Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα μέχρι και την 4η Μαΐου


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης:
«Θα προχωράμε εβδομάδα- εβδομάδα. Μπορεί να χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις φρένο».
 «Kαι η σημερινή παραμένει μια δύσκολη μέρα όσο κι αν μας φέρνει κοντά στην άρση των μέτρων».
 «Είναι ξεκάθαρο πως θα έχουμε και νέα κρούσματα και νοσηλείες και θα χάνουμε και συνανθρώπους μας. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας».
Αναφερόμενος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται κατά μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι και την 4η Μαΐου.
Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνουν σε διαδοχικές ημερομηνίες κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο σε σταδιακές φάσεις.
«Θα προχωράμε εβδομάδα- εβδομάδα. Μπορεί να χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις φρένο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σωτήρης Τσιόδρας: Τέσσερις νέοι θάνατοι, συνολικά 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 55 νέα κρούσματα


Ο καθηγητής λοιμοξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε 55 νέα κρούσματα, τέσσερις νέοι θάνατοι σήμερα, 125 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 2.463 οι καταγεγραμμένοι ασθενείς.
Νοσηλεύονται 52 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Ενημερωτικό δελτίο για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Πέμπτη 23 Απριλίου 2020)


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Πέμπτη 23 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:
A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο ασθενής από τα Ιωάννινα, ο οποίος αποσωληνώθηκε και η κατάσταση της υγείας του βρίσκεται σε σταθερή βελτίωση.
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύεται η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της ασθενούς είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα οκτώ (68) νέα δείγματα. Τα πενήντα οκτώ αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα έξι από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα τέσσερα από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ,ήταν επίσης αρνητικά.
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Από τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση τα τρία ήταν αρνητικά και αναμένεται απάντηση για άλλο ένα.
• Σήμερα στάλθηκαν δώδεκα νέα δείγματα για εξέταση.
• Από το σύνολο των διακοσίων έξι (206) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δέκα τρία ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
• Από τα είκοσι δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση τα δέκα εννέα είναι αρνητικά και αναμένεται απάντηση για άλλο ένα.
• Σήμερα στάλθηκαν επτά νέα δείγματα για εξέταση.
• Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, είναι πολύ καλά στην υγεία τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού, τόσο για τους ιδίους όσο και για τις επαφές τους που είχαν προκύψει από την ιχνηλάτηση.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια εξήντα εννέα (469) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα οκτώ ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.
Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
• Επεστράφησαν δύο δείγματα πιθανών περιστατικών αρνητικά για SARS-COV-2.
• Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται τρία πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται ισάριθμα αποτελέσματα δειγμάτων.
• Πέραν των ανωτέρω ελήφθησαν άλλα δύο δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται αποτελέσματα.
• Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας, τόσο αυτά που νοσηλεύθηκαν όσο και αυτά που παρέμειναν σε καραντίνα και παρακολούθηση στην οικία τους, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Αυτό ισχύει και για όλες τις επαφές τους που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση. 
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος, αφού έχει λήξει και ο χρόνος της προβλεπόμενης απομόνωσης, ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες.
Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
• Τα δύο δείγματα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικά.
• Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά σαράντα έξι (46) δείγματα , τα σαράντα τέσσερα αρνητικά και αναμένεται απάντηση για τα δύο ανωτέρω.
* * *
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να διαμένουν οικιοθελώς είκοσι δύο (22) άτομα, Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Απαγόρευση αλιείας (πλην πέστροφας) σε ποτάμια-παραποτάμους από 1 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2020


Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία ιχθύων (εκτός πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου 2020 έως 31 Μαΐου 2020.
Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήματα. Ειδικά για την Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου (λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών που επικρατούν στη λίμνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ιχθύων), η απαγόρευση της αλιείας ιχθύων και όλων των υδρόβιων οργανισμών, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο ισχύει από 1 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2020.
Οι παραβάτες της απόφασης αυτής τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρα 11 και 17 του Ν.Δ. 420/1970 όπως αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 9 του Ν. 2040/1992). Συγκεκριμένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίμου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παράνομων αλιευμένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα με την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών. 
Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση της παρούσας απόφασης είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες οι Ανακριτικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση διάρρηξης-κλοπής περιπτέρου στα Ιωάννινα


Εξιχνιάσθηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής περιπτέρου που έγινε το βράδυ της 20-04-2020 στα Ιωάννινα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος έθραυσε υαλοπίνακα ψυγείου περιπτέρου, από όπου αφαίρεσε αλκοολούχα ποτά.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης για Επιτροπή διαγωνισμού με τίτλο: «Αγροτική οδοποιία Τ.Κ. Παρακαλάμου, περιοχή Τζουμπάκες»

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης, για την επιλογή των μελών που θα συγκροτήσουν την Επιτροπή διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΖΟΥΜΠΑΚΕΣ».
Η υπ’ αριθμ. ΔΝΣ/61034/ΦΝ 466/04.12.2017 (ΦΕΚ Β΄4841/29-12-2017) απόφαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών με θέμα: «Κατάρτιση, τήρηση και λειτουργία του Μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (Μη.Μ.Ε.Δ.) της παρ. 8.(η) του άρθρου 221 του ν.4412/2016.»
Ο Δήμος Πωγωνίου, κατ’ εφαρμογή της ανωτέρω σχετικής απόφασης, θα πραγματοποιήσει τη διαδικασία δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μέσω του ηλεκτρονικού μητρώου μελών επιτροπών διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων (Μη.Μ.Ε.Δ.) για την επιλογή μελών επιτροπής διαγωνισμού έργου της παρ. 8.(η) του άρθρου 221 του ν.4412/2016.
 Συγκεκριμένα η ηλεκτρονική κλήρωση αφορά στην επιλογή υπαλλήλων ως τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για τη συγκρότηση της Επιτροπής διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΖΟΥΜΠΑΚΕΣ» εκτιμώμενης αξίας 120.000 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που θα διεξαχθεί σύμφωνα με:
α) τις διατάξεις του ν.4412/2016 (Α΄147)και
β) τους όρους της σχετικής διακήρυξης.
 Στην κλήρωση ανάδειξης των μελών της επιτροπής μετέχουν όλοι οι τεχνικοί υπάλληλοι σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, που είναι καταχωρημένοι στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (Μη.Μ.Ε.Δ.) και συγκεντρώνουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Η παρούσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την ως άνω σχετική απόφαση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, θα δημοσιευθεί στις ιστοσελίδες:
α) του Δήμου Πωγωνίου www.pogoni.gr  και
β) του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών: www.ggde.gr
 Παρακαλούνται το Τμήμα Υποστήριξης Εφαρμογών & Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και το αρμόδιο Γραφείο δημοσιοποίησης στοιχείων του Δήμου Πωγωνίου, όπως δημοσιεύσουν το παρόν στην ιστοσελίδα τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 10 του άρθρου 221 του ν.4412/2016 και στην παράγραφο 5.2.2 της υπ’ αριθμ. ΔΝΣ/61034/ΦΝ 466/04.12.2017 (ΦΕΚ Β΄4841/29-12-2017) απόφασης του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών.
Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27/04/2020 και ώρα 09:00 π.μ. μέσω της ιστοσελίδας https://mimed.ggde.gr

Έντεκα οι παραβάτες του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας στην Ήπειρο, την Τετάρτη 22 Απριλίου


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 22 Απριλίου:
για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (28) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:
(10) στην Αττική,
(7) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(4) στη Θεσσαλονίκη,
(4) στην Κεντρική Μακεδονία,
(2) στη Δυτική Ελλάδα και
(1) στη Στερεά Ελλάδα.
Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (20) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.079) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (692) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.166) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(506) στην Αττική,
(128) στη Θεσσαλονίκη,
(77) στη Δυτική Ελλάδα,
(76) στην Κρήτη,
(76) στην Κεντρική Μακεδονία,
(58) στα Ιόνια Νησιά,
(52) στην Πελοπόννησο,
(51) στη Θεσσαλία,
(41) στο Βόρειο Αιγαίο,
(31) στη Στερεά Ελλάδα,
(30) στο Νότιο Αιγαίο,
(28) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(11) στην Ήπειρο και
(1) στη Δυτική Μακεδονία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (49.311) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).
για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκε (1) παράβαση.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (488) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (468) άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΟΑΕΔ: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα 400 ευρώ


Άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου  η πλατφόρμα στο https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=110:LOGIN_DESKTOP:17059675132421  για την υποβολή αιτήσεων για τα 400 ευρώ της οικονομικής ενίσχυσης των 168.000 μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ.
Η πλατφόρμα είναι ήδη ενεργή στο gov.gr ενώ ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα του eservices του ΟΑΕΔ ανοίγει μόνο στους δικαιούχους και όχι σε όσους δεν το δικαιούνται.
Οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν επιδοτούνται μπορούν να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ εφόσον είναι μακροχρόνια άνεργοι από 1/4/2019 και μετά (την ημερομηνία αυτή δηλαδή, ήσασταν ήδη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για 12 τουλάχιστον συνεχόμενους μήνες) και εξακολουθούν να είναι μακροχρόνια άνεργοι στις 16/4/2020.
Οι μακροχρόνια άνεργοι μπορούν να μπουν είτε με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τους κωδικούς του ΟΑΕΔ.
Οι δικαιούχοι, δηλαδή όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24,5 μήνες και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous  και να επιλέξουν το σύνδεσμο Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους.

Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων


Χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων και ειδικά στο Πληκάτι, την Αετομηλίτσα, στο Δίστρατο, τη Μηλιά, και το Μέτσοβο.
Από νωρίς το πρωί έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου από αποχιονιστικά μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Κύριο χαρακτηριστικό της ανοιξιάτικης κακοκαιρίας οι χαμηλές θερμοκρασίες καθώς ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν σε αρκετές ορεινές περιοχές.

Τα πλεονεκτήματα της χειρουργικής αντιμετώπισης της σκολίωσης και της κύφωσης με το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS


Είναι πολλά τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης και οι συμβατικές τεχνικές αντιμετώπισής τους φαίνεται ότι είναι πιο ανοιχτές στην πιθανότητα λάθους απ` ό,τι η ρομποτική αντιμετώπισή τους. 
Ειδικά όταν η ρομποτική αντιμετώπιση γίνεται μέσω του ExcelsiusGPS, του ρομποτικού συστήματος που υπάρχει μόνο στο Metropolitan Hospital, τα πλεονεκτήματα για τους ασθενείς είναι τόσο σημαντικά ώστε να μπορούμε να μιλάμε για χειρουργική της σπονδυλικής στήλης «πριν» και χειρουργική της σπονδυλικής στήλης «μετά» το συγκεκριμένο σύστημα.
Ρομποτική χειρουργική & ExcelsiusGPS
Την τελευταία τριετία, με αφετηρία τις ΗΠΑ, εξελίχθηκε και εφαρμόστηκε στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης η ρομποτική χειρουργική. Η συνεργασία του ανθρώπινου παράγοντα και της ρομποτικής τεχνολογίας εκμηδενίζει τις πιθανότητες ιατρικού λάθους, καθώς και πρόκλησης μόνιμων νευρολογικών βλαβών.
Το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS αποτελεί το νεότερο επίτευγμα της ρομποτικής χειρουργικής και, στην Ελλάδα, υπάρχει αποκλειστικά και μόνο στο θεραπευτήριο Metropolitan. 
Η ομάδα η οποία χειρουργεί με το ExcelsiusGPS έχει παρακολουθήσει το ρομποτικό σύστημα από τα πρώτα του βήματα στις Η.Π.Α. και έχει ήδη πραγματοποιήσει με αυτό σημαντικό αριθμό επεμβάσεων για παραμορφώσεις στη σπονδυλική στήλη σε ενηλίκους και παιδιά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτών των επεμβάσεων, η ανωτερότητα της ρομποτικής τεχνολογίας έναντι της συμβατικής είναι καταφανής, αναφέρει ο Δρ. Μάριος Λυκίσσας, Xειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός του Metropolitan Hospital, τ. Επ. Καθηγητής Ορθοπαιδικής και Senior Clinical Associate στο Πανεπιστήμιο Weill Cornell της Νέας Υόρκης.
Ποιες είναι οι βασικές εφαρμογές του ρομποτικού συστήματος στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης
Το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS αρχικά σχεδιάστηκε για ασθενείς με παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης, στους οποίους η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Η ευκολία και η ακρίβεια που προσφέρει το σύστημα στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αλλά και η μείωση της πιθανότητας πρόκλησης νευρολογικής βλάβης είναι εντυπωσιακές. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η διόρθωση της σκολίωσης ή της κύφωσης.