Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Έως τις 25 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις

Οδηγίες για τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων καθώς και τη διαδικασία χορήγησης των γνωματεύσεων εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
 Μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου θα καταθέσουν φέτος τις αιτήσεις -δηλώσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις όσοι συμμετάσχουν στη διαδικασία από όλες τις κατηγορίες.
Την ίδια περίοδο θα καταθέσουν τις αιτήσεις τους και όσοι ανήκουν στις κατηγορίες των αποφοίτων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.


Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2014/140205_eguklios_fa.pdf

Super League: Skoda Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 0-3

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους Γιαννιώτες!

Τζημόπουλος, Κοροβέσης και Ίλιτς τα γκολ.


Εντυπωσιακό πέρασμα του ΠΑΣ Γιάννινα από τα Πηγάδια.
Οι Γιαννιώτες που είχαν τον Γιάννη Πετράκη για δεύτερο ματς στον πάγκο τους, επικράτησαν της Skoda Ξάνθης με 3-0.
Ο ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε ένα δοκάρι και ένα γκολ.
Στο 7' ο Κοροβέσης βρέθηκε στην περιοχή των γηπεδούχων σούταρε και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Τσέμα.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Τζημόπουλος  έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα για να γράψει το  0-1.
Στο 31' ο Ίλιτς βγήκε πάλι στην αντεπίθεση αυτή τη φορά έδωσε στον αφύλακτο Κοροβέση ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα κάνοντας το 0-2.
Ο ΠΑΣ «χτύπης» πάλι στην αντεπίθεση στο 59'  όταν ο Στρούνα έγινε κάτοχος της μπάλας από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο αφύλακτος Ίλιτς την έστειλε στα δίχτυα για το τελικό 0-3.

Skoda Ξάνθη (Μάουρερ): Τσέμα, Παϊτο, Γκαρσία (46' Βασιλακάκης), Γούτας (70' Τριάδης), Φλίσκας, Χοσέμι, Μάνταλος, Μπαξεβανίδης, Κάλβο (46' Μαρίν), Σολάρι, Σολτάνι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Μπέριος, Κοροβέσης, Γιάκος (86' Αυγενικού), Ακόστα (74' Ντάσιος), Ίλιτς (82' Κυβελίδης).

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα Γιάννενα, την Τετάρτη 5 Φλεβάρη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Ιωαννίνων, την Τετάρτη 5 Φλεβάρη στις 18:30 στο κλειστό στάδιο Λιμνοπούλας Ιωαννίνων. 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

Ο θεσμός του Συνηγόρου του Πολίτη έχει καθιερωθεί πλέον στην συνείδηση των πολιτών ως «συμπαραστάτης»,  επιτελώντας τεράστιο έργο κοινωνικής προστασίας, για τα συνταγματικά δικαιώματα όσων διαβούν την ελληνική επικράτεια.
Αποτελεί ανεξάρτητη αρχή ανάχωμα δικαίου, στο έλλειμμα δημοκρατίας. 
Η πλειάδα επιστημόνων του ΣτΠ υψηλής νομικής κατάρτισης τυγχάνει πλέον ευρείας κοινωνικής αποδοχής και αναγνώρισης.
Τούτο καταμαρτυρούν οι 170.000 και πλέον αναφορές πολιτών που ζήτησαν την θεσμική διαμεσολάβηση του ΣτΠ απέναντι στην αυθαιρεσία του κράτους. 
Στο πλαίσιο κακοδιοίκησης και ανασφάλειας που διαπερνά σήμερα την ελληνική πολιτεία των μνημονίων, με τις fast track διαδικασίες είναι όσο ποτέ επίκαιρη και σημαντική συμβολή του οργάνου που θα βρίσκεται αύριο στην πόλη για ενημέρωση. 
Είναι κοινός τόπος ότι απειλούνται πλέον αξίες, δημόσια αγαθά καθώς και η βιωσιμότητα ολόκληρης της κοινωνίας. 
Για την ανάκτηση της απωλεσθείσας αξιοπιστίας και του χρεοκοπημένου πολιτειακού συστήματος η ανεξάρτητη αρχή, αποτελεί μοναδική παρακαταθήκη στην διαφύλαξη της έννομης τάξης και των συνταγματικών μας κεκτημένων.

Με εκτίμηση

Μίλτος Μπούκας

Αντάμωμα της Αδελφότητας Χαραυγής Ιωαννίνων, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 21:30 στο "ΧΑΛΚΙΑΣ PALACE", πλατεία Καραϊσκάκη, Μεταξουργείο

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΧΑΡΑΥΓΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
     ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
ΔΙΠΥΛΟΥ 5 
Τ.Κ 10553

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  
ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ,
ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ, ΩΡΑ 21:30 ΣΤΟ
"ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΛΛΑΣ" ΨΑΡΡΩΝ 4 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 
ΑΘΗΝΑ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.  

ΜΕΤΑ  ΤΙΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΟΥΜΕΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ           ΓΙΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 39χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας τρεις παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη, χθες (04-02-2014) αργά το βράδυ στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, ο 39χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, τρεις ομοεθνείς του (ηλικίας 25, 24 και 30 ετών), οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των παράνομων αλλοδαπών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Γιάννενα: Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός για μη απόδοση Φ.Π.Α.

Η οφειλή ανέρχεται στο ποσό των 64.584,19 ευρώ

Συνελήφθη, χθες (04-02-2014) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 70χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, για μη απόδοση ΦΠΑ.
Το ύψος της οφειλής, ανέρχεται στο ποσό των 64.584,19 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Πώς θα ρυθμίσετε τα κόκκινα δάνεια

Τι ισχύει για όλες τις κατηγορίες δανειοληπτών


Έναν οδηγό βήμα προς βήμα για εκείνους που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από κόκκινα δάνεια για να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς, αξιοποιώντας τον νέο νόμο που βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου παρουσιάζουν "Τα Νέα".
Καθώς ήδη στις τράπεζες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποδοχής αιτήσεων για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τον νέο νόμο, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και μέρα με τη μέρα η κινητικότητα στις τράπεζες αυξάνεται.
Την ίδια στιγμή, για εκείνους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση, οι τράπεζες προσφέρουν νέα προϊόντα αλλά και επιπλέον επιλογές αναχρηματοδότησης. Με μείωση επιτοκίων, αύξηση διάρκειας και προσημείωση ακινήτων, η δόση μπορεί να πέσει έως και στο 50%, ενώ αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόσκαιρο πρόβλημα οι τράπεζες προσφέρουν περίοδο χάριτος που μπορεί να τον απαλλάξει από τις δόσεις διάστημα έως δύο χρόνων.

Ισόβια για το φρικτό φονικό στους Κεραμάτες Άρτας

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 3,5 ετών φυλάκισης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Ιωαννίνων, στον δράστη της αποτρόπαιης δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο το Φεβρουάριο του 2013 στους Κεραμάτες Άρτας.
Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε στην δεύτερη κατηγορουμένη, την ποινή της 15ετούς κάθειρξης, συνολικά για την απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.
Οι ποινές είναι εφέσιμες, το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του εγκλήματος.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 37χρονο για την στυγνή δολοφονία του 48χρονου, τον οποίο στη συνέχεια διαμέλισε, διαχώρισε στη συνέχεια τα οστά από το σώμα, έβρασε τα μέλη του σώματος για να επιτύχει τον διαχωρισμό από τα οστά και στη συνέχεια απέρριψε τα οστά στον ποταμό Άραχθο και τα μέλη του σώματος, που είχε βράσει στον βόθρο του σπιτιού του.

ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr

Θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»

Χθες (04-02-2014) και ώρα 19:20, στο 7ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης (Ελεούσα Ιωαννίνων), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο (στύλο), με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων. 

Η Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό και την κοπή της Πίτας την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00 στη μουσική ταβέρνα «Ο Ελαφοκυνηγός»