Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ιωάννινα: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο της «Συνάντησης»

 


Στην κυκλοφορία παραδίδεται ο νέος κυκλικός κόμβος στην βόρεια είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων. Πρόκειται για τον κόμβο στη συμβολή των οδών Γράμμου, 8ης Μεραρχίας, Καλπακίου, Κωνσταντινουπόλεως και Αχέροντος που διευκολύνει σημαντικά την κίνηση και ενισχύει την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Το έργο επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος.

«Αποδίδουμε στους πολίτες ένα ακόμη σημαντικό έργο. Ένα έργο που ενισχύει την ασφάλεια, λύνει κυκλοφοριακά προβλήματα και μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης. Ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς προβλήματα και οφείλω να ευχαριστήσω τον ανάδοχο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ιερομνήμη Πωγωνίου: Προβολή ταινίας με μουσικό αφιέρωμα, την Τετάρτη 16 Αυγούστου

 


Προβολή ταινίας με μουσικό αφιέρωμα, την Τετάρτη  16 Αυγούστου 2023, στην Ιερομνήμη Πωγωνίου.

Ιωάννινα: Υπογραφή σύμβασης για την βελτίωση βατότητας δημοτικών οδών

 


Τη σύμβαση για τη βελτίωση βατότητας δημοτικών οδών υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου με τον ανάδοχο του έργου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει προϋπολογισμό 100 χιλιάδων ευρώ.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση των φθορών που παρουσιάζει το οδικό δίκτυο.

Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ομαδοποιηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με βάση τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί και τα αιτήματα των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις θα αφορούν:

Τμήματα που η ασφαλτική στρώση παρουσιάζει ρωγμές τύπου «αλιγάτορα»

Κοινές περιπολίες για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας

 


Κοινή περιπολία στην Παμβώτιδα αλλά και περιμετρικά της λίμνης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας από τον Δήμο, την Δημοτική Αστυνομία, την Ελληνική Αστυνομία και προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου.

Ο Δήμος τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει και εμβαθύνει τη συνεργασία του τόσο με τον ΟΦΥΠΕΚΑ όσο και με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες με στόχο την μέγιστη προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Παμβώτιδας.

Στη διάρκεια της σημερινής περιπολίας καταγράφηκαν διάφορα σημεία περιμετρικά της λίμνης όπου άγνωστοι έχουν εναποθέσει κυρίως ογκώδη αντικείμενα δημιουργώντας έτσι εστίες ρύπανσης.

«Καταγράψαμε τα σημεία όπου υπάρχουν ογκώδη. Σε συνεργασία με το εργοτάξιο θα φροντίσουμε για την απομάκρυνσή τους. Θέλω να κάνω έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τέτοιες ενέργειες και όταν τις διαπιστώνουν να τις αναφέρουν στις αρμόδιες αρχές. Η συνεργασία με όλες τις αρχές είναι άψογη και θα συνεχίσουμε τις περιπολίες αυτές για να περιφρουρήσουμε τη λίμνη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σιορόκας.

Καθήλωσαν το κοινό οι σπουδαίοι καλλιτέχνες στη συναυλία “Από το Πωγώνι στον κόσμο”

 

Φωτό: Γιώργος Μάνης


Μάγεψαν και καθήλωσαν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην ξεχωριστή συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Αυγούστου στην Ι.Μ. Βελλάς, ταξιδεύοντας το κοινό «Από το Πωγώνι στον κόσμο…».

Ο Βασίλης Κώστας συναντήθηκε επί σκηνής με τον Πέτρο Λούκα – Χαλκιά, τον Κώστα Τζίμα και 32 διεθνείς καλλιτέχνες, μέλη των πρωτοποριακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων Epirus Ensemble του Ελληνικού Ινστιτούτου Βοστώνης και του Επίλεκτου Ηπειρωτικού Ensemble της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Οι νότες μπήκαν στις καρδιές όλων και η μουσική παράδοση κατάφερε για μία ακόμη φορά να συγκινήσει άπαντες, αποδεικνύοντας τη «δύναμη» που κατέχει στο πέρασμα των χρόνων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης οι: Θανάσης Βόλλας (λαούτο), Νεκτάριος Παπαγεωργίου (κλαρίνο) και Πέτρος Παπαγεωργίου (κρουστά).

«Με πολλή αγάπη σας υποδεχόμαστε σε αυτόν τον ιστορικό, πνευματικό και ακαδημαϊκό χώρο που για περισσότερα από εκατό χρόνια υπηρετεί τη γνώση και τον πολιτισμό και ταυτόχρονα προσεύχεται για την σωτηρία του κόσμου.

Η σημερινή εκδήλωση είναι το αποτέλεσμα της αγάπης νέων ανθρώπων για τη μουσική μας παράδοση.

Συνελήφθησαν σε περιοχή των Ιωαννίνων για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών και περί όπλων

 


Συνελήφθησαν προχθές (12-08-2023) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής, καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι καλλιεργούσαν σε θερμοκήπιο αγροκτήματος, ιδιοκτησίας ενός εξ αυτών, δέκα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,90 έως 1,75 μέτρων.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επιπλέον:

• σπόροι κάνναβης,

• ζυγαριά ακριβείας,

• λίπασμα,

• γυάλινος ατμοποιητής (bong),

• πιστόλι «replica»,

• κυνηγητικό όπλο,

• γεμιστήρες πυροβόλου όπλου,

• φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων και

• μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ευχετήριο μήνυμα του Σπύρου Ριζόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο

 

Ευχετήριο μήνυμα με αφορμή τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και την Κοίμηση της Θεοτόκου έστειλε ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Στο μήνυμα του ο κύριος Ριζόπουλος αναφέρει:

«Στις 15 Αυγούστου κάθε καλοκαίρι, κάθε χρόνο, ο πλανήτης όλος και η Ελλάδα μας γιορτάζουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου. Γιορτάζουμε την Κοίμηση, την Ταφή, την Ανάσταση και την Μετάσταση στους ουρανούς. 

Στην Παναγία Ντουραχάνη, στη δική μας Παναγία, στο μοναστήρι αφιερωμένο  στη γέννηση της Θεοτόκου, θυμίζουμε ότι η Παναγία ήρθε στη Γη με μία αποστολή και αποστολή προσφοράς. Αυτή την προσφορά δεν πρέπει να την ξεχνά κανείς μας και ποτέ.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν σήμερα, σε όλους τους Έλληνες  και στην Ήπειρο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χρόνια πολλά, αφθονία υγείας, ευτυχίας, πολλά χαμόγελα και πάνω από όλα σύνεση».

Κεράσοβο Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 19 Αυγούστου

 


Τα πανηγύρια του καλοκαιριού στα χωριά της Ελλάδας, κυρίως στα ακριτικά χωριά, είναι πηγή ζωής και σύνδεσης για εμάς τους Ηπειρώτες!

Η Ήπειρος, η οποία αιμορραγεί από την πληγή της ξενιτιάς, τις ημέρες των πανηγυριών παίρνει ζωή και οξυγόνο στα σπλάχνα της. Ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά της και υποδέχεται με δάκρυα χαράς τα βλαστάρια της, τους ξενιτεμένους της Αθήνας και του εξωτερικού. Γιορτάζουν όλοι μαζί την έστω και για λίγο επανασύνδεσή τους, γιορτάζουν τη χαρά που έχουν την υγειά τους και ανταμώνουν όλοι μαζί, γιορτάζουν το χωριό τους, την Παναγία και δοξάζουν το Θεό που έχουν μια πατρίδα. 

Περνούν τα χρόνια σαν το νερό, μεγαλώνουμε και ωριμάζουμε όλοι, μα δεν ξεχνάμε ποτέ το χωριό μας. Ο Αύγουστος, κυρίως λόγω της «ευκολίας» του καλοκαιριού είναι ο «επετειακός» μήνας της συνάντησης των περισσότερων Κερασοβιτών στο χωριό των πατέρων και των παππούδων μας. Ίσως μάλιστα να μην υπάρχει ωραιότερος μήνας γιορτής, χαράς και ευλογίας της Παναγίας από αυτόν.

Ιωάννινα: Επιστολές Δημάρχου σε Υπουργείο Υποδομών και ΑΠΑ για τις ακυρώσεις διαγωνισμών


Δύο επιστολές με αποδέκτες τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας απέστειλε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου μετά τις δυσμενείς εξελίξεις στους διαγωνισμούς για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς και την πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου.

Με την επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών ο Δήμαρχος τονίζει την καθοριστική σημασία που έχει για την πόλη των Ιωαννίνων, το Νομό και την όμορη περιοχή όπου διαβιεί σημαντικός πληθυσμός της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, η ολοκλήρωση του άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς.

Ο Δήμαρχος σημειώνει ότι οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου είναι τεράστιες και οι δύο ακυρώσεις του διαγωνισμού επιτείνουν την ανησυχία για την τύχη του.

Ζητά από τον Υπουργό ενημέρωση για τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει όπως και για την εξεύρεση της πηγής χρηματοδότησης του έργου.

«Οι εξελίξεις με τις δύο ακυρώσεις του διαγωνισμού επιτείνουν την ανησυχία για την τύχη του έργου αυτού.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 14 Αυγούστου

 


Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:Άρτα, Κέντρο Υγεας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Στρ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00