Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 12 Ιουλίου, ώρα 9:30


Την Παρασκευή 12-07-2019 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: 
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 03-07-2019 συνεδρίασης.
1. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 24-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – αποκατάσταση και στεγάνωση κτιρίου Κέντρου Υγείας Βουλγαρελίου», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ.
2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 16-05-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή των Αγνάντων», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ.
3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 23-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς Δριμίτσα μετά από πλημμύρες και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού € 74.000,00 με ΦΠΑ.
4. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 28-05-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Γκρίκα», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ.
5. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 23-05-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση βατότητας οδού στην περιοχή Φωτεινού Άρτας», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ.
6. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 16-05-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Καλπακίου - Κακαβιάς», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ.
7. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 09-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού σύνδεσης οικισμού “Αλώνια” στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτας με την επαρχιακή οδό» προϋπολογισμού 70.000,00 € με ΦΠΑ.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πλαστογραφίας και απάτης στην Πρέβεζα


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, ο οποίος πλαστογράφησε τραπεζική επιταγή, την οποία χρησιμοποίησε στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής
Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας, διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος κατηγορούμενος, στα πλαίσια εμπορικής συναλλαγής, παρέδωσε σε 53χρονο ημεδαπό, επιταγή, ονομαστικής αξίας (5.000) ευρώ, με φερόμενο εκδότη τον ίδιο, η οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν πλαστή.
Σημειώνεται ότι ο 24χρονος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για παρόμοια αδικήματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Επ' αυτοφώρω σύλληψη λαθροκυνηγού στη Τ.Κ. Παλαιοκάτουνου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων


Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου που εντοπίστηκε να ασκεί παράνομη θήρα, σε περίοδο καθολικής απαγόρευσης και μάλιστα νυχτερινές ώρες, προχώρησε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 5 Ιουλίου στο ρέμα «Παλιούρι» της Τοπικής Κοινότητας Παλαιοκάτουνου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.
Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει αποδέκτης καταγγελιών ότι στην εν λόγω περιοχή ασκείται παράνομη θήρα από αγνώστους. Κλιμάκιο της Θηροφυλακής μετέβη στο σημείο και εντόπισε τροφές (καλαμπόκι) που είχαν ρίξει άγνωστοι προφανώς για να προσελκύσουν τριχωτά θηράματα, αλλά και μία αυτοσχέδια φυλάχτρα. Το σημείο τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και τις νυχτερινές ώρες της επόμενης ημέρας, στις 5 Ιουλίου, οι Θηροφύλακες εντόπισαν ένα άτομο να μεταβαίνει στο σημείο, να ρίχνει καλαμπόκι για την προσέλκυση θηραμάτων και να κρύβεται στην αυτοσχέδια φυλάχτρα. Ενεργώντας με τη δέουσα προσοχή και τον απαιτούμενο επαγγελματισμό, οι Θηροφύλακες προσέγγισαν το σημείο και συνέλαβαν το άτομο, που έφερε μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) που είχε και ενσωματωμένο έναν φακό. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία με το σχηματισμό δικογραφίας και ο συλληφθείς παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο, ενώ το όπλο κατασχέθηκε. Η Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση την υποχρέωση που έχουμε όλοι να σεβόμαστε τη νομοθεσία που διέπει την κυνηγετική δραστηριότητα, επομένως και τις ρητές απαγορεύσεις που ισχύουν την συγκεκριμένη περίοδο, αλλά παράλληλα στέκεται και στη σημασία της ενημέρωσης της Θηροφυλακής και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, από πολίτες όταν αντιλαμβάνονται ή διαπιστώνουν, ότι συμβαίνει κάτι ύποπτο.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 33χρονου στα Ιωάννινα


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών γυναικών

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού, που έγινε με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 27, 48, 39 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 18-12-2018 στα Ιωάννινα, οι τέσσερις γυναίκες προσέγγισαν 33χρονο αλλοδαπό που κινούνταν πεζός και του αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό από την τσέπη του παντελονιού του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παρακάλαμος: Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία της Τοπικής Κοινότητας


 Με την  συμμετοχή συγχωριανών κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε η  εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε την Πέμπτη 11 Ιουλίου, από ώρα 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στο Ιατρείο  Παρακαλάμου, η Τοπική Κοινότητα.








Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 33χρονου στα Ιωάννινα


Σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών γυναικών

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού, που έγινε με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 27, 48, 39 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 18-12-2018 στα Ιωάννινα, οι τέσσερις γυναίκες προσέγγισαν 33χρονο αλλοδαπό που κινούνταν πεζός και του αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό από την τσέπη του παντελονιού του.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ευχαριστήρια ανακοίνωση Όλγας Νάσση για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών

Ευχαριστώ!
Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους όσες και όσους με εμπιστεύθηκαν και με υποστήριξαν σε αυτές τις εκλογές με αγάπη και ελπίδα. Πορεύθηκα μαζί με τους συμπατριώτες μου για να συνεχίσουμε να ελπίζουμε, χωρίς να περιμένουμε θαύματα αλλά μαχόμενοι για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. 
Με την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας μου δίνατε ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. 
Στα Γιάννινα και τα χωριά, η αγάπη των συμπολιτών και  συντοπιτών μου   διπλασίασε τις ψήφους μου σε σχέση με τις πρόσφατες ευρωεκλογές όπου ήμουν υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η αγάπη των Ελλήνων που ζουν στην Ιταλία, που δεν με άφησαν μόνη ούτε για μια στιγμή, αναζωογονεί τον ενθουσιασμό μου. Είμαστε ο σπόρος μιας νέας ελπίδας και ενός καινούργιου ονείρου.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με ποσοστό 32% εξακολουθεί να υπάρχει δυνατός και να φέρνει το όνειρό μας παντού.  Η Αριστερά - ενωμένη - θα είχε κερδίσει.  Ας σκεφτούμε αυτό, και ας προχωρήσουμε στο αύριο με περισσότερες συγκλίσεις και αυτοπεποίθηση. 
Θα είμαστε το «πλοίο» που θα φέρει κοντά τους λαούς.

Όλγα Νάσση
υπ. Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Ιωαννίνων του
ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Προοδευτική Συμμαχία

Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία, στη Μερόπη Πωγωνίου


Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς σπίτι στην Τ.Κ.  Μερόπης του Δήμου Πωγωνίου.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκαν άμεσα και ρίχτηκαν στην δύσκολη  μάχη  της κατάσβεσης κατάφεραν να σώσουν την δημοτική βιβλιοθήκη που βρίσκεται δίπλα και ουσιαστικά χωρίζεται με μια μεσοτοιχία.
Προανάκριση για την πυρκαγιά διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

Κατω-Ραβενιώτικο Αντάμωμα, το Σάββατο 10 Αυγούστου


Παρακάλαμος: Προβλήματα από την πτώση μεγάλου δέντρου στον περιφερειακό δρόμο

Ισχυρό μπουρίνι ξέσπασε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα  στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού Ιωαννίνων είχε ως αποτέλεσμα πολλά χωριά να μείνουν χωρίς ρεύμα, να  σημειωθούν πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν κατά διαστήματα.
Στον Παρακάλαμο είχαμε διακοπή ρεύματός, καθώς και την πτώση ενός μεγάλου δέντρου  στον περιφερειακό δρόμο, που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας για λίγη ώρα.
Άμεση η αντίδραση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας που έφτασε στο σημείο με μηχάνημα και απομάκρυνε  το δέντρο και έδωσε το δρόμο ξανά στην κυκλοφορία.

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΙΤΑΡΙΩΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ»: Εκδηλώσεις στο χωριό, Αύγουστος 2019


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Αδελφότητα θα πραγματοποιήσει τις καλοκαιρινές της εκδηλώσεις για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους:
 ΔΕΥΤΕΡΑ 12/8 (από τις 11.30 π.μ.): ΠΙΚ-ΝΙΚ στο ποτάμι (ΑΓΙΟΥΣ)
Η Αδελφότητα θα προσφέρει τα κρεατικά, ενώ μπορείτε να συνεισφέρετε με ποτά, πίτες κ.α.
 ΤΡΙΤΗ 13/8 (απόγευμα): SITARVIVOR στον προαύλιο χώρο του Σχολείου
 ΣΑΒΒΑΤΟ 17/8 (πρωί): ΜΠΟΥΓΕΛΟ για τους μικρούς μας φίλους (και όχι μόνο!)
 ΣΑΒΒΑΤΟ 17/8 (απόγευμα): Θέατρο Σκιών ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ
Επίσης, οι πρόβες του χορευτικού μας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13/8 και Τετάρτη 14/8 (πρωινές ώρες).
Τέλος, η Αδελφότητα θα μοιράσει αναμνηστικά δώρα στα παιδιά, τα οποία αποτελούν ευγενική χορηγία μελών της και τους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.
Σας περιμένουμε όλους να δώσουμε ζωντάνια και πνοή στο χωριό μας.
Καλή Παναγιά σε όλους!

Το Δ.Σ.

Τα συναισθήματα, η Τέχνη και ο ρόλος των ορμονών


Τα συναισθήματα μπορεί να επηρεάσουν βαθιά και ουσιαστικά την υγεία και την ποιότητα ζωής, αλλά αυτά με τη σειρά τους είναι ευάλωτα στις ορμονικές επιδράσεις, οι οποίες μπορεί να τα επηρεάσουν, να τα δημιουργήσουν ή να τα τροποποιήσουν. Νέα ευρήματα από σημαντικές μελέτες συγκλίνουν ότι ανάλογες επιδράσεις στα συναισθήματα ασκεί και η Τέχνη σε κάθε της μορφή.
«Το συναίσθημα δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι αίσθηση, αλλά κάτι βαθύ, εσωτερικό, που επιδρά στο σώμα προκαλώντας δάκρυ, χαμόγελο, αλλαγή στον καρδιακό ρυθμό, εφίδρωση και διάφορες άλλες βιολογικές αντιδράσεις», τονίζει η ενδοκρινολόγος Παρή Ράπτη, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. «Είναι κάτι που εκφράζεται με την φωνή, την στάση του σώματος και την μιμική του προσώπου, αποκαλύπτοντας την χαρά την λύπη, τον φόβο, τον θυμό, το μίσος, την θλίψη, το άγχος, την ευτυχία, την έκπληξη, την αποστροφή, την ντροπή, την ελπίδα».
Όπως εξηγεί η Δρ. Ράπτη, οι ορμόνες, μέσω πολύπλοκων επιδράσεων και νοητικών διεργασιών, λειτουργούν ως δημιουργοί και τροποποιητές συναισθημάτων.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος παράγει συναισθήματα, κάτω από την επίδραση του έσω κόσμου μέσω των ορμονών και του έξω περιβάλλοντος μέσω των αισθήσεων (κυρίως μέσω της όρασης και της ακοής).
Το ίδιο κάνει και η Τέχνη σε κάθε της μορφή. Ζωγραφική, χορός, μουσική, θέατρο, φωτογραφία, 7η τέχνη - κινηματογράφος, λειτουργούν ως δημιουργοί και τροποποιητές συναισθημάτων μέσα από χρώματα, εικόνες, φως, μέσα από το γυμνό, το ντυμένο, το χαρούμενο, το μελαγχολικό, το σώμα, την κίνηση, τη φύση.
Επομένως, τα συναισθήματα είναι αποτέλεσμα περίπλοκων ορμονικών επιδράσεων του συνειδητού και ασυνείδητου νου, μια σύνθετη, υποκειμενική εμπειρία, αποτέλεσμα του συνδυασμού νοητικών καταστάσεων, ψυχοσωματικών εκφράσεων και βιολογικών αντιδράσεων του σώματος.