Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΕΜΥ: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από την Τετάρτη  23 έως και το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου  που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Την Τετάρτη 23 Μαΐου θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν πρόσκαιρα η δυτική Στερεά, η βόρεια Πελοπόννησος και η δυτική και βόρεια Θεσσαλία.
Την Πέμπτη 24 Μαΐου  στα Νησιά Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η  δυτική Πελοπόννησος.
Οι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Βελτίωση το βράδυ.
Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία  από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.
Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συστάθηκαν Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες


Με το άρθρο 108 παρ.9 του νόμου 4512/2018 αντικαταστάθηκε  το άρθρο 11 παρ.1 του νόμου 2251/1994 και οι επιτροπές φιλικού διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών που είχαν μεταβιβαστεί στους Δήμους στα πλαίσια του άρθρου 94 παρ.2 του νόμου 3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), επανέρχονται στις κατά τόπους έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Με σχετικές λοιπόν αποφάσεις των αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρεβέζης, συστήθηκαν οι επιτροπές φιλικού διακανονισμού για την εξώδικη επίλυση διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών.
Οι εν λόγω επιτροπές αποτελούνται από:
1. Ένα δικηγόρο εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου που προτάθηκε με τον αναπληρωτή του από τον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο.
2. Έναν εκπρόσωπο του τοπικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου που προτάθηκε με τον νόμιμο αναπληρωτή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.
3. Ένα εκπρόσωπο των Ενώσεων καταναλωτών με τον αναπληρωτή του και όπου δεν υπάρχουν τέτοιες ενώσεις, εκπρόσωπος του τοπικού εργατικού κέντρου με τον αναπληρωτή του.

Εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή στην Κορωνησία Άρτας, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων


Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή στην Κορωνησία (λιμάνι Σαλαώρας), δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με αντικείμενα που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης αρχαίων αντικειμένων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν χθες (22-05-2018) το πρωί στην ανωτέρω περιοχή, κρυμμένους ανάμεσα σε θάμνους, δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν τα παρακάτω αντικείμενα:
σφόνδυλο, ρωμαϊκής περιόδου,
τμήμα λίθινου ανοιχτού αγγείου, άγνωστης χρονολόγησης,
λίθινο ανθέμιο επίστεψης στήλης, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
λίθινο αρχιτεκτονικό μέλος, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
θραύσμα πήλινο, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
θραύσμα λίθινου αγγείου με μία λαβή, άγνωστης χρονολόγησης,
πήλινο ειδώλιο, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
τμήμα βάσης αγγείου, ρωμαϊκής περιόδου,
αγνύθα πήλινη, που χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκής και ρωμαϊκής εποχής,
πήλινο πώμα, άγνωστης χρονολόγησης,
τμήμα λίθινου αρχιτεκτονικού μέλους, άγνωστης χρονολόγησης,
τμήμα λίθινου αρχιτεκτονικού μέλους, άγνωστης χρονολόγησης,
λίθινη σφαιρική τάπα, άγνωστης χρονολόγησης,
θραύσμα λίθινου αρχιτεκτονικού μέλους, άγνωστης χρονολόγησης,
τριγωνικό λίθινο αντικείμενο, άγνωστης χρονολόγησης,
λίθινο θραύσμα, άγνωστης χρονολόγησης,
εννέα απολήξεις λίθινων εργαλείων, νεολιθικής εποχής,
τρεις λαβές αγγείων, που προσδιορίζονται χρονολογικά στο έτος 7.000 π.Χ. έως 1.000 π.Χ.,
δύο στρογγυλές λίθινες σφαίρες, άγνωστης χρονολόγησης,
πυραμιδόσχημο λίθινο αντικείμενο, άγνωστης χρονολόγησης,
τέσσερα θραύσματα λίθινων εργαλείων, άγνωστης χρονολόγησης,
τέσσερα βυζαντινά νομίσματα,
τέσσερα νομίσματα, αδιάγνωστα λόγω οξείδωσης,
οχτώ αρχαία νομίσματα, κλασσικής – ελληνιστικής περιόδου.

Για τα προαναφερόμενα αντικείμενα, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Tα παραπάνω αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους, για τον ακριβή προσδιορισμό της χρονολόγησης και της αρχαιολογικής τους εκτίμησης.
Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Άρχισε η εξέταση των αιτήσεων για την 2η πρόσκληση των «Νέων Γεωργών»


Από τις υπηρεσίες Αγροτικής Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, άρχισε η εξέταση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στη 2η πρόσκληση «Νέων Γεωργών».
Αναλυτικά κατά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο υποβλήθηκαν οι εξής αιτήσεις: 
 

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλληψη ατόμου σε χωριό του Δήμου Πάργας έπειτα από τον εντοπισμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων


Κατασχέθηκαν (891) πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας προχώρησαν στη σύλληψη ατόμου σε χωριό του Δήμου Πάργας Πρέβεζας, έπειτα από τον εντοπισμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων.
Πρόκειται για 53χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί τελωνειακού κώδικα».
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (22-05-2018), αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποίησαν έρευνες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 53χρονου καθώς και στο σπίτι του, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (891) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Τα κατασχεθέντα τσιγάρα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πρέβεζας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο Ιωάννης Στέφος κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Παιδείας, για την υποχρεωτική εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Στέφος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου, η οποία συνυπογράφηκε από 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά στην υποχρεωτική εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στην Α΄θμια και Β΄θμια Εκπαίδευση.
Η αναγκαιότητα της ερώτησης και της συνεπακόλουθης ανάληψης πολιτικής πρωτοβουλίας από το υπουργείο για τη θεσμοθέτηση της σεξουαλικής αγωγής ως υποχρεωτικού μαθήματος εκπορεύεται από τα δεδομένα, που μας δίνουν οι ειδικοί αναφορικά με τις αμβλώσεις και την αύξηση των κρουσμάτων των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων ανάμεσα σε εφήβους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, στη χώρα μας πραγματοποιούνται περίπου 150.000 αμβλώσεις ετησίως και το 25% αυτών από κορίτσια κάτω των 16 ετών. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό αμβλώσεων παγκοσμίως. Από την άλλη, η σχολική βία απέναντι σε παιδιά και εφήβους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο έντονη. Η παραπάνω πραγματικότητα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σεξουαλική δραστηριότητα ξεκινά σε όλο και πιο νεαρές ηλικίες, καθιστά την ανάγκη για τη θεσμοθέτηση της σεξουαλικής αγωγής παραπάνω από επείγουσα. Το σχολείο πρέπει να αποτελέσει έναν ακόμη πυλώνα –ο άλλος είναι η οικογένεια- για να εξασφαλίσει την κατάλληλη ενημέρωση και παιδεία για τις ανθρώπινες σχέσεις σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

ΠΑΣ Γιάννινα: Απέκτησε για τρία χρόνια τον επιθετικό Jean-Baptiste Léo


Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την μεταγραφή του επιθετικού Jean-Baptiste Léo από την ΠΑΕ ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός, για 3 χρόνια στην ομάδα μας.
Ο Jean-Baptiste είναι γεννημένος στις 3 Μαϊου 1996 και εκτός του Κισσαμικού, έχει παίξει στην ομάδα της FC Sochaux.
Ο ποδοσφαιριστής κατά την υπογραφή του δήλωσε στο www.pasgiannina.gr:


«Ευχαριστώ την ομάδα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την ευκαιρία που μου δίνει και πιο συγκεκριμένα τον Πρόεδρο κ. Χριστοβασίλη και τη διοίκηση, τον προπονητή μας κ. Πετράκη και τον Διευθυντή Ποδοσφαιρικού Τμήματος κ. Νιαρχάκο. Ανυπομονώ να βρεθώ στην πόλη των Ιωαννίνων και να ξεκινήσω την προετοιμασία μαζί με την ομάδα μας».

Συλλήψεις ατόμων για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δύο άτομα, για διωκτικά έγγραφα. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν: 
1)από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, βραδινές ώρες χθες (22-05-2018) στην Πρέβεζα, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (8) ετών, για το αδίκημα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού, πράξεις που έλαβαν χώρα το 2010 σε περιοχές της Πρέβεζας.
2) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δωδώνης, απογευματινές ώρες χθες (22-05-2018) στη Δωδώνη Ιωαννίνων, 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (20) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για  μαστροπεία και απλή σωματική βλάβη.
Επιπρόσθετα, σε βάρος του 36χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Σελίδα στο Facebook απέκτησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου


Τη σελίδα διαχειρίζεται το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, σύμφωνα με την πολιτική της Ελληνικής Αστυνομίας στα Social media
“Ακολουθήστε μας για να μαθαίνετε θέματα αστυνομικής επικαιρότητας, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητά σας”
Σελίδα στο Facebook απέκτησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, εγκαινιάζοντας μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας, χρηστικής ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media).
Η σελίδα είναι δημόσια και μπορεί να αναζητηθεί από τους χρήστες του facebook στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpipirou/
Στη σελίδα πραγματοποιούνται καθημερινά αναρτήσεις με αστυνομικό και ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον, που αφορούν κυρίως την Περιφέρεια Ηπείρου άλλα και την υπόλοιπη χώρα.
Οι αναρτήσεις συνοδεύονται από φωτογραφίες και βίντεο και περιλαμβάνουν ειδήσεις, χρηστικές συμβουλές, δράσεις της Αστυνομίας και θέματα που σχετίζονται με την καθημερινή προσφορά του αστυνομικού στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Σπονδυλική στήλη πολλαπλά οφέλη προσφέρουν οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές στην αντιμετώπιση παθήσεων της


Πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς προσφέρει η χρήση των ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών για την αντιμετώπιση παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.
 Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν κορυφαίοι επιστήμονες της υγείας, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο  για «επανάσταση» στην αντιμετώπιση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης.
 Μάλιστα με το πέρασμα των χρόνων καθημερινά οι ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές κερδίζουν έδαφος σε σχέση με το ανοιχτό χειρουργείο, ενώ σε πολλές  παθήσεις της σπονδυλικής στήλης είναι πλέον μέθοδος επιλογής για ασθενείς και γιατρούς.
«Στην «επανάσταση» αυτή καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η εξέλιξη στην  χειρουργική της σπονδυλικής στήλης και η σημαντική τεχνολογική πρόοδος με τις νέες μορφές  απεικόνισης καθώς και η δημιουργία νέων  ειδικών χειρουργικών εργαλείων» αναφέρει ο διαπρεπής στρατιωτικός ιατρός, νευροχειρουργός στο 417 ΝΙΜΤΣ κ. Παναγιώτης Κυριακόγγονας και προσθέτει
«Παραδοσιακά, τα χειρουργεία στη σπονδυλική στήλη θεωρούνταν “ανοιχτά” χειρουργεία. Αυτό σημαίνει ότι απαιτούσαν μεγάλες τομές, έτσι ώστε ο χειρουργός να μπορέσει να δει την ανατομία της περιοχής και να έχει πρόσβαση σε όλα εκείνα τα ανατομικά στοιχεία με σκοπό να πραγματοποιηθεί επιτυχώς ένα χειρουργείο».
Τα τελευταία χρόνια όμως, σύμφωνα με τους νευροχειρουργούς η εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής και ιδιαίτερα στην  χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, σε συνδυασμό με την σημαντική τεχνολογική πρόοδο που έχει γίνει, επιτρέπει σε όλο και περισσότερες παθολογίες και προβλήματα της σπονδυλικής στήλης να αντιμετωπίζονται με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.
 «Ο όρος ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές είναι ουσιαστικά το σύνολο διαφόρων τεχνικών που χρησιμοποιούνται στην χειρουργική της σπονδυλικής στήλης με μικρότερες τομές, πράγμα  το οποίο επιτυγχάνεται με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, εξελιγμένων τεχνικών απεικόνισης καθώς και εξειδικευμένων και ειδικών χειρουργικών εργαλείων» εξηγεί ο κ Κυριακόγγονας.