Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Μεγάλης Εβδομάδας Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 8 Απριλίου (του Λαζάρου)

7:30 π.μ. Όρθρος και θεία λειτουργία

Κυριακή 9 Απριλίου (των Βαΐων)

7:30 π.μ. Όρθρος και θεία λειτουργία

6:00 μ.μ. Όρθρος Μεγάλης Δευτέρας-Ακολουθία του Νυμφίου

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου

7:30 μ.μ. Όρθρος Μεγάλης Τρίτης- Ακολουθία του Νυμφίου

Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου

6:00 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου-Τροπάριο Κασσιανής

Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου

6:00 μ.μ. Όρθρος Μεγάλης Πέμπτης και ακολουθία  του Ευχελαίου

Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου

7:30 π.μ. Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου

6:00 μ.μ. Ακολουθία των Παθών (12 Ευαγγέλια-Σταύρωση)

Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου

9:00 π.μ. Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως 

7:30 μ.μ. Όρθρος και περιφορά του επιταφίου-Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών

Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

7:30 π.μ. Εσπερινός του Πάσχα και Θεία Λειτουργία Μεγάλου Βασιλείου

11:00 μ.μ. Ακολουθία Αναστάσεως

Κυριακή 16 Απριλίου  Άγιο Πάσχα

Ιερά Μονή Σωσίνου

6:00 μ.μ. Εσπερινός της Αγάπης

Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου

Ιερός Ναός  Αγίου Βασιλείου Παρακαλάμου

8:00 π.μ. Θυρανοίξια, Όρθρος και Θεία λειτουργία.

Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά στο Θέατρο Actina

 


Απαραίτητη η δήλωση  συμμετοχής: 6974865401

Σάββατο 8/4

● 11:30-12:30 Αφήγηση-Δραματοποίηση-Κατασκευή  «Η Λίτσα-πασχαλίτσα»

Για παιδιά 3-5 ετών   

Συμμετοχή 10€

● 13:00-14:15 Αφήγηση-Δραματοποίηση  «Παπαγάλος πειρατής»

Για παιδιά 6-9 ετών 

Συμμετοχή 10€

Μεγάλη Δευτέρα

● 18:00-19:30

Φτιάχνουμε το δικό μας πασχαλινό παραμύθι

Για παιδιά 5-9 ετών 

Συμμετοχή 10€

Μεγάλη Τρίτη

● 18:00-19:30

Προβολή κινηματογραφικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Πασχαλινές σκανδαλιές»

Για παιδιά 5-10  ετών

Συμμετοχή 5€

Μεγάλη Τετάρτη

● 18:00-19:30

Θεατρικό εργαστήριο με πασχαλινά παιχνίδια και μια ιστορία για καλούς και κακούς πειρατές!

Για παιδιά 6-10 ετών

Συμμετοχή 10€

Πωγώνι: Συνελήφθη ημεδαπός, για κλοπές – τελεσμένες και σε απόπειρα – κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων


Εξιχνιάστηκαν συνολικά 9 διαρρήξεις

Συνελήφθη χθες (6-4-2023) αργά το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές – τελεσμένες και σε απόπειρα – κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συστηματικής διερεύνησης υποθέσεων διαρρήξεων, που έλαβαν χώρα το τελευταίο δίμηνο σε χωριό του Δήμου Πωγωνίου Ιωαννίνων και σε κατοικίες, κυρίως, που οι ένοικοι απουσίαζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του κατηγορούμενου σε αυτές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε – εκτός των άλλων – μέρος αντικειμένων που αφαίρεσε προχθές (5-4-2023) μετά τα μεσάνυχτα από σπίτι, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη, καθώς και κυνηγητικό όπλο και μαχαίρι.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε ακόμη 8 περιπτώσεις διάρρηξης σπιτιών κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου για την ταυτοποίηση ιδιοκτητών των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, καθώς και της τυχόν συμμετοχής του κατηγορούμενου και σε άλλες περιπτώσεις, συνεχίζεται.

Περιφέρεια Ηπείρου: Νέα έργα εκσυγχρονισμού των αρδευτικών δικτύων εντάχθηκαν στο Π.Α.Α.

 


Μια νέα σειρά πολύ σημαντικών έργων για τους αγρότες της Ηπείρου, που είχαν μελετηθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, εντάχθηκαν με σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020». Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ξεπερνά τα 14, 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα έργα αυτά έρχονται να προστεθούν στα άλλα οκτώ που είχαν ενταχθεί με προγενέστερη απόφαση, τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Με τη  σημερινή απόφαση για ένταξη των νέων έργων, γίνεται πράξη μια από τις βασικές δεσμεύσεις της Περιφερειακής Αρχής για εκσυγχρονισμό και βελτίωση των αρδευτικών δικτύων των ΤΟΕΒ της Ηπείρου, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του κόστους παραγωγής σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση νερού, που θα αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι το βάρος τώρα θα στραφεί στην ταχεία προώθηση των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων, ώστε να μην υπάρξει καμία απώλεια χρόνου.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα

 


Στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, της βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας και της αύξησης του βαθμού οδικής ασφάλειας, κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως κατωτέρω:

Την Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου 2023, από ώρα 15:00 έως 22:00, και την Μ. Παρασκευή 14 Απριλίου 2023, από ώρα 06:00 έως 16:00, για το ρεύμα εξόδου:

Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς Πάτρα.

Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική.

Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.

Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην κατεύθυνση προς Καβάλα.

Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 11+558,47) έως το πέρας της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.

2η αγωνιστική Play Off του Α΄ Ομίλου της B΄ Ερασιτεχνικής, το Σάββατο 8 Απριλίου, εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Αμπελόκηποι-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 8-04-23/17:30)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ

ΩΡΑ: 17:30

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής Play Off στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 8 Απριλίου 2023  

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (17:30)

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ (17:30)

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα

 


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η διενέργεια αλιείας στη Λίμνη Παμβώτιδα από το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου  15 Απριλίου 2023 μέχρι την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023.

Στο ανωτέρω χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα που έχει σχέση με την αλιεία στη λίμνη.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Μαΐου 2023

 


Σύμφωνα με την εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ η καταβολή των συντάξεων Μαΐου 2023 θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 28 Απριλίου.

Ειδικότερα, η καταβολή τους θα γίνει ως ακολούθως:

Την Τρίτη 25 Απριλίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους των τέως φορέων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΤΕ και των τραπεζών των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Μερόπη Τζούφη: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το κλείσιμο της Σχολής Βελλάς

 


Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη καλεί τη Νίκη Κεραμέως να αναλάβει τις ευθύνες της, να αναλογιστεί τις συνέπειες της απόφασής της για «λουκέτο» στη Σχολή Βελλάς και να λάβει σοβαρά υπόψη τις διαμαρτυρίες των Συλλόγων Αποφοίτων.

 «Η υπουργός Παιδείας έχει χρέος να δώσει απαντήσεις για την κατάργηση της Σχολής Βελλάς και τη μεταβίβαση της περιουσίας της στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας» τονίζει η Μερόπη Τζούφη, έπειτα από την κατάθεση σχετικού ψηφίσματος των Συλλόγων Αποφοίτων ως κοινοβουλευτική αναφορά.

Όπως αναφέρουν οι απόφοιτοι των Συλλόγων σε Ιωάννινα και Αθήνα, πρόκειται για τεράστιο πλήγμα από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία επέλεξε να απαξιώσει την προσφορά και την ιστορία της Σχολής. Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν την άρση της απόφασης και τη ματαίωση της μεταβίβασης της περιουσίας, ενώ ανοίγουν τη συζήτηση για ίδρυση τουλάχιστον ισότιμης ή Ανώτατης Πανεπιστημιακής Σχολής.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στήριξη της λειτουργίας του Ορειβατικού Καταφυγίου Αστράκας

 


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης κ. Νίκο Κοντό είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η λειτουργία του Ορειβατικού Καταφυγίου Αστράκας για την οποία υπάρχει συνεχής στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, με απώτερο στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάδειξη του Ορειβατικού Τουρισμού. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, σε αναγνώριση της μέχρι τώρα συμβολής και συνδρομής του Περιφερειάρχη στην προσπάθεια αυτή του επέδωσε αναμνηστική πλακέτα.

Νωρίτερα σε ειδική τελετή που έγινε στην Περιφέρεια, παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στο Διαχειριστή του Καταφυγίου της Αστράκας κ. Δημ. Γεωργούλη ένας απινιδωτής.

Η συσκευή είναι χορηγία της εταιρείας NISSAN ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΛΛΗ ΕΠΕ, και διατέθηκε προκειμένου να αντιμετωπίζονται έκτακτα καρδιολογικά συμβάντα που μπορεί να προκύπτουν σε ορειβάτες, όπως ήδη έχει συμβεί πρόσφατα.

Στην παράδοση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γιώργος Σουκουβέλος και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, που συντονίζει την όλη πρωτοβουλία.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

29η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου, στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής, εκτός η Αναγέννηση (Πίνδος Κόνιτσας-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 8-04-23/17:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023  

ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

ΩΡΑ: 17:30

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

 

Το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 8 Απριλίου 2023  

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ (00:00)                

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (17:30)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (17:30)

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ (17:30)    

Π.Α.Σ.ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (17:30)

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:30)

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (17:30)

Κυριακή 9 Απριλίου 2023  

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (17:30)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (17:30)

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας ενόψει του εορτασμού του Πάσχα

 


Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα, η Ελληνική Αστυνομία προχωράει από σήμερα 7/04  έως και τις 23 Απριλίου στη λήψη αυξημένων μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο σχεδιασμός των μέτρων, που πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας περιλαμβάνει:

-αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

-αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

-αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,

-ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,

-αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),

-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,

-παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας,

-την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 7 Απριλίου

 


Την Παρασκευή 7 Απριλίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημαρχείο Φιλιππιάδας, 09:00-12:00

Οι συχνές αλλαγές του καιρού ταλαιπωρούν τους πάσχοντες από αλλεργία

 


Σοβαρό πρόβλημα σε όσους πάσχουν από αλλεργίες προκαλούν τις τελευταίες ημέρες οι συχνές και απότομες αλλαγές του καιρού, καθώς βρισκόμαστε σχεδόν στη μέση της άνοιξης!

Κι αυτό γιατί «Οι ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα προκαλούν συνήθως συμπτώματα στους πάσχοντες από αλλεργίες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος Έλληνας Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής της Α΄ Ω.Ρ.Λ. κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει:

«Αυτό συμβαίνει επειδή ο βλεννογόνος αντιδρά. Μάλιστα οι αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή, ενώ από την πλευρά του ο δυνατός άνεμος είναι υπεύθυνος για τη διασπορά της γύρης των φυτών».

 Τον «χορό» στις ανοιξιάτικες αλλεργίες σέρνει η αλλεργική ρινίτιδα που κάθε χρόνο την περίοδο αυτή ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Αυτοί που γνωρίζουν την ευαισθησία τους και το υπεύθυνο αλλεργιογόνο που προκαλεί την αλλεργική ρινίτιδα θα πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους και να ακολουθούν πιστά τις ιατρικές οδηγίες ώστε να απολαμβάνουν τις εξορμήσεις τους στην φύση χωρίς προβλήματα» αναφέρει ο κ Αρτόπουλος, και εξηγεί «πως όσοι την περίοδο της Άνοιξης έχουν συμπτώματα θα πρέπει να ζητήσουν την βοήθεια του γιατρού τους ώστε να εντοπίσουν το αλλεργιογόνο που τους ενοχλεί για να παίρνουν την κατάλληλη θεραπεία».