Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες (16-01-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον κατηγορούμενο για την εμπλοκή του σε υπόθεση διάρρηξης διαμερίσματος στα Ιωάννινα, που έλαβε χώρα προ εβδομάδος, από όπου αφαίρεσε δύο κυνηγητικά όπλα.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήχθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο κλεμμένα όπλα καθώς και ανιχνευτής μετάλλων, τον οποίο κατείχε παράνομα.

Ακόμη, βρέθηκαν 2 χρυσές λίρες και χρυσαφικά (δαχτυλίδι, ταυτότητα χειρός, αλυσίδα, μενταγιόν και σκουλαρίκι), την κατοχή των οποίων ο κατηγορούμενος δε μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν προκειμένου να εξακριβωθεί το ενδεχόμενο να τυγχάνουν προϊόντα κλοπής και να αναζητηθούν οι τυχόν νόμιμοι ιδιοκτήτες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Τιτάν Λογγάδων 2-0 (εξ αναβολής)

 

*Η Αναγέννηση  επικράτησε στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» του  Τιτάν Λογγάδων με 2-0 στον εξ αναβολής αγώνα της 13ης αγωνιστικής της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική 

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024       

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 2-1  

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 2-0

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 6-0

Βαθμολογία  της ΙΕΚ Δέλτα Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1. ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 40

2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 37

3.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 34

4. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 26

5.  Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 25

6.  Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 20  

7.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 18

8. Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 18

9. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 17 

10. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009  17

11. Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ 14

12. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 12

13. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 10 

14. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 10

15. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 8

16. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 6  

ΟΠΕΚΑ: Στις 31 Ιανουαρίου οι πληρωμές του επιδόματος παιδιού

 


Στις 31 Ιανουαρίου θα γίνουν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού και συγκεκριμένα για όσους έχουν υποβάλει σχετική αίτηση από τις 19 Δεκεμβρίου και μετά.

Οι δικαιούχοι θα πάρουν αναδρομικά όλες τις δόσεις.

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 είναι όσοι υπέβαλαν αίτηση από το άνοιγμα της πλατφόρμας 19 Δεκεμβρίου 2023 ως 15 Ιανουαρίου 2024 και όσοι επισυνάψαν δικαιολογητικά, τα οποία ελέγχθηκαν και η αίτηση τους εγκρίθηκε.

Οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι θα λάβουν εκτός του επιδόματος παιδιού και την έκτακτη επιδότηση του Επιδόματος Αλληλεγγύης, που είναι μιάμιση δόση.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2024 ισχύει η αύξηση στο επίδομα παιδιού ως εξής:

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή σε παραπλανητικά sms που ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς

 


Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα sms που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων με λογότυπο ΕΟΠΥΥ και ζητούν προσωπικά στοιχεία τους.

Για τον λόγο αυτόν, εφιστά την προσοχή όλων, εξηγώντας πως ο ΕΟΠΠΥ αποστέλλει sms μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά και αφορούν ενδεικτικά:

• εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φάκελος Ασφάλισης Υγείας.

• το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή, είναι η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/

Σοφία Ζαχαράκη: Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» θα βγει άμεσα και θα αφορά 12.500 κατοικίες

 


Η υπουργός κα Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα, αναφέρθηκε στα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής που υλοποιεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με στόχο την εξασφάλιση προσιτής και ποιοτικής στέγης σε νέους, νέα ζευγάρια και οικογένειες.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι άμεσα θα βγει στον αέρα και το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω» το οποίο θα αφορά περίπου 12.500 κατοικίες.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος προσομοιάζουν στην κοινωνική κατοικία, καθώς οι ιδιοκτήτες θα λαμβάνουν την κρατική επιχορήγηση για τις εργασίες ανακαίνισης αφότου αναρτούν ηλεκτρονικά το μισθωτήριο συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον τριών ετών.

Αναγνωρίζοντας το κόστος στέγασης στην Ελλάδα, που είναι το υψηλότερο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την πίεση που προκαλεί κυρίως σε νέους και οικογένειες με παιδιά και ευάλωτα νοικοκυριά, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «στάθηκε» στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», με δικαιούχους νέους μέχρι 39 ετών, με το οποίο ήδη 2.596 νέα ζευγάρια βρήκαν το σπίτι τους και έχουν εκταμιευθεί δάνεια ύψους 247 εκατομμύρια ευρώ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

 


Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την  κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου  ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στην αποσάθρωση και συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό «παρόν».  

Μετά από τα συλλυπητήρια  όπου η συντριπτική πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας εξέφρασε την εναντίωση της απέναντι στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή.

Όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού, υποχρηματοδότηση η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση στέλνει τα ΜΑΤ.

Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές!

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο!

Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι δίκαια.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση.

Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!

Κακαβιά Πωγωνίου: Συνελήφθη αλλοδαπός φυγόποινος

 


Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς αλλοδαπός φυγόποινος.

Σε βάρος του συγκεκριμένου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Νάξου Κυκλάδων με ποινή φυλάκισης 6 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου των Ιωαννίνων


Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, κορυφώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, Πολιούχου των Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για μεταφορά παράτυπου μετανάστη σε περιοχή των Ιωαννίνων

 


Συνελήφθησαν οδηγός και ιδιοκτήτης αυτοκινήτου καθώς και ένας παράτυπος μετανάστης

Συνελήφθησαν χθες (16-01-2024) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη, καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα και οδήγηση οχήματος χωρίς σχετική άδεια ικανότητας.

Ειδικότερα, οι  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας εντόπισαν ημεδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού συνεργού του, χωρίς να είναι κάτοχος σχετικής άδειας ικανότητας και να επιβαίνει σε αυτό παράτυπος μετανάστης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο οδηγός είχε παραλάβει τον αλλοδαπό από την Κόνιτσα προκειμένου να τον μεταφέρει στα Ιωάννινα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον Αλέξη Χαρίτση

 


Τον  πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς», Αλέξη Χαρίτση, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ανάμεσα στον κ. Μπέγκα και τον κ. Χαρίτση υπήρξε πολύ καλή συνεργασία στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας του δημάρχου, όταν ο σημερινός πρόεδρος της Κ.Ο. της «Νέας Αριστεράς», διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών.

Στη διάρκεια της συνάντησης στην οποία μετείχε μεταξύ άλλων και η βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αυτοδίοικηση, το δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Ο κ. Μπέγκας μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε πως πάγια θέση του είναι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου, προσβλέποντας στη συνεργασία μαζί τους με στόχο την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν το δήμο Ιωαννιτών, αλλά και την αυτοδιοίκηση γενικότερα.

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/

Παρακάλαμος: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα Γεωργίου ο εν Ιωαννίνοις και Αγίου Αντωνίου

 Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 τελέστηκε  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Νεομάρτυρα  Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις και Αγίου Αντωνίου, στον Παρακάλαμο.



Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

 


Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00.

Αντιμετωπίζοντας τη βουβωνοκήλη με Ρομποτική Τεχνολογία

 


Η βουβωνοκήλη αποτελεί την πιο συνηθισμένη μορφή κήλης, εμφανίζεται κυρίως στον ανδρικό πληθυσμό, αλλά δεν είναι σπάνια και στις γυναίκες.

«Όπως και σε κάθε μορφή κήλης, ο συνδυασμός της εξασθένησης του κοιλιακού τοιχώματος με την απότομη ή τη χρόνια αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, οδηγεί στην εμφάνιση του χαρακτηριστικού εξογκώματος της κήλης.

Το εξόγκωμα αυτό στη βουβωνική περιοχή δεν είναι τίποτα άλλο από το όργανο που προπίπτει δια του κοιλιακού τοιχώματος, μέσω του βουβωνικού καναλιού», εξηγεί ο κ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος Γενικός Χειρουργός, Master Surgeon στη Χειρουργική Αντιμετώπιση Κηλών Κοιλιακού Τοιχώματος, Διευθυντής Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής και Κέντρου Αριστείας Χειρουργικής Κηλών Κοιλιακού Τοιχώματος (Center of Excellence in Hernia Surgery) του Metropolitan General.

Ποιοι παράγοντες αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της βουβωνοκήλης;

Ο προδιαθεσικοί παράγοντες που σχετίζονται με την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης είναι κυρίως οι ακόλουθοι:

  • Βαριά χειρωνακτική εργασία
  • Άρση μεγάλου βάρους
  • Εγκυμοσύνη
  • Παχυσαρκία
  • Χρόνια δυσκοιλιότητα
  • Χρόνιος, έντονος βήχας
  • Κάπνισμα
  • Υπερπλασία προστάτη

«Το χαρακτηριστικότερο σύμπτωμα της βουβωνοκήλης είναι ένα εξόγκωμα που εμφανίζεται στη βουβωνική περιοχή. Χαρακτηριστικό γνώρισμα στην αρχική τουλάχιστον φάση της πάθησης είναι η αναταξιμότητα, δηλαδή το εξόγκωμα εξαφανίζεται στην ύπτια θέση και επανεμφανίζεται στην όρθια στάση» αναφέρει.