Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 2014


Ντόντης Ιωάννης
υποψήφιος
Δήμαρχος Πωγωνίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
13/5/2014
Μια εικόνα χίλιες λέξεις.
Κοιτάζοντας  τις φωτογραφίες που ο ίδιος ο κ. Καψάλης δημοσιοποίησε για την συνάντησή του με τους ετεροδημότες στην Αθήνα, διαπιστώνει κανείς ότι όχι μόνο μήνυμα νίκης δεν στέλνουν, αλλά αποτυπώνουν με ακρίβεια την κόπωση, τον πανικό και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ό ίδιος και η ηγετική του ομάδα.
Η απογοήτευση  χαραγμένη στα πρόσωπα του κ. Καψάλη αλλά και των συνεργατών του τα λέει όλα.

ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ: Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΡΙΚ του κ. ΚΑΨΑΛΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΡΙΚ του κ. ΚΑΨΑΛΗ
Ενημερώνουμε τους  συνδημότες και συνδημότισσες τα εξής:
Σε τηλεφωνική επικοινωνία εκπροσώπου της Παράταξής μας  σήμερα το απόγευμα 13/5/2014, ο κ. Δόσης Γεώργιος ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ  μας διαβεβαίωσε ότι παρευρέθη στη συγκέντρωση του κ. Καψάλη στην Αθήνα ως ΑΤΟΜΟ, και ΟΧΙ ΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ, ΟΧΙ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΥΤΗΣ.
Κατόπιν της παραπάνω διευκρίνισης, καταγγέλλουμε τους Αρχιτέκτονες της παραπληροφόρησης κ.κ. Καψάλη και Βιρβίλη, που μέσα στην απόγνωσή τους, δεν σέβονται τίποτε και εμπλέκουν θεσμούς όπως η Πανηπειρωτική για ίδιους σκοπούς.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

ΝΤΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΤΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ντόντη Ιωάννη

Tηλ. Επικοινωνίας: 6944785160

-Κατάγομαι από κτηνοτροφική οικογένεια και γεννήθηκα στη Βήσσανη Πωγωνίου το 1957
-Αποφοίτησα από το Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς το 1978 και από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1989.Εργάστηκα ως δάσκαλος σε Δημοτικά Σχολεία και από 1990 διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο στα Ιωάννινα.
-Διετέλεσα πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, μέλος του Δ.Σ. της Στοματολογικής Εταιρείας Β.Δ. Ελλάδος και μέλος σε επιστημονικές οδοντιατρικές εταιρείες.
-Διετέλεσα μέλος σε οργανώσεις με σημαντική ανθρωπιστική και φιλανθρωπική δράση, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βήσσανης και μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βήσσανης.
-Διετέλεσα δημοτικός σύμβουλος στον πρώην Δήμο Δελβινακίου.
-Δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου του Δήμου Πωγωνίου.
Αγαπητοί συνδημότες & συνδημότισσες
Υπάρχει ελπίδα για να αλλάξει η μοίρα του τόπου μας, αρκεί να το πιστέψουμε και να υπηρετήσουμε το Πωγώνι μας τοποθετώντας το πάνω από το προσωπικό όφελος.
Εμείς πεπεισμένοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο μας θα το κάνουμε πράξη μαζί με όλους εσάς, για όλους εσάς.

Σκόρδου-Μπάγια Μαγδαληνή: Ανοιχτή επιστολή προς ψηφοφόρους Νομού Ιωαννίνων εν όψει των εκλογών της 18ης Μαΐου

Σκόρδου-Μπάγια Μαγδαληνή
Υποψήφια
Περιφερειακή Σύμβουλος
Αγαπητοί συμπατριώτες,
Αποφάσισα να συστρατευτώ  στις Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου (ΑΡΠΗ) με υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου τον κ. Νίκο Ζήκο.
Ως νέα μητέρα κάτοικος Δήμου Πωγωνίου κτηνοτρόφος - Αγρότισσα έχω καταλάβει πως Σωτήρες δεν υπάρχουν και ας το νομίζαμε τόσα χρόνια, ψηφίζοντάς τους.
Ανεργία, μεροκάματα πείνας, ξεκλήρισμα μικρών και μεσαίων νοικοκυριών που ασχολούνται κυρίως με γεωργία και κτηνοτροφία στον τόπο μας.
Πρέπει επιτέλους να πάψουμε υποταγμένοι να σερνόμαστε και να παρακαλούμε για το αυτονόητο.
Να σταματήσουμε το ξεπούλημα κερδοφόρων επιχειρήσεων όπως έγινε στο πρόσφατο παρελθόν (ΔΩΔΩΝΗ).
Τέρμα στις ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού προς όφελος μεγαλοεπιχειρηματιών.
Ψηφίστε χωρίς επιφύλαξη ΑΡΠΗ.

Μαζί θα αγωνιστούμε ενάντια στις αποφάσεις που παίρνουν οι άλλοι για μας και τα παιδιά μας ερήμην μας.

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Καλπάκι και Νεγράδες ζητούν την άμεση αλλαγή στο Πωγώνι

Δελτίο τύπου
Το Καλπάκι και οι Νεγράδες έδωσαν σήμερα (Δευτέρα 12 Μαΐου) τη δική τους ηχηρή απάντηση, καθώς είπαν ένα μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ στη νυν δημοτική αρχή και ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΜΑΣ.
Οι δημότες σε Καλπάκι και Νεγράδες έδωσαν τη δική τους ηχηρή απάντηση, μία απάντηση που συγκλίνει και με το υπόλοιπο ΠΩΓΩΝΙ. ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΝΤΗ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Μετά τους Κουκλιούς και τα Κτίσματα σήμερα στην Καστάνιανη και το Καλπάκι

Πρόγραμμα επισκέψεων
Τρίτη 13 Μαΐου
19:00 Καστάνιανη
20:30 Καλπάκι
Τετάρτη 14 Μαΐου πρωί
18:30  Πωγωνιανή
20:30 Δελβινάκι

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Τοπικό σχέδιο απασχόλησης ανέργων και αγροτών στην Πίνδο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 41
Ημερομηνία: 16.04.2014

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 7 «ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΤΟΠΣΑ)» της Κατηγορίας Παρέμβασης 
1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Ε.Π.«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ»  στην οποία συμμετέχουν οι φορείς: 
Συντονιστής: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ (BIC ΗΠΕΙΡΟΥ)
Εταίροι : ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΖΟΙΝΟΣ – Συνεταιριστική Οινοποιία Ιωαννίνων, ΟΕΒΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΚ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΕΚ ΕΥΡΩΙΔΕΑ
ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

Δελτίο τύπου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο για την Παιδεία

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Η καινοτόμα ενέργεια για την ίδρυση του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Δήμου Πωγωνίου ολοκληρώνει τις πρώτες προσπάθειες για να τεθούν οι βάσεις στον δύσκολο δρόμο της εξοικείωσης των δημοτών του ακριτικού Πωγωνίου στην δια βίου μάθηση.
Σε μια πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της Ηπείρου, κίνηση προχώρησε ο Δήμος Πωγωνίου, με την  ίδρυση του.
Πρόκειται για μια απόφαση που βρήκε θερμούς υποστηρικτές και υλοποιείται με την βοήθεια του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάκη Παπαϊωάννου, ο οποίος κατάγεται από το Δολό Πωγωνίου.
Στεγάζεται στο παλαιό Παρθεναγωγείο Δελβινακίου, διδάσκουν αφιλοκερδώς γνωστοί καθηγητές, και φοιτούν δεκάδες Ηπειρώτες σε μεγάλο αριθμό  αντικειμένων σπουδών.
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Ο Δήμος Πωγωνίου λειτούργησε ένα από τα πρώτα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην Ήπειρο. 
Ολοκληρώνει το (5ο) σεμινάριο στην προαναφερόμενη δομή  και το παρόν χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται οι εγγραφές για το (6ο) πέμπτο. 
Σύνολο (9) εννέα τα σεμινάρια που πραγματοποίησε ο Δήμος μέχρι σήμερα  μαζί με της μελισσοκομίας και της αμπελουργίας
ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Πλήρη Οικονομική κάλυψη των παγίων εξόδων των σχολείων (πετρέλαια, αναλώσιμα κλπ) για την νέα θητεία όπως και για την προηγούμενη.
Δωρεάν σίτιση.
Επισκευές σχολείων και παρεμβάσεις.

Ο μοναδικός Δήμος στην Ήπειρο που ξανάνοιξε κλειστό Σχολείο. Και πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Πωγωνιανής όπου πηγαίνουν τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. 
Στόχοι  μας

Η ολοκλήρωση της προσπάθειας του Δημοτικού  Πανεπιστημίου, η αύξηση  των σεμιναρίων κυρίως για τους αγρότες, ο  εμπλουτισμός  των βιβλιοθηκών, η  ένταξη σε ευρωπαϊκά  προγράμματα, η καλύτερη συντήρηση των κτιρίων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (12-05-2014) το απόγευμα, στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διευκόλυνε τη μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις ομοεθνείς του, ηλικίας 26, 27 και 26 ετών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 54χρονο, διότι τον εντόπισαν στη Νέα Σελεύκεια να μεταφέρει παράνομα με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, έναντι χρηματικής αμοιβής, με προορισμό την πόλη της Ηγουμενίτσας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 54χρονου αλλοδαπού, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ράγιο Θεσπρωτίας: Μεγάλη ποσότητα κάνναβης εντοπίσθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον ψυκτικό θάλαμο φορτηγού οχήματος ψυγείου

Συνελήφθη ο 38χρονος Έλληνας οδηγός και κατασχέθηκαν πάνω από (300) κιλά κάνναβης

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας πραγματοποιώντας αιφνιδιαστική επιχείρηση, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, στη σύλληψη ενός ημεδαπού έμπορου ναρκωτικών και στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Πρόκειται για έναν 38χρονο Έλληνα, ο οποίος μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού ψυγείου, πάνω από (300) κιλά κάνναβης.
Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί προέβησαν σε έρευνα Ι.Χ.Φορτηγού οχήματος ψυγείου, που οδηγούσε ένας 38χρονος ημεδαπός.
Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στο χώρο φόρτωσης του οχήματος, (251) δέματα που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους (302.050) γραμμαρίων, τα οποία ο διακινητής εισήγαγε από γειτονική χώρα και σκόπευε να τα διοχετεύσει στην ελληνική επικράτεια.
Όπως διαπιστώθηκε οι ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που κατασχέθηκαν, ήταν τοποθετημένες σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του θαλάμου-ψυγείου, με αποτέλεσμα το κυρίως μέρος αυτού να είναι κενό ώστε να μπορεί να φορτωθεί και με νόμιμο εμπόρευμα.
Κατά την εξέλιξη των ερευνών, προέκυψε επίσης ότι το προαναφερόμενο όχημα έφερε αριθμό πλαισίου κινητήρα, ο οποίος δεν αντιστοιχούσε στην άδεια κυκλοφορίας.
Ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, το φορτηγό ψυγείο και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκόμενων ατόμων.

Τα νέα του Γραφεία εγκαινίασε το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αττικής

Σε ένα ευρύχωρο χώρο, στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Δήμου Αγίων Αναργύρων στεγάζεται από το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων ''Ο Πύρρος''. 
Ένας χώρος κατάλληλος για να στεγαστούν οι αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις και τα τμήματα του Συλλόγου. Ένας χώρος κατάλληλος για να αποτελέσει μια νέα αφετηρία, μιά νέα αρχή, για την παραπέρα ενδυνάμωση των δράσεων του Συλλόγου, αλλά και συγκέντρωσης της Ηπειρώτικης νεολαίας και όχι μόνο, των Αγίων Αναργύρων.
Δεν έκρυψε την χαρά της και τον ενθουσιασμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Ζάγκα για την εγκατάσταση στο νέο χώρο, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, στα εγκαίνια των νέων γραφείων, που όπως χαρακτηριστικά χαρακτήρισε ως εφαλτήριο καλύτερων ημερών για τον ηπειρώτικο πολιτισμό στην περιοχή. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκο Σαράντης για την προσφορά του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και το εν γένει ενδιαφέρον του, για τις δράσεις του Συλλόγου.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης, χαρακτήρισε τον Σύλλογο Ηπειρωτών των Αγίων Αναργύρων, σαν μια πολιτιστική κυψέλη της περιοχής και για αυτό καθήκον του Δήμου ήταν η στέγαση του σε ένα αξιόλογο χώρο, πράγμα που έπραξε. Ευχήθηκε παραπέρα ενδυνάμωση του έργου του Συλλόγου.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, που στον χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών για τα νέα γραφεία του Συλλόγου.
 Μετά τον αγιασμό, που ετέλεσε ο ιερέας της πλησιέστερης εκκλησίας των γραφείων του Συλλόγου, ακολούθησε χορευτική παράσταση του χορευτικού τμήματος που κατενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
Προσφέρθηκαν ηπειρώτικα εδέσματα και πίτες στους επισκέπτες και βέβαια το ηπειρώτικο τσίπουρο που ήπιαν αποτέλεσε αφορμή να ανέβει το κέφι και η διάθεση σε όλους, που χόρεψαν με την ψυχή τους.
Καλορίζικα τα νέα γραφεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων.

«Υδρογονάνθρακες: Μάνα εξ ουρανού ή το κουτί της Πανδώρας»

Δελτίο Τύπου
Με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων με τις ανάδοχες εταιρίες

Η επιλογή της «αναπτυξιακής» βόμβας, των εξορύξεων υδρογονανθράκων, στην καρδιά του ενεργειακού οικοπέδου των Ιωαννίνων, αποτελεί πλέον την μέγιστη απειλή για την τοπική οικονομία, την υγεία, την ασφάλεια, τα κοινωνικά κεκτημένα και το περιβάλλον της Ηπείρου. Με τα την τελική υπογραφή των συμβάσεων εγκαθίδρυσης για πραγματοποίηση ερευνητών και εκμεταλλεύσεων υδρογονανθράκων ανοίγει το «κουτί της Πανδώρας» και στην Ήπειρο, χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν το υψηλό ρίσκο και εάν πραγματικά αξίζει τον κόπο! Είμαστε ενάντιοι στην «βολική» αυταπάτη των εγχώριων σωτήρων και των υποσχόμενων υδρογοναθράκων και τούτο γιατί:
1. Ούτε ένα βαρέλι πετρελαίου, ούτε ένα ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμα! Τα απολήψιμα αποθέματα υπολογίζονται μόλις όση η εθνική μας κατανάλωση 4-6 μηνών, ενώ το κέρδος του Ελληνικού Δημοσίου σε βάθος χρόνου 25 ετών,(ευελπιστεί να είναι το 20% από άμεσους και έμμεσους φόρους), μόλις 900 εκατομ. Ευρώ!
2. Θα επαναφέρει στο προσκήνιο την Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) Πωγωνίου και την «άνευ περιβαλλοντικών και οικονομικών όρων» παράδοση της περιοχής μας στα πανίσχυρα πετρελαϊκά γεωτρύπανα
3. Δημιουργεί ασυμβατότητα με τις παραδοσιακές και οικονομικές δραστηριότητες της Ηπείρου όπως κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία, τουρισμός λόγω ρύπανσης και δέσμευση γης (περιλαμβανόμενα τα δίκτυα επεξεργασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς κτλ). Η «μονοκαλλιέργεια» του πετρελαίου είναι γνωστή σε όλες τις περιοχές όπου αυτό εξορύσσεται.
4. Ο περιβαλλοντικός κίνδυνος είναι τεράστιος (όχι μόνο λόγω υψηλής πιθανότητας ατυχήματος) από την ρύπανση επιφανειακών και υπόγειων νερών που μετά την χρήση τους μπορεί να περιέχουν ποσότητες πετρελαίου, τοξικές ουσίες και βαρέα μέταλλα καθώς και ραδιενεργά στοιχεία (ΣΜΠΕ: Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σελ. 118) με απαραίτητη την αποδοχή των αποβλήτων σε ΧΥΤΑ (ΣΜΠΕ: σελ. 365), τις εκπομπές αέριων ρύπων (ΣΜΠΕ σελ. 130 & 131), και επιδράσεις στο τοπίο.
5. Δεν αποκλείεται η χρησιμοποίηση της υδραυλικής ρωγμάτωσης (εκμετάλλευση σχιστόλιθου [fracking]) με εφιαλτικές και ανεξέλεγκτες επιπτώσεις για το υπέδαφος, τα νερά και αυξημένες πιθανότητες σεισμών.
6. Η ανάφλεξη της Ουκρανίας και η πρόσφατη αλλαγή σκηνικού σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο (Τυνησία, Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία, Αλγερία αλλά και Τουρκία) οδηγεί σε περιπέτειες την περιοχή μας στα γεωπολιτικά παιχνίδια νέου στρατιωτικού χάρτη και στους γνωστούς «πολέμους πετρελαίων και αγωγών», που  ενισχύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την παρουσία του «παγκόσμιου χωροφύλακα» στην ακριτική γη μας, υπό τον φόβο τυφλών τρομοκρατικών επιθέσεων στην πόρτα μας.
7. Η συνεισφορά μας στην προσπάθεια συγκράτησης της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής πάει για δεκαετίες περίπατο.

Η Ήπειρος δεν είναι οικόπεδό τους, οι ιστορικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται ερήμην των πολιτών! Η παντελής έλλειψη δημόσιας διαβούλευσης, δημόσιου διαλόγου και ενημέρωσης είναι φαίνεται το πρώτο βήμα στην «ελευσινοποίηση» της περιοχής μας. Καλούμε τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων να λάβουν θέση. Η σιωπή εκλαμβάνεται ως συνενοχή.

Πρόσθετο φόρο 858 ευρώ θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι

Εξανεμίζεται το κοινωνικό μέρισμα και έρχεται και ο φόρος ακινήτων!
Τι έδειξαν τα πρώτα εκκαθαριστικά.

Περισσότερες από 432.000 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, ενώ 428.271 δηλώσεις έχουν ήδη εκκαθαριστεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και όπως φαίνεται από έως τώρα στοιχεία, ένα στα δύο εκκαθαριστικά είναι μηδενικά.
Αντίθετα το 31,4% των εκκαθαριστικών σημειωμάτων (134.563) είναι χρεωστικά, δηλαδή οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν με τα έως τώρα στοιχεία, κατά μέσο όρο 858 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο 20% είναι πιστωτικό (86.011 σημειώματα) και οι φορολογούμενοι θα έχουν κατά μέσο όρο επιστροφή φόρου 197 ευρώ.
 

GPO: Προβάδισμα 0,5% του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Σε έρευνα της εταιρίας GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του Mega Channel, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 0,5% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές,
ΣΥΡΙΖΑ: 21,5%
ΝΔ: 21%
«Το Ποτάμι»: 8,5%
Χρυσή Αυγή: 7,5%
ΚΚΕ: 7%
«Ελιά»: 6%
ΑΝΕΛ: 3,7%
ΔΗΜΑΡ: 3%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων υπολογίζεται στο 13,8%.

Πώς και πόσο θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στις εκλογές

Το μοντέλο των εκλογών του 2012 θα ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά την καταβολή των εκλογικών αποζημιώσεων για τους 116.201 δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς που θα απασχοληθούν στις εκλογικές διαδικασίες της 18ης και 25ης Μαΐου.
Όπως αναφέρει το «Έθνος», οι 30.000 δημοτικοί υπάλληλοι που θα εργαστούν στις εκλογές θα λάβουν 100 ευρώ μεικτά, ενώ οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα λάβουν ως ημερήσια αποζημίωση 90 ευρώ, τα οποία όμως δεν θα φορολογηθούν.

Σημαντικά έργα για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

«Αρδευτικό έργο υψηλής ζώνης Κουκλιών», προϋπολογισμού 360.000 ευρώ

Σημαντικά έργα που αφορούν τη βελτίωση του οδικού δικτύου, την αγροτική ανάπτυξη αλλά και τον πολιτισμό, προωθούνται στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, με αποφάσεις που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Αναλυτικά:
Δημοπρατούνται τα έργα:
«Στερέωση – Αποκατάσταση Ι.Μ. Αγ. Μαρίνας Χαραυγής Φιλιατών», προϋπολογισμού 450.000 ευρώ
«Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Ανήλιο και σύνδεση με χιονοδρομικό κέντρο», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ
«Διαγραμμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ
«Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Πεντόλακκο», προϋπολογισμού 50.000 ευρώ

ΝΤΟΤΗΣ Β. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο

Ντότης Ευάγγελος
Υποψήφιος
δημοτικός σύμβουλος
Ο Ντότης Ευάγγελος του Βασιλείου, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο.

Ιερά Μητροπόλη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης: Δελτίο Τύπου για τις Εκδηλώσεις, για την 100η Επέτειο του Αυτονομιακού Αγώνα της Βορείου Ηπείρου στο Δελβινάκι (1914-2014)

Την Κυριακή 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο Δελβινάκι εκδηλώσεις υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης,  για την 100η  Επέτειο του Αυτονομιακού Αγώνα της Βορείου Ηπείρου.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ανδρέας εκφώνησε την καθιερωμένη ομιλία.

Ευταξία Ελένη-Μόνικα: Υποψήφια στον Κεντρικό Τομέα Αθήνας με τον Γιάννη Σγουρό