Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

ΕΟΔΥ: Δέκα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 248 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα τέσσερις θάνατοι σήμερα, 248 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 248, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.342 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.  

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 900 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.548 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 296 (64.9% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.611 ασθενείς.

Οι εισαγωγές 2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 66 (ημερήσια μεταβολή +4.76%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 68 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι της Παναγίας

 


Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 Εορτή του Αγίου Πνεύματος θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι της Παναγίας 08:00-10:15.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου

 


Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε 59 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας

Πλατεία Ηγουμενίτσας

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα

Πλατεία Ελευθερίας, Καβάλα

Παραλία Πρέβεζας.

Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ αγροτών»: Βαθιά θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του κτηνοτρόφου στο Ανήλιο

 


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων  «ΕΝΩΣΗ αγροτών» εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για τον αδόκητο χαμό του κτηνοτρόφου στο Ανήλιο.

Ο νέος έχασε την ζωή του όταν χτυπήθηκε από κεραυνό όντας σε ορεινή περιοχή με το κοπάδι του.

«Βρήκε τραγικό θάνατο δίνοντας τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης του Έλληνα κτηνοτρόφου ο οποίος είναι αναγκασμένος πέραν των άλλων προβλημάτων να αντιμετωπίζει και τα στοιχεία της φύσης. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του» σημειώνει η Ένωση Αγροτών.

Έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, το Σάββατο 19 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 19 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.799 έλεγχοι, από τους οποίους οι 37.094 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 241 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 συλλήψεις, ως ακολούθως:

126 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

28 στη Θεσσαλονίκη,

21 στη Στερεά Ελλάδα,

21 στο Βόρειο Αιγαίο,

16 στην Αττική,

  9 στη Δυτική Μακεδονία,

  8 στα Ιόνια Νησιά,

  6 στην Ήπειρο,

  6 στην Κεντρική Μακεδονία,

  4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  4 στο Νότιο Αιγαίο και

  3 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.187 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.081 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.106 των 150 ευρώ.

35 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

10 στη Θεσσαλονίκη,

  8 στο Βόρειο Αιγαίο,

  8 στην Κρήτη,

  3 στη Στερεά Ελλάδα,

  2 στο Νότιο Αιγαίο,

  2 στη Δυτική Μακεδονία,

  1 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

  1 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.493 ομοειδείς παραβάσεις.

75 παραβάσεις και 16 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος,

- σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών. Πρόστιμο επιβλήθηκε από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.),

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- σύλληψη ιδιοκτήτη και υπευθύνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στο κατάστημα, για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο,

- σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο,

- σύλληψη υπευθύνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και 15ήμερης αναστολής λειτουργίας στην επιχείρηση, για εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικό χώρο.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- σύλληψη και 8.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και εξυπηρέτηση 24 πελατών εντός του καταστήματος, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 ιδιοκτήτες καταστημάτων, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη και από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 προσωρινά υπεύθυνους 2 καταστημάτων, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, για εξυπηρέτηση πέραν του ωραρίου λειτουργίας 12 πελατών, στους οποίους επιβλήθηκε από 300 ευρώ πρόστιμο,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Στερεά Ελλάδα, σύλληψη και από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 7 πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλονίκη, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 5 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (3 καφέ μπαρ, 2 μπαρ club ), για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κρήτη,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καφέ μπαρ, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο κέντρου διασκέδασης, για πραγματοποίηση εκδήλωσης στον εσωτερικό χώρο.

Στη Θεσσαλία, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη κέντρου εκδηλώσεων, για υπεράριθμους παρευρισκόμενους.

Στα Ιόνια Νησιά, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.869 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.096 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 209 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Τα βήματα για να ρυθμίσετε τις οφειλές σας


 Από την αρχή του μήνα έχουν κατατεθεί πάνω από 15.000 αιτήσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει το ενδιαφέρον για ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης και Δημόσιο μέσω του νέου πτωχευτικού νόμου.

Από την αρχή του μήνα έχουν κατατεθεί πάνω από 15.000 αιτήσεις μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Με το νέο πτωχευτικό νόμο οι δανειολήπτες έχουν δύο επιλογές. Είτε να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, είτε να αντιμετωπίσουν τη ρευστοποίηση των περουσιακών τους στοιχείων, εφόσον δε θεωρούνται ευάλωτοι, βάσει κάποιων συγκεκριμένων κριτηρίων

Οι βασικές καινοτομίες

Οι βασικές καινοτομίες του νέου θεσμικού πλαισίου είναι:

α) Οι πιστωτές θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες και χρονοδιάγραμμα για την ενημέρωση του οφειλέτη και να προτείνουν λύσεις πριν από την αξίωση κάθε απαίτησης. Πρόκειται για το πρώτο και καθοριστικό βήμα (έγκαιρη προειδοποίηση και ενημέρωση).

β) Η ρύθμιση χρεών γίνεται για το σύνολο των οφειλών προς Δημόσιο, τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης δανείων. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος οφειλέτης να ρυθμίσει μόνο χρέη προς δάνεια ή προς εφορία. Προβλέπονται ρυθμίσεις έως 240 δόσεις για οφειλές προς το Δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δήμοι, κά) και έως 420 δόσεις για χρέη προς τράπεζες. Για την πρώτη κατοικία, η δόση επιδοτείται κατά 50 από το Δημόσιο. Στη ρύθμιση μπορεί να περιλαμβάνεται “κούρεμα”. Ο αριθμός των δόσεων, το ύψος της δόσης και το κούρεμα προκύπτει μέσα από αυτοματοποιημένες διαδικασίες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Πρόκειται για τη φάση του λεγόμενης εξωδικαστικής διευθέτησης του χρέους.

ΟΠΕΚΑ: Πληρωμή επιδομάτων την Πέμπτη 30 Ιουνίου

 


Πληρωμή επιδομάτων στους δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΑ, την Πέμπτη, 30 Ιουνίου.

Αναλυτικά:

-Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ). Η πληρωμή αυτή αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2021 και έχει εγκριθεί.

-Επίδομα Στέγασης. Η πληρωμή αυτή αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαΐου 2021 και έχει εγκριθεί.

-Επίσης την ίδια ημέρα θα καταβληθούν το επίδομα γέννησης, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, η στεγαστική συνδρομή, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και η σύνταξη υπερηλίκων.

Θαλάσσια σπορ και τραυματισμοί στο άνω άκρο

 


Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εγκλεισμού, έφτασε επιτέλους η στιγμή που μπορούμε, πια, να βγούμε, να συναντήσουμε φίλους, να διασκεδάσουμε, αλλά κυρίως να πάμε διακοπές. Και για τους περισσότερους διακοπές σημαίνει θάλασσα, κολύμπι, παιχνίδια, ξενοιασιά. Και τα θαλάσσια παιχνίδια και σπορ είναι μια ευχάριστη και  διασκεδαστική εμπειρία. Όμως ενέχουν και κινδύνους, γι αυτό είναι καλό να γνωρίζουμε με ποιους κινδύνους  σχετίζονται οι αθλητικές δραστηριότητες στη θάλασσα, για να προφυλαχθούμε από πιθανούς τραυματισμούς.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τόλης, MD, MSC, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρείου Άνω Άκρου - Μικροχειρουργικής, Metropolitan General, απαντά στις ερωτήσεις για του συνηθέστερους τραυματισμούς στο νερό και μας εξηγεί με ποια μέτρα θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ατυχήματα, από διάφορα καλοκαιρινά θαλάσσια αθλήματα.

1. Σε ποια θαλάσσια σπορ παρουσιάζονται συχνότερες κακώσεις στο άνω άκρο;

Tα αθλήματα που σχετίζονται με ταχύτητα, όπως το wind surfing και το kite surfing αναφέρονται συχνά στα κέντρα τραύματος άνω άκρου, σε σχέση με την σπανιότητα του jet skiing. Η κολύμβηση και τα αθλήματα κωπηλασίας συνήθως είναι υπαίτια για χαμηλής βαρύτητας κακώσεις. Τα θαλάσσια αθλήματα διασκέδασης-αναψυχής, π.χ. θαλάσσιο ποδήλατο, λόγω του ισχυρού νομικού πλαισίου ελέγχου, έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά ατυχημάτων.

2. Σε ποιους παράγοντες οφείλονται οι τραυματισμοί;

Η έλλειψη σταθερής και συχνής επαφής με το άθλημα, η έλλειψη μέσων προστασίας, η πολύωρη άσκηση, οι κακές καιρικές συνθήκες και ο υπερβολικός ενθουσιασμός, που οδηγεί σε επικίνδυνους ελιγμούς είναι οι κυριότερες αιτίες, που οδηγούν τελικά σε τραυματισμό.

Μάτια: Πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος;

 


Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο δεν βλάπτει μόνο το δέρμα, αλλά και τα μάτια, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο να εκδηλωθούν πολλές οφθαλμοπάθειες. Γι' αυτό τον λόγο έχει ζωτική σημασία να αρχίζει από τα πρώτα χρόνια της ζωής η προστασία των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV).

«Η υπεριώδης ακτινοβολία, είτε προέρχεται από μια φυσική πηγή όπως ο ήλιος είτε από τεχνητές πηγές, μπορεί να προκαλέσει βλάβες στους επιφανειακούς αλλά και τους εν τω βάθει ιστούς των ματιών», λέει ο Χειρουργός-Οφθαλμίατρος δρ Αναστάσιος-Ι. Κανελλόπουλος, MD, ιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας LaserVision και καθηγητής Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU Medical School). «Στους ιστούς που μπορεί να υποστούν βλάβες από την UV συμπεριλαμβάνονται ο κερατοειδής χιτώνας, η ίριδα, ο επιπεφυκώς, ο κρυσταλλοειδής φακός αλλά και ο αμφιβληστροειδής χιτώνας στο πίσω μέρος των ματιών».

Οι βλάβες σε αυτούς τους ιστούς μπορεί να έχουν βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες. Χαρακτηριστικές βραχυπρόθεσμες συνέπειες είναι η φωτοκερατίτιδα και το πτερύγιο. Η φωτοκερατίτιδα είναι έγκαυμα στον κερατοειδή, που συνήθως προκαλεί συμπτώματα 6-10 ώρες μετά από την υπερβολική έκθεση στην UV. Αντίστοιχα, το πτερύγιο είναι η μη φυσιολογική ανάπτυξη ιστού που εισδύει στον κερατοειδή (συχνότερα στο τμήμα του στην εσωτερική γωνία του ματιού). Συνήθως παρατηρείται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Το πτερύγιο είναι επίσης γνωστό ως «μάτι των σέρφερ».

Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων: Ο Φίλης, αμετανόητος, επιτίθεται ξανά στην Εκκλησία και στο μάθημα των Θρησκευτικών

 


Ο κ. Νίκος Φίλης, πρώην Υπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με ένα πολύ αγαπημένο του θέμα, την πολεμική του δηλαδή, εναντίον του χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών.

Πραγματικά, δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τα μονίμως επαναλαμβανόμενα και γι΄ αυτό κουραστικά, μπαρουφοειδή, ιδεοληπτικά, αντισυνταγματικά, αντιχριστιανικά, αντορθόδοξα, φληναφήματα του κ. Φίλη, όταν μάλιστα τα ποσοστά των απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών, στις οποίες αναφέρεται η ερώτησή του, είναι ανάξια λόγου καθώς δεν υπερβαίνουν το 1% συνολικά στην ελληνική επικράτεια.

Όμως, επειδή οι απόψεις του  κ. Φίλη, εκφράζουν τις  πολιτικές θέσεις του κόμματός του (ΣΥΡΙΖΑ) για το μάθημα των Θρησκευτικών, οι οποίες, μάλιστα, καταταλαιπώρησαν και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να ταλαιπωρούν την Παιδεία και το μάθημά μας, χρειάζεται να δοθεί μια πρώτη απάντηση σε όσα αβάσιμα επαναλαμβάνονται και από άλλα πολιτικά πρόσωπα, ευκαίρως ακαίρως, εναντίον της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής στα σχολεία της χώρας μας.