Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Πασχαλινό μπαζάρ του 8ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων, την Τρίτη 31 Μαρτίου

Ας έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά...

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Φίλες και φίλοι, μετά από μια έρευνα που έκανα με τους συνεργάτες μου, λόγω ευαισθησίας κυρίως για τα παιδιά, με θλίψη, διαπιστώσαμε ότι αρκετά παιδιά στο Δήμο Πωγωνίου και κυρίως σε μεγάλα χωριά, υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται! Παιδιά που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και ρωτώ που είναι οι εκκλησιαστικές επιτροπές να στηρίξουν με αγάπη-διότι αυτό πρεσβεύουν-το συνάνθρωπο;
Είχα ετοιμάσει τα πάντα, κάποιοι θα το θυμούνται, να ιδρύσω σύλλογο στήριξης παιδιών και έφηβων (δε θα αναλύσω για ποιο λόγο το σταμάτησα σήμερα) έτσι κι αλλιώς θα επανέλθω.
Με μεγάλη χαρά έμαθα, ότι κοινοποιήθηκε επιτέλους έγγραφο από την πρωτοβάθμια, προκειμένου να γίνει καταγραφή των παιδιών που υποσιτίζονται.
Εύχομαι να γίνει αγώνας για τα παιδιά μας.
Δεσμεύομαι με την παρούσα δημοτική αρχή, να καταφέρω να επανέλθω με την ίδρυση του συλλόγου που θα ασχολείται με κάθε πρόβλημα που αφορά τα παιδιά του δήμου μας, σχόλες γονέων, ενδοσχολική βία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ρουχισμό και ότι άλλο μπορούμε να προσφέρουμε.
Αρχικά, κάνω έκκληση στις εκκλησιαστικές επιτροπές, να κάνουν το πρώτο βήμα.

Ευχαριστώ θερμά.

Περιφέρεια Ηπείρου: Η ορεινή Ήπειρος "κέρδισε" δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την καθιέρωση της Ηπείρου, ως προορισμού τεσσάρων εποχών. 
Στο πλαίσιο αυτό φιλοξενήθηκαν για πέντε μέρες είκοσι (20) τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό και την Ελλάδα, οι οποίοι περιηγήθηκαν ορεινές περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον. 
Πρόκειται για τη δεύτερη φιλοξενία εξοικείωσης (familiarization trip), καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη για τις παραθαλάσσιες περιοχές και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου: «Ενέργειες για την Προώθηση και Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Ηπείρου».
Ειδικότερα, για αυτό το δεύτερο ταξίδι εξοικείωσης, οι φιλοξενούμενοι τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι προέρχονταν από 10 χώρες και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την πΓΔΜ, την Ολλανδία την Ελλάδα και τη Γερμανία, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα των τουριστικών αγορών για τις οποίες ενδιαφέρεται η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας για διακεκριμένες κλοπές

Πραγματοποίησαν σε διάστημα δύο ημερών επτά κλοπές - διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας
Οι δράστες είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα

Συνελήφθησαν χθες (26-3-2015) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 25 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Τους δράστες είχαν προσαγάγει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, αστυνομικοί του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, οι οποίοι τους εντόπισαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους να στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων και να έχουν στην κατοχή τους πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδι, γάντια, κλειδιά, φακοί κτλ).
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διακρίβωσαν ότι οι δυο αλλοδαποί είχαν τελέσει το προηγούμενο διήμερο, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ηγουμενίτσας, τις παρακάτω παράνομες πράξεις:
διάρρηξη σε καφενείο στη Νέα Σελεύκεια, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, φωτογραφική μηχανή και τρόφιμα.
απόπειρα διάρρηξης σε αποθήκη τροφίμων στη Νέα Σελεύκεια.
κλοπή από σπίτι στα Κάτω Αμπέλια, απ΄ όπου αφαίρεσαν μια ηλεκτρική συσκευή.
διάρρηξη σε αποθήκη στα Κάτω Αμπέλια, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
διάρρηξη αυτοκινήτου στην περιοχή Αμπέλια Ηγουμενίτσας, απ΄ όπου αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.
κλοπή από κατάστημα στο Βασιλικό Θεσπρωτίας, απ΄ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τρόφιμα.
κλοπή από σπίτι στο Βασιλικό Θεσπρωτίας, με λεία κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.
Από τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορες κρυψώνες όλα τα κλοπιμαία, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος των δύο δραστών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου, λόγω προηγούμενων διοικητικών απελάσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

Ανοικτό το Taxisnet για την φορολογική δήλωση

Προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να υποβάλουν μέσω του Taxisnet, τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Οι φόροι που θα προκύψουν, θα καταβληθούν σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Άρτα: Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού

Σήμερα (26-03-2015) το πρωί στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, συνέλαβαν 53χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 53χρονο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αιγίου, ποινής φυλάκισης (5) μηνών, για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, απειλής και εξύβρισης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 

Κατσικάς Ιωαννίνων: Σύλληψη ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (26-3-2015) το μεσημέρι, στον Κατσικά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, 32χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 32χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε (59.452,96) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. 

Συνελήφθη άμεσα 33χρονος ημεδαπός για υποθέσεις κλοπών στην πόλη της Πρέβεζας

Συνελήφθη άμεσα σήμερα (26-03-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 33χρονος ημεδαπός, για υποθέσεις κλοπών στην πόλη της Πρέβεζας.
Αναλυτικότερα, ο δράστης σήμερα το πρωί αφαίρεσε από γραφείο της Ιεράς Μητρόπολης Πρέβεζας ένα χαρτοφύλακα που περιείχε χρηματικό ποσό και έγγραφα καθώς και ένα κόσμημα μικρής αξίας από κατάστημα στην Πρέβεζα.
Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής έρευνας, διενεργήθηκαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του 33χρονου.
Στην κατοχή του δράστη, βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν νομότυπα ενώ σημειώνεται ότι ο 33χρονος έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας. 

Από την Παρασκευή 3 Απριλίου η καταβολή του δώρου Πάσχα και επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

Από την Παρασκευή 3 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), του Δώρου Πάσχα για το 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.
Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις 3.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

28η αγωνιστική το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αστήρ Αμφιθέας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 29-03-15/16:30), εκτός έδρας η Αναγέννηση (Αετός Νήσου-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 29-03-15/16:30), εκτός ο Α.Σ. Καλπακίου (Δόξα Κρανούλας-Α.Σ. Καλπακίου 28-03-15/16:30), εκτός η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Κόντσικας-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 28-03-15/16:30), για την 32η αγωνιστική της Α΄ Ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ: 16:30

ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ 
ΩΡΑ: 16:30

Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 
ΩΡΑ: 16:30

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΝΗΣΟΥ 
ΩΡΑ: 16:30

ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής)
Σάββατο 28 Μαρτίου 2015
Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ  (00:00)  
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (00:00)  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (16:30)
ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ (16:30)
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015
Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ (16:30)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:30)
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:30)
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (16:30)
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ (19:30)

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Α΄ Ερασιτεχνικής
Σάββατο 28 Μαρτίου 2015
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ (15:00)
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:30)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:30)
ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ (16:30)
ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (16:30)
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ-Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ (16:30)
Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (16:30)
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ (16:30)
Κυριακή 29 Μαρτίου 2015
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)