Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Παραίτηση του Σταύρου Κόντου από τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά

 

Η δήλωση:

«Παραιτούμαι μετά από 8 χρόνια στην ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά, 4 χρόνια σαν γενικός αρχηγός και 4 χρόνια ως πρόεδρος.

Παραιτούμαι  χωρίς να δώσω έκταση στα προβλήματα που επικρατούν στην ομάδα.

Εύχομαι να πετύχει η ομάδα τους στόχους πού έχει θέσει!»

Συνελήφθησαν στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας τρεις ημεδαποί που κατηγορούνται για ληστεία που έγινε στα Μάρμαρα Ιωαννίνων

 

Οι συντονισμένες ενέργειες και η συνεργασία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, οδήγησαν στην άμεση εξιχνίαση ληστείας και τη σύλληψη τριών ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες (23-09-2020) το απόγευμα στα Μάρμαρα Ιωαννίνων, δύο από τους κατηγορούμενους διέρρηξαν την πόρτα εισόδου κατοικίας, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα και χρυσαφικά.

Στη συνέχεια έγιναν αντιληπτοί από ένοικο του σπιτιού κατά την επιστροφή του σε αυτό, εναντίον του οποίου μεταχειρίστηκαν βία προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και τράπηκαν σε φυγή, επιβιβαζόμενοι σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε συνεργός τους.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν άμεσα τα στοιχεία των κατηγορουμένων από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας επί της Ιόνιας Οδού (ύψος Μενιδίου Αιτωλοακαρνανίας), αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδική κρύπτη τα κλοπιμαία, ενώ οι τρεις ημεδαποί συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τα ανευρεθέντα κλοπιμαία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον:

ανωτέρω όχημα, ιδιοκτησίας ενός εκ των κατηγορουμένων,

χρηματικό ποσό -1. 8 35- ευρώ,

χρυσή λίρα,

-2- περιλαίμια,

ζεύγος γαντιών,

4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΕΟΔΥ: Εννέα νέοι θάνατοι σήμερα, 342 νέα κρούσματα

 

30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εννέα νέοι θάνατοι, 342 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.627, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2726 (16.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6915 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 21 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 192 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 366 θανάτους συνολικά στη χώρα. 135 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτοπροστασία ή καραντίνα

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας.

«Συμπολίτες μου,

Έχω δεσμευτεί να παρουσιάζω την πραγματικότητα ως έχει. Και αυτό θα κάνω και τώρα: Καθώς η απειλή για τη Δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, σας καλώ σε μία νέα εγρήγορση.

Χωρίς νέα, γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια. Αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν. Και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως και όποτε χρειαστεί, σε περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι σήμερα η Αττική.

Στόχος μας, οι μικρές ατομικές παραχωρήσεις να αποτρέψουν την μία και μεγάλη υποχώρηση της Υγείας και της Οικονομίας μας.

Τι δεν θέλουμε να δούμε; Μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων.

Μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς οριζόντιους περιορισμούς, αυτό που αποκαλούμε «lockdown»; Φυσικά και μπορούμε. Από εμάς εξαρτάται. Και έχουμε τη δύναμη και τη γνώση να το πετύχουμε.

Τα καθολικά μέτρα μπορεί να φαίνονται απλά. Και, όντως, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της πανδημίας. Μεσοπρόθεσμα, όμως, φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία.

Ξέρουμε ότι παγώνοντας όλες τις δραστηριότητες η μετάδοση του ιού περιορίζεται. Ήταν το δίδαγμα της Άνοιξης, μας κόστισε όμως πάρα πολύ. «Lockdown» σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση.

Και αν δεν είχαμε παρέμβει εγκαίρως με ένα τολμηρό και διαρκώς εξελισσόμενο πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Κυρίως, όμως, «lockdown» σημαίνει κοινωνική μεροληψία. Γιατί η ακίνητη οικονομία κινητοποιεί ανισότητες. Όπως και τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά.

Άλλωστε, κάθε οριζόντιος περιορισμός είναι άδικος. Γιατί εξισώνει διαφορετικά βάρη επάνω στις πλάτες όλων. Ας αποφύγουμε, λοιπόν, μία δεύτερη τέτοια εμπειρία.

Σήμερα είμαστε πιο έμπειροι απέναντι στην πανδημία. Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30 στο Δημαρχιακό Κατάστημα Δελβινακίου

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  2  του  Ν. 4623/2019για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η οποία θα διεξαχθεί  τη  Δευτέρα  28η  Σεπτεμβρίου  2020   και ώρα  19.30   [2η συνεδρίαση].

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  Δ.Ε.  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ-ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ    

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ  ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ  ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ.ΛΟΓΩ  ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ-ΠΑΡΟΝΤΕΣ  ΜΟΝΟN  ΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ -Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ-Ο  ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ -Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Τ.Σ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

                          ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Έγκριση 10ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2020.

Έγκριση 5ης  κατανομής ΣΑΤΑ έτους 2020.

Εκποίηση οικοπέδου στην Τ.Κ. Κτισμάτων.

Έγκριση σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών, με την κωδ. ονομ.  «ΙΟΛΑΟΣ» του Δήμου Πωγωνίου.

Έγκριση λύσης σύμβασης εκμίσθωσης Δημοτικών αγρών στην Τ.Κ. Αρετής και  έγκριση νέας δημοπράτησης.

Ορισμός μελών Διοικούσας Επιτροπής Κληροδοτήματος «Χ. Λώλη».

Καθορισμός αριθμού ασκούμενων σπουδαστών των ΤΕΙ

Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Δ.Σ.

Σύναψη διαβαθμικής συνεργασίας με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Έγκριση παροχών ύδρευσης, εκτός οικισμού.

Κλάδεμα και κοπή επικίνδυνων δένδρων Τ.Κ. του Δήμου.

Διάθεση κατασχεμένων καυσοξύλων από το Δημοτικό Δάσος Τ.Κ. Μαυροβουνίου.

Αύξηση ωρών ημερήσιας απασχόλησης των νέων Σχολικών  καθαριστριών.

Έγκριση πρακτικού  Επιτροπής Προστασίας Δημοτικής Περιουσίας Δ.Ε. Δελβινακίου.

Έγκριση εκμίσθωσης Δημοτικής έκτασης μεταξύ των Τ.Κ. Μαζαρακίου και Καταρράκτη, για τη λειτουργία Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Αξιοποίηση Δημοτικών κτιρίων – αλλαγή χρήσης  Τ.Κ. Πωγωνιανής.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για κλοπή πορτοφολιού, αντίσταση και απειλή


Συνελήφθη χθες (23-09-2020) το βράδυ από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, αντίσταση και απειλή.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ο κατηγορούμενος προσέγγισε ημεδαπή και αφαίρεσε μέσα από την τσάντα της το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό, τραπεζική κάρτα και προσωπικά της έγγραφα.

Ύστερα από την άμεση κινητοποίηση και τις αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο κατηγορούμενος αντιστάθηκε σθεναρά ασκώντας βία σε βάρος των αστυνομικών και εκφράζοντας απειλές εναντίον τους.

Στην κατοχή του βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και η τραπεζική κάρτα της παθούσας, τα οποία της αποδόθηκαν καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των -658- ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ρολόι χειρός.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για έργα άνω των 11.5 εκ. ευρώ


Η ανάδειξη προσωρινού  αναδόχου  για τη μονάδα κομποστοποίησης που θα κατασκευαστεί στην Άρτα, του  οριστικού αναδόχου  για την κατασκευή νέας γέφυρας στην Πλάκα, καθώς και άλλα σημαντικά έργα βελτίωσης και συντήρησης υποδομών, με  το συνολικό προϋπολογισμό  να ξεπερνά τα  11,5 εκ. ευρώ,  περιλαμβάνονται στις σημερινές αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά Περιφερειακή Ενότητα είναι οι εξής:

Π.Ε. ΑΡΤΑΣ:

 Αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι για τα έργα:

·         «Μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 3.055.000€.  Ανάδοχος ΤΕΔΡΑ Α.Τ.Π.Ε.

·         «Βελτίωση πρόσβασης – σήμανσης στα Ιαματικά Λουτρά Χανόπουλου Άρτας», προϋπολογισμού 231.500 €. Ανάδοχος ΜΕΓΚΛΗΣ ΚΟΝΣΤΡΑΞΙΟΝ.

Αναδείχθηκαν οριστικοί ανάδοχοι για τα έργα:

Ø  «Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού ορεινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 200.000. Ανάδοχος Ευάγγελος Φελέκης.

Ø    «Βελτίωση - συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 150.000. Ανάδοχος  ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ.

Ø   «Συντήρηση - προστασία πρανών (τοίχος αντιστήριξης) στη θέση Ξηρόκαμπος της Ε.Ο. 12 (Άνω Καλεντίνη – Ξηρόκαμπος - όρια Ν. Καρδίτσας)», προϋπολογισμού € 140.000. Ανάδοχος Παν. Κατέρος.

Ø    «Βελτίωση στραγγιστικών έργων ΠΕ Άρτας για το έτος 2020», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΜΠΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Ø  «Βελτίωση οδού  Άγναντα - Καταρράκτης - Μικροσπηλιά - Ράμια - Κυψέλη - Βουλγαρέλι», προϋπολογισμού 820.000 €. Ανάδοχος Ευαγγ. Φελέκης.

Εγκρίθηκε η σύναψη   προγραμματικών συμβάσεων για τα έργα:

·         «Προμήθεια υλικών αποκατάστασης εξωτερικών ανοιγμάτων και επιφανειών στο καταφύγιο Καταρράκτη Άρτας», προϋπολογισμού € 18.500. Η προγραμματική σύμβαση συνάπτεται μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

·         Υποβολή πρότασης ένταξης του έργου «Δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών Σύνδεσης Αρχαιολογικών Χώρων στην πόλη της Άρτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΗΠΕΙΡΟΣ 2014 – 2020. Η Προγραμματική Σύμβαση συνάπτεται μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Αρταίων.

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα


Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Κ.Λ. Ηγουμενίτσας  και συντονισμένης επιχείρησης που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της ανωτέρω Αρχής, με τη  συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντοπίστηκε βραδινές ώρες την 21.09.2020 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των νήσων Κέρκυρας - Παξών, σκάφος με είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαπούς επιβαίνοντες το οποίο είχε προορισμό Ιταλικές ακτές.

   Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ οικεία Λιμενική Αρχή που ανέλαβε την προανάκριση, προέβη στη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού διακινητή, ο οποίος και προφυλακίστηκε, κατάσχεσε εν λόγω πολυεστερικό ταχύπλοο σκάφος μεταφοράς και ένα Ι.Χ.Ε. όχημα.

Από οικεία Αρχή διερευνάται η εμπλοκή έτερων συνεργών.

Δέκα εννέα παραβάσεις στην Ήπειρο την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (38.225) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

(6) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.).

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (666) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (56) άτομα.

(3) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στην Αττική και (1) στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (119) σχετικές παραβάσεις.

(237) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(62) στην Κεντρική Μακεδονία,

(37) στη Θεσσαλονίκη,

(37) στη Στερεά Ελλάδα,

(36) στην Αττική,

(19) στην Ήπειρο,

(13) στην Κρήτη,

(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(10) στην Πελοπόννησο,

  (5) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (5) στα Ιόνια Νησιά,

  (1) στη Θεσσαλία και

  (1) στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (16.242) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (16.228) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (14) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ορίζοντες Ηπείρου: Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι σκληρός. Αν δεν μπορείτε, παραιτηθείτε


Στις 8 Σεπτεμβρίου οι Ορίζοντες Ηπείρου, με ανακοίνωσή τους, καλούσαν την Περιφερειακή Αρχή να κινηθεί άμεσα και με συγκεκριμένο τρόπο, όχι αόριστα για την επιδότηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ήταν η τελευταία από τις πολλές προτάσεις που παρουσιάσαμε επί συγκεκριμένου όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Εάν είχε γίνει αντιληπτό πόσο σημαντική ήταν η πρόταση για τον ειδικό λογαριασμό του κορωνοϊού όλες οι παθογένειες που προκύπτουν θα καλύπτονταν από εκεί.

Όπως επισημάναμε τότε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε ήδη υιοθετήσει την εμπεριστατωμένη και πλήρως υλοποιήσιμη, όπως αποδεικνύεται πλέον, πρότασή μας.

Από τότε και ενώ στην Ήπειρο απλώς είναι Σεπτέμβριος την ίδια πρόταση υιοθέτησαν και ανακοίνωσαν ότι θα υλοποιήσουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 13 Σεπτεμβρίου και οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στην Ήπειρο πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν όλοι ότι ο... γιαλός δεν είναι στραβός. Στραβά αρμενίζει ο Περιφερειάρχης. Εδώ και μήνες επισημαίνουμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει τα πάντα. Κάποιοι δεν ακούν ή παριστάνουν ότι δεν ακούν μόνο και μόνο γιατί τα λέμε εμείς.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο δεν γνωρίζει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και τους τρόπους χρήσης τους αλλά και ότι έχει χάσει κάθε επαφή με όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Είναι προφανές ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν του τηλεφώνησε χθες πριν διατυπώσει την πρότασή της για δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απ’ ευθείας επιδοτήσεων στην Ευρωζώνη. Ίσως γιατί θεώρησε ότι θα χάσει τον χρόνο της...

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα Δελβινακίου

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  2  του  Ν. 4623/2019 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  η οποία θα διεξαχθεί  τη  Δευτέρα  28η  Σεπτεμβρίου  2020   και ώρα  19.00   [1η συνεδρίαση].

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ-ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ  Δ.Ε.  ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ  -  ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ    

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΘΑ  ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ  ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ.

ΛΟΓΩ  ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ  - 


ΠΑΡΟΝΤΕΣ  ΜΟΝΟN  ΟΙ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  -  Ο  ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ  - Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Τ.Σ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. 

ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ   ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού Δήμου Πωγωνίου χρήσης έτ. 2018

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

 

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Παιδιά: Μπορεί να είναι σύμπτωμα του κορωνοϊού η επιπεφυκίτιδα;

 

Η παρακολούθηση των συμπτωμάτων που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός είναι μία από τις δύσκολες πλευρές της πανδημίας, αφού ο ιός προσβάλλει πολλά και διαφορετικά όργανα σε όλο το σώμα.

Παρότι τα κύρια συμπτώματά του είναι ο βήχας, ο πυρετός και η δύσπνοια, δεν είναι τα μοναδικά. Ειδικά στα παιδιά εξάλλου μπορεί να είναι συχνότερα ορισμένα άλλα συμπτώματα, όπως τα γαστρεντερικά. Σε αυτά ίσως πρέπει να προστεθεί η επιπεφυκίτιδα, αφού μια νέα μελέτη δείχνει ότι είναι πολύ συχνή στα παιδιά με τη λοίμωξη COVID-19.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην πόλη Wuhan της Κίνας, σε παιδιά ηλικίας 2 έως 11 ετών, τα οποία είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό και εισήχθησαν στα νοσοκομεία νωρίς στην πορεία της πανδημίας (από τον Ιανουάριο έως και τα μέσα Μαρτίου 2020). Το Wuhan είναι η πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος ιός πριν από εννέα μήνες.

Το περίπου 90% των παιδιών που εντάχθηκαν στη συγκεκριμένη μελέτη είχαν συγγενείς με ύποπτη ή επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19. Από τα 216 παιδιά, τα 93 (ποσοστό 43%) θεωρούνταν ασυμπτωματικά, επειδή δεν είχαν κάποια από τις γνωστές εκδηλώσεις  του κορωνοϊού (π.χ. βήχα, πυρετό κ.λπ.). Αντίθετα, τα υπόλοιπα 123 παρουσίαζαν διάφορα συνηθισμένα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19.