Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Παρακάλαμος: Η Α΄ και η Β΄ Λυκείου Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο PLEGMA cafe bar, το Σάββατο 25 Μαρτίου, ώρα 10:00 μ.μ.

Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με εκπροσώπους των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας είχε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη,  το Σάββατο 18 Μαρτίου.
Σε μια αναλυτική και γόνιμη συζήτηση η βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Γραμματέα του Σωματείου, Θανάση Θεοδώρου και το μέλος του Σωματείου, Θεοδοσία Κομηλάγιου, για την πολυδιάστατη προσφορά των εργαζομένων στον άνθρωπο και την κοινωνία,  αλλά και για...
τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 75 ανά την Ελλάδα Κέντρα Πρόληψης δρώντας ανασταλτικά στις βάθους 20ετίας προσπάθειες των εργαζομένων.
Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ανέπτυξαν στη βουλευτή την πρότασή της συλλογικότητας για τη συγκρότηση νέου, ολοκληρωμένου και σταθερού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των δομών. Συγκεκριμένα, ενός ενιαίου φορέα των Κέντρων Πρόληψης, αυτοτελούς, ολιγάριθμου, ευέλικτου και μοντέρνου, που θα εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και στον οποίο θα υπάγονται τα υπάρχοντα 75 Κέντρα Πρόληψης ως τοπικές μονάδες. Η πρόταση αυτή καλύπτει, σύμφωνα με τις Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων, την επείγουσα ανάγκη μετάβασης των δομών σε μια εποχή ελάχιστης απαιτούμενης ευστάθειας, που θα δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά όρους ανάπτυξης, με βασικό ζητούμενο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Η κυρία Τζούφη βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρόταση των εργαζομένων, δεσμεύτηκε δε ότι θα τη μελετήσει διεξοδικά και θα φροντίσει για την προώθησή του ήδη κατατεθειμένου αιτήματος του Σωματείου, να παρουσιάσουν την πρότασή τους στην Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την προώθηση του ήδη κατατεθειμένου αιτήματος του Σωματείου, να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας ώστε να του θέσουν τις απόψεις τους αναφορικά με τη  λειτουργία τη Ομάδας Εργασίας για την επεξεργασία του Θεσμικού προβλήματος των Κέντρων Πρόληψης, που συγκροτήθηκε με απόφασή του, ολοκλήρωσε τις εργασίες της και αναμένεται η κατάθεση του πορίσματός της.

Τέλος, η κ. Τζούφη δεσμεύτηκε ότι θα συναντήσει εκ νέου τους εκπροσώπους του Σωματείου, μετά την κατάθεση του προαναφερθέντος πορίσματος.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, ώρα 9.30 π.μ.

Την Τρίτη 21-03-2017 και ώρα 9.30  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής: Επικύρωση πρακτικών των προηγούμενων, από 09-03-2017 και 15-03-2017 συνεδριάσεων.
1. Έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση - Αποκατάσταση Κωδωνοστασίων Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δόλιανης & Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεγάδων», αναδόχου Γεωργίου Τάση Ε.Δ.Ε., μέχρι την 10-05-2017.
2. Έγκριση χορήγησης 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Κατασκευή Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.)», αναδόχου εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», μέχρι την 30-06-2017.
3. Έγκριση χορήγησης 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας παράλληλου δρόμου στην Εγνατία οδό προς το Μικρό Περιστέρι», αναδόχου εταιρείας «R-V-R Κατασκευαστική ΕΠΕ», μέχρι την 01-07-2017.
4. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού (άρθρο 117 του Ν.4412/16), για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση επαρχιακής οδού προς Πηγή Κόνιτσας», προϋπολογισμού 40.000,00 € με Φ.Π.Α.
5. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού (άρθρο 117 του Ν.4412/16), για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση προσβάσεων σε παρακείμενες ιδιοκτησίες στο δρόμο Ζωοδόχος - Λύγγος», προϋπολογισμού 60.000,00 € με Φ.Π.Α.

Γυμνάσιο Δολιανών: Δωρεά εξοπλισμού από την intersos

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στο χώρο του Γυμνασίου Δολιανών η ανθρωπιστική οργάνωση INTERSOSORGANIZZAZIONEUMANITARIAONLUS, στο πλαίσιο της χρηματοδότησης για Οργανώσεις Κοινοτήτων Φιλοξενίας  παρέδωσε στο σχολείο δωρεάν εξοπλισμό εργαστηρίου ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Σκοπός της δωρεάς είναι να βοηθηθούν οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες  μαθητές, καθώς στο σχολείο λειτουργεί  Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.). Απώτερος στόχος θα είναι η ειρηνική συνύπαρξη ανάμεσα στους πρόσφυγες και τις τοπικές μαθητικές κοινότητες.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Δολιανών θα ήθελαν  να εκφράσουν  θερμές  ευχαριστίες  προς όλο το έμψυχο δυναμικό της ανθρωπιστικής οργάνωσης INTERSOS για την ευγενή χορηγία.

Συνελήφθησαν, δυο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 53 και 26 ετών, για μεταφορά με τροχόσπιτο 530 κιλά χασίς στην Εθνική Οδό Κόνιτσας – Κοζάνης (στο ύψος της Κόνιτσας)

Η σύλληψή τους ήταν αποτέλεσμα αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας

Κατασχέθηκε πάνω από μισός τόνος κάνναβης μέσα σε τροχόσπιτο

Βρέθηκαν (180) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (529.415) γραμμαρίων, τα οποία ήταν κρυμμένα στο εσωτερικό του οχήματος

Άλλο ένα καίριο πλήγμα κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία, στα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στην οργανωμένη εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με την κατάσχεση πάνω από μισού τόνου κάνναβης και τη σύλληψη δύο δραστών.
Συνελήφθησαν, σήμερα (20.03.2017) το πρωί  στην Εθνική Οδό Κόνιτσας – Κοζάνης (στο ύψος της Κόνιτσας),  στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 53 και 26 ετών,  οι οποίοι αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και επιχειρησιακών δράσεων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του οχήματος,  μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
Συνολικά, κατασχέθηκαν:
• ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (529.415) γραμμαρίων
• το τροχόσπιτο ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, το οποίο είχε μισθώσει 54χρονος ημεδαπός που αναζητείται
• το χρηματικό ποσό των (170) ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες  θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση και τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Καταστρέφεται ο πρωτογενής τομέας και η χώρα με τους αναρτηθέντες δασικούς χάρτες

Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους Πολιτικούς Αρχηγούς για το θέμα των δασικών χαρτών, συμφώνησαν να ζητήσουν οι Περιφερειάρχες, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με την ιδιότητα και του επικεφαλής της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΝΠΕ, το θέμα είναι εθνικό και αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις θα καταστραφεί ο πρωτογενής τομέας, αλλά και η χώρα, καθώς θα ζητηθεί να επιστραφούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις.
Όπως τόνισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, η κατάρτιση του δασολογίου είναι θετική ενέργεια, ωστόσο από την επιπολαιότητα και τον τρόπο που έγιναν οι τώρα εργασίες, θα φέρουν ένα αποτέλεσμα εγκληματικό. "Υπάρχουν- ανέφερε ορισμένα χαρακτηριστικά - εποικιστικές εκτάσεις, απόλυτα συγκεκριμένες και χαρτογραφημένες που τις διαχειρίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες  των περιφερειών. Κάνοντας σύγκριση με αυτά που παρουσιάζονται στο δασολόγιο διαπιστώνονται τεράστια προβλήματα.  Το ίδιο συμβαίνει και στους αναδασμούς και στα κληροτεμάχια". 
Ο Περιφερειάρχης, σημείωσε ότι θα έπρεπε σε ένα υτόβαθρο που θα δημιουργούνταν όχι με επιπολαιότητα, αλλά με σοβαρότητα, να μπουν οι δασικές εκτάσεις, τα κληροτεμάχια με αναδασμούς, όλες οι εκτάσεις που εντάσσονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ και όλες οι εκτάσεις που μετά το 2015 έχουν προβλεφθεί να ενταχθούν στις δασικές εκτάσεις.
 "Μάθαμε δε -συνέχισε- από στοιχεία που υπάρχουν, ότι από το 2014 που είχε αναρτηθεί το 1% των δασικών χαρτών μέχρι τις τελευταίες αναρτήσεις είχαν γίνει 6.500 ενστάσεις. Και από αυτές δεν έχει εξεταστεί καμία από το Υπ. Περιβάλλοντος!
 Επίσης στις πρώτες ενστάσεις που έγιναν μετά την ανάρτηση των τελευταίων δασικών χαρτών έχουν γίνει ως τώρα ενστάσεις από 165.000 ΑΦΜ που συμμετέχουν στο ΟΣΔΕ!"
Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι υπάρχουν ευθύνες στην Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πρέπει να καλέσει άμεσα τις Περιφέρειες για συζήτηση, να γίνει ανάκληση των αναρτήσεων και να προχωρήσει η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση.  Πρόσθεσε επίσης ότι και  τα άλλα κόμματα, και ειδικά η Μείζον Αντιπολίτευση,  δείχνουν να μην έχουν μελετήσει σε βάθος το θέμα καθώς το ζήτημα δεν είναι αν πληρώσει κάποιος για  ένσταση ή όχι, αλλά υπάρχουν πολύ σοβαρότατα προβλήματα.
Οι αλλαγές στον "Καλλικράτη"
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε επίσης και στη συζήτηση  που έγινε στο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ επί των προτάσεων για τις αλλαγές στον "Καλλικράτη".
Όπως είπε "από όλες τις πλευρές, υπάρχουν πάρα πολλές ενστάσεις για τις προτάσεις- "θολό τοπίο"-  που θέλει να κατεβάσει το Υπουργείο Εσωτερικών. Φάνηκε ότι όλοι δεν συμφωνούν με τις σκέψεις του Υπουργείου, που είναι μονομερείς και χωρίς ουσία, θα μπορούσα να πω ότι είναι επιδερμικές. Σήμερα υπάρχει τουλάχιστον η Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση που προσπαθεί μέσα στις δυσκολίες να λύσει θέματα. 
Ήδη από πλευράς των Περιφερειών δηλώνεται ότι θα υπάρχουν προτάσεις, για τις οποίες δυστυχώς δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά ως τώρα το Υπουργείο".


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Καραγιάννης Γιάννης: Η εξωστρέφεια είναι σήμερα, περισσότερο αναγκαία από ποτέ

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo, η διεθνής έκθεση τροφίμων & ποτών Food Expo 2017.
Η φετινή διοργάνωση, με την παράλληλη έκθεση οίνου και αποσταγμάτων Oenotelia υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων & ποτών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.
Η Food Expo εξειδικεύεται στην προβολή των ελληνικών αλλά και γενικότερα των μεσογειακών τροφίμων & ποτών, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική υπεροχή τους σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε το φεστιβάλ Mediterranean Food Experience, με τη συμμετοχή των προέδρων δέκα Εθνικών Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων από χώρες της Μεσογείου, οι οποίοι παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους η μεσογειακή κουζίνα αποτελεί σήμερα κυρίαρχη τάση στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, έγιναν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της έκθεσης στις εξελίξεις στον κλάδο τροφίμων & ποτών όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολική Ευρώπης. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Καραγιάννης σε δηλώσεις του σημείωσε πως στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, η συμμετοχή σε τέτοιας εμβέλειας εκθέσεις είναι επιβεβλημένη για κάθε ελληνική εταιρεία που στοχεύει στην ανάπτυξη των εξαγωγών της, καθώς αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με ξένους αγοραστές και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες και υπογράμμισε τη δυνατότητα συνεργειών με την παρουσίαση όλου του εύρους των προϊόντων του ελληνικού οινογαστρονομικού πλούτου σε χιλιάδες εκπροσώπους της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου και της μαζικής εστίασης, καθώς και σε σημαντικούς αγοραστές από το εξωτερικό. Τόνισε δε ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές προσπάθειες ακόμη, τόσο από την πλευρά των επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης και συνεργειών, όσο και από την πλευρά της πολιτείας σε ζητήματα που αφορούν την ανασυγκρότηση των φορέων εξωστρέφειας και της οικονομικής διπλωματίας.

ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ Ιωαννίνων: Δήλωση γραμματέα περί των ύπουλων και επικίνδυνων δραστηριοτήτων της NEW AGE

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ Ιωαννίνων, ενημέρωσε το Γραμματέα Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων του κόμματος, θεολόγο Φαίδωνα Χριστοδουλάκη ως προς την ανακοίνωση  της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων περί των ύπουλων και επικίνδυνων δραστηριοτήτων της NEW AGE και αυτός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Τα πνευματικά αντανακλαστικά της Εκκλησίας βρίσκονται και πρέπει να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση, ιδιαίτερα όταν αναφύεται και επιτίθεται η κακοδοξία και η ετεροδιδασκαλία κατά του λαού του Θεού.
Στους καιρούς μας το κίνημα της Νέας Εποχής αποτελεί την ανακεφαλαίωση της σύγχρονης Παναίρεσης του πλέον ζοφερού Νεογνωστικισμού που εμφανίστηκε ποτέ και προσπαθεί να διαβρώσει πνευματικά τα θεμέλια των κοινωνιών με τους διάφορους επιβαλλόμενους συγκρητισμούς," μέσω των διαλόγων" πάσης φύσεως και με βασικό οικονομικοπολιτικό όχημα την Παγκοσμιοποίηση.

Συγχαρητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και στο σεπτό Ποιμενάρχη της για τον πνευματικό αντιαιρετικό αγώνα κατά της πλάνης και του ψεύδους.”

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου και έγινε ενημέρωση για το θέμα των Δασικών Χαρτών, την Κυριακή 19 Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή, 19 Μαρτίου και από ώρα 10:00 στα ιδιόκτητα γραφεία της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων της Επαρχίας Πωγωνίου συνήλθαν τα μέλη των οργανώσεων της Αποδημίας στην ετήσια Γενική Συνέλευση.
Ήσαν παρόντες όλοι οι εκπρόσωποι των Δ.Σ. των μελών και ένα πολύ μεγάλο πλήθος Πωγωνισίων αφού όπως είχε ανακοινωθεί θα παραβρίσκονταν ο Δήμαρχος Πωγωνίου με τους επιτελείς του, για μία λεπτομερή ενημέρωση των απόδημων για το θέμα το τόσο σοβαρό της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών.
Πράγματι η Δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και ο Πανάξιος Δήμαρχός μας μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστο Γκόγκο, τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Δελβινακίου κ. Νικόλαο Γαλίτση και τον ιδιαίτερα αγαπητό στους Πωγωνίσιους πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Βασίλη Μάτσια αλλά και τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Δημήτρη Ντότη ήλθαν και έτσι ήταν όλοι κοντά μας.
Ιδιαίτερα μας ικανοποίησε το γεγονός ότι την υπεύθυνη αυτή ενημέρωση την ανέλαβε ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δασών Ηπείρου, καταξιωμένος Δασολόγος Πωγωνίσιος, καταγόμενος από την Βήσσανη κ. Παναγιώτης Μάνης, ο οποίος με σαφήνεια και υπομονή, απάντησε σε ένα πλήθος ερωτημάτων και έλυσε τις απορίες των συμπατριωτών μας.
Ο Δήμαρχος είχε μαζί του και τον κ. Τσουμάνη, Δασολόγο παλαιό σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής.
Τέλος ο κ. Μάνης μας έκανε γνωστό ότι η υπηρεσία του στην Περιφέρεια Ηπείρου, που στεγάζεται στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στην οδό Μαρίκας Κοτοπούλη 62, περιμένει όποιον Πωγωνίσιο επιθυμεί για τον βοηθήσουν σε όποιο πρόβλημα έχει.
Και από την θέση αυτή, η Ομοσπονδία ευχαριστεί όλους, Δημοτική Αρχή και τους Επιστήμονες, που υποβλήθηκαν σε κόπο και ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμά μας.
Τώρα για την ιστορία σας ενημερώνουμε ότι τα πεπραγμένα, ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από την Γενική Συνέλευση των Μελών της Ομοσπονδίας


Εκ της Γραμματείας

Σπίλοι: Πότε είναι απαραίτητος ο έλεγχος;

Ζωτικής σημασίας είναι ο έλεγχος των σπίλων, ιδιαίτερα στην αρχή της άνοιξης πριν από την έναρξη της έκθεσης του δέρματος στον ήλιο. Έχοντας γνώση της υγείας του δέρματος, είναι εφικτή η προστασία του, με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων.
«Οι σπίλοι αποτελούν την κλινική εκδήλωση του πολλαπλασιασμού μελανινοκυττάρων (κυττάρων που παράγουν μελανίνη) και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι καλοήθεις.  Ένα μικρό ποσοστό όμως ενέχει τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε μια μορφή καρκίνου του δέρματος που ονομάζεται μελάνωμα. Επίσης, το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί εξαρχής σε μια περιοχή του δέρματος στην οποία δεν προϋπήρχε κάποιος σπίλος. Γι’ αυτό πρέπει το δέρμα στο σύνολό του να εξετάζεται από εξειδικευμένο δερματολόγο, οι υπάρχοντες σπίλοι να παρακολουθούνται τακτικά και σε ορισμένες περιπτώσεις (όπου υπάρχει ένδειξη) να αφαιρούνται προληπτικά, ώστε να αποτραπεί πιθανή εξέλιξη τους σε κακοήθεια», προειδοποιεί η κα Ναταλία Ρομποτή, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, επιστημονικά υπεύθυνη δερματολογικού τμήματος του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Ηλιούπολης, εξειδικευθείσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Έσσεν Γερμανίας.
Τα περιστατικά μελανώματος έχουν διπλασιαστεί σε συχνότητα τις τελευταίες δεκαετίες και αυξάνονται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη μορφή καρκίνου. Παρά τις σημαντικές προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για το μελάνωμα, οι ασθενείς με προχωρημένη νόσο συνεχίζουν να έχουν κακή πρόγνωση. Αν και σε πολλούς ασθενείς το πολύ επιφανειακό μελάνωμα του δέρματος αντιμετωπίζεται επιτυχώς με τη χειρουργική εκτομή, η καθυστερημένη διάγνωση συνδέεται με εξελιγμένα στάδια της νόσου, που ανταποκρίνονται ανεπαρκώς στην ακτινοβολία, τη χημειοθεραπεία και την ανοσοθεραπεία, με ποσοστά επιβίωσης στην 5ετία να κυμαίνονται από 10 έως 50%, ανάλογα με το στάδιο της νόσου.
Το κόστος θεραπείας του μελανώματος αυξάνεται σημαντικά με το στάδιο της νόσου,  καθώς λιγότερο από το 20% των ασθενών σταδίου III-IV ευθύνεται για το 90% του συνολικού ετήσιου κόστους για τη θεραπεία του μελανώματος. Έτσι, η έγκαιρη ανίχνευση του μελανώματος είναι ένας βασικός παράγοντας τόσο για τη βελτίωση της επιβίωσης των ασθενών όσο και για τη μείωση του κόστους της θεραπείας.
Επειδή όμως είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος όλων των ανθρώπων για ύπαρξη επικίνδυνων σπίλων σε συστηματική βάση, οι ειδικοί συστήνουν την εστίαση στα άτομα που είναι γνωστό ότι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση μελανώματος, δηλαδή όσοι έχουν ατομικό ιστορικό μελανώματος, οικογενειακό ιστορικό μελανώματος (≥2 μέλη), μεγάλο αριθμό σπίλων και  παρουσία (ή ιστορικό) άτυπων / δυσπλαστικών σπίλων. 

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 26 Μαρτίου

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 26 Μαρτίου.
Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
Υποδεχόμαστε τη θερινή ώρα και όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.