Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου: Ημερήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση στην γέφυρα του Γορμού «Αγιούς», την Κυριακή 12 Αυγούστου



Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου-Δελβινακίου διοργανώνει ημερήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση στην γέφυρα του Γορμού  «Αγιούς», την Κυριακή 12 Αυγούστου.

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Στρατίνιτσας Πωγωνίου «Αύγουστος 2018»

ΚΚΕ: Πολιτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Μουσείου-Μνημείου του Δημοκρατικού στρατού στη Θεοτόκο Κόνιτσας την Κυριακή 12 Αυγούστου, ώρα 20:00


Το ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του  Μουσείου-Μνημείου του Δημοκρατικού στρατού στη Θεοτόκο Κόνιτσας, την Κυριακή 12 Αυγούστου, ώρα 20:00.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ-ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αρχίζει η έκδοση αδειών θήρας για τη νέα περίοδο την Τετάρτη 1 Αυγούστου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δελβινακίου-Πωγωνίου ανακοινώνει στα μέλη του τα ακόλουθα:
1. Η έκδοση αδειών θήρας για τη νέα περίοδο θα αρχίσει στις 01/08/2018 στα γραφεία του Συλλόγου.
2. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της άδειας θήρας είναι και η προσκόμιση της άδειας κατοχής κυνηγετικού όπλου και (2) πρόσφατες φωτογραφίες σε περίπτωση που αυτή του βιβλιαρίου είναι παλιά ή φθαρμένη.
3. Για τους νέους κυνηγούς τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
1) Αίτηση
2) Υπεύθυνη Δήλωση
3) Δύο φωτογραφίες
4) Βεβαίωση από την Αστυνομία ή Άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου
5) Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας και
6) αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή εκκαθαριστικό τελευταίου έτους τα οποία θα προσκομίζουν στον Κ.Σ. Δελβινακίου.
4. Το συνολικό κόστος έκδοσης αδείας κατά κατηγορία έχει ως εξής:
Α. ΤΟΠΙΚΗ 101,00 ευρώ
B. ΠΕΡ/ΚΗ 121,00 ευρώ
Γ. ΓΕΝΙΚΗ 151,00 ευρώ

Συνελήφθη 27χρονος για παράνομη μεταφορά με αυτοκίνητο, 5 αλλοδαπών στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κρυφοβού Ιωαννίνων)


Ο 27χρονος δεν συμμορφώθηκε σε σήματα ελέγχου και προσπάθησε να διαφύγει

Αστυνομικοί της Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών, συνέλαβαν μεσημεριανές ώρες χθες (31-07-2018), ένα άτομο για παράνομη μεταφορά (5) αλλοδαπών.
Πρόκειται για 27χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της μεταφοράς - προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομης εισόδου και παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Κρυφοβού Ιωαννίνων), το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο 27χρονος οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο, ο οποίος όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, θα μετέφερε παράνομα στην Αθήνα, πέντε αλλοδαπούς (τέσσερις άνδρες, ηλικίας 54, 37, 50 και 24 ετών καθώς και μία 53χρονη γυναίκα), που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια και οι οποίοι εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά κατασχέθηκε καθώς και χρηματικό ποσό των (200) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Αδελφότητα Κάτω Ραβενιωτών Πωγωνίου Ιωαννίνων-ΦΣΚΡΗ: Κάτωραβενιώτικο αντάμωμα, στα Κάτω Ρεβένια, το Σάββατο 11 Αυγούστου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ.
Ήρθε ο Αύγουστος, μα οι ημέρες που πέρασαν, ο πόνος και ο σεβασμός προς τα θύματα και τους πληγέντες, στέρεψε κάθε χαρά, μας άφησε βουβούς!
Η αδελφότητά μας, βρίσκεται και έμπρακτα κοντά στους πληγέντες, με προσφορά σε είδη και εθελοντισμό!
Η ζωή προχωρά, όμως η σκέψη μας παραμένει στους συνανθρώπους μας και αναζητούμε συνεχώς τρόπους βοήθειας και προσφοράς!
ΣΤΙΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΆ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ,ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, θα είμαστε όλοι εκεί, αγαπημένοι, αγκαλιασμένοι, Κατωραβενιώτες και φίλοι, να δακρύσουμε από συγκίνηση στο πρώτο μοιριολόι, να πούμε είμαστε εδώ, μα δεν ξεχνάμε!
Το ΔΣ της αδελφότητας ομόφωνα αποφάσισε ότι τα έσοδα της εκδήλωσης θα κατατεθούν στον επίσημο λογαριασμό για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.
Σε δέκα ημέρες λοιπόν ... στα Κάτω Ραβένια!!

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και άνεμοι τις επόμενες μέρες


Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού τις επόμενες μέρες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά:
Την Τετάρτη  1 Αυγούστου κατά διαστήματα η Κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι η βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο.
Το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεαστούν πρόσκαιρα πιθανόν η Θεσσαλία, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά Ελλάδα.
Την Πέμπτη 2 Αυγούστου κατά διαστήματα η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πιθανόν η βόρεια Εύβοια.
Από το μεσημέρι η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική και Κεντρική Στερεά.
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου κατά διαστήματα η Συτική και Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες.
Από το μεσημέρι η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος.
Το Σάββατο 4 Αυγούστου θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία, Ημαθία, Πέλλα), η Ήπειρος και η Θεσσαλία.
Την Τετάρτη 1 Αυγούστου αναμένονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία και τις Σποράδες και πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στην βόρεια Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο και τις απογευματινές ώρες πιθανόν στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3-5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΟΕΚ: Παράταση έως τις 25 Απριλίου 2019 στη ρύθμιση οφειλών εργατικής κατοικίας

Έως τις 25 Απριλίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στο portal του ΟΑΕΔ για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών των δικαιούχων του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, στους οποίους έχουν χορηγηθεί οριστικοί τίτλοι παραχώρησης κατοικίας.
Οι δικαιούχοι με προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής μέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους.
Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προς επαλήθευση των δηλωμένων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώρηση της αίτησής τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό 11320.

Άγιος Κοσμάς Πωγωνίου: Ετήσιο Αντάμωμα Αγιοκοσμιτών και φίλων το Σάββατο 4 Αυγούστου

Ετήσιο Αντάμωμα Αγιοκοσμιτών και φίλων το Σάββατο 4 Αυγούστου  στον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου.

Εμμηνόπαυση: αντιμετωπίστε τα ενοχλητικά συμπτώματα


Η εμμηνόπαυση, που σηματοδοτεί το τέλος της αναπαραγωγικής ικανότητας της γυναίκας, είναι μια φυσιολογική μεν διαδικασία αλλά «ταλαιπωρεί» κάθε γυναίκα καθώς συνοδεύεται από μια ευρεία γκάμα σωματικών και συναισθηματικών συμπτωμάτων.
«Όπως είναι γνωστό, η γυναίκα γεννιέται με έναν συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων, τα οποία βρίσκονται ‘αποθηκευμένα’ στις ωοθήκες της, οι οποίες παράγουν οιστραδιόλη και προγεστερόνη, ορμόνες που ρυθμίζουν την εμμηνορρυσία και την ωορρηξία. Εμμηνόπαυση, ονομάζουμε την κατάσταση κατά την οποία οι ωοθήκες δεν ‘απελευθερώνουν’ ένα ωάριο ανά μήνα και η εμμηνορρυσία σταματά», εξηγεί ο Δρ. Χάρης Χ. Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος με εξειδίκευση στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και την Λαπαροσκοπική Χειρουργική, συνεργάτης στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ (http://www.hiniadis.com/).
Η εμμηνόπαυση έρχεται κατά μέσο όρο στα 50.8 έτη και αποτελεί μέρος της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης του γυναικείου οργανισμού. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις όπου η εμμηνόπαυση είναι συνέπεια χειρουργικών διαδικασιών, όπως η υστερεκτομή ή γενετικών ή ανοσολογικών διαταραχών ή απόρροια ασθενειών όπως ο καρκίνος.
«Η φυσιολογική εμμηνόπαυση διακρίνεται σε τρία στάδια, την περιεμμηνόπαυση, όπου ένα με δύο χρόνια πριν την εμμηνόπαυση μειώνεται η έκκριση οιστρογόνων από τις ωοθήκες, την εμμηνόπαυση, όπου οι ωοθήκες έχουν πλέον σταματήσει να απελευθερώνουν ωάρια και η εμμηνορρυσία έχει  παύσει για τουλάχιστον 12 μήνες και τη μετεμμηνόπαυση, την περίοδο δηλαδή που έχουν πλέον υποχωρήσει πλέον τα σωματικά και συναισθηματικά συμπτώματα, που προκαλεί η απουσία των οιστρογόνων στον γυναικείο οργανισμό», σύμφωνα με τον Δρ. Χηνιάδη.
Ο «εφιάλτης» των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης
Όσο «εφιαλτικοί» κι αν φαντάζουν στο μυαλό των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας οι πόνοι που συνοδεύουν την εμμηνορρυσία κάθε μήνα, άλλα τόσο ενοχλητικά είναι τα συμπτώματα και της εμμηνόπαυσης.
«Αν και η πλειοψηφία των γυναικών αναφέρει ως το πιο ενοχλητικό σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης τις εξάψεις, οι οποίες προκαλούν ερυθρότητα και εφίδρωση, άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι η αϋπνία, η κόπωση, οι μεταβολές στη διάθεση, η ευερεθιστότητα, η κατάθλιψη, η μεταβολή στην κατανομή του βάρους, οι ταχυπαλμίες, η αύξηση του βάρους, ο πονοκέφαλος, οι πόνοι στις αρθρώσεις, η ξηρότητα στον κόλπο, η ξηρότητα στα μαλλιά, η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας και οι διαταραχές της ούρησης», εξηγεί ο ειδικός.