Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στο Σύλλογο Γονέων 2ου Δημ. Σχολείου Φιλιππιάδος

Απάντηση στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, που αφορά την εκπαίδευση προσφυγόπουλων, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
«Η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως ήδη γνωρίζετε, δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και απλώς συνέδραμε σε ο, τι απαιτήθηκε προκειμένου να γίνουν κατά το δυνατόν πιο ανθρώπινες οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων από τη Συρία.
Το ίδιο συμβαίνει και με την εκπαίδευση των παιδιών, θέμα το οποίο -από ότι πληροφορούμεθα- διαχειρίζονται τα συναρμόδια Υπουργεία σε συνεργασία με τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης.
Με το διάλογο και τη συνεργασία μπορούν να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις, οι οποίες και την εκπαίδευση των μαθητών που φοιτούν ήδη στα σχολεία δεν θα υποβαθμίσουν, αλλά και καλές συνθήκες εκπαίδευσης θα δημιουργήσουν για τα προσφυγόπουλα.
Η τοπική κοινωνία της Φιλιππιάδας - όπως και σεις αναφέρετε- "αγκάλιασε, στήριξε και στηρίζει με πράξεις και υλικά τους συνανθρώπους μας". Το ίδιο ανθρωπιστικό πνεύμα πρέπει να επιδειχθεί και στο ζήτημα της εκπαίδευσης, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με νηφαλιότητα, ψυχραιμία, μακριά από καλλιέργεια κλίματος ανησυχίας και φόβου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι η Ελληνική Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα».

Έως 5 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Ο  Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ αγροτών», ενημερώνει κάθε Νέο αγρότη ο οποίος ενδιαφέρετε να ενταχθεί στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών που πρόκειται να προκηρύξει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και δεν πρόλαβε να κάνει αίτηση Ο.Σ.Δ.Ε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016, μπορεί να υποβάλλει αρχική αίτηση μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2016, απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη στο πρόγραμμα, αφού για τον σκοπό αυτό έχει ανοίξει το σύστημα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών της “ΕΝΩΣΗΣ αγροτών” και οι έμπειροι εργαζόμενοι  σε αυτό, είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να σας εξυπηρετήσουν,  να σας ενημερώσουν  και να σας καθοδηγήσουν προκειμένου να ενταχθείτε στο πρόγραμμα.


Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων  «ΕΝΩΣΗ αγροτών», 
μοναδικός σκοπός υπεύθυνα, 
η εξυπηρέτηση του  ΑΓΡΟΤΗ

Μειώνεται στα 100 κιλά γάλα το όριο για τη συνδεδεμένη ενίσχυση από το 2017

Μειώνεται από 120 κιλά γάλακτος ανά ζώο (πρόβατο ή κατσίκα) στα 100 κιλά γάλακτος, το ελάχιστο όριο παραγωγής που πρέπει να "πιάσει" ο κτηνοτρόφος για να πάρει τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο αιγοπρόβειο γάλα.
Αυτό είπε στο βήμα της Βουλής χτες, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Νικόλαου Μωραΐτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς σε κάποιες ορεινές περιοχές και σε μη εντατικές εκτροφές ήταν δύσκολο να επιτευχθεί απόδοση 120 κιλών ανά ζώο.
Επίσης, αυξάνεται το συνολικό ποσό της ενίσχυσης από 22 εκατ. ευρώ σε 51 εκατ. ευρώ.

Η αλλαγή στις προϋποθέσεις χορήγησης της συνδεδεμένης ενίσχυσης θα ισχύσει από το 2017, αρκεί να λάβει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (19-09-2016) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 38χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από τον 38χρονο, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
τρεις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους (7,4) γραμμαρίων,
δεκαέξι (16) ναρκωτικά χάπια, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά και
ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης αναμεμιγμένο με καπνό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση, για τη διερεύνηση της δράσης του 38χρονου, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων - Σεπτεμβρίου 2016

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξάνδρου Καχριμάνη, προκηρύχθηκαν οι  εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.
Οι εξετάσεις θα γίνουν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016, ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών/Τεχνικό Τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων, Δομπόλη 30, τηλ.: 26510-85787, Fax: 26510-85786.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κόνιτσα: Μεγάλη Εμποροπανήγυρη από 18 έως 26 Σεπτεμβρίου

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, πραγματοποιείται και φέτος η Μεγάλη Εμποροπανήγυρης στην Πανέμορφη ΚΟΝΙΤΣΑ
- Ελάτε να ψωνίσετε φθηνά από μια μεγάλη ποικιλία εμπορευμάτων!
- Ρούχα, Παπούτσια, Λευκά Είδη και άλλα πολλά!
- Να απολαύσετε Χαλβά Φαρσάλων, Λουκάνικα Τρικάλων και πλήθος γνωστόν εδεσμάτων.
- Και φυσικά να διασκεδάσετε στο Λούνα Παρκ με όλη την οικογένεια.

Επίσης στις 21 Σεπτεμβρίου διοργανώνουμε Λαϊκή Βραδιά με Γλέντι και Τραγούδι!

973.586 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Αύγουστο

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, αναζητούντων εργασία, αυξήθηκε κατά 5,98% σε 896.562 άτομα, ενώ ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, μη αναζητούντων εργασία, σημείωσε πτώση κατά 39,65% σε 77.024 άτομα.
Μεταξύ των αναζητούντων εργασία, το 63,57% είναι γυναίκες και το 53,15% είναι εγγεγραμμένο στο μητρώο του ΟΑΕΔ για διάστημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12 μηνών.
Όσον αφορά τους μη αναζητούντες εργασία, το ποσοστό των γυναικών ανέρχεται στο 63,11% και των μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών) στο 34,37%.
Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων αυξήθηκε κατά 3,22% σε 117.042 άτομα, εκ των οποίων το 39,5% είναι άνδρες και το 60,5% γυναίκες.

Συγχρόνως, το 96,09% είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτούμενων, ενώ το 3,91% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο οριστικός πίνακας κατάταξης για 3.337 θέσεις εργασίας

Αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ στην ιστοσελίδα του Οργανισμού http://www.oaed.gr/  ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για 3.337 θέσεις εργασίας του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 δήμους (επιβλέποντες φορείς) συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων Α' Κύκλος. Οι ωφελούμενοι είναι άνω των 18 ετών και θα τοποθετηθούν στους 17 δήμους για 8 μήνες.
Οι επιτυχόντες καλούνται εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον εργασιακό σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν το συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους επιβλέποντες φορείς (δήμους).

Την ευθύνη για την υπόδειξη και ενημέρωση των επιτυχόντων έχει η αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2), ενώ οι ωφελούμενοι για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, στο πλαίσιο της καταβολής των πληρωμών τους, ο αριθμός του καταθετικού λογαριασμού ΙΒΑΝ με υποχρεωτικά πρώτο δικαιούχο τον ωφελούμενο, προσκομίζεται κατά τη διαδικασία υπόδειξης.

Τριήμερη εκδρομή της Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς στην Αλβανία

Η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς έχει προγραμματίσει 3ήμερη εκδρομή στην Αλβανία στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου με κύριο δρομολόγιο Αργυρόκαστρο, Αυλώνα, Δυρράχιο, Τίρανα, Κορυτσά.
Όσοι Βελλαΐτες και φίλοι αυτών επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα: 6942461154 (Φλώρος Δημ.) και 6932230540 (Κωλέττας Στέφ.)

Συλλήψεις κυνηγών με παράνομα θηράματα

Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την Κυριακή το πρωί από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ στον Αμβρακικό δύο άτομα να έχουν θηρεύσει  μεγαλύτερο αριθμό από τον ανώτατο επιτρεπόμενο για κάθε κυνηγό, αλλά και ένα άτομο μη θηρεύσιμου και απαγορευμένου είδους.
Στο πλαίσιο των καθημερινών περιπολιών στον Αμβρακικό κόλπο, κλιμάκιο θηροφυλάκων, που κινούνταν με βάρκα, εντόπισε δύο άτομα να κινούνται επίσης με βάρκα, προς μία από τις επιτρεπόμενες ζώνες.
Κατά την παρουσία των θηροφυλάκων στην περιοχή ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί από την πλευρά που βρισκόταν τα δύο άτομα.

Αντι...δρώ: 5η Δράση στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο "Πάνθεον"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από μικρή ανάπαυλα συνεχίζουμε τις δράσεις-αντιδράσεις.
Άλλωστε ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος
Επανερχόμαστε λοιπόν και συνεργαζόμαστε με την "Συμμετοχική Κίνηση Πολιτών Θεσπρωτίας" και την "Αυτόνομη Ομάδα Πολιτών Κέρκυρας", σε μια εκδήλωση-ενημέρωση με θέμα: "ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, Προβληματισμοί - Προβλήματα - Προτάσεις".
Η εκδήλωση θα γίνει στην Ηγουμενίτσα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο "Πάνθεον".

Ομιλητές: ο Δικηγόρος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, Κωνσταντίνος Σιντόρης και ο Δικηγόρος και μέλος της Κίνησης Πολιτών Ιωαννίνων "Αντι...δρώ", Κωνσταντίνος Ντακαλέτσης.