Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός "Χωρίς Μεσάζοντες": Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τη 16η διανομή


Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τη 16η διανομή του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού "Χωρίς Μεσάζοντες" και θα πραγματοποιούνται μέχρι και την Τετάρτη 1 Μαΐου.
Γίνονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση www.synxome.gr
H διάθεση των προϊόντων θα γίνει από Δευτέρα 6 Μαΐου έως Παρασκευή 10 Μαΐου κατά τις ώρες 6-8 κάθε απόγευμα, στο κατάστημα μας  στη Λεωφόρο Γράμμου 1 στους Αμπελόκηπους σε όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά την παραγγελία τους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση και σύμφωνη γνώμη ΕΥΔΕΠ


Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στο Εθνικό – Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου

Μια νέα πρόσκληση για «Επενδύσεις στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο» δίνει στη δημοσιότητα η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου.
Η πρόσκληση – συνολικής δημόσιας δαπάνης 4.000.000 ευρώ – αφορά σε άμεσες επεμβάσεις μικρής κλίμακας, χαμηλού κόστους και υψηλού οφέλους, οι οποίες είναι υλοποιήσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς και σε μεσοπρόθεσμες επεμβάσεις μεσαίας ή μεγάλης κλίμακας, υψηλότερου κόστους και μεγαλύτερου χρόνου υλοποίησης σε τμήματα/θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (ΜΟΑ) του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας.
Ειδικότερα, μέσω της πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν:
 Επεμβάσεις Βραχυπρόθεσμες - Η υλοποίησή τους είναι εφικτή στο διαθέσιμο πλάτος ζώνης απαλλοτρίωσης ενώ περιλαμβάνει εν γένει συγκεκριμένες εργασίες μικρής κλίμακας σε μέγεθος και κόστος. Αυτές αφορούν εργασίες που είναι υλοποιήσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν άμεσα αποτελέσματα στο επίπεδο της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και εφαρμόζονται σε συγκεκριμένα επιμέρους οδικά τμήματα/ θέσεις που παρουσιάζουν μεγάλη συγκέντρωση ατυχημάτων.
 Επεμβάσεις Μεσοπρόθεσμες – Η υλοποίησή τους απαιτεί εκπόνηση μελετών μιας ή περισσότερων κατηγοριών, όπως τοπογραφικών, οδοποιίας, υδραυλικών, γεωλογίας, γεωτεχνικών, στατικών, κλπ. και κυρίως τη συντέλεση απαλλοτριώσεων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι των Οριζόντων Ηπείρου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα, το πλήρες ψηφοδέλτιο για την περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας.
Σε αυτό μετέχουν οι:
•Ανυφαντής Σπύρος, Ιδιωτικός Υπάλληλος
•Βέτου Άννα, Επιχειρηματίας - Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων
•Βλάχος Σπύρος, Επιχειρηματίας - Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας - Πρέβεζας
•Γκαμπρέλας Δημήτριος, Επιχειρηματίας
•Ζώης Δημήτρης, Εκπαιδευτικός
•Κοσιώρης Ευάγγελος, Εκπαιδευτικός - Διευθυντής ΕΠΑΛ Φιλιατών
•Κοτσώνη Αλέκα, Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη - Εκπαιδευτικός
•Κυβράνογλου Βασιλική, Ελεύθερη Επαγγελματίας
•Μόσχου Μαρία, Εκπαιδευτικός / Δημοσιογράφος - Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών
•Μπαζίνα Αικατερίνη, Ιδιωτική Υπάλληλος
•Τάτση Μάγδα, Ιατρός
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος είπε μεταξύ των άλλων:
Η παρουσία μου εδώ σήμερα είναι τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική. Όπως ακριβώς κάναμε στην Άρτα έτσι και σήμερα εδώ επιλέξαμε να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση -μαζί με το bonus- του ψηφοδελτίου στη Θεσπρωτία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Ανυφαντή γιατί είναι μια βασική εικόνα όσων συστρατεύονται μαζί μας. Άνθρωποι καθαροί που έχουν ως βασικό στόχο τη μεγάλη αλλαγή στην Ήπειρο.

Φιλοθέη Άρτας: Συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών




Στο πλαίσιο ερευνών κατασχέθηκαν πάνω από δύο κιλά κάνναβης, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, χρηματικό ποσό καθώς και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο

Συνελήφθησαν,  χθες (21-04-2019) το βράδυ στη Φιλοθέη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν χθες το βράδυ στη Φιλοθέη Άρτας να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και συνελήφθησαν, διότι στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -1- κιλού και -100- γραμμαρίων,
• μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,91) γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των (270) ευρώ και
• τρία κινητά τηλέφωνα
Στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• σε αγροτεμάχιο του 25χρονου, κρυμμένη ανάμεσα σε θάμνους, μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους -1- κιλού και -30- γραμμαρίων καθώς και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
• στο σπίτι του 29χρονου, (6) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (26,34) γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Επίσης, κατασχέθηκε το δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας του 25χρονου δράστη.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Υπουργείο Εσωτερικών: Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας από το Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ»


Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση, εγκρίθηκε επιχορήγηση για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των Δήμων της χώρας, που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Για την κατανομή του ποσού λαμβάνονται για πρώτη φορά υπόψη δημογραφικά, γεωμορφολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η έκταση, ο πληθυσμός και η μεταβολή πληθυσμού, η ανεργία, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας, ο αριθμός οικισμών, η νησιωτικότητα και η ορεινότητα, καθώς και οι περιφερειακές ανισότητες.
Τα πόσα που θα εισπράξουν οι Δήμοι του Νομού Ιωαννίνων είναι τα εξής:
Επιλέξιμες είναι οι κάθε είδους δράσεις που εξυπηρετούν τους αναπτυξιακούς άξονες του Προγράμματος και ειδικότερα:
• Την τοπική ανάπτυξη και την προστασία περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.
• Τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση των σχετικών μελετών.
Το Υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει έμπρακτα τους περιφερειακούς δήμους της χώρας, οι οποίοι ήταν ξεχασμένοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και για πρώτη φορά εκτός από την ετήσια τακτική επιχορήγηση των Επενδυτικών Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (πρώην ΣΑΤΑ) ύψους 140 εκατ. ευρώ, θα λάβουν το επιπλέον ποσό των 150 εκατ. ευρώ, για τους ίδιους σκοπούς, μέσα από τη νέα αυτή Πρόσκληση του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ».

Δήμος Πωγωνίου: «Ταξιδεύουν» σε όλον το κόσμο οι ομορφιές του Πωγωνίου μέσα από το video clip «Το παλιό μου παλτό» σε αγγλικούς στίχους


Γεφύρι Γκρέτσι Παλαίοπυργος  Πωγωνίου
Στο παλιό Μαυρονόρος, το γεφύρι του Γκρέτσι, τους Αγιούς και τη λίμνη Ζαραβίνα γυρίστηκε το video clip  του Γιώργου Γάκη σε αγγλική διασκευή του κλασικού τραγουδιού «Το παλιό μου παλτό» του Λάκη Παπαδόπουλου που συμμετείχε και στα γυρίσματα.
Πρόκειται για μία παραγωγή του Δήμου Πωγωνίου στα πλαίσια του σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών. Μέσω του video clip, ο Δήμος προχωρά σε ένα αρμονικό «πάντρεμα» της μουσικής και της φύσης ώστε να επικοινωνήσει την παρθένα φυσική ομορφιά της περιοχής σε όλο το μουσικόφιλο κοινό.
Παλιό Μαυρονόρος Πωγωνίου
«Το Πωγώνι διαθέτει μοναδικό φυσικό κάλλος και στοχεύουμε στην ανάδειξή του, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην φύση και το περιβάλλον. Ευχαριστούμε πολύ τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες και είμαστε βέβαιοι ότι η υπέροχη περιοχή του Πωγωνίου θα «σκλαβώσει» λάτρεις της φύσης σε όλον τον κόσμο. Ευχαριστούμε πολύ και το Μενέλαο Συκοβέλη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.
Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Γάκης  έκανε λόγο μια μία ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα προσέγγιση ενός κλασικού τραγουδιού και αναφέρθηκε στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον του Πωγωνίου. «Μέσα σε 2 μέρες το video clip έχει περίπου 7.000 προβολές και το φυσικό κάλλος της περιοχής έχει ήδη μαγέψει το μουσικόφιλο κοινό κι όχι μόνο. Η μουσική μπορεί να αποτελέσει πόλο τουριστικής έλξης και συγχαίρω το Δήμο Πωγωνίου για την σύγχρονη αντίληψη στο θέμα της τουριστικής προβολής. Τα θετικά σχόλια για τις ομορφιές της περιοχής αποδεικνύουν ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τοπία ξεχωριστά και παρθένα» τόνισε.
Γορμός ποταμός «Αγιοί»
Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του 2ου video clip με τον αγαπητό σε όλους Δημήτρη Υφαντή. Πρόκειται για ένα τραγούδι που παραμπέμπει στο Πωγώνι και μέσα από τα γυρίσματα θα αναδειχθούν και άλλες όμορφες πλευρές της περιοχής και των ανθρώπων της. «Ήταν επιλογή μας θα γυρίσουμε σε video clip δύο εντελώς διαφορετικά τραγούδια ώστε να απευθυνθούμε σε ένα ευρύ μουσικό κοινό» κατέληξε  ο κ. Καψάλης που ευχαρίστησε και τον κ. Υφαντή για την συνεργασία.
Λίμνη Ζαραβίνα
MY OLD ROCK “N” ROLL COAT (Το παλιό μου παλτό)
GEORGE GAKIS & THE TROUBLEMAKERS
Στίχοι: Μπαλτζή  Sunny- Μουσική: Λάκης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Μενέλαος Συκοβέλης
Τα γυρίσματα έγινα στο χωριό παλιό Μαυρονόρος, στο γεφύρι Γκρέτσι, στον ποταμό Γορμό στους Αγιούς και στη Λίμνη Ζαραβίνα.
Παραγωγή Δήμος Πωγωνίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ιωάννινα: Ημερίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία»


Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα Ιωάννινα.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 και ώρα 19:00, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στα Ιωάννινα, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία».
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν ως ομιλητές-εισηγητές:
1. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία – ΕΣΑμεΑ & Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία – EDF , με θέμα εισήγησης: «Ισότητα στην πράξη: Τα άτομα με αναπηρία στο προσκήνιο»,
2. Μαρία Κύρκου, κοινωνική λειτουργός ( MSc ), ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων, με θέμα εισήγησης: «Η συμβολή της κοινότητας στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία»,
3. Λούλα Δ. Βέρμπη, παιδίατρος – αναπτυξιολόγος, αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και φίλων ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, με θέμα εισήγησης: «Συσχετισμός βιωματικής εμπειρίας ατόμων ΑμεΑ και βασικής νομοθεσίας προσβασιμότητας, μέσα από τα αποτελέσματα καταγραφής της στάσης του γενικού πληθυσμού Ιωαννίνων από τον Σύλλογο ΑμεΑ Κυψέλη Ιωαννίνων»,
4. Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Αζέλης, Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων και Αστυνόμος Α΄ Αθηνά Βαγγέλη, Προϊσταμένη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων & Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με θέμα εισήγησης: «Καθημερινότητα – προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία – Ο ρόλος και η Συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας».
Σκοπός της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας, ώστε να αντιληφθούμε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με αναπηρία, προκειμένου να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για τους πολίτες που επιθυμούν να ενημερωθούν για τα σημαντικά ζητήματα που θα τεθούν από τους ομιλητές.

Κώστας Καψάλης: «Στο Δήμο Πωγωνίου υπάρχει έργο και φαίνεται»

Στο «δυσκίνητο» κράτος οφείλονται σύμφωνα με το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κων/νο Καψάλη οι καθυστερήσεις στις δημοπρατήσεις έργων και το γεγονός ότι η ολοκλήρωση των διαδικασιών συνέπεσε με την προεκλογική περίοδο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Καψάλης τόνισε ότι το φαινόμενο παρατηρείται στους περισσότερους Δήμους παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες για την υλοποίηση έργων ξεκίνησαν εδώ και χρόνια. «Δυστυχώς η γραφειοκρατία και η κρατική δυσλειτουργία καθυστερούν τα έργα στους Ο.Τ.Α. Σημασία όμως έχει ότι τώρα ήρθε η ώρα να γίνουν δημοπρατήσεις και να προχωρήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει εδώ και χρόνια. Ήδη γίνονται παρεμβάσεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πωγωνίου και θα γίνουν κι άλλες. Το 2019 θα είναι η καλύτερη χρονιά αφού «ωρίμασαν» επιτέλους οι διαδικασίες για το σχεδιασμό που έχουμε κάνει. Οι υπηρεσίες μας λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο και είμαστε παρόντες σε κάθε πρόσκληση για απορρόφηση χρημάτων που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών μας και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Τα κακεντρεχή σχόλια περί της χρονικής σύμπτωσης δεν μας αφορούν. Εργαζόμαστε μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε. Στο Δήμο Πωγωνίου υπάρχει έργο και φαίνεται» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε παραλία της Πρέβεζας, για παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων που αφορούν στην εγκατάσταση τροχόσπιτων σε αιγιαλούς


Συνελήφθησαν, χθες (21-04-2019) νωρίς το πρωί στην παραλία Κερέτζας Βαλανιδορράχης Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, δύο άτομα, ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 67χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις ειδικών ποινικών νόμων που αφορούν στην εγκατάσταση τροχόσπιτων σε αιγιαλούς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων σε τουριστικές και παραλιακές περιοχές, οι δύο άνδρες κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς να έχουν προβεί στην παραλία Κερέτζας Βαλανιδορράχης Πρέβεζας στην εγκατάσταση ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου Πρέβεζας.

Παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης "Τόπος Αξιών" με υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου τον κ. Νικόλα Κάτσιο

Παρουσίαση των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης "Τόπος Αξιών" με υποψήφιο Δήμαρχο Σουλίου τον κ.  Νικόλα Κάτσιο

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, ώρα 9:30


Τη Μεγάλη Τρίτη 23-04-2019 και ώρα 9:30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 12-04-2019 συνεδρίασης. 1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Α’ τρίμηνο έτους 2019 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 11-01-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού Θεοδώριανα – Νεράιδα – όρια Νομού», προϋπολογισμού 620.000,00 € με ΦΠΑ.
3. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 19-03-2019 ανοιχτής διαδικασίας συνοπτικού διαγωνισμού, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες επισκευής στο τηλεφωνικό κέντρο και σε βοηθητικούς χώρους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 22.630,00 € με ΦΠΑ.
4. Έγκριση του από 17-04-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια ηλεκτρονικών βατήρων εκκίνησης κολύμβησης», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
5. Έγκριση του από 11-04-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 10-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν. 4412/2016, για την κατασκευή του έργου της της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού πρόσβασης προς Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Πρέβεζας», προϋπολογισμού 90.000,00 € με ΦΠΑ.
6. Έγκριση του από 16-04-2019 Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 16-04-2019 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση εθνικής οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης και προστασία πρανών του ποταμού Σαραντάπορου», προϋπολογισμού 500.000,00 € με ΦΠΑ.

Συνελήφθη 52χρονος στην Ιόνια Οδό, ο ποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πέντε μη νόμιμους αλλοδαπούς


Συνελήφθη, προχθές (20-04-2019) το πρωί στην Ιόνια Οδό (στην έξοδο Κομποτίου Άρτας), στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 52χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 52χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε, έναντι χρηματικής αμοιβής -2.500- ευρώ, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, πέντε αλλοδαπούς ηλικίας 30,30,33,33 και 56, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Επιπρόσθετα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος δύο εκ των μη νόμιμων αλλοδαπών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης στη χώρα καθώς και σε έδαφος Schengen.
Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Ωμαλγία; Μήπως ο πόνος οφείλεται σε υπέρχρηση;


Πολύ συχνός λόγος τραυματισμού του ώμου είναι η επαναλαμβανόμενη άσκηση πίεσης στους μύες, τους τένοντες, τα νεύρα και τα οστά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπέρχρηση της άρθρωσης προκαλεί μικροσκοπικές βλάβες στους συγκεκριμένους ιστούς, τις οποίες συχνά το σώμα δεν έχει επαρκή χρόνο για να αποκαταστήσει μεταξύ των περιόδων επανάληψης της κίνησης, με αποτέλεσμα αυτές να επιδεινώνονται. Έτσι, ο ασθενής βιώνει πόνο και συχνά δυσκολεύεται να εκτελέσει ακόμα και εύκολες κινήσεις για την πραγματοποίηση των απλούστερων αναγκών του.
«Η άρθρωση του ώμου έχει εξαιρετικά μεγάλο εύρος κίνησης. Η ικανότητα όμως αυτή έχει ένα κόστος, το οποίο είναι η μικρότερη σταθερότητά της, συγκριτικά με άλλες αρθρώσεις του σώματος», μας εξηγεί ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ. Παναγιώτης Πάντος, Διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτής Διευθυντής Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας στην Κλινική Χειρουργικής Ώμου Klinik Maingau vom Roten Kreuz στη Φρανκφούρτη και υπεύθυνος των τμημάτων Άνω Άκρου και Αθλητικών Κακώσεων της Osteon Orthopedic & Spine Clinic. «Οι σταθεροποιητικές δυνάμεις γύρω από τον ώμο είναι πολύ περίπλοκες. Στις κινήσεις του συμμετέχουν, εκτός από τη γληνοβραχιόνιο άρθρωση, η ωμοθωρακική, η στερνοκλειδική και ακρωμιοκλειδική, οι οποίες συνεργάζονται ρυθμικά, χαρίζοντας εξαιρετική ευελιξία κινήσεων. Υπάρχει επίσης μια σειρά από συνδέσμους, οι οποίοι συνδέουν την κεφαλή του βραχιονίου οστού στην υποδοχή του ώμου, παρέχοντας στατική σταθερότητα. Εξέχων είναι και ο ρόλος των τεσσάρων μυών που απαρτίζουν το στροφικό πέταλο, αλλά και των υπόλοιπων μυών  που σταθεροποιούν την ωμοπλάτη στο θώρακα.