Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Δολιανά: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, αναμένεται να αποκατασταθεί και η υδροδότηση

Έπειτα από πολύωρες προσπάθειες κλιμακίου της ΔΕΔΔΗΕ, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο χωριό μας.

Εντός ολίγων ωρών αναμένεται να αποκατασταθεί και η υδροδότηση, καθώς η δεξαμενή γεμίζει ξανά κανονικά.

Δολιανά: Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συγχωριανοί, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από χθες, οδήγησαν στην πτώση δεκάδων δέντρων στην περιοχή, με αποτέλεσμα τη διακοπή ρεύματος λόγω βλάβης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τις βλάβες, χωρίς όμως αποτέλεσμα, λόγω των εκτεταμένων ζημιών στο δίκτυο.

Εξαιτίας της πολύωρης διακοπής ρεύματος, φυσικό είναι να υφίσταται πλέον και διακοπή υδροδότησης.

Η τελευταία ενημέρωση από ΔΕΔΔΗΕ για αποκατάσταση των ζημιών, αναφέρει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00.

Καλή δύναμη και υπομονή σε όλους.

Παρακάλαμος: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Κοινότητας

 


Αγαπητοί φίλοι συγχωριανοί.

Σας ενημερώνω πως έχει η κατάσταση σχετικά με τα προβλήματα του χωριού, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Χθες το βράδυ αλλά και σήμερα έγινε κοπή και απομάκρυνση των δέντρων που έπεσαν σε δρόμους αλλά και σε δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Εδώ και 4 ώρες περίπου έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση της Κοινότητας μας (και το νερό από την Αγία Παρασκευή) εκτός από τις οικίες στην γειτονιά *Νατσιάτικα*, στην κ. Σύγχαρη Ελένη και στον κ. Καρέτσο Αντρέα.

Έχει εντοπιστεί η βλάβη στα καλώδια της ΔΕΗ λίγο πριν την οικία κ. Νάτση Μαγδαληνή και ευελπιστούμε τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να καταφέρουν να διορθώσουν και αυτήν την βλάβη.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ζημιές και κάνουν τιτάνιες προσπάθειες.

Όσο για τον Άνω Παρακαλάμο, από τις συζητήσεις που κάνουμε με τους ανθρώπους της ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει η εκτίμηση πως θα καταφέρουν να δώσουν ρεύμα.

Σας παρακαλώ για την κατανόηση σας.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος Παρακαλάμου

Μπίκας Χρ. Κωνσταντίνος

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

 


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (αναβολή)

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ - Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ 0-2

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (αναβολή)          

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (αναβολή)

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ - Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (αναβολή)             

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ - Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ  (αναβολή)       

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (αναβολή) 

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στην Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής

 


Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 2-4

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 3-5

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 3-1             

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ (αναβολή)  

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ (αναβολή)

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (αναβολή)       

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ (αναβολή)       

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (αναβολή)      

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (αναβολή)     

Δήμος Πωγωνίου: Επί ποδός τα συνεργεία του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία

 


Επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες ώρες αιρετοί και συνεργεία του Δήμου Πωγωνίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μικρές κατολισθήσεις και πτώσεις κλαδιών που σε πολλές περιπτώσεις οδήγησαν σε παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.

Τα συνεργεία καθάρισαν και συνεχίζουν να καθαρίζουν τους δρόμους από τις πέτρες και τα κλαδιά ενώ υπήρξε άμεση επικοινωνία με τη ΔΕΔΔΗΕ που αποκατέστησε τις βλάβες. Σύντομα και σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της ΔΕΔΔΗΕ θα επανέλθει το ρεύμα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ο Δήμος Πωγωνίου συστήνει στους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

ΠΗΓΗ: https://www.pogoni.gr

Ε.ΠΣ.ΗΠΕΙΡΟΥ: Αναβολή αγώνων Α και Β Ερασιτεχνικής κατηγορίας, λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών

 


Η Τεχνική Επιτροπή της Ε.ΠΣ.ΗΠΕΙΡΟΥ λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ όλους τους αγώνες της Α και Β Ερασιτεχνικής κατηγορίας που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα Κυριακή 11/12/2022.

Πωγώνι: Προβλήματα από πολύωρες διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων στους δρόμους

 


Πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Πωγώνι από τη δυνατή συνεχιζόμενη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Οι πτώσεις δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα πολύωρες διακοπές ρεύματος σε πολλά χωριά του Πωγωνίου.



Απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κατοίκων που ζουν στο «σκοτάδι» το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και  στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την πτώση δέντρων και η προσοχή των οδηγών θα πρέπει να είναι αυξημένη.

Για ακόμη φορά δεκάδες κορμοί «νεκρών» πλατάνων έχει φρακάρει στις γέφυρες.

Σε αρκετά σημεία ακόμη και του εθνικού οδικού δικτύου προκύπτουν προβλήματα από φερτά υλικά και πέτρες που καταλήγουν στο οδόστρωμα.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου παρεμβαίνει με μηχανήματα για την αποκατάσταση της βατότητας.

Μανούρης Παναγιώτης: Το ζήτημα δεν είναι εάν όταν προκαλείται το πρόβλημα το επιλύουμε, αλλά πως θα δράσουμε προληπτικά ώστε να αποφευχθεί

 


Ασφαλώς η ένταση της κακοκαιρίας είναι τεράστια και τα προβλήματα που προκλήθηκαν εν πολλοίς οφείλονται σε αυτό το γεγονός.

Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις δεν φταίει μόνο η ένταση της κακοκαιρίας, αλλά η αδιαφορία,  ολιγωρία ή και η αδυναμία ορισμένων αρμοδίων της τοπικής αυτοδιοίκησης και  του ΔΕΔΔΗΕ να δράσουν προληπτικά και να κάνουν εκείνα που πρέπει τη στιγμή που πρέπει και πριν ξεσπάσουν οι κακοκαιρίες, ιδιαίτερα όταν έχουν γνώση προβλημάτων που έχουν και στο παρελθόν προκληθεί.

Παράδειγμα, το πλημμύρισμα δρόμου ενός οικισμού του Παρακαλάμου δεν είναι  αποτέλεσμα της τωρινής κακοκαιρίας, αλλά ένα  πολυετές φαινόμενο- πρόβλημα, λόγω της μη επέμβασης αποκατάστασης του χωμάτινου αύλακα της  ροής των ομβρίων υδάτων, πρόβλημα γνωστό που θα έπρεπε να έχει επιλυθεί και όχι κάθε φορά, σε κάθε μικρή ή μεγάλη κακοκαιρία να επαναλαμβάνεται και εκτός της δυσκολίας διέλευσης στους κατοίκους, προκαλείται και σοβαρός κίνδυνος ένας πρόσφατα ασφαλτοστρωμένος δρόμος να καταστραφεί απ΄ την μετατροπή του ουσιαστικά σε χείμαρρο.

«Ο Αθλητισμός μας ενώνει» από τον Δήμο Ιωαννιτών, την Μετάδραση, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Συμβούλιο Αθλητών Ενόπλων Δυνάμεων

 


Υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και διοργανωτή την ΜΚΟ «Μετάδραση» σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητών Ενόπλων Δυνάμεων  διοργανώνονται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη δύο αθλητικές εκδηλώσεις για παιδιά στα οποία θα παρουσιαστούν με βιωματικό τρόπο Ολυμπιακά αθλήματα από καταξιωμένους αθλητές.

Η πρώτη εκδήλωση την ερχόμενη Τρίτη (13/12) θα πραγματοποιηθεί  το χρονικό διάστημα 10:00-13:00 στο Epirus Sport Health Center (κάτω Νεοχωρόπουλο) στην οποία θα παρουσιαστούν επτά διαφορετικά Ολυμπιακά αθλήματα (ξιφασκία, πάλη, κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης μέσω παιχνιδιών εκτός νερού, συγχρονισμένη κατάδυση επίσης μέσω παιχνιδιών εκτός νερού, μπάσκετ, τένις και ποδόσφαιρο).

Την Τετάρτη (14/12) και στο χρονικό διάστημα 10:00-12:00 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καλπακίου. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν με το άθλημα της πάλης, το ποδόσφαιρο, τον στίβο, τη ξιφασκία παρουσία του Πανελληνιονίκη της ξιφασκίας Σ. Ανυφαντή  και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων.

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, έντονες καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιοι άνεμοι

 


Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε το Σάββατο (10-12-2022) με α.α. 21, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία.

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία Gaia προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας έως και τη νύχτα της Κυριακής (11-12-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλα ύψη υετού, θυελλώδεις νότιους ανέμους και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα ισχυρά φαινόμενα που έχουν αρχίσει να σημειώνονται θα συνεχιστούν την Κυριακή (11-12-2022):

α. μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, στην Ήπειρο, το Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας

β. μέχρι το απόγευμα, στη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά

γ. από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

δ. τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στις Κυκλάδες και την Κρήτη

ε. από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα, στα Δωδεκάνησα

Έρχεται αναδρομική καλύψει του 50% της αύξησης των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων

 


Αναδρομική καλύψει του 50% της αύξησης των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων από τον Ιούλιο του 2022 οπότε και έγινε η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, θα εφαρμοστεί η επιδότηση των στεγαστικών δανείων που προτείνουν οι τράπεζες για τα ευάλωτα νοικοκυριά, με βάση την πρόταση που αποστάλθηκε επίσημα στον SSM.

Η επιδότηση θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2023 και θα ισχύσει έως τα τέλη του 2023, καλύπτοντας ωστόσο και τις αυξήσεις επιτοκίων που έγιναν το β΄ εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», δικαίωμα επιδότησης έχουν όλα τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν ενήμερα δάνεια στις τράπεζες -συστημικές και μη-αλλά και τα ενήμερα δάνεια των ευάλωτων δανειοληπτών που έχουν τιτλοποιηθεί και βρίσκονται στην κυριότητα των funds.

Η δυνατότητα αυτή προτάθηκε από τις τράπεζες προκειμένου να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση όλων των συνεπών δανειοληπτών και τελεί υπό την έγκριση του SSM, εφόσον πρόκειται για δάνεια που έχουν φύγει από την κυριότητά τους και έχουν μεταφερθεί σε funds.

Η επιδότηση θα καλύψει το 50% της αύξησης των επιτοκίων που έχει περάσει μέχρι σήμερα στις δόσεις των δανείων, αλλά και όσες προκύψουν εντός των επόμενων 12 μηνών.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,5% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στο 8,5% ανήλθε τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός.

Η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 8,5% τον μήνα Νοέμβριο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2021, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:

Συγκεκριμένα,  από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Νοεμβρίου 2022 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Νοεμβρίου 2021 προέκυψε αύξηση 8,5% έναντι αύξησης 4,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Πολύ μεγάλες συνεχίζουν να είναι οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα. Από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2022, ψωμί και δημητριακά ακρίβυναν κατά 18,7%, κρέατα κατά 16,7%, γαλακτοκομικά και αυγά κατά 25,3%, έλαια και λίπη κατά 20,4%, λαχανικά κατά 12,6%, καφές-τσάι-κακάο κατά 11,9%, ενώ τα είδα άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού κατά 16,7%.

Ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου καλεί τους Ηπειρώτες, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, να ανταλλάξουν ευχές

 

Ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου καλεί τους Ηπειρώτες, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, να ανταλλάξουν ευχές.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου

 


Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς (Αίθουσα Δημαρχείου), 09:00-14:00.

Συμβουλές και μυστικά προετοιμασίας για την εξωσωματική γονιμοποίηση

 


Η προετοιμασία για τον κύκλο της εξωσωματικής γονιμοποίησης διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο στην προσαρμογή του σώματος της γυναίκας, όχι μόνο για την εξασφάλιση της επιτυχίας της μεθόδου, αλλά και για μία υγιή εγκυμοσύνη.

Τα στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι αρκετά και ίσως κάποιες γυναίκες χρειαστεί να κάνουν περισσότερους από έναν κύκλο, πριν αποκτήσουν το μωρό τους.

«Είναι λογικό λοιπόν, όπως συμβαίνει σε πολλές ιατρικές διαδικασίες, να προετοιμαστεί το σώμα και ο οργανισμός, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αν μία γυναίκα δεν προσέξει ιδιαίτερα τη διατροφή της, την άσκηση ή κάποιες άλλες δραστηριότητες θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τη φυσική σύλληψη», τονίζει ο δρ Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, Μαιευτήρας – Ιατρός Αναπαραγωγής και Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ. της Institute of Life, ο οποίος δίνει πολύτιμες συμβουλές για την προετοιμασία του ταξιδιού στην εξωσωματική γονιμοποίηση:

Στάδια εξωσωματικής γονιμοποίησης

Η προσαρμογή της γυναίκας μπορεί να ξεκινήσει 2-4 εβδομάδες πριν τον κύκλο εξωσωματικής γονιμοποίησης με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα, ενώ ο ιατρός μπορεί να συστήσει τη λήψη φαρμάκων για να ομαλοποιηθεί η περίοδος, κάτι που θα διευκολύνει την περαιτέρω διαδικασία.

Το πρώτο στάδιο είναι η 1η ημέρα της περιόδου.

Το δεύτερο στάδιο διαρκεί 3 έως 12 ημέρες και σε αυτό το διάστημα χορηγούνται τα φάρμακα γονιμότητας για τη διέγερση των ωοθηκών, προκειμένου να απελευθερώσουν περισσότερα ωάρια από το κανονικό.