Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ιωάννινα: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο της «Συνάντησης»

 


Στην κυκλοφορία παραδίδεται ο νέος κυκλικός κόμβος στην βόρεια είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων. Πρόκειται για τον κόμβο στη συμβολή των οδών Γράμμου, 8ης Μεραρχίας, Καλπακίου, Κωνσταντινουπόλεως και Αχέροντος που διευκολύνει σημαντικά την κίνηση και ενισχύει την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

Το έργο επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος.

«Αποδίδουμε στους πολίτες ένα ακόμη σημαντικό έργο. Ένα έργο που ενισχύει την ασφάλεια, λύνει κυκλοφοριακά προβλήματα και μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης. Ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς προβλήματα και οφείλω να ευχαριστήσω τον ανάδοχο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο κυκλικός κόμβος στη «Συνάντηση» είναι ενταγμένος στο έργο «Δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Η εξωτερική διάμετρος είναι 42 μέτρα και η μη προσπελάσιμη εσωτερική νησίδα, έχει διάμετρο 23 μέτρα. Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας του εσωτερικού δακτυλίου είναι 8,50 μέτρα. Σε όλους τους κλάδους κατασκευάζονται διαβάσεις πεζών.

Δήλωση Δημάρχου για συνεργασίες

Στη διάρκεια των δηλώσεων ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για τη διεύρυνση των συνεργασιών εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου και με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην κατέλθει με δική του παράταξη.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε:

«Τα Γιάννενα αλλάζουν. Κι αλλάζουν καθοριστικά. Δεν είναι μόνο τα έργα που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται, ούτε είναι μόνο οι παρεμβάσεις που γίνονται και ο σχεδιασμός που εξελίσσεται.

Το όραμα του αειμνήστου Μωυσή Ελισάφ ανέδειξε την τοπική αυτοδιοίκηση όπως πρέπει να είναι: ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη, ακομμάτιστη και με λογοδοσία μόνο στους πολίτες.

Μοναδικός μας στόχος λοιπόν παραμένει το συμφέρον της πόλης και  η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στην πορεία προς τις εκλογές του Οκτωβρίου σκοπός είναι η διεύρυνση προς όλες τις κατευθύνσεις. Απευθυνόμαστε σε όλους τους δημιουργικούς πολίτες, σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Είμαστε μία παράταξη χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις. Έτσι ζητούμε την στήριξη όλων και επιδιώκουμε την διεύρυνση προς όλους τους χώρους. Αυτό που θέλουμε είναι την συνεργασία με όλους και με μοναδική μας σημαία τα Γιάννενα».

ΠΗΓΗ: https://ioannina.gr/