Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ενίσχυση της κτηνοτροφίας με το ποσό των 30.155.000 ευρώ



Όπως προκύπτει από την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης σε περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που δεσμεύθηκε για την ενίσχυση της αιγοπροβοτοτροφίας και των κτηνοτρόφων οι οποίοι επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.
Στην εν λόγω απόφαση το ποσό των 30.155.000 ευρώ αφορά την κάλυψη δαπάνης για τη χορήγηση άμεσης επιχορήγησης μέσω κρατικής ενίσχυσης στον τομέα της Αιγοπροβατοτροφίας.
Σειρά έχει η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη στην οποία θα γνωστοποιηθούν μεταξύ άλλων τα κριτήρια επιλεξιμότητας και το ύψος της ενίσχυσης.
Στη συνέχεια, αναμένεται να ανοίξει και η ειδική πλατφόρμα, όπου οι αιγοπροβατοτρόφοι θα υποβάλλουν τα αιτήματα ενίσχυσης.

ΕΟΔΥ: Δυο νέοι θάνατοι σήμερα, 233 νέα κρούσματα


20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δυο νέοι θάνατοι σήμερα, 233 νέα κρούσματα.
«Σήμερα ανακοινώνουμε 233 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10757, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.
2141 (19.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4779 (44.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 154 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 273 θανάτους συνολικά στη χώρα. 99 (36.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Κωνσταντίνος Πάλλας: 3-1-1 Τα συμπεράσματα δικά σας


Στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 και ημέρα Τετάρτη, ύστερα από την επαναληπτική μου πρόσκληση, εμφανίστηκαν τα τακτικά μέλη του ΔΣ, που εξελέγησαν την 14-8-2020 κατά την τακτική γενική συνέλευση του ΑΣΜΕΚ ΔΟΛΙΑΝΏΝ.
Ως πλειοψηφών Σύμβουλος με 49 σταυρούς προτίμησης ευχήθηκα καλή θητεία σε όλους και το ΔΣ που θα προκύψει με την όποια σύνθεση να:
1) Σεβαστεί της ΓΣ
2) Δείξει πνεύμα συνεργασίας και δημοκρατικότητα
3) Υλοποιήσει τα όσα προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο και το καταστατικό ΑΣΜΕΚΔ.
4) Άμεσα να ενημερώσει τη ΓΣ και να τη συγκαλέσει προκειμένου να ψηφίσει τον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΌ ΧΡΗΣΗΣ από 1-1-2019 μέχρι 31-12-2019.
5) Ανταποκριθεί στα όσα ζητήθηκαν με το με Α.Π. 2452/138911/18 Ιουνίου 2020 έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.
Ήτοι:
Ανάρτηση όλων των προβλεπόμενων  ΕΛΛΕΙΠΟΝΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ όπως προβλέπονται τελευταίας ΤΡΙΕΤΙΑΣ.
Στη συνέχεια ρώτησα έναν προς έναν τους παριστάμενους συμβούλους:
Ποιός επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου;
Ο καθένας για τον εαυτό του απάντησε ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΘΈΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ.
Ύστερα από τις απαντήσεις τους δήλωσα ότι ΘΕΤΩ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΈΔΡΟΥ.
Τότε ο σύμβουλος Τ_ _ _ _ _ _ _ είπε ότι προτείνει για την προεδρία τον κ. Τ_ _ _ _ _ _ _ , που συγκέντρωσε τους λιγότερους σταυρούς προτίμησης (17), ο οποίος προηγουμένως στην σχετική ερώτηση μου ΑΡΝΉΘΗΚΕ ΝΑ ΘΈΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ. Ρωτήθηκαν όλοι για τη συγκεκριμένη προτεινόμενη πρόταση, η οποία έγινε δεκτή παρά την αντίθετη άποψη μου.
Τελικά
Με ψήφους 3 υπέρ 1 κατά 1 ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΌ εκλέχτηκε πρόεδρος ο υποψήφιος από την προτεινόμενη πρόταση.
Στις άλλες μυστικές ψηφοφορίες για Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και Ταμία υπήρξε από μια και μόνο υποψηφιότητα για κάθε θέση και εκλέχτηκαν με 4-1 οι υποψήφιοι που ΕΘΕΣΑΝ ΑΥΤΟΒΟΎΛΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ.
Ο υποφαινόμενος με υπερδιπλάσιους σταυρούς προτίμησης (49) έναντι (23) του δευτέρου έμεινα ως μέλος του ΔΣ.
Σε κάθε περίπτωση θα υπηρετήσω ευσυνείδητα, όπως έχω πράξει μέχρι τώρα, τους σκοπούς του Συνεταιρισμού στηρίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του και αναδεικνύοντας τον σε πυλώνα ανάπτυξης του χωριού μας.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Μετά τιμής
Κωνσταντίνος Πάλλας
Μέλος Δ.Σ. ΑΣΜΕΚ ΔΟΛΙΑΝΩΝ

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Η Πολιτική Προστασία συνεχίζει το έργο των ιχνηλατήσεων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου συνεχίζει το έργο των ιχνηλατήσεων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.
Ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται η δυνατότητα προμήθειας- μέσω χρησιδανείου- δύο   ρομποτικών συστημάτων ελέγχου για ταχεία έκδοση αποτελεσμάτων.
Ο Περιφερειάρχης απηύθυνε επίσης έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας. 
«Θέλω να πω στον κόσμο είναι να προσέχει. Οι πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που λένε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτό το θεωρώ τεράστιο λάθος και βάζουνε σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τους συνανθρώπους τους. Παρακαλώ τους πάντες όταν αισθανθούν το παραμικρό και έχουν  κάποια αμφιβολία, αμέσως να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό. 
Στην Περιφέρεια ξεκινήσαμε δειγματοληπτικά ελέγχους και τεστ σε όλο το προσωπικό και ειδικά σε όσους επιστρέφουν από άδεια από παράλιες περιοχές, ή από μέρη που έχουν ακουστεί   για κρούσματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε όλο τον κόσμο».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Δέκα πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (48.406) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
(8) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε (1) κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (496) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (31) άτομα.
(355) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ, ως ακολούθως:
(54) στη Θεσσαλονίκη,
(46) στην Αττική,
(40) στο Βόρειο Αιγαίο,
(37) στην Κεντρική Μακεδονία,
(37) στη Στερεά Ελλάδα,
(32) στην Κρήτη,
(25) στα Ιόνια Νησιά,
(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(15) στη Δυτική Ελλάδα,
(15) στην Ήπειρο,
(13) στην Πελοπόννησο,
(13) στη Θεσσαλία,
  (5) στο Νότιο Αιγαίο και
  (4) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (11.511) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (11.501) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (10) των (300) ευρώ.
Στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν (94) έλεγχοι σε καταστήματα, επιχειρήσεις κ.λπ. και βεβαιώθηκαν συνολικά (4) παραβάσεις στη Μύκονο για μη χρήση μάσκας.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη με τη συμμετοχή της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα μέτρα προστασίας στις προνοιακές δομές Ηπείρου

Υποθέσεων για τα μέτρα προστασίας στις προνοιακές δομές Ηπείρου

Η προστασία των  φιλοξενούμενων στις  προνοιακές και γενικά στις κλειστές δομές από τη μετάδοση του κορωνοϊού, ήταν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που είχε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και Αντιπεριφερειάρχες κατά την επίσκεψή της στην Περιφέρεια.
Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου για τον εφοδιασμό υπηρεσιών και δομών με υλικά προστασίας, ως επίσης και για την συστηματική και αποτελεσματική προσπάθεια που γίνεται για τις ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Περιφερειάρχης έθεσε στην Υφυπουργό και το ζήτημα της πολυετούς αχρησίας του  ΠΕΔΥ Ιωαννίνων που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την ημέρα κατασκευής και εξοπλισμού του από τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ), ζητώντας να  εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησής του κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση η Υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ο κ. Περιφερειάρχης  με ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις σε προνοιακές δομές της Περιφέρειας Ηπείρου. Συζητήσαμε τόσο τι γίνεται στις κλειστές δομές παιδικής προστασίας, αλλά και στις κλειστές δομές ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων.

Χωρίς εκδρομές και συνέδρια η νέα σχολική χρονιά


Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου με τα παιδιά να φορούν τη μάσκα τους και να έχουν στο χέρι τους το ατομικό τους παγούρι.
Κατά την επίσημη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως τόνισε πως τη φετινή σχολική χρονιά δεν θα πραγματοποιούνται εκδρομές και συνέδρια.
Οι επισκέψεις μαθητών σε μουσεία ή σε άλλα δημόσια κτήρια θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.
Για τα ομαδικά παιχνίδια και τις αθλητικές δραστηριότητας προβλέπονται μικρές, σταθερές ομάδες ενώ δεν θα διεξαχθούν σχολικά πρωταθλήματα.
Επίσης σταθερές ομάδες συνεργασίας και καθαρισμός του εξοπλισμού που θα χρησιμοποιείται προβλέπεται και για τα εργαστήρια στο σχολείο.
«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε και το αγαθό της Υγείας και το αγαθό της Εκπαίδευσης. Από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί», είπε η υπουργός.

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 44, 17 και 20 ετών  προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό της μονάδας ανίχνευσης ακτίνων Χ (X-RAY VAN) της Λιμενικής Αρχής  με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας λιμένα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο ψυγείο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου τους δύο (02) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα-επικαθήμενο.

Επεκτάθηκε και στην πόλη των Ιωαννίνων ο επιτυχημένος θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα


Στόχοι του θεσμού είναι, μεταξύ άλλων, η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας
Επεκτάθηκε και στην πόλη των Ιωαννίνων από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, που εφαρμόζεται και σε άλλες περιοχές της χώρας με θετικά αποτελέσματα.
Οι τέσσερις αστυνομικοί ποδηλάτες που απαρτίζουν τη νέα αυτή ευέλικτη αστυνομική δομή, θα περιπολούν σε διάφορα σημεία των Ιωαννίνων, όπως το εμπορικό και ιστορικό κέντρο, το Κάστρο, περιμετρικά της λίμνης, καθώς και σε άλλα σημεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, όπου κρίνεται αναγκαία η παρουσία και η παρέμβαση τους. 

Το χρονικό διάστημα λειτουργίας της Δράσης Αστυνόμευσης με ποδήλατα θα είναι από 1η Απριλίου έως 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
Η συγκεκριμένη αστυνόμευση στοχεύει στην αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ ενισχύεται η εμφανής αστυνομική παρουσία και δράση, με αποτέλεσμα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των τουριστών.
Βασικές προτεραιότητες των αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα αυτή δομή αποτελούν:

η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών και
η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσης.
Οι αστυνομικοί ποδηλάτες υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων και για την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι και με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό.
Η νέα αυτή μορφή αστυνόμευσης συμβάλλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών ζητημάτων και προβλημάτων, με τρόπο περισσότερο ευέλικτο και αποτελεσματικό, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην αποδοχή και ενσωμάτωσή της στις κοινωνίες στις οποίες εφαρμόζεται.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: I have a dream…

Άρθρο στην ιστοσελίδα www.newsit.gr  με αφορμή την επέτειο της ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Μνημείο Λίνκολν, στις 28 Αυγούστου 1963, κατά την "πορεία στην Ουάσινγκτον για δουλειές και ελευθερία"

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Ο σύγχρονος προφήτης. 28η Αυγούστου 1963. Γεννιέται ένα κίνημα που συμπυκνώνει πλήθος αξιών και ιδεών. Ο προφήτης που μίλησε για το πώς η αξία της ειρήνης αποκτά περιεχόμενο για την ζωή των ανθρώπων.
Ο άνθρωπος που ανέδειξε την ουσία της ανθρώπινης συνύπαρξης στα πλαίσια της ειρήνης. Ένα κίνημα που έφερε στην επιφάνεια την καταπίεση και την εξαθλίωση του περιθωρίου. Μια προσπάθεια που δίδαξε στην ανθρωπότητα το ποιο πρέπει να είναι το πραγματικό περιεχόμενο της έννοιας «ελευθερία».
 Η μέχρι τότε ξεχασμένη, για το πολιτισμένο κόσμο, αξία της διαφορετικότητας, αποκτά πολιτικό και κοινωνικό περιεχόμενο, στοχεύοντας στην απελευθέρωση εκατομμυρίων ανθρώπων από την μάστιγα του ρατσισμού.
Οι προσπάθειες ενός εμπνευσμένου ανθρώπου επιχειρούν να προσδώσουν στον θεσμό της δημοκρατίας το πραγματικό της περιεχόμενο, δηλαδή την δημιουργία της κοινωνίας των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων, μιας κοινωνίας βιοκεντρικής, χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς. Το κίνημα εκείνο επιχειρεί να μπολιάσει τους ξεχασμένους και τους κολασμένους του περιθωρίου, ζητώντας τους οι ίδιοι να απαλλαγούν από το αίσθημα της κατωτερότητας του εαυτού τους, της υποτίμησης των δικαιωμάτων τους και να αναζητήσουν οι ίδιοι την αυγή της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Απώλεια βάρους στους εφήβους: Tι να προσέξουμε;


Η παχυσαρκία μεταξύ των εφήβων είναι ένα σοβαρό και διαδεδομένο πρόβλημα. Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία μπορούν να συμβάλουν σε προβλήματα υγείας κατά την εφηβεία, μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας στην ενηλικίωση και κίνδυνο ζωής για ασθένειες, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη. Η έρευνα δείχνει ότι η καλύτερη στρατηγική για να βοηθήσει τους εφήβους να χάσουν βάρος είναι η προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και υγιών δραστηριοτήτων.
Τα παραπάνω επισημαίνει ο  Κλινικός Διαιτολόγος-Προϊστάμενος Διαιτολογικού Τμήματος ΓΝΑ Λαϊκό Χάρης Δημοσθενόπουλος, Μέλος ΔΣ Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας- Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.,Board Member of DNSG & Lead of EFAD European Specialist for Diabetes, τονίζοντας πως «η ανησυχία και το άγχος για το βάρος και το μέγεθος σώματος είναι εξαιρετικά συχνή κατά τη διάρκεια της εφηβικής ηλικίας. Οι έφηβοι, εκτός από τους πραγματικούς κινδύνους για την υγεία όπως η παχυσαρκία και η κακή διατροφή, εκτίθενται και στα μη ρεαλιστικά «πρότυπα ομορφιάς» που προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης και τα οποία δίνουν υπερβολική έμφαση στο πολύ λεπτό σώμα και στο πολύ χαμηλό σωματικό βάρος, εξομοιώνοντάς τα με την ομορφιά, την επιτυχία και την υγεία.