Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς Πωγωνίου: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 


Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ., ανήμερα της γιορτής του Πολιούχου μας Αγίου Αθανασίου στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων: Ανοιχτές πληγές στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

 


Ανοιχτές πληγές στην υγεία με την έλευση του 2024, που δυστυχώς φέρουν επίπτωση στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες των Ιωαννίνων. Δυστυχώς κανένα από τα χρόνια ζητήματα που λιμνάζουν στα δύο νοσοκομεία της πόλης δεν έχει προχωρήσει, πολλώ δε μάλλον, που με την αλλαγή της Πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας φαίνεται να επιταχύνονται οι νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών υγείας.

Η επίσκεψη του πρώην Υπουργού Υγείας Κου Χρυσοχοίδη, άφησε πολλές υποσχέσεις, για σπάσιμο της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας, για έκτακτες προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, για επέκταση και αναδιοργάνωση του ΤΕΠ  στο ΠΓΝΙ, την δημιουργία μονάδος τραύματος και εγκεφαλικών, για απαγόρευση έλευσης των ιδιωτικών συνεργείων (όσο θα είναι αυτός Υπουργός..!), κ.α. Παρόλα αυτά τίποτα από τα παραπάνω δεν φαίνεται να βαίνει προς υλοποίηση.  

Η προκήρυξη για Διοικητές ΥΠΕ, δεν προβλέπει σπάσιμο των ΥΠΕ και αναμένεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η έκδοση διορθωτικής προκήρυξης για τις ΥΠΕ ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν και στελέχη που υπηρετούν επί σειρά ετών στο σύστημα υγείας με ελαστικοποίηση των κριτηρίων.

Δήμος Ζίτσας: Ορισμός αντιδημάρχων

 


Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος όρισε τους νέους αντιδημάρχους.

Οι αντιδήμαρχοι ανέρχονται στους επτά, από αυτούς οι έξι είναι έμμισθοι και ένας είναι άμισθος.

Σύμφωνα με την απόφαση οι αντιδήμαρχοι είναι:

-Σιαφάκας Γεώργιος, αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημοτικής Περιουσίας, Εσωτερικού Ελέγχου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

-Δημήτριος Δημητρίου, αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα, Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Πρασίνου, Αθλητισμού και συντήρησης αθλητικών υποδομών

-Αικατερίνη Μπαλάφα, αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Νέας Γενιάς- Εθελοντισμού και εκδηλώσεων

-Χριστίνα Παπαδημητρίου- Θεμελή, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ισότητας, Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης διακρίσεων και έμφυλης βίας

-Ηρακλής Μπαλαντάνης, αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα μηχανικού εξοπλισμού, εργοταξίου και παιδικών χαρών

-Βασίλης Χαρλάς, αντιδήμαρχος ύδρευσης, αποχέτευσης και δικτύων

-Αλκιβιάδης Βότσικας –άμισθος- αρμόδιος για την πολιτική προστασία, την κλιματική αλλαγή και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ώρα 20:00, στο κτήμα Βελλή

 

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου διοργανώνει την κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, ώρα 20:00, στο κτήμα Βελλή.

Δήμος Ζίτσας: Εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Ιερεμία, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου

 

Τον πολιούχο του Άγιο Ιερεμία Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως τιμά ο Δήμος Ζίτσας την Παρασκευή και το Σάββατο, 12 και 13 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Δημοτικής Κοινότητας Ζίτσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέγα πανηγυρικό εσπερινό την Παρασκευή στις 17:00 και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, Όρθρο στις 07:00 και στις 08:30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ιωαννίνων Μάξιμου.

Κοινό των Ηπειρωτών: «Αντιμετώπιση αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα – ενεργειακή πολιτική στην Περιφέρεια Ηπείρου»

 


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«Κοινό των Ηπειρωτών»

Προς την

Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

Κυρία Σταυρούλα Μπραΐμη Μπότση

ΘΕΜΑ: «Αντιμετώπιση αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα – ενεργειακή πολιτική στην Περιφέρεια Ηπείρου»

Αξιότιμη Κυρία Πρόεδρε:

Η Περιφερειακή μας παράταξη εισηγείται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της αιθαλομίχλης, η αντιμετώπιση του προβλήματος και συνολικότερα η πολιτική που πρέπει να ασκηθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα έντονα προβλήματα που προκαλούνται στο κοινωνικό σύνολο από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης και της παρατεταμένης ενεργειακής φτώχειας.

Η αιθαλομίχλη αποτελεί καθημερινό πρόβλημα στα Ιωάννινα τους χειμωνιάτικους μήνες και παρουσιάζεται για χρόνια στην ατμόσφαιρα της πόλης μας, αποτελώντας έναν μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Η  ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στα Ιωάννινα, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, είναι εξαιρετικά κακή και η χειρότερη σε όλη τη χώρα. Το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης καύσης ξύλου, ειδικά από χαμηλής αποδοτικότητας συστήματα θέρμανσης, όπως τα τζάκια ανοιχτού θαλάμου, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα σχετικής υγρασίας και χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι επίσης αποτέλεσμα της ενεργειακής φτώχειας που γνωρίζει έξαρση λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης. Προκαλείται κυρίως από την  καύση ακατάλληλων καύσιμων υλών για θέρμανση.

Συνάντηση της Μαρίας Κεφάλα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση

 


Μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση με διευρυμένη ατζέντα θεμάτων που αφορούν ζητήματα της περιοχής των Ιωαννίνων και ευρύτερα της Ηπείρου είχε την Πέμπτη η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση.

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το διαρκές ενδιαφέρον της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου για την αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου και αντίστοιχης ευκαιρίας για την υλοποίηση έργων και δράσεων στην Περιφέρεια της Ηπείρου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και οι εξελίξεις για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου, έπειτα από την απένταξή του από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κα Κεφάλα επέμεινε στην αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου, το οποίο θα συνεισφέρει πολλαπλά στην αναπτυξιακή προοπτική της Ηπείρου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία, βοηθώντας επιπλέον και στον μετασχηματισμό της και στη μετάβασή της στην ψηφιακή εποχή. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από τον Αναπλ. Υπουργό κ. Παπαθανάση να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση άλλου χρηματοδοτικού εργαλείου, ώστε το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, παράλληλα με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξασφάλιση των ιδιωτικών κεφαλαίων.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατανοούν την σημασία του εν λόγω έργου και τα πολλαπλά, συνδυαστικά οφέλη για την τοπική και γενικότερα για την εθνική οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο εξετάζει την δυνατότητα εξασφάλισης του 50% της χρηματοδότησης με αναγκαία προϋπόθεση τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού του έργου.

«Οι δίαυλοι επικοινωνίας της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ήταν και παραμένουν ανοιχτοί με την Περιφέρεια Ηπείρου και για το συγκεκριμένο θέμα και για άλλα ζητήματα κοινού και γενικότερου ενδιαφέροντος. Η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης υφίσταται για την υλοποίηση του εν λόγω έργου που εκτιμάται πως θα αποφέρει σημαντικά, πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική οικονομία. Είμαι σίγουρη πως θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και πως το έργο θα προχωρήσει, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση», ανέφερε η κα Κεφάλα μετά τη συνάντηση, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Παπαθανάση για την εποικοδομητική συζήτηση.

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με το διοικητή της Τροχαίας

 


Μια πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με το διοικητή της Τροχαίας Ιωαννίνων, Γρηγόρη Καρρά, είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Ο  κ. Καρράς ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στο νέο δήμαρχο με τον οποίο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ορισμένα βασικά ζητήματα συνεργασίας μεταξύ δήμου και τροχαίας.

Μεταξύ άλλων στο τραπέζι της συζήτησης από μεριάς του κ. Καρρά τέθηκαν το ωράριο και οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης καθώς και η διευθέτηση της κίνησης και της φορτοεκφόρτωσης στο δίκτυο των πεζοδρόμων.

Επίσης, η ολοκλήρωση των σημάνσεων και των κάθετων διαγραμμίσεων, η καλύτερη σήμανση εντός του κάστρου και η δημιουργία χώρων στάθμευσης περιμετρικά της πόλης με ταυτόχρονη κυκλική δημοτική συγκοινωνία.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε τρία Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Ιωαννίνων εμβολιασμοί κατά του Covid -19

 


Με αφορμή δημοσιεύματα, ως προς την εμπλοκή της Περιφέρειας Ηπείρου στη πραγματοποίηση εμβολιασμών κατά του Covid -19 σε Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Ιωαννίνων, γίνονται γνωστά τα εξής:

Στις αρχές του Φθινοπώρου, η τότε Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Αγνή Νάκου- Δασούλα, είχε γίνει αποδέκτης αιτημάτων από κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της Π.Ε. Ιωαννίνων ώστε να επαναληφθεί ο εμβολιασμός τους στα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας και να μην αναγκάζονται να μετακινούνται στα Ιωάννινα. Ακολούθησε διερεύνηση των αιτημάτων που υπάρχουν και τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. η οποία στη συνέχεια με έγγραφό της ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από όλα τα Κέντρα Υγείας.

Με βάση τα στοιχεία που προσκομίστηκαν ως προς τον αριθμό των πολιτών που ήθελαν να εμβολιαστούν, από την 6η Υ.Π.Ε. ορίστηκαν ως Εμβολιαστικά Κέντρα τα Κ.Υ. Κόνιτσας, Μετσόβου και Πραμάντων στα οποία έγινε η ανάλογη διάθεση εμβολίων.

Κατά συνέπεια υπαινιγμοί για μεροληπτική αντιμετώπιση περιοχών, με τη λειτουργία ενός μόνου Κέντρου Υγείας ως Εμβολιαστικού Κέντρου, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των συζύγων που θέλουν να υποβάλλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις

 


Άρχισε να δέχεται από τις 10 Ιανουαρίου του 2024 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις αιτήσεις των συζύγων που θέλουν να υποβάλλουν φέτος χωριστές φορολογικές δηλώσεις,

Η προθεσμία υποβολής αίτησης στην ΑΑΔΕ εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου του 2024, προθεσμία μετά την οποία οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν την επιλογή υποβολής χωριστής φορολογικής δήλωσης για το έτος 2023.

Όσοι φορολογούμενοι επιλέξουν για το φορολογικό έτος 2023 να υποβάλλουν χωριστές δηλώσεις, για το φορολογικό έτος 2024 και τα επόμενα θα χρειαστεί να εισέλθουν στη σχετική εφαρμογή, μέχρι 28 Φεβρουαρίου του οικείου έτους, μόνο εφόσον επιθυμούν να ανακαλέσουν την επιλογή τους.

Συνεπώς, το «φορολογικό διαζύγιο» με την πρώτη αίτηση λαμβάνει μόνιμο χαρακτήρα, ενώ αίρεται μόνο εάν υποβληθεί νέα αίτηση για επαναφορά στην κοινή φορολογική δήλωση.

Η ΑΑΔΕ δίνει διευκρινίσεις για όλες τις πτυχές του θέματος μέσα από 19 ερωτήσεις και απαντήσεις:

1. Ερ. Πώς μπορώ να γνωστοποιήσω την επιλογή μου να υποβάλω χωριστή δήλωση φορολογίας εισοδήματος;

Απ. Η γνωστοποίηση γίνεται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής στον διαδικτυακό τόπο www.aade.gr , ακολουθώντας την διαδρομή Πολίτες → Εισόδημα → Γνωστοποίηση Χωριστής Δήλωσης, είτε από εσάς με τους δικούς σας κωδικούς πρόσβασης είτε, από ειδικά για τον σκοπό αυτό εξουσιοδοτημένο λογιστή – φοροτεχνικό, με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, ώρα 14:00

 


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας καλούμε στις δεκαέξι (16) του μηνός Ιανουαρίου έτους 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 14.00, στην ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 167 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το αρθρ. 15 του ν. 5056/23, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με τα παρακάτω θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ της ΛΑΣΥ ΗΠΕΙΡΟΥ: Για τις άμεσες πρωτοβουλίες που προτίθεται να λάβει η περιφερειακή αρχή για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης νέου ΤΕΠ στο ΠΓΝΙ, ως έργο άμεσης και κομβικής προτεραιότητας για την Ήπειρο.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.Επικύρωση πρακτικών -αποφάσεων των συνεδριάσεων:

18η/11-12-2023 (ειδική- διά ζώσης)

19η/11-12-2023 (τακτική -διά ζώσης)

20η/21-12-2023 (κατεπείγουσα διά περιφοράς)

2. Εκλογή Εκπροσώπων Περιφέρειας Ηπείρου στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Π.Ε.

(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η., κ. Δημ. Σιώλος)

3. Σύσταση, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 164 του Ν 3852/2010, όπως μετά τις σχετικές τροποποιήσεις ισχύει, δύο (2) αποφασιστικού χαρακτήρα επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ήτοι:

Α. Επιτροπής «Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης» και Β. Επιτροπής «Κοινωνικών Θεμάτων», μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Π.Σ. στις ως άνω Επιτροπές.

(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η., κ. Δημ. Σιώλος)

4. Συγκρότηση των Επιτροπών «Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης» και «Κοινωνικών Θεμάτων», του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου

(εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η., κ. Δημ. Σιώλος)

5. Έγκριση ανανέωσης διενέργειας ηλεκτρονικών συναλλαγών (e-banking) σε εμπορικές τράπεζες, – Έγκριση ανανέωσης εγκατάστασης μηχανισμών (POS) αποδοχής πληρωμών με κάρτα – Εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για την διαχείριση των τραπεζικών λογαριασμών της Περιφέρειας Ηπείρου» και πρόσβαση στις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Τραπεζικής (Internet Banking) σε εμπορικές τράπεζες.

(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

6. Έγκριση ανανέωσης ένταξης της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαδικτυακή εφαρμογή ΔΙΑΣ Portal, της Τράπεζας της Ελλάδος για την διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών, μέσω των τραπεζικών Λογαριασμών Ταμειακής Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου που τηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος και – Εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη για τον ορισμό αρμοδίων υπαλλήλων για την διενέργεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω του ΔΙΑΣ Portal στην Τράπεζα της Ελλάδος.

(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού

7. Ορισμός επιτροπής άρθρ. 13 του Π.Δ. 242/7-8-1996 «Καθορισμός προϋποθέσεων, τρόπου και διαδικασίας για την εκμίσθωση, τη δωρεά, την παραχώρηση της χρήσης, την εκποίηση, τη μίσθωση και την αγορά ακινήτων και κινητών πραγμάτων των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων».

(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου

 


Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κ.Υ Κόνιτσας, 10:00-13:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Στρ. Μακρυγιάννη 60,

08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Λεωφ. Σταύρου Νιάρχου, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 09:00-12:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 11:30-14:00.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή επιχειρήσεων της Ηπείρου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FOODEXPO 2024»

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη «FOODEXPO 2024» την περίοδο 9-11/03/2024 στην Αθήνα στο MetropolitanExpo.

Η FOOD EXPO αποτελεί μοναδική ευκαιρία για κάθε επιχείρηση να προωθήσει τα προϊόντα της σε χιλιάδες αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μέσω Β2Β και όχι μόνο συναντήσεων. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία, με στόχο την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων, την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν στην Έκθεση πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 15-01-2024 στoe-mail: s.fouki@php.gov.gr  

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

To κόστος του περιπτέρου επιβαρύνει την Περιφέρεια Ηπείρου.