Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

ΕΜΥ: Αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

 


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, έρχεται  καύσωνας τις επόμενες ημέρες.

Οι θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής που κινούνται προς την περιοχή μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την Πέμπτη 24 Ιουλίου έως και την Κυριακή  27 Ιουλίου οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμαίνονται περί τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου, χωρίς όμως να αποκλείεται σε ορισμένες περιοχές λόγω τοπικών συνθηκών και να τους ξεπεράσουν. Επισημαίνεται ότι το τετραήμερο Πέμπτης-Κυριακής θα σημειώσουν σταδιακή άνοδο και οι ελάχιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η ζέστη πρόσκαιρα θα υποχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2021.

ΕΟΔΥ: Δέκα έξι θάνατοι σήμερα, 406 νέα κρούσματα

 


Κανένας δεν εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα έξι θάνατοι σήμερα, 406 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 406, εκ των οποίων κανένα δεν εντοπίστηκε σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.943 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 32 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 614 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 16, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.581 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 277 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.619 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή +22.92%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 63 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ώρα 12.00 μ.

 


Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ώρα 12.00 μ. συνεδριάζει – με τηλεδιάσκεψη- η Επιτροπή Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

Επικύρωση αποφάσεων 10ου/2021Πρακτικού (με τηλεδιάσκεψη) της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 1η): «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας οδού Καταρράκτης- Βουλγαρέλι, Δ.Ε. Αθαμανίας & Αγνάντων, Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της είναι το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών/Δ/νση Οδικών Υποδομών.

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η & 2η): «Ίδρυση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 48.000 πτηνών πάχυνσης με υδρογεώτρηση, η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στη θέση «ΜΑΡΛΕΣ» της Τ.Κ. Ράχης, Δ.Ε. Αμβρακικού, Δ. Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου». Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία:« AVIFARMIKE».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η, α/α 5) : «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων υπάρχουσας χοιροτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 400 χοιρομητέρων με τα παράγωγά τους, μέχρι τελικής πάχυνσης, στη θέση «Παλιούρι», Τ.Κ. Αγίου Σπυρίδωνα, Δήμου Αρταίων, Π.Ε. Άρτας, Περιφέρειας Ηπείρου».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΠΕ».

Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 7η,α/α1): «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη λειτουργία υπάρχουσας πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 36.000 ορνιθίων κρεατοπαραγωγής, σε θέση «Αλώνια», Τ.Κ. Άνω Λαψίστας, Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δήμου Ζίτσας, Π. Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η Χρυσούλα Μαμακή.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συνέντευξη τύπου του κ. Σπύρου Ριζόπουλου, την Τετάρτη 23 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ.

 


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου κ. Σπύρος Ριζόπουλος θα παραχωρήσει αύριο, Δευτέρα 23/06 στις 11:00 π.μ., συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της παράταξης Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (Τηλέφωνο 26510 39931).

Δήμος Πωγωνίου: 3ο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα την «ΕΦΗΒΕΙΑ», την Τρίτη 29 Ιουνίου, στις 18:30 μ.μ.

 


Ο Δήμος Πωγωνίου σας προσκαλεί στο 3ο  διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος Αγωγής Υγείας για Παιδιά με θέμα την «ΕΦΗΒΕΙΑ» που θα πραγματοποιηθεί από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την Αιγίδα του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον κ. Αναστάσιο Χατζή, Παιδίατρο-Εντατικολόγο, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στις 18:30 μ.μ.

link: https://zoom.us/j/99976538269

Έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 76.421 έλεγχοι, από τους οποίους οι 41.609 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 151 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         89 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     27 στο Βόρειο Αιγαίο,

o     13 στη Στερεά Ελλάδα,

o     13 στην Αττική,

o       8 στην Κρήτη,

o       6 στη Θεσσαλονίκη,

o       6 στην Ήπειρο,

o       4 στη Πελοπόννησο,

o       4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o       3 στο Νότιο Αιγαίο,

o       2 στη Δυτική Μακεδονία,

o       2 στην Κεντρική Μακεδονία και

o       1 στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.354 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.246 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.108 των 150 ευρώ.

·         27 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

o     16 στη Θεσσαλονίκη,

o       8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o       1 στο Νότιο Αιγαίο,

o       1 στην Κρήτη και

o       1 στην Ήπειρο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.595 ομοειδείς παραβάσεις.

·         19 παραβάσεις και συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κρήτη,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - μπαρ, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 6 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Πελοπόννησο,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – ουζερί, για ζωντανό καλλιτεχνικό πρόγραμμα εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 5 καθήμενους πελάτες και στα 2 μέλη της ορχήστρας,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε μπαρ, με επιβολή 15νθημερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος.

Στα Δυτική Μακεδονία, από 5.000 ευρώ σε 2 άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.899 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.099 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 238 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μαρία Κεφάλα: Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων με εναέρια μέσα (drones)

 


Την ενίσχυση της φύλαξης των Ελληνοαλβανικών συνόρων με σύγχρονα μη επανδρωμένα εναέρια μέσα, ώστε να υποβοηθηθεί και από αέρος το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην μεγάλη συνοριογραμμή της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων, ζητά η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα.

Με σχετική ερώτησή της στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διατυπώνει το  αίτημα της πλέον οργανωμένης αστυνόμευσης των συνόρων, όπου διαχρονικά καταγράφονται παράνομες δραστηριότητες, όπως διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο καπνικών, όπλων, αλλά και παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών. 

Η προμήθεια και χρήση νέας τεχνολογίας εναέριων μη επανδρωμένων μέσων όπως drones και UAVs θα συμβάλλουν ουσιαστικά και συμπληρωματικά στην καθημερινότητα των επίγειων δυνάμεων της αστυνομίας στα χερσαία σύνορα, που στο Νομό Ιωαννίνων ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα μήκος και με ιδιαίτερα δύσκολη μορφολογία εδάφους και σε κάθε περίπτωση η χρήση των εναερίων οχημάτων ολοκληρώνει την εικόνα της οργανωμένης αστυνόμευσης και φύλαξης των συνόρων και λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη έκνομων πράξεων.

Τεχνολογικό Πάρκο: Πρωθυπουργός και CEO της P&I «υιοθετούν» Ριζόπουλο

 


Άκρως αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο Περιφερειάρχης και στο θέμα του Τεχνολογικού Πάρκου, αποδείχτηκε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Γιάννενα την περασμένη Παρασκευή.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Έλληνας CEO της P&I, Βασίλης Τριάδης, άδειασαν μεγαλοπρεπώς τον «σχεδιασμό» του κ.  Καχριμάνη υιοθετώντας πλήρως τα όσα έχει υποστηρίξει ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, τόσο για τις στεγαστικές ανάγκες που έχουν οι εταιρίες υψηλής τεχνολογίας όσο και για τον ρόλο που πρέπει να παίξει η δημιουργία ενός Τεχνολογικού Πάρκου στην περιοχή μας.

Δύο εντελώς διαφορετικοί άξονες για την απαραίτητη στροφή του αναπτυξιακού μοντέλου που πρέπει να ακολουθήσει η Ήπειρος δηλαδή, που όμως ο κ. Καχριμάνης δεν λέει να καταλάβει, επιμένοντας στο λάθος του που θα κοστίσει στην Ήπειρο 24 εκ. ευρώ για κτιριακές υποδομές οι οποίες κινδυνεύουν να μείνουν άδειες, χωρίς να προσφέρει τίποτε στην ανάπτυξη της περιοχής.

«Δεν είναι οικονομικό το θέμα, η P&I θα μπορούσε και μόνη της να επενδύσει 10 – 12 εκατομμύρια ευρώ για τις στεγαστικές μας ανάγκες γιατί χρειαζόμαστε μια λύση άμεσα», δήλωσε ο κ. Τριάδης, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τα όσα δημοσίως έχει πει ο κ. Ριζόπουλος σχετικά με την υπόθεση στέγασης τόσο της Teamviewer, όσο και της P&I.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 31 Μαΐου ο κ. Ριζόπουλος, ανακοίνωσε το σχέδιο που παρουσίασε στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη, και στο οποίο τονίζονταν το αναπτυξιακό μοντέλο που απαιτείται για την Ήπειρο, στη βάση της αξιοποίησης των νέων δεδομένων που διαμορφώνει στη χώρα είναι η στροφή στην ψηφιακή πολιτική.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Τρίτη 22 Ιουνίου

 


Την Τρίτη 22 Ιουνίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 09:00-17:00

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αχαΐας, Πάτρα, 08:30-19:30

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Δημαρχείο Πλαταριάς, Θεσπρωτία, 08:00-16:00

Δημαρχείο Παραμυθιάς, Θεσπρωτία, 08:00-16:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σταύρου Νιάρχου 60, 09:00-14:00

Δημαρχείο Φιλιππιάδας, Πρέβεζα, 09:30-13:30.

Συγχωριανός έβαλε τέλος στη ζωή του στην Αρτέμιδα Αττικής

 


Ο συγχωριανός Αντώνιος Κ. Τσιότζιος βρέθηκε νεκρός την Κυριακή 21 Ιουνίου, στο κατάστημά του στην Αρτέμιδα Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το απόγευμα έστρεψε την καραμπίνα του στον κρόταφό του και πάτησε τη σκανδάλη, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστή η αιτία που τον οδήγησε στην τραγική αυτή απόφαση.

Επιχειρηματίες από διπλανά καταστήματα άκουσαν τον πυροβολισμό και ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρέθηκε επί τόπου στο σημείο, διαπίστωσε το θάνατό του και τον μετέφερε σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Πρόκειται για ιδιοκτήτη καταστήματος με ηλεκτρικά είδη και υδραυλικά, επί της Λεωφόρου Αρτέμιδος.

Κρύο ντους: Πως επηρεάζει το δέρμα και τα μαλλιά

 


Ένα ντους με κρύο νερό είναι ό,τι πρέπει το καλοκαίρι για να διώξουμε από πάνω μας τη ζέστη και να τονώσουμε τον οργανισμό μας. Οι υπέρμαχοί του υποστηρίζουν επίσης ότι παρέχει κι άλλα οφέλη στην υγεία, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται το ότι κάνει καλό σε δέρμα και μαλλιά. Πόσο ισχύει όμως αυτό στην πραγματικότητα;

«Κατ' αρχάς, για να ωφεληθεί κάποιος από την έκθεση στο κρύο νερό πρέπει να είναι υγιής και να μην του έχει συστήσει ο γιατρός του να την αποφεύγει», λέει ο δρ Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι όταν το δέρμα εκτίθεται σε κρύο νερό, συστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία στην επιφάνειά του και το αίμα ωθείται προς τα εσωτερικά όργανα του σώματος, ενώ ταυτοχρόνως επιταχύνεται η κυκλοφορία του αίματος. Οι αντιδράσεις αυτές είναι αυτόματες και οφείλονται στην προσπάθεια του οργανισμού να διατηρήσει φυσιολογική τη θερμοκρασία των εσωτερικών οργάνων ενόσω βρίσκεται σε ψυχρό περιβάλλον. Για τους υγιείς ανθρώπους είναι ανώδυνες και ωφέλιμες, αλλά στους ανθρώπους λ.χ. με προβλήματα καρδιάς ή με υπέρταση μπορεί να υπάρξει πρόβλημα».

Η διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, προσδίδοντάς του μια υγιή χροιά. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο πρόσωπο, καθώς το κρύο νερό επιπρόσθετα συσφίγγει τους πόρους και μειώνει την τοπική ερυθρότητα και τα πρηξίματα. Έτσι κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό και ξεκούραστο, και με πιο ομοιόμορφο χρώμα.

Έχει επίσης βρεθεί ότι το τακτικό (σχεδόν καθημερινό) ντους με κρύο νερό μπορεί να μειώσει τη χαλάρωση του δέρματος και να το συσφίξει σημαντικά. Μπορεί ακόμα να ελαττώσει το μέγεθος των πόρων, δρώντας ως φυσικό τονωτικό του δέρματος. Επειδή, δε, ασκεί αντιφλεγμονώδη δράση, μπορεί να καταπραΰνει και τα σπυράκια της ακμής.