση του νέου Δ.Σ..

Πρόεδρος: Πότσης Κώστας

Αντιπρόεδρος: Ντόντης Σπύρος

Γραμματέας: Χαλαντζούκας Αντώνης

Ταμίας: Ντεμίρης Γιώργος

Μέλη: Ζυγούνα Βικτώρια, Νατσίκου Ντίνα, Τσιέπας Θεόφιλος

Αναπληρωματικά μέλη: Φούκη Κική, Μεντή Ανδριάνα, Μεντή Σοφία

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκλογική διαδικασία της Κυριακής 14 Απριλίου, καθώς μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ψήφισαν τους υποψήφιους της Περιφέρειας Ηπείρου για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος είτε με φυσική παρουσία στα δύο εκλογικά τμήματα της Άρτας είτε διαδικτυακά στην πλατφόρμα του isyriza.

Όπως φάνηκε, ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την πρωτόγνωρη και καινοτόμο διαδικασία, με την οποία, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, μέλος ή φίλος/η κόμματος αποκτά φωνή και συναποφασίζει για τη συγκρότηση ενός εθνικού ψηφοδελτίου.

Αποτυπώνεται, δίχως αμφιβολία μια νέα πολλαπλασιαστική δυναμική, η οποία θα εκφραστεί άμεσα στις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου και θα οδηγήσει σύντομα στην πλήρη ανατροπή και στην κυβερνητική αριστερή προοδευτική προοπτική, που θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων του λαού και δε θα διστάσει να πάει απέναντι στους μηχανισμούς συμφερόντων.

Ιωάννινα: Συλλήψεις 5 ανηλίκων για παραβατική συμπεριφορά

 


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων

Συνελήφθησαν το τελευταίο βράδυ στα Ιωάννινα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 5 ανήλικοι

Για τις ίδιες υποθέσεις κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας οι υπεύθυνοι καθηγητές των σχολικών εκδρομών, στις οποίες συμμετείχαν οι ανήλικοι, καθώς και οι γονείς τους

Στο πλαίσιο ελέγχων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας, που εκδηλώνεται μεταξύ νέων, συνελήφθησαν το τελευταίο βράδυ (14-15/04/2024) στα Ιωάννινα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 5 ανήλικοι ημεδαποί.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (14-04-2024) το βράδυ αστυνομικοί του Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, επιχείρησαν να προβούν σε έλεγχο τεσσάρων ανηλίκων, εκείνοι όμως αντιστάθηκαν απωθώντας τους και ασκώντας βία εναντίον τους και προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και σωματικής βλάβης.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα (15-04-2024) μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ανήλικος, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, αφού στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα που περιείχαν καπνό αναμεμειγμένο με ακατέργαστη κάνναβη, ενώ σε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου κατέλυε, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας οι υπεύθυνοι καθηγητές των σχολικών εκδρομών, στις οποίες συμμετείχαν οι ανήλικοι, ενώ για το ίδιο αδίκημα κατηγορούνται και οι γονείς τους.

Προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πόνος στη μέση: Υποφέρουν συχνότερα οι διαβητικοί;

 


O διαβήτης τύπου 2 προκαλεί βλάβες στους σπονδυλικούς δίσκους, οδηγώντας σε χρόνιο πόνο στη μέση αλλά και σε άλλα σημεία της σπονδυλικής στήλης. Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PNAS Nexus, αφενός τους καθιστά πιο δύσκαμπτους και αφετέρου αλλάζει το σχήμα τους νωρίτερα από το φυσιολογικό.

Κανονικά οι μηχανισμοί παραμόρφωσης, σε νανοκλίμακα, των ινιδίων κολλαγόνου προσαρμόζονται στη συμπιεστική φόρτιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Στους ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2 οι μηχανισμοί αυτοί “απειλούνται”, αφού η νόσος τούς προκαλεί δυσκαμψία, υπονομεύοντας την αντοχή τους στην πίεση.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου 508 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 και τα ευρήματά τους θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ποσοστό αυτών που θα εμφανίσουν πόνο στη μέση. Διότι παρέχουν νέα εικόνα των πιθανών μηχανισμών που διέπουν τη βλάβη των ιστών του δίσκου, η οποία σχετίζεται με τον διαβήτη και ενδεχομένως να συμβάλουν στην ανάπτυξη προληπτικών και θεραπευτικών στρατηγικών για αποφυγή αυτής της εξέλιξης.

«Το ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν από χρόνιο πόνο στη μέση είναι υψηλό στον γενικό πληθυσμό, αφού επηρεάζει σχεδόν το 60% των ηλικιωμένων. Αποτελεί παράγοντα κινδύνου για υπερκατανάλωση αναλγητικών, μειωμένη σωματική δραστηριότητα, σπανιότερα για αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης και εμφάνιση ψυχολογικών προβλημάτων, όπως κατάθλιψη.

ΚΚΕ: Οι 42 υποψήφιοι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

 


Ο Γ.Γ. της ΚΕ του κόμματος, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε, απαρτίζεται από αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετέχουν:

-Στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, στους αγώνες που εκδηλώθηκαν σε μεγάλους κλάδους.

-Στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς των λαϊκών κατοικιών.

-Στο κίνημα των αγροτών με τα μπλόκα του αγώνα.

-Στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες και επιστήμονες «ενάντια στη φοροληστεία».

-Στο γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα, «που διεκδικεί μέτρα ολόπλευρης προστασίας των γυναικών από την πολύμορφη βία ενάντιά τους».

-Στο κίνημα της νεολαίας «με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στις σχολές και τα σχολεία».

Ανάμεσά τους, επισήμανε, είναι άνθρωποι από τον χώρο των επιστημών και της έρευνας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Έλληνες και ξένοι μετανάστες.

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ εκφράζει τη γνήσια εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση που εκδηλώθηκε απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ με τους μεγάλους αγώνες του λαού και τις νεολαίας», είπε ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας πως το 22% των υποψηφίων είναι από 25 έως 39 χρονών, το 26% είναι από 40 έως 49, το 33% είναι από 50 έως 59 και το 19% είναι ηλικίας από 60 χρονών και πάνω.

Μεταξύ των 42 είναι και οι δύο σημερινοί ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαδάκης και ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος.

Αναλυτικά, με αλφαβητική σειρά, όπως θα είναι και στο ψηφοδέλτιο, οι υποψήφιοι είναι:

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Δευτέρα 15 Απριλίου

 


Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024,  ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 10:00-13:00

Ιωάννινα, ΓΝ Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελευθερίου Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Καναλακίου, 12:30-14:00.

Κοινό των Ηπειρωτών: Επίσκεψη στελεχών της Παράταξης στον Δήμο Ηγουμενίτσας και στο παράρτημα ΑμεΑ Θεσπρωτίας – μονάδα Ηγουμενίτσας

 


Επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή, 12 Απριλίου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών ώρα ευθύνης» κ. Ιωάννης Στέφος στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας, συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο κα Παναγιώτα Αγγέλη, όπου συναντήθηκαν  με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και Πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Παναγιώτη Νταή και την  πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Σαμίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν, καταρχάς, προς συζήτηση θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών του Δήμου, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, όπως η ολοκλήρωση της μελέτης του άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι και η κακή κατάσταση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσας –Πρέβεζας. Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συζήτηση δόθηκε στις διαδικασίες χρηματοδότησης των Δήμων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με σκοπό την αύξηση της ευελιξίας για την υλοποίηση έργων.