Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2022»

 


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της  Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο, διοργάνωσε την  «Πίτα του Ηπειρώτη 2022» στις 13  Φεβρουαρίου 2022. Η «εκδήλωση» έγινε  στα γραφεία της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη», διαχρονικός  θεσμός  που συνταυτίστηκε με τη δράση της ΠΣΕ για σαράντα και πάνω χρόνια  και που απεικονίζει  τη λειτουργία της Συνομοσπονδίας, και φέτος, λόγω της κατάστασης με την εξέλιξη της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και διαδικτυακά, με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια που συμπληρώθηκαν από την  Επανάσταση του 1821 και ειδικότερα στους Σουλιώτες και τις Σουλιώτισσες, τους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής λεβεντιάς, του πατριωτισμού και της αγωνιστικής διάθεσης. Αντιπροσωπεία του  ομίλου «Σουλιώτες – Όμιλος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου» με την κατάλληλη ενδυμασία και τη Σουλιώτικη αρματωσιά λάμπρυνε με την παρουσία της όλη την εκδήλωση.

Την «Πίτα του Ηπειρώτη 2022» ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος.

Χαιρετιστήρια μηνύματα, τα οποία παρουσιάστηκαν σε βίντεο, απέστειλαν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Έπαιξαν οι μουσικοί μας: Νίκος Φιλιππίδης και Βασίλης Παπαγεωργίου κλαρίνο. Βασίλης Αβραάμ βιολί, Κώστας Φιλιππίδης και Μιχάλης Μαρκόπουλος λαούτο και Σπύρος Αλεύροντας ντέφι.

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης 2-0

 


Ο ΠΑΣ Γιάννινα με  Κάργα αγκαλιά με τα playoffs

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την επικράτηση του επί του Άρη με 2-0 το στους "Ζωσιμάδες" βρίσκεται αγκαλιά με τα playoffs.

Κορυφαίος  των γηπεδούχων, ο Γιάννης  Κάργας να είναι καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση καθώς απ' αυτόν προήλθε το 1-0 του ΠΑΣ, ενώ αυτός κράτησε το 1-0 με σωτήρια επέμβαση στο 78' και λίγο πριν ο ΠΑΣ πετύχει και δεύτερο γκολ και "κλειδώσει" τη νίκη. 

Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για τον Άρη στο 15΄ σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά του Μαντσίνι με τον Εντιαγέ να πιάνει την κεφαλιά και τον Λοντίγκιν να κάνει μια φανταστική επέμβαση και να κρατάει το μηδέν.

Σέντρα από τα δεξιά με τον Περέα να πιάνει την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας στο 38'.

Στο 43΄ ο ΠΑΣ Γιάννινα αναπτύχθηκε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Σάλιακα που έκανε με τη μια το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά στο 51', ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αυτή βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Σιαμπάνη και εν συνεχεία στο χέρι του γκολκίπερ του Άρη και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 του ΠΑΣ.

Εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι στο 62' από τα αριστερά με τον Καμαρά να πηδάει για κεφαλιά να μην βρίσκει τη μπάλα όπως ήθελε και αυτή κατέληξε έξω.

Στο 78' μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα προς την εστία με τον Κάργα να διώχνει σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Μετά από κόρνερ από τα δεξιά οι Κάργας - Φαμπιάνο συγκρούστηκαν κεφάλι με κεφάλι στο 81' και  έπεσαν και οι δύο κάτω, υπήρξε μικρή διακοπή στο ματς.

Ο μεν Κάργας σηκώθηκε και δείχνει να είναι καλά ενώ ο στόπερ του Άρη μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο.

Στο 83' ο Ντομίνγεθ έκανε το σουτ ο Σιαμπάνης έδιωξε ενώ η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή χωρίς όμως να το πάρει χαμπάρι ο Παπαπέτρου.

Τελικά το VAR υπέδειξε πως απόκρουση του Σιαμπάνη έγινε μέσα από τη γραμμή και ο ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε για δεύτερη φορά κόντρα στον Άρη.       

Διπλή χαμένη ευκαιρία για τον Άρη στις καθυστερήσεις  να μειώσει το σκορ καθώς είχε δύο δοκάρια στην ίδια φάση με διαδοχικά σουτ από τους Ματέο Γκαρσία και Λουίς Πάλμα αλλά και τα δύο σταμάτησαν στο δοκάρι του Λοντίγκιν.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς):

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (Παντελάκης 90΄), Ποζνάνσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Λιάσος, Σνάιντερ (Μπρένερ 89΄), Περέα, Ντομίνγκεθ.

Άρης (Άκης Μάντζιος):

Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο (Λούμορ 86΄), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (Πάλμα 86΄), Μπερτόλιο (Ιτούρμπε 67΄), Καμαρά (Γκαρσία 86΄), Μαντσίνι, Μάνος.

EΟΔΥ: Εβδομήντα οκτώ θάνατοι σήμερα, 20.361 νέα κρούσματα

 


69 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα οκτώ θάνατοι σήμερα 20.361, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.361, εκ των οποίων 69 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.194.453

(ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 408 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.360 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.836 θάνατοι.

Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 494 (62.6% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

To 85.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 374 (75.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (24.29%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.145 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 352 (ημερήσια μεταβολή -4.61%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 405 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Περιφέρεια Ηπείρου: Απάντηση στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

 




Ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» ενώ είναι λαλίστατος στις συνεντεύξεις Τύπου για διάφορα θέματα, στα Περιφερειακά Συμβούλια όπου υπάρχει ο αντίλογος και αποκαλύπτονται οι κενολογίες αποφεύγει να τα θέτει ακολουθώντας τη συνταγή «η σιωπή είναι χρυσός». Μόνο που στην περίπτωσή του ισχύει το αντίθετο.

Ως συνήθως τρέχει μετά τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής. Και αυτό έπραξε σήμερα και στο ζήτημα της αποζημίωσης των εσπεριδοειδών για το οποίο η Περιφέρεια είχε κάνει δύο έγγραφες ολοκληρωμένες εισηγήσεις- προτάσεις (27-11-2020 προς Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και 18-1-2021 προς ΕΛΓΑ), αλλά και στο θέμα της τιμής του γάλακτος, που όπως ομολογεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι κατάλαβε τη δυναμική αύξησης της τιμής του.

Όσον αφορά το ζήτημα του Αγροκτήματος Κατσικά προτρέχει, αποκαλύπτοντας μόνο την πρόθεσή του να σταματήσει κάτι που βρίσκεται υπό σχεδιασμό και το οποίο αναβαθμίζει περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά μια εγκαταλειμμένη περιοχή.

Τέλος, όσον αφορά τον προβληματισμό του για το δημόσιο συμφέρον και τις αναθέσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, θα πρέπει κατ’ αρχήν να αποκτήσει στοιχειώδεις γνώσεις για τη λειτουργία των δικαστηρίων. Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός που «διασκέδασε» τον κάθε αδαή της Ηπείρου με το αλησμόνητο ότι κακώς φορέας της περιοχής δεν αποτάθηκε στα δικαστήρια, αλλά στο Συμβούλιο της Επικρατείας (!).

Για να τον προλάβουμε και από άλλες «κακοτοπιές» ώστε να μην εκτίθεται δημοσίως, αφού -έστω και αργά- αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, τον ενημερώνουμε ότι κακώς διερωτάται «γιατί δεν έχουν προχωρήσει νομικώς τα πράγματα».

Τα πράγματα έχουν προχωρήσει νομικώς «κατόπιν ενεργειών» του ίδιου δημοσιογράφου -που τώρα αυτό-υμνείται, αποκρύπτοντας όμως τόσο από το κοινό όσο και από το πρωτόδικο δικαστήριο -την απόφαση του οποίου επικαλείται- ότι έχει καταθέσει από το 2018 μηνυτήρια αναφορά κατά του Περιφερειάρχη για τις αναθέσεις.

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπή για κλοπή από σπίτι σε χωριό της Θεσπρωτίας

 


Η άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αναζητήσεων γυναίκας, που νωρίτερα εισήλθε σε σπίτι ηλικιωμένης σε χωριό της Θεσπρωτίας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό -650- ευρώ, οι αστυνομικοί εντόπισαν την κατηγορούμενη στην ευρύτερη περιοχή και αφού προέκυψε η εμπλοκή της στην υπόθεση προχώρησαν στη σύλληψή της.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ψήφισμα Φορέων Γεωργοκτηνοπτηνοτροφικών Οργανώσεων Νομού Ιωαννίνων

 


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΦΟΡΕΩΝ  ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πρωτογενής τομέας είναι τεράστια, δεδομένου του ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή επίπεδα λόγω της υπέρμετρης αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών με τις αυξήσεις να πλησιάζουν το 60% αυτών, καθώς και όλων των αγροεφοδίων αλλά και της ενέργειας (ηλεκτρισμός, πετρέλαιο, υγραέριο).

  Ιδιαίτερα στον νομό μας η κρίση είναι πιο έντονη, γιατί το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλότερο έναντι της υπόλοιπης χώρας, λόγω της μορφολογίας του εδάφους αλλά και του μικρού και κατακερματισμένου κλήρου ο οποίος καθιστά ασύμφορες τις καλλιέργειες.

Το υψηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις τιμές διάθεσης των προϊόντων οι οποίες παραμένουν χαμηλές παρά τις όποιες αυξήσεις έχουν δοθεί, εξανεμίζουν τα εισοδήματα των αγροτών οι οποίοι αναγκάζονται να στερούν από τις οικογένειές τους ακόμη και τα απαραίτητα προς το ζην και τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται αυτό για την οικονομία της χώρας.

  Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές απαιτούμε να δοθούν άμεσα λύσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής κάνοντας δεκτά τα αιτήματά μας τα οποία είναι:

 Στήριξη των κτηνοπτηνοτρόφων και καλλιεργειών για την αγορά ζωοτροφών και αγροτικών εφοδίων, πλήρη απαλλαγή του συνόλου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων από την ρήτρα αναπροσαρμογής η επιβολή της οποίας είχε σαν συνέπεια την αύξηση του κόστους ηλεκτροδότησης  κατά 150%, επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό επί της αξίας πώλησης όλων των αγροκτηνοπτηνοτροφικών  προϊόντων σε όλους τους τομείς της φυτικής και ζωικής  παραγωγής όπως ίσχυε και στο παρελθόν.

 Άμεση άτοκη ρύθμιση των κτηνοπτηνοτροφικών δανείων τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση μεταφοράς παράτυπου μετανάστη στη Θεσπρωτία

 


Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα δύο

 

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση μεταφοράς παράτυπου μετανάστη, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές (12-02-2022) το βράδυ.

Για την υπόθεση κατηγορούνται (4) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο και σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της παραπάνω υπηρεσίας, διενήργησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες (αλλοδαπός και ημεδαπή) και διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό αλλοδαπό, στερούμενο των απαραίτητων διατυπώσεων για τη νόμιμη είσοδό του στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες είχαν λάβει χρηματικό ποσό -200- ευρώ από τους άλλους δύο ημεδαπούς συγκατηγορούμενούς τους, προκειμένου να παραλάβουν τον παράτυπο μετανάστη πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, από τα οποία εκείνος είχε διέλθει παράνομα, με τελικό προορισμό περιοχή της Θεσσαλίας.

Το παραπάνω αυτοκίνητο καθώς και χρηματικό ποσό -90- ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο κατηγορούμενων κατασχέθηκαν.

Οι δύο συλληφθέντες και ο παράτυπος μετανάστης οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σπύρος Ριζόπουλος: Τραγική εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους αγρότες, νομική διερεύνηση για τις εργασίες στον Κατσικά και την δικαστική απόφαση στην υπόθεση Καλτσή - Κασσάρου

 


Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο τρεις μέρες για να επιβεβαιωθεί στο ακέραιο ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, σχετικά με το ρόλο των κομματικών παρατάξεων στο περιφερειακό συμβούλιο της Ηπείρου.

Τα 5 διαφορετικά ψηφίσματα που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση για τον πρωτογενή τομέα είναι ενδεικτικά του πως βλέπουν τον αγροτικό κόσμο της Ηπείρου όλες οι άλλες παρατάξεις, αφού δεν κατάφεραν ακόμα και στην πιο δύσκολη φάση που περνούν οι παραγωγοί μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

«Δυστυχώς ζήσαμε ένα τραγικό περιφερειακό όπου βρεθήκαμε μπροστά σε 5 διαφορετικές προτάσεις για ψηφίσματα για τον αγροτικό κόσμο, τον οποίο βλέπουμε σαν εκλογική πελατεία. Αν μας ενδιέφεραν πραγματικά, οι αρχηγοί θα είχαμε καθίσει να συντάξουμε όλοι μαζί συγκεκριμένες προτάσεις. Προσωπικά, σεβόμενος τον εαυτό μου και βλέποντας μάλιστα και το περιεχόμενο των ψηφισμάτων δεν ψήφησα κανένα», σημείωσε ο κ. Ριζόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι την ίδια στιγμή που συνέβαιναν όλα αυτά, οι Ορίζοντες Ηπείρου σημείωναν μια μεγάλη επιτυχία καθώς αποφασίστηκε η επιδότηση της κλημεντίνης μαζί με τις ελιές καλαμών, στην βάση της πρότασης που είχαν καταθέσει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, στις 2:00 μ.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Έχοντας υπόψη:  Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.  

Την αρ.643/69472/24-09-21 (ΑΔΑ: ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5) εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με  θέμα «Σύγκλιση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων των Δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας».  

Την εγκύκλιο 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας».  

Tην εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.69/143/οικ.2343 του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Μέτρα και· ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού – 31 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ.  

Την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 6756/04.02.2022 (ΦΕΚ 430 τεύχος Β'): Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00.  

Την αρ. 6/22 Α.Δ.Σ. (62ΝΠΩ1Ω-ΗΙΓ) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

Την αρ.31/167/14-01-22 (630ΞΩ1Ω-Β73)απόφαση Δημάρχου περί ορισμού Αντιδημάρχων· ως μέλη της Ο.Ε. 

Σας προσκαλούμε σε δια ζώσης τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 18η Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή- ώρα 02.00 το μεσημέρι, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

 

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

  1. Εντολή εξουσιοδότησης στον Δήμαρχο Πωγωνίου για την υπογραφή της πράξης αποδοχής κληρονομιάς Ιωάννου Χρ.Γκουγκάκη ( σχετ. αρ.19/16 Α.Ο.Ε.- ΑΔΑ:61ΘΠΩ1Ω-ΓΛ4).
  2.  Έγκριση ή μη πρακτικού άγονου ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για «Προμήθεια υγρών καυσίμων, λιπαντικών, αντιψυκτικών του Δήμου Πωγωνίου και των Νομικών Προσώπων του έτους 2022».
  3. Έγκριση πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης και κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού για «Προμήθεια τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ.»
  4. Έγκριση της αρ. 38/21 μελέτης για την προμήθεια «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Πωγωνίου (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)» και καθορισμός όρων διακήρυξης για την διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού της.
  5. Έγκριση 1ο Α.Π.Ε. του έργου «Τοίχοι αντιστήριξης ΤΚ Ριαχόβου» αρχικού συμβατικού αντικειμένου 11.880,00€ με Φ.Π.Α.
  6. Έγκριση 3ο Α.Π.Ε. του έργου «Αγροτική οδοποιία ΔΕ Καλπακίου & Άνω Καλαμά Δήμου Πωγωνίου» αρχικού συμβατικού αντικειμένου 375.522,57€ με Φ.Π.Α.
  7. Σχετικά με διαγραφή οφειλών ύδρευσης του κ. Μ. Μάνη στην Κοινότητα Κεφαλοβρύσου - Δήμου Πωγωνίου.
  8. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με αίτηση του κ. Βασιλείου Τζαβέλλα για συμβιβασμό επί της αρ.κατ. ΑΓ6/12-01-22 αγωγής του, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων κατά του Δήμου Πωγωνίου.

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Τριάντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 62.026 έλεγχοι, από τους οποίους οι 25.863 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 309 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 10 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

·         236 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 235 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 πρόστιμο των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

o    60 στη Θεσσαλονίκη,

o    34 στην Ήπειρο,

o    27 στα Ιόνια Νησιά,

o    24 στην Αττική,

o    20 στη Στερεά Ελλάδα,

o    17 στο Βόρειο Αιγαίο,

o    13 στην Πελοπόννησο,

o    11 στην Κρήτη,

o      9 στην Κεντρική Μακεδονία,

o      7 στη Θεσσαλία,

o      6 στη Δυτική Ελλάδα,

o      4 στη Δυτική Μακεδονία,

o      3 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και

o      1 στο Νότιο Αιγαίο,

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 99.668 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 96.144 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.524 των 150 ευρώ.

·         παράβαση για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ εκ των οποίων 2 στην Δυτική Μακεδονία και 1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.655 ομοειδείς παραβάσεις

·         69 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Πελοπόννησο,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 300 ευρώ πρόστιμο στον πελάτη,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, πελάτες και εργαζόμενο καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα, για μη ανάρτηση κανόνων λειτουργίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο, ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 25 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 1 παράβαση σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη, εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- 1 παράβαση σε επιβάτη λεωφορείου, για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενο και πελάτη καταστημάτων.

Στα Ιόνια Νησιά, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη καταστήματος.

Στην Δυτική Μακεδονία,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη καταστήματος,

- 2 παραβάσεις σε επιβάτες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, για μη κατοχή των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 31.494 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.996 άτομα.

·         Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 589 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

"Κυκλοφόρησε" η ηλεκτρονική εφημερίδα του Νηπιαγωγείου Παρακαλάμου

 


Όλα τα τελευταία νέα από την πλούσια δράση του Νηπιαγωγείου Παρακαλάμου περιλαμβάνει η ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου που «κυκλοφόρησε» πρόσφατα.

Στην εφημερίδα παρουσιάζονται πολλές από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της 3ης θεματικής ενότητας «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη», υποενότητα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», με τίτλο της δράσης του σχολείου «Μαθαίνω για τα Δικαιώματα», που υλοποιήθηκε από την αρχή του χρόνου.

 Η δημιουργία της ηλεκτρονικής αυτής εφημερίδας εντάσσεται στο 6ο  και τελευταίο εργαστήριο με τίτλο "Αναλαμβάνουμε δράση", κατά το οποίο  τα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του Νηπιαγωγείου κ. Πηνελόπης Παπανικολάου και κ. Μάρθας Καραμέτσου, αποτύπωσαν μέσω της ζωγραφικής τις σκέψεις τους για τα  βασικά δικαιώματα των παιδιών και δημιούργησαν αφίσα με σκοπό  να  ενημερώσουν για τις δραστηριότητές τους γονείς τους, το Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου και την τοπική κοινότητα.

Περισσότερα: https://www.pogoni.gr/index.php/home/item/3179-kykloforise-i-ilektroniki-efimerida-tou-nipiagogeiou-parakalamou?fbclid=IwAR2r__GwikeCf08HT6geGYM4IAGWQ9bMRIf-q-34VEdSESkuwy9Y8KJfauY

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή ο συγχωριανός Σκόρδος Κων. Μιχαήλ


«Έφυγε»  από την ζωή τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 74 ετών,  ο συγχωριανός  Σκόρδος Κων. Μιχαήλ.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022  και ώρα 2:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Άρτα

 


Εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, που διαπράχθηκε την 12-02-2022 σε χωριό της Άρτας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών, γυναίκας και άνδρα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη παρουσιάστηκε στο σπίτι της ηλικιωμένης προσποιούμενη υπάλληλο του Δήμου και την έπεισε να συγκεντρώσει σε συγκεκριμένο σημείο όσα χρήματα διατηρούσε στο σπίτι της, ώστε να αποφευχθεί τυχόν φθορά τους από απολύμανση που δήθεν θα προέβαινε κατά του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια και χωρίς να γίνει αντιληπτή αφαίρεσε τα χρήματα, που ανέρχονταν στο ποσό των -4.000- και τράπηκε σε φυγή, επιβιβαζόμενη σε αυτοκίνητο, που την ανέμενε ο συνεργός της.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πληρωμές από υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ, και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 14-18 Φεβρουαρίου

 


Την καταβολή της ενίσχυσης στους εργαζόμενους που ήταν ενταγμένοι στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Ιανουάριο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο προγραμματισμός των καταβολών από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, για την εβδομάδα 14-18 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– 18,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 680 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 250.123 ευρώ θα καταβληθούν σε 251 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα.

2. Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 32 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

– 21 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

– 2,2 ευρώ θα καταβληθούν σε 20.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

– 3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 6.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

3. Τέλος, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, θα γίνουν οι πληρωμές για τη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» Ιανουαρίου.

Για τον αριθμό των δικαιούχων και το ποσό, που θα καταβληθεί, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ: Διαδικτυακή Σύναξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» με Θέμα: «Η παιδαγωγία του Τριωδίου και της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής» την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, ώρα 19:30

 


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Πρόσκληση στη Διαδικτυακή Σύναξη «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Θέμα:

«Η παιδαγωγία του Τριωδίου

και της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής»

Ομιλητής:

Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Κυρίτσης,

Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Ώρα 19:30

Ηλεκτρονικός σύνδεσμος συμμετοχής στην εκδήλωση:

www.synaksi.petheol.gr

Ζωντανή μετάδοση στο:

www.live.petheol.gr

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου

 


Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISO BOX, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Παρακάλαμος, 11:30 – 13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-14:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Καναλακίου, Καναλάκι, 09:00-11:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Πάργα, 11:30-13:00

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος: Πώς ωφελεί τις γυναίκες;

 


Η χορήγηση πρωτεΐνης ορού γάλακτος (ενός συμπληρώματος διατροφής) βελτιώνει τη σύσταση σώματος σε γυναίκες, αυξάνοντας σε μέτριο βαθμό τη μυϊκή μάζα, χωρίς να επηρεάζει τη λιπώδη. 

Αυτή η μηδενική επίδραση στη λιπώδη μάζα και η αύξηση της άλιπης δεν συνάδει με την αντίληψη ότι προκαλεί υπερτροφία ή "υπερβολικό όγκο" στις γυναίκες.

Μάλιστα, μπορεί να είναι πιο ευεργετική για τη βελτίωση της σύστασης του σώματος όταν λαμβάνεται κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος απώλειας βάρους. Παρότι η έρευνα εξακολουθεί να φέρνει στο φως νέα στοιχεία, τα συνολικά μέχρι σήμερα ευρήματα υποστηρίζουν την κατανάλωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος σε γυναίκες που επιδιώκουν να βελτιώσουν τη σύσταση του σώματός τους.

«Μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για τη βελτίωση της σύστασης του σώματος των ανθρώπων που αθλούνται. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης επίσης τη βοηθούν, ιδίως όταν λαμβάνονται από άτομα που προπονούνται και θέλουν να χάσουν βάρος. 

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μορφή συμπληρώματος πρωτεΐνης, λόγω της ταχείας απορρόφησής της και της υψηλής συγκέντρωσης αμινοξέων διακλαδισμένης αλυσίδας», επισημαίνει ο Ειδικός Εφαρμογών Διαιτολογίας κ. Δημήτρης Οικονομάκης, επικεφαλής μιας ομάδας διατροφολόγων και γυμναστών που αγαπούν την καλή διατροφή και την άσκηση.