Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Διπλό της Αναγέννησης στην Αμφιθέα (Αστήρ Αμφιθέας- Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 1-3)

 


*Η Αναγέννηση ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και επικράτησε στο γήπεδο Αμφιθέας του τοπικού Αστήρ  με το 3-1  για την 17η αγωνιστική της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας.

Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ, για να ισοφαρίσει η Αναγέννηση με τον  Γότση  Γεώργιο σε 1-1.

Ο Ντόντης Βασίλειος, εκμεταλλεύτηκε  αδράνεια των αμυντικών του Αστήρ  με πλασέ έκανε το 1-2 το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Ο Μπιστιόλης  Χρυσοβαλάντης, έγραψε το τελικό 1-3. 

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Γιώργος Πότσης):

Γεωλδάσης  Γεώργιος, Λάμπρος Μάριος Σταμάτης,  Κούτρας Απόστολος, Παπαναστασίου Αλεξανδρος, Τάσιος Αλέξανδρος, Ταχιάς Γεώργιος, Τσάγκας Ιωάννης (Μακολλάρι Κλάιντι), Μπιστιόλης Χρυσοβαλάντης  (Μπάσιος Χρήστος), Ντόντης Βασίλειος, Καμονάς Ιωάννης (Λιαμπότης Μηνάς), Γότσης Γεώργιος (Αλεξίου Άγγελος).


Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 0-1

Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 1-5

Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 2-0

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 0-1

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 3-1

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 4-1

Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 0-2

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 1-3

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 4-0

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 49

2.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 46

3.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 45 

4.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 41

5.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 35

6. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 32  

7. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 27   

8. Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 27

9.  Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  2

10. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 19 

11. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 18

12. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 18

13. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 15

14. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 14

15. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 12

16. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 11

17. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 6

18. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 5

Ισόπαλες με 1-1 Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και Α.Ε. Κληματιάς

 


*Ισόπαλη με 1-1 έληξε η αναμέτρηση στο γήπεδο Δελβινακίου ανάμεσα στην Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και την Α.Ε. Κληματιάς για την 13η  αγωνιστική του Α΄ Ομίλου της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 1-0 στο 27΄ με τον  Παπαρούνα Ηλία.

Ο Σπανός Αλέξανδρος ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 72΄ σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΔ Πωγωνάτος (Παναγιώτης Κάππης):

Γκόνης Σπυρίδων, Μπενέκος Κωνσταντίνος, Κώστας Κωνσταντίνος, Ντέτσικας Λάμπρος (Κόντος Κωνσταντίνος 48΄), Μυριούνης Σταύρος, Μπουζούκας Χρήστος, Μπάγιας Ελευθέριος (Ζενέλης Πάτροκλος 81΄), Σπανός Αλέξανδρος, Ντεμίρης Σπυρίδων (Γαλανός Αντώνιος 46΄), Μπαλατζία Αγκίμ, Μπενέκος Αχιλλέας 

Α.Ε.  Κληματιάς:

Περιστέρης Κοσμάς Ηλίας, Μόσχος Ιωάννης (Κυριακίδης Νίκος 73΄), Τσάλαβος Βασίλειος, Christodoulou Giorgos, Μάρκο Νικόλαος, Γιαννακός Χρήστος, Βαρελής Δημήτριος (Μερκουριάδης Δημήτριος Γεώργιος 50΄), Pavlidis Nearchos, Μίχος Αντώνιος (Γκαρτζονίκας Χαράλαμπος 90΄), Παπαρούνας Ηλίας, Symeonides Charalampos (Τομπόλης Θεοφάνης 50΄)

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 4-1

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 2-3

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023  

Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  1-4

Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 1-2

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 1-1

Βαθμολογία  στον Α΄ Όμιλο της Maison της Β΄ ερασιτεχνικής

1.      Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 37

2.      Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 30

3.      ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ 28

4.      Α.Ε. ΚΡΑΝΟΥΛΑ 19

5.      Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 17

6.      Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ 16

7.      Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ 13

8.      Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 10

9.      Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 9  

10.   Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 5

Κοπή πίτας της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση»

 


Με τη συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Παρακαλαμιωτών Ηπείρου «Η Ένωση», στην αίθουσα της αδελφότητας.

Υπουργείο Παιδείας: Από την 1η Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ Δημοτικού

 


Από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εκδόθηκαν οι εγκύκλιοι για τις προϋποθέσεις, τις προθεσμίες και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τις εγγραφές των μαθητών στα νηπιαγωγεία της χώρας  αλλά και στην Α΄ Δημοτικού για το σχολικό έτος 2023-24.

Οι γονείς θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις εγγραφής από την 1η Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου.

Σημειώνεται πως όσες εγγραφές γίνονται μετά τις 20 Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και πως χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εγγραφές στα νηπιαγωγεία

Οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω του  gov. gr με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής. Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς για το Νηπιαγωγείο, που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα φοιτήσουν μαθητές, που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ένας άνδρας για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών

 

Κατασχέθηκαν περισσότερα από -125- κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος τα μετέφερε με το αυτοκίνητό του

Τη διακίνηση σημαντική ποσότητας ναρκωτικών απέτρεψε χθες (11-02-2023) το απόγευμα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής στη χώρα και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος.



Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε,  βρέθηκαν στο εσωτερικό του και κατασχέθηκαν -89- δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -126- κιλών και -380- γραμμαρίων.

Ακόμη, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, καθώς και χρηματικό -650- ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Το προσδοκώμενο όφελος από τη διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας υπολογίζεται ότι ανέρχεται έως το χρηματικό ποσό των 315.950 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Αδελφότητα Περιστεριωτών Πωγωνίου: Ετήσιο αντάμωμα την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην ταβέρνα «Ελαιώνας»

 

Η Αδελφότητα Περιστεριωτών Πωγωνίου σας προσκαλεί στο ετήσιο αντάμωμα των μελών και φίλων της Μέγγουλης, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, ώρα 13:00, στην ταβέρνα «Ελαιώνας».

Ανοίγει την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Market Pass

 


Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλετε αιτήσεις για την χορήγηση του Market Pass.

Όπως ανακοινώθηκε, δίνεται ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών που πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε σουπερμάρκετ, φούρνους, μίνι-μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Τα ανωτέρα ποσά θα πιστώνονται μηνιαίως σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα λιανικού εμπορίου τροφίμων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τα ποσά καταβάλλονται ανά τρίμηνο και το ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στο 80% των ανωτέρω ποσών.

Με πολύ κέφι η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Άνω Καλαμά

 


Παρουσία των μελών, φίλων, της Δημοτικής Αρχής και πλήθους συνδημοτών,  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, στο ΧΥΤΟΣ-LUXYRY HALL η κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου  Γυναικών Άνω Καλαμά.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου

 


Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κατσικάς, Αίθουσα Δημαρχείου, 09:00-14:00.

Νυχτερινή παλμική οξυμετρία διαγνώσκει αποφρακτική υπνική άπνοια

 


Καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό και τη διάγνωση της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας, από την οποία πάσχουν -χωρίς να το γνωρίζουν- εκατομμύρια άνθρωποι, παίζει η νυχτερινή Παλμική Οξυμετρία!

Σύμφωνα με τους ΩΡΛ η απλή αυτή εξέταση, που μπορεί εύκολα να γίνει στο σπίτι, παρέχει βασικές πληροφορίες οι οποίες είναι χρήσιμες για την αρχική αξιολόγηση της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας και όχι μόνο.

«Όπως είναι γνωστό η αποφρακτική υπνική άπνοια είναι μια επικίνδυνη πάθηση, από την οποία πάσχουν εκατομμύρια άνθρωποι χωρίς να το ξέρουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος Έλληνας Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής της Α΄ ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει:

«Η αποφρακτική άπνοια είναι η πιο συχνή διαταραχή (παρατεταμένη διακοπή) της αναπνοής κατά την διάρκεια του ύπνου και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων συνοδεύεται από έντονο ροχαλητό»

Σύμφωνα με μελέτες επτά φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εμπλακούν σε τροχαίο δυστύχημα έχουν όσοι υποφέρουν από αποφρακτική υπνική  άπνοια σε σχέση με αυτούς που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα!