Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Πρέβεζα: Σύλληψη δύο ανδρών για ζωοκλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος

 


Στη σύλληψη δύο ανδρών προχώρησαν σήμερα  το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- ζωοκλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, νυχτερινές ώρες της 22-23/03/2023, ένας από τους κατηγορούμενους εισήλθε σε ποιμνιοστάσιο σε περιοχή της Πρέβεζας, από όπου αφαίρεσε -68- πρόβατα, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, σε ποιμνιοστάσιο του συγκατηγορούμενού του.

Ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο ποιμνιοστάσιο του δεύτερου κατηγορούμενου, εντοπίστηκε το σύνολο των κλεμμένων προβάτων και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Το Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για την τέλεση της κλοπής των ζώων κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για μεταφορά παράτυπου μετανάστη

 


Συνελήφθησαν χθες (22-03-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων δύο αλλοδαποί, που κατηγορούνται για κακουργηματικού χαρακτήρα παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό αλλοδαπό, που στερούνταν των νόμιμων διατυπώσεων για την είσοδο και παραμονή του στη χώρα.

Κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ καθώς και το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Κουκλιοί Πωγωνίου: Διακοπή νερού την Παρασκευή 24 Μαρτίου, για τον καθαρισμό της δεξαμενής

 

Περιφέρεια Ηπείρου: Έγκριση σύμβασης για «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στο Δίκτυο Οδοφωτισμού της Περιφερειακής Οδού στον Αστικό Ιστό της πόλης της Άρτας»

 


Στην έγκριση του σχεδίου σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης του έργου «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στο Δίκτυο Οδοφωτισμού της Περιφερειακής Οδού στον Αστικό Ιστό της πόλης της Άρτας» προχώρησε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.131.235,74 ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Συνελήφθη ημεδαπή οικιακή βοηθός σε περιοχή των Ιωαννίνων για κλοπή 21.000 ευρώ από σπίτι υπερήλικα

 


Στη σύλληψη ημεδαπής προχώρησαν χθες (22-03-2023) το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, προχθές (21-03-2023) το πρωί η ημεδαπή, ενώ απασχολούνταν για μικρό χρονικό διάστημα σε σπίτι υπερήλικα, έχοντας αναλάβει τη φροντίδα του, αφαίρεσε  χωρίς να γίνει αντιληπτή το χρηματικό ποσό των -21.000- ευρώ από συρτάρι.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκαν τα πλήρη στοιχεία της γυναίκας και κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή της και στο σπίτι της βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των -4.750- ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (συνεδρίαση 23ης Μαρτίου 2023)

 


Επαναδημοπρατείται το έργο «Πηγάδια- Πράμαντα»

Την  επαναδημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση οδικού τμήματος της 2ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων από Πηγάδια έως Πράμαντα, Υποτμήμα: Πηγάδια – Γέφυρα Πλάκας» συνολικού προϋπολογισμού 23.600.000 ευρώ ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναφέρθηκε στην προσφυγή που οδήγησε στην ακύρωση του διαγωνισμού από την ΕΑΔΗΣΥ,  υπογραμμίζοντας πως εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με βάση τα εγκεκριμένα πρότυπα διακηρύξεων.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε  επίσης τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση των έργων:

-  «Αποκατάσταση βατότητας – βελτίωση – συντήρηση στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

-  «Ασφαλτικές εργασίες στην επαρχιακή οδό Γλυκή - Τσαγγάρι», προϋπολογισμού 248.000 ευρώ

Παράταση έως τις 12 Απριλίου για διορθώσεις και αλλαγές στο Ε9

 



Έκπτωση 3% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών δίνεται παράταση στην προθεσμία που έληγε στις 31 Μαρτίου, για αλλαγές στο Ε9 έως τις 12 Απριλίου.

Το Ε9 θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2022 ακίνητα με αγορά, δωρεά-γονική παροχή ή κληρονομιά, όσοι μεταβίβασαν ακίνητα με πώληση, δωρεά ή γονική παροχή και όσοι είχαν άλλου είδους μεταβολές, όπως για παράδειγμα η αύξηση της επιφάνειας των ακινήτων τους λόγω αποκάλυψης ξεχασμένων τετραγωνικών.

Επίσης με την ίδια τροπολογία δίνεται έκπτωση 3% σε όσα φυσικά πρόσωπα πληρώσουν εφάπαξ, έως τις 31 Ιουλίου, το σύνολο του ποσού που θα προκύψει από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Επίσης προβλέπεται και η πληρωμή του φόρου σε οκτώ μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στο τέλος Ιουλίου του 2023 και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2024.

Ειδικότερα προβλέπεται:

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

 


Συνελήφθη χθες (22-03-2023) το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι διακινεί ναρκωτικά στην Άρτα, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ασυνόδευτο δέμα που περιείχε 5,09 γραμμάρια κοκαΐνης, το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε παραλάβει νωρίτερα από τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων.

Ακόμη, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πρέβεζα: Συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

 


Συνελήφθη χθες (22-03-2023) το βράδυ σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ξύλινα γκλομπ και μία συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Πέμπτη 23 Μαρτίου

 


Την Πέμπτη  23 Μαρτίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό Δημαρχείο Παραμυθιάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστήμιο, 09:00-12:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Κόνιτσα, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Δημαρχείο Θεσπρωτικού, 09:30-14:30

Πρέβεζα, Δημαρχείο Λούρου, 09:30-14:30.

Ρυτιδοπλαστική: Πώς «μεταμορφώνει» το πρόσωπο;

 


Η Ρυτιδοπλαστική Προσώπου (Face Lift), ευρέως γνωστή ως λίφτινγκ, είναι μια ομάδα αισθητικών επεμβάσεων, με στόχο τη βελτίωση των σημαδιών γήρανσης στο πρόσωπο, όπως για παράδειγμα η χαλάρωση που παρατηρείται με την πάροδο του χρόνου.

«Αν και σήμερα έχουμε πολλά ενεργειακά μηχανήματα, ενέσιμα υλικά πλήρωσης (fillers), λέιζερ, νευροδιαμορφωτές, βιοδιεγέρτες κ.λπ. για θεραπείες αντιγήρανσης, υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο πέρα από το οποίο όλα αυτά δεν αρκούν για να επιτύχουμε νεότερη και φυσική εμφάνιση. Τότε, η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη λύση για την εξάλειψη των σημαδιών γήρανσης, καθώς και την αποφυγή της αφύσικης εμφάνισης που επιφέρει η υπερδιόρθωση, λόγω πληρωτικών υλικών», τονίζει ο δρ Παναγιώτης Μάνταλος MD, PhD Πλαστικός, Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός Διευθυντής Κλινικής Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Metropolitan General και προσθέτει: «Αυτή η επέμβαση μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργείο για τη διόρθωση των βλεφάρων, του μετώπου και των φρυδιών, του μεσαίου τμήματος του προσώπου ή το κάτω τριτημόριο του προσώπου και του λαιμού».       

Πώς γίνεται η επέμβαση;

«Υπάρχουν πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούμε και διαφοροποιούμε, όσον αφορά τις τομές (πλήρης, μίνι, μικρή ουλή, 'S", MACS, πίσω από τα αυτιά, κ.λπ.), ή την εμπλοκή του Επιφανειακού Μυοαπονευρωτικού Συστήματος (SMAS), (πλήρης υπονόμευση, εκτεταμένο SMAS, SMAS-εκτομή, μερική υπονόμευση, Deep-plane ή Plication). Δεν εφαρμόζουμε την ίδια τεχνική σε όλους. Επιλέγουμε την καταλληλότερη τεχνική ανάλογα με την ανατομία του εκάστοτε ατόμου, το βαθμό της πτώσης και της χαλάρωσης, την ηλικία, την ελαστικότητα του δέρματος, το πάχος του δέρματος και τις προτιμήσεις του. Οι συνήθεις τεχνικές που χρησιμοποιούμε στη διαδικασία Face Lift είναι: MACS-lift και extended-MACS, Dr Ellenbogen, SMAS-εκτομή, και τεχνική Round Lift των Dr Little και Dr Pittanquy», διευκρινίζει ο ειδικός.