Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον εισαγγελέα αναφορά για ψευδή δήλωση εκτάσεων από οκτώ παραγωγούς

 


Παραγωγοί από Άρτα και Πρέβεζα για ψευδείς δηλώσεις

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ απέστειλε αναφορά στον εισαγγελέα σχετικά με ψευδή δήλωση εκτάσεων για την κατανομή δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος 2019 και 2020 από οκτώ παραγωγούς.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων σε ανακοίνωσή του, οι εκτάσεις που δηλώθηκαν από τους οκτώ παραγωγούς ανέρχονται σε 8.187 στρέμματα, «η αναφορά κρίθηκε αναγκαία αφού από τη διενέργεια του ελέγχου προέκυψαν αποδείξεις και ισχυρές ενδείξεις για διάπραξη παρατυπιών».

Τι αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ σημειώνει ότι οι εν λόγω παραγωγοί, που βρίσκονται σε Ροδόπη, Γρεβενά, Άρτα, Πρέβεζα, Φωκίδα, και Λασίθι, ενοικιάζουν μεγάλες εκτάσεις ιδιωτικών βοσκοτόπων, περίπου 1.000 στρέμματα έκαστος, με τις οποίες αιτούνται την κατανομή Εθνικού Αποθέματος 2020.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, για να εντοπιστούν οι οκτώ παραγωγοί χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά ο γεωχωρικός έλεγχος ανάμεσα σε διαφορετικά έτη, για να εξακριβωθεί, με βάση την ιστορικότητα της κάθε δηλούμενης έκτασης αγροτεμαχίων που τηρείται στο ΟΣΔΕ από το 2015, ποια ήταν η χρήση τους και η κατοχή τους.

ΕΟΔΥ: Δέκα τρεις θάνατοι σήμερα, 2.166 νέα κρούσματα

 


40  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα τρεις  νέοι θάνατοι, 2.166 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2.166 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

4225 (9.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14111 (31.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

169 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (22.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 300 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 13 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 655 θανάτους συνολικά στη χώρα. 255 (38.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Εξιχνιάστηκαν έξι (6) υποθέσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

 

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, ο οποίος σε μία από τις περιπτώσεις αφαίρεσε χρηματικό ποσό -10.000- ευρώ

 

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, οδήγησε στην εξιχνίαση έξι υποθέσεων κλοπής και απόπειρας κλοπής, που έγιναν σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 18/10/2020.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την απουσία ενοίκων προέβη στη διάπραξη πέντε (5) κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής από σπίτια και τροχόσπιτο, από τα οποία αφαίρεσε χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα και τρόφιμα.

Μάλιστα, σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις αφαίρεσε συγκεκριμένα το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 11:00


 Ο επικεφαλής  των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει αύριο, Τετάρτη 4/11, στις 11:00, συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (Τηλέφωνο 26510 39931).  

Προσωρινή λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Σιταριάς Πωγωνίου

 


Λόγω ανομβρίας ο υδροφόρος ορίζοντας στα Χάνια Σιταριάς, έπεσε κατά πολύ και δημιούργησε πρόβλημα στην υδροδότηση της Τοπικής Κοινότητας Σιταριάς.

Από το Σάββατο το πρωί ο Δήμος Πωγωνίου προσπάθησε με βυτιοφόρο να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών.

Ταυτόχρονα ενίσχυσε την υδρομάστευση με συμπιεσμένο χώμα και με νέα πομόνα από χθες το βράδυ έδωσε νερό στη Σιταριά.

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή υπάρχει δημοπρατημένο έργο, 450.000 ευρώ που θα δώσει λύση οριστικά και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες, όπως ο Παρακάλαμος και η Ρεπετίστα.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2020

 


Σας ενημερώνουμε ότι από την 1η Νοεμβρίου έως την 15η Δεκεμβρίου οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων υποχρεούνται, να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου, για το έτος 2020.

Σε ότι αφορά τους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του μηνός Δεκεμβρίου.

Επίσης, και τη φετινή χρονιά (2020), η κοινοποίηση της ετήσιας απογραφής διενεργείται το διάστημα μεταξύ των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη διενέργειά της, ως την 15η Δεκεμβρίου:

1) είτε με την προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές).

2)  είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερομένου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr ), ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες στον ιστότοπο του ΥπΑΑΤ. Οι εν λόγω ψηφιακές υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου (για τα αιγοπρόβατα) και από την 1η Δεκεμβρίου (για τους χοίρους) αντίστοιχα. Ιδιαίτερα για την φετινή χρονιά 2020, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων αλλά και για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, λόγω της πανδημίας COVID – 19, παρακαλούμε να χρησιμοποιήσετε τις ψηφιακές υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ.

Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του.

Η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου, δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.

Ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων ή χοίρων, έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην αρμόδια τοπική κτηνιατρική αρχή).

Τέλος, επισημαίνουμε ότι είναι και φέτος υποχρεωτική η καταγραφή των οικόσιτων χοίρων  στα πλαίσια της ετοιμότητας για την Αφρικανική Πανώλη.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Άρτα: Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις διαρρήξεων σε σπίτια και μοτοσικλέτα

 


Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας και το Τμήμα Ασφάλειας Χαϊδαρίου τρεις υποθέσεις διαρρήξεων που έγιναν στην πόλη της Άρτας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης των υποθέσεων προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και εξακριβώθηκε ότι έχουν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:

• δύο (2) διαρρήξεις σπιτιών την 11 και 13/09/2020, από όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά και ρολόγια συνολικής αξίας άνω των -4.000- ευρώ και

• διάρρηξη μοτοσικλέτας από όπου αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο.

 Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Περιφέρεια Ηπείρου: 2η τροποποίηση του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.»

 


Ο Ενδιάμεσος Φορέας (Ε.Φ.) «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 506/03.11.2020Πρόσκληση, προέβη στην 2331595529.jpgτης υπ΄ αριθμ. πρωτ. 136/19.05.2020 Πρόσκλησης για την υποβολή έργων δημοσίου χαρακτήρα στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» που χρηματοδοτείται από το ΕΤΘΑ.

Η τροποποίηση αφορά τη νέα παράτασητης καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων. Ως νέα ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων ορίστηκε η 27/11/2020, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 16:00.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης καλούνται οι φορείς που εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες δυνητικών Δικαιούχων: 

• ΟΤΑ Α’ & Β’ βαθμού και φορείς τους και

• Συλλογικοί φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του αλιευτικού ή περιβαλλοντικού τομέα

για υποβολή προτάσεων δημοσίου χαρακτήρα, προς ένταξη στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER, Προτεραιότητα 4 «Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020»

Περιοχή παρέμβασης αποτελεί η παράκτια ζώνη της Π.Ε. Θεσπρωτίας. Η συγκεκριμένη ζώνη περιλαμβάνει Δημοτικές / Τοπικές Κοινότητες των Δήμων: Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, όπως αυτές περιγράφονται στον Ενημερωτικό Οδηγό της Πρόσκλησης.

Ως δυνητικοί δικαιούχοι θεωρούνται και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση με τους παραπάνω αναφερόμενους.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικάτις προτάσεις μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 (εφεξής ΟΠΣ ΕΣΠΑ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://logon.ops.gr  

Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των Τεχνικών Δελτίων Πράξης και άλλες διευκρινίσεις αρμόδια είναι η κ. Καρακώστα Αικατερίνη τηλέφωνο: 2651036686-2651083087,

e-mail: katerina@epirussa.gr και για τεχνικά θέματα ΟΠΣ οι κ.κ.: Μώκος Ηλίας και Αναστασίου Μαρία, τηλέφωνο: 2651036686-2651083087, e-mail: mokos@epirussa.gr

 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Είκοσι τρεις παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (47.161) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(210) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(138) στην Αττική,

  (32) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

  (12) στη Δυτική Μακεδονία

    (8) στη Θεσσαλονίκη,

    (4) στην Ήπειρο και

    (3) στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (3.017) σχετικές παραβάσεις.

(28) παραβάσεις και (7) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (5) καταστήματα στην Αττική.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.222) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (122) άτομα.

(6) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (4) στην Αττική και από (1) σε Πελοπόννησο και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (262) σχετικές παραβάσεις.

(1.444) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν (1.442) διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και (2) των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(594) στην Αττική,

(175) στη Θεσσαλονίκη,

(149) στην Κεντρική Μακεδονία,

(116) στη Στερεά Ελλάδα,

  (96) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (74) στη Θεσσαλία,

  (47) στα Ιόνια Νησιά,

  (45) στην Κρήτη,

  (31) στη Δυτική Μακεδονία,

  (28) στην Πελοπόννησο,

  (26) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (24) στη Δυτική Ελλάδα,

  (23) στην Ήπειρο και

  (16) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (35.868) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (35.838) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (30) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ξεκινούν την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών


Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες που ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών 2020-2021 υποβάλλονται από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρα 14.00, μέσω του ιστότοπου του Υ.ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr , στις ειδικές εφαρμογές μετεγγραφών/μετακινήσεων.

Η εφαρμογή για τις μετεγγραφές βρίσκεται στην διεύθυνση transfer.it.minedu.gov.gr 

Δικαίωμα μεταγραφής έχουν οι φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (A.E.I.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), που έχουν εγγραφεί:

- είτε μέσω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) ή ημερήσιου ή εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.),

- είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση, με

βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση),

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11 π.μ.


Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 11 π.μ. συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου και της Π.Ε. Ιωαννίνων,  με θέμα: «Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τη εκδήλωση φαινομένων (Πλημμύρες – Κατολισθήσεις  Χιονοπτώσεις) ενόψει της χειμερινής περιόδου, έτους 2020 - 2021».

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Healthcare Business Awards 2020: Και φέτος διακρίσεις για τη μονάδα μαστού του Metropolitan Hospital

 


Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά, η τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2020 από την Boussias Communications και το Health Daily, προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της εποχής με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Η εκδήλωση-θεσμός επιβράβευσε επιχειρήσεις, φορείς, συλλόγους ασθενών και οργανισμούς του κλάδου της Υγείας που, με βέλτιστες πρακτικές, καινοτόμες δράσεις και αναπτυξιακές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Η Μονάδα μαστού του Metropolitan Hospital ήταν παρούσα και για άλλη μια χρονιά διακριθείσα, αποσπώντας δύο awards σε ισάριθμες κατηγορίες. Ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού, Χειρουργός Μαστού κ. Βασίλειος Βενιζέλος και οι συνεργάτες του, συμμετείχαν στο διαγωνισμό με δύο σημαντικές υποψηφιότητες όπου:

        Απέσπασαν Silver award στην κατηγορία «Καινοτόμος εξοπλισμός ή ιατρική υπηρεσία» για την καινοτόμο υπηρεσία: «Στερεοτακτική Βιοψία μη ψηλαφητών βλαβών του μαστού υπό μαστογραφική καθοδήγηση», που θέτει τη διάγνωση στις περιπτώσεις ύποπτων αποτιτανώσεων και αποτρέπει ένα άσκοπο χειρουργείο σε περίπου 8/10 γυναίκες, αποφεύγοντας έτσι τόσο το στρες και το μετεγχειρητικό άλγος όσο και το κόστος μιας χειρουργικής επέμβασης.

        Απέσπασαν Bronze award στην κατηγορία «Καινοτόμος μονάδα ή τμήμα νοσοκομείου/ιδιωτικής κλινικής ή διαγνωστικού κέντρου» για την Άρτια εξοπλισμένη Μονάδα Μαστού και την Υψηλή παροχή υπηρεσιών, που προσφέρονται μόνο σε αντίστοιχες πιστοποιημένες Μονάδες του εξωτερικού, από την πρόληψη μέχρι τη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση.