Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Υποχρεωτική βάσει νόμου η συγκρότηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων


Βάσει του Ν. 4555/2018 (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ) όλοι  οι δήμοι της χώρας  είναι υποχρεωμένοι να συγκροτήσουν Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων.
Καλό είναι οι διάφοροι «σχολιαστές» να γνωρίζουν το ρόλο της συγκεκριμένης επιτροπής προτού προβούν σε σχολιασμούς διότι ότι εκτίθονται.

Συνελήφθη σε περιοχή της Άρτας αλλοδαπός που μετέφερε παράτυπο μετανάστη με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο


Συνελήφθη σήμερα (05-06-2020) το πρωί σε περιοχή της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπου μετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος και όπως διαπιστώθηκε, μετέφερε με αυτό έναν αλλοδαπό, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει τον παράτυπο μετανάστη από περιοχή των Ιωαννίνων με σκοπό να τον μεταφέρει στην Αθήνα.
Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Ο Δήμος Πωγωνίου προχωρά στην κατασκευή της στέγης του Κέντρου Κοινωνική Μέριμνας Δ.Δ. Νεγράδων


Στην κατασκευή στέγης του Κέντρου Κοινωνική Μέριμνας Δ.Δ. Νεγράδων προχωρά ο Δήμος Πωγωνίου με τη δημοπράτηση του έργου.
Στόχος του Δήμου είναι σε επόμενη φάση να ολοκληρωθεί το κτίριο ώστε να είναι λειτουργικό και να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών για φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, ομιλιών κλπ.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 87.070,00 € και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ειδικά φορολογικά κίνητρα για εγκατάσταση επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, ζητά η Μαρία Κεφάλα


Ειδικά φορολογικά κίνητρα για εγκατάσταση επιχειρήσεων στην  ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου,  ώστε η επιχειρηματικότητα να πάρει μπροστά σε μία ιδιαίτερης σημασίας γωνιά του Ηπειρωτικού χάρτη, ζητά με ερώτησή της στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Άδωνη Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα  η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα.
Ο Δήμος Πωγωνίου, στα σύνορα της Ελληνοαλβανικής μεθορίου που εκ  θέσεως  αποτελεί  σημείο αναφοράς και εθνικής σημασίας, αντιμετωπίζει σήμερα την ερήμωση των χωριών με το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων και την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση.
Προκειμένου να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση, να τονωθεί η τοπική οικονομία της εν λόγω περιοχής και να δυναμωθεί ο γεωγραφικός - εθνικός ρόλος της, η Βουλευτής Ιωαννίνων ζητά από τους Υπουργούς  να ενισχύσουν την περιοχή του  Πωγωνίου  με ειδικά φορολογικά-αναπτυξιακά κίνητρα.

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή των Ιωαννίνων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

Συνελήφθη χθες (04-06-2020) το απόγευμα σε περιοχή των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο κατηγορούμενος κατέχει και διακινεί ναρκωτικά, εντοπίστηκε και συνελήφθη διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε στο σπίτι του:
• συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (6,9) γραμμαρίων
• συσκευασία με ναρκωτική ουσία MDMA βάρους (3,7) γραμμαρίων
• μισό δισκίο ναρκωτικής ουσίας LSD
• (3) καραμέλες εμποτισμένες με ναρκωτική ουσία LSD
• σπόρους κάνναβης
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Τα ναρκωτικά και η ζυγαριά ακριβείας κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων

Δήμου Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 9 Ιουνίου, ώρα 13:00 (κεκλεισμένων των θυρών)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έχοντας υπόψη:  Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010.\
·  Τις διατάξεις του Ν.4555/2018.
·  Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της· εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ Α΄55/11-03-2020.  Την εγκυκλίο 18318/13-3-2020 του Υπ.Εσωτερικών.
·  Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.
·  Την αρ. 972/6899/13-9-19 ορθή επανάληψη(66ΧΤΩ1Ω-20Γ)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού μελών Ο.Ε.  
Την αρ.1035/7307/1-10-19 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.972/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στην κεκλεισμένων των θυρών τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 09 Ιουνίου 2020, ημέρα Τρίτη & ώρα 13.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
  1. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΔΩΡΕΑ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΛΛΑ » Κοινότητας Δελβινακίου οικ. έτους 2020.
  2. Έγκριση γενόμενων δαπανών, ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΠΑΝ. ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης οικ. έτους 2020.
  3. Μετάθεση καταληκτικών ημερομηνιών διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου: «Κατασκευή στέγης στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Δ. Νεγράδων».
  4. Διαγραφή προστίμων Κ.Ο.Κ. (κλήσεις Νο 520600011846 & Νο 520600011727).
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη διαμερίσματος στα Ιωάννινα


Σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής σε βάρος αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, διάρρηξη σε διαμέρισμα που έγινε την 21/10/2019 στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το μεσημέρι της 21/10/2019, ο κατηγορούμενος, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, αφού παραβίασαν την πόρτα εισόδου διαμερίσματος στα Ιωάννινα, στη συνέχεια εισήλθαν σε αυτό με σκοπό την κλοπή. Εγκατέλειψαν όμως την προσπάθειά τους όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος κατά την επιστροφή του σε αυτό και τράπηκαν σε φυγή.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήλωση της Μαρίας Κεφάλα για κατάστημα κράτησης Ιωαννίνων


Την ικανοποίησή της για την εξέλιξη ενός σημαντικού για το Νόμο Ιωαννίνων θέματος, που πρόσφατα ανέδειξε με ερώτησή της στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκφράζει η Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα. 
Πρόκειται για την δημιουργία νέου Καταστήματος Κράτησης, καθώς το υπάρχον στο Σταυράκι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες και ήδη μετράει δεκαετίες λειτουργίας. " Η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου κ. Σοφία Νικολάου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο έχει εντάξει στον σχεδιασμό του την έναρξη των διαδικασιών για μετεγκατάσταση του καταστήματος Ιωαννίνων, γεγονός που δικαιώνει τις προσπάθειες μας στο δίκαιο αυτό αίτημα.
Νοιώθω βαθειά ικανοποίηση και δηλώνω αρωγός και μπροστάρης σε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση δομών του τόπου μου”.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία


Συνελήφθη σήμερα (05-06-2020) μετά τα μεσάνυχτα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας για ληστεία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης σε 424 επιστήμονες


Την Παρασκευή  5 Ιουνίου, καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 424 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 254.400 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 424 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες.
Όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, η πίστωση θα γίνει την Παρασκευή  5 Ιουνίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (μέσω ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ) την Παρασκευή 5 Ιουνίου, ώρα 09:30


Την 05-06-2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:30 συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  μέσω τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π. (ΦΕΚ Α’55/11-03-2020), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.    Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 23-03-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες πλήρους αναστύλωσης του παλαιού Σχολαρχείου και του παλαιού Παρθεναγωγείου Γαναδιού», προϋπολογισμού 485.000,00 € με ΦΠΑ.
2.      Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 21-06-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/16, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Βατότητας Οδού με Παραγωγικές Μονάδες στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Δήμου Ζηρού και σύνδεση της με Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού 250.000,00 € με ΦΠΑ.
3.     Έγκριση του από 28-05-2020 Πρακτικού της Επιτροπής του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου μέσω ΕΣΗΔΗΣ (Α΄ Φάση – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος), για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για το Έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου».
4.      Έγκριση του από 26-05-2020 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 22-05-2020 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα» προϋπολογισμού 230.000,00 € με ΦΠΑ.

«Χρειάζομαι σπονδυλοδεσία, γιατρέ;»: H απάντηση σε ένα συχνό και αγωνιώδες ερώτημα

Η οσφυαλγία, δηλαδή ο πόνος στη μέση είναι ένα από τα συχνότερα συμπτώματα για τα οποία παραπονιούνται πολλοί άνθρωποι και ένας από τους συχνότερους λόγους επίσκεψης στο γιατρό και αναρρωτικής άδειας. 
Ωστόσο, η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών δεν θα χρειαστούν επέμβαση, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις που τελικά θα την χρειαστούν, η επέμβαση θα είναι μια δισκεκτομή ή μια αποσυμπίεση του σπονδυλικού σωλήνα. 
Οπότε η σωστή απάντηση είναι: «σπονδυλοδεσία χρειάζεται στον σωστό ασθενή, από τον σωστό χειρουργό, με τον σωστό τρόπο», διευκρινίζει ο κ. Παντελής Σταυρινού, Διευθυντής Νευροχειρουργός στο Metropolitan Hospital, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κολωνίας, Γερμανία. 
Όμως οι ασθενείς συνεχίζουν να ρωτούν: «Δε χρειάζομαι όμως σπονδυλοδεσία, έτσι δεν είναι;...»
Η παραπάνω ερώτηση κρύβει μια βαθιά ανησυχία, στα όρια του φόβου, για την τεχνική της σπονδυλοδεσίας. Ο φόβος αυτός είναι εν μέρει κατανοητός, καθώς τα προηγούμενα χρόνια παρατηρήθηκε μια πολύ μεγάλη αύξηση των επεμβάσεων σπονδυλοδεσίας ανά τον κόσμο συχνά καθ' υπερβολή και όχι πάντα με καλά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, με βάση μερικές από τις συχνότερες ερωτήσεις ασθενών, θα γίνει μια προσπάθεια αποσαφήνισης κάποιων σημείων γύρω από την τεχνική της σπονδυλοδεσίας και του ρόλου της στη σύγχρονη αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.
Τι είναι η σπονδυλοδεσία;
Η σπονδυλοδεσία είναι η χειρουργική τεχνική στην οποία ο χειρουργός τοποθετεί εμφυτεύματα στη σπονδυλική στήλη με σκοπό τη μόνιμη «ένωση» (εξού και «-δεσία», δηλαδή «δέσιμο») δύο ή περισσοτέρων σπονδύλων στη σπονδυλική στήλη, καταργώντας την μεταξύ τους κίνηση.
Ας πάρουμε για παράδειγμα κάποιο άτομο που έσπασε το χέρι του.
Ο ορθοπαιδικός για να «ξαναενωθούν» τα οστά, θα τοποθετήσει γύψο. Έτσι συμβαίνει και στην περίπτωση της σπονδυλοδεσίας: ο χειρουργός θέλει να «ενωθούν» οι σπόνδυλοι και γι' αυτό τοποθετεί εμφυτεύματα (π.χ. βίδες), προκειμένου η σπονδυλική στήλη να είναι ακίνητη όσο πραγματοποιείται αυτή η «ένωση». Οι βίδες σταθεροποιούν τη σπονδυλική στήλη και αποτρέπουν τις περιττές κινήσεις, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για να ολοκληρωθεί η σπονδυλοδεσία.