Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Δήμος Πωγωνίου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την κατάρτιση Μητρώου Ιδιοκτητών oχημάτων και μηχανημάτων έργων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Για την κατάρτιση Μητρώου Ιδιοκτητών (εταιρειών-φυσικών προσώπων) οχημάτων και μηχανημάτων έργων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις-παγετό, κατολισθήσεις, πυρκαγιές και λοιπές καταστροφές, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Πωγωνίου για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2021.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Προκειμένου να καταρτιστεί μητρώο ιδιοκτητών οχημάτων και μηχανημάτων έργων, που θα επεμβαίνουν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις - παγετό, κατολισθήσεις, πυρκαγιές και λοιπές καταστροφές, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Πωγωνίου με τη διάθεση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, όταν αυτό απαιτηθεί,

ΚΑΛΕΙ

Όσους επιθυμούν να υποβάλλουν, με οποιοδήποτε τρόπο, στο Πρωτόκολλο του Δήμου Πωγωνίου, ταχ. διευθ. Δημαρχείο Πωγωνίου Καλπάκι Τ.Κ. 44004, τηλέφωνο 2653360113,

 Fax: 2653360103, E-MAIL: dimospogoniou@pogoni.gr    μέχρι και την 4/12/2020 και ώρες 09:00 με 13:00:

1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8, παρ.1 του Ν.1599/86, στην οποία θα δηλώνουν ότι αποδέχονται όλους τους όρους της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την κατάρτιση Μητρώου ιδιοκτητών (εταιρειών - φυσικών προσώπων) οχημάτων και μηχανημάτων έργων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες, χιονοπτώσεις-παγετό, κατολισθήσεις, πυρκαγιές και λοιπές καταστροφές, στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Πωγωνίου για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2021, όπως αυτοί αναφέρονται παρακάτω και αναλυτικά τα οχήματα και μηχανήματα που μπορούν να διαθέσουν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (είδος, αριθμός κυκλοφορίας, ιπποδύναμη κτλ)

2. Τα νομιμοποιητικά έγγραφα των οχημάτων και μηχανημάτων έργων που κατέχουν και των χειριστών αυτών (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια, τέλη κυκλοφορίας, όσα υποχρεούνται, άδεια χειριστού μηχανήματος έργου) και

3. Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς σύμφωνα με το υπόδειγμα σε σφραγισμένο φάκελο ότι αποδέχονται τις προτεινόμενες τιμές μίσθωσης οχημάτων και μηχανημάτων.

Να δηλώνεται τυχόν έκπτωση από τις προτεινόμενες τιμές του πίνακα.

ΟΡΟΙ

Α) Οφείλουν να έχουν τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης (εντός 1 ώρας) από τη στιγμή ειδοποίησης, είτε εγγράφως είτε τηλεφωνικώς καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου και για το χρονικό διάστημα από 01-01-2021 έως 31-12-2021, σε οποιαδήποτε περιοχή ευθύνης του Δήμου Πωγωνίου, από τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου. Τα οχήματα και μηχανήματα έργων θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με την έκταση της φυσικής καταστροφής και πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πωγωνίου.

ΕΟΔΥ: Πενήντα θάνατοι σήμερα, 3.316 νέα κρούσματα

 


24  εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σαράντα τρεις νέοι θάνατοι, 3.316 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 3.316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66637, εκ των οποίων το 54.1% άνδρες.

4587 (6.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17773 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

310 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 88 (28.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 353 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 959 θανάτους συνολικά στη χώρα. 387 (40.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Δήμος Πωγωνίου: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης για επιλογή μελών Επιτροπής διαγωνισμού έργου: «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΡΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ-ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

 


Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν τη διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης, για την επιλογή των μελών που θα συγκροτήσουν την Επιτροπή διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου σύνταξης του έργου: «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΡΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ-ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ».

 

Περισσότερα: http://www.pogoni.gr/index.php/home/item/2804-dimosiopoiisi-stoixeion-symvasis-gia-epilogi-melon-epitropis-diagonismoy-ergou-epanaxrisi-dimotikou-ktiriou-proin-arrenagogeiou-parthenagogeiou-gia-polyxoro-paroxis-gnoseon-politismou

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπός που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

 


Κατασχέθηκαν περίπου -800- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης

 

Συνελήφθη χθες (11-11-2020) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-17- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -803- γραμμαρίων και

κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης βάρους -250- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Σύσκεψη Οριζόντων Ηπείρου με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων-Σύγκλιση Απόψεων

 


Στην προώθηση μιας δέσμης πέντε μέτρων συμφώνησαν οι Ορίζοντες Ηπείρου με τον Χάρη Λιούρη, πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων. 

Το πρωί της Πέμπτης 12/11 πραγματοποιήθηκε μια πρώτη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης οπού συζήτησαν και τελικά συμφώνησαν στην αποκατάσταση καναλιού συνεχούς επικοινωνίας και στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν τον αγροτικό, κτηνοτροφικό κόσμο και τομέα στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων αλλά και ευρύτερα στην Περιφέρεια.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου»  αναλογιζόμενοι τις ανάγκες των αγροτών και κτηνοτρόφων δεσμεύτηκαν ότι θα είναι στο πλευρό τους και θα προσπαθήσουν από κοινού με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό να αναδείξουν καίρια θέματα όπως: 

Διαμόρφωση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.

Την αλλαγή αντιμετώπισης του ζητήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων η οποία ξεκινάει από τη διαδικασία εκπαίδευσης με επίκεντρο τις δεξιότητες τους.

Παροχή βοήθειας σε όσους θέλουν να μεταβούν από τη στείρα λογική της παραγωγής στο επίπεδο της αγροτικής και κτηνοτροφικής επιχειρηματικότητας. 

Μαζί με τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης να δρομολογήσουμε την διαμόρφωση κτηνοτροφικών πάρκων στην Ήπειρο στα πρότυπα των Βρυξελλών. 

Τέλος, συμφώνησαν σε στρατηγική ανάδειξης του «Ντεμπίνα», καθότι το αμπελουργικό κομμάτι στην Ήπειρο είναι εντελώς παραγκωνισμένο.

Στη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, συμμετείχαν -εκ μέρους των Οριζόντων Ηπείρου- ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Σπύρος Ριζόπουλος, ο συντονιστής Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Νάτσης, ο  Αναπληρωτής Συντονιστής κ. Σπύρος Υφαντής και ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Φίλιππος Παππάς.

Αντίθετο το Τοπικό Συμβούλιο Δελβινακίου στο άνοιγμα του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής

 

Η θέση του Τοπικού Συμβούλιο Δελβινακίου σχετικά με το άνοιγμα του Δημοτικού σχολείου της Πωγωνιανής.

Aλλαγή ωραρίου στα σούπερ μάρκετ από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου

 

Κλειστά την Κυριακή 15 Νοεμβρίου

 Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι τα σουπερμάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου δεν θα ανοίξουν.

Ακόμη  διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Περιφέρεια Ηπείρου: Μέχρι 4 Δεκεμβρίου υποβολή προτάσεων για ενίσχυση των Μικρών- Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

 

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τροποποιείται η πρόσκληση για την  υποβολή    προτάσεων χρηματοδοτικής ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid–19 στην Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ήπειρος 2014-2020.

Με βάση την απόφαση νέα καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των Επενδυτικών σχεδίων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis ) ορίζεται η Παρασκευή4/12/2020 ώρα 15.00.

 

ΠΗΓΗ:  http://www.php.gov.gr/  

Παχυσαρκία: Τι νεότερο για τη μεταβολική μάστιγα της εποχής;

 


1ο μάθημα Καρδιομεταβολικού Σχολείου Metropolitan Hospital & Metropolitan General

 

Το Καρδιομεταβολικό Σχολείο, το πρωτότυπο και πρωτοποριακό για τα Ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα, ετήσιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην καρδιομεταβολική ιατρική, ξεκίνησε τη «σχολική χρονιά».


Αυτό το διαδικτυακό, καρδιομεταβολικό σχολείο αποτελεί τη συντονισμένη προσπάθεια του Ομίλου Hellenic Healthcare και συγκεκριμένα των θεραπευτηρίων Metropolitan Hospital και Metropolitan General, της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και της Ιατρικής σχολής Σορβόννης, καθώς οι ιατροί που ανέλαβαν το έργο της οργάνωσης και της λειτουργίας του σχολείου είναι (κατά αλφαβητική σειρά) οι συντονιστές Διευθυντές Γ. Κολοβού, Α. Μελιδώνης, Σ. Φούσας και  συμμετέχουν και οι καθηγητές Γ. Γεροτζιάφας και Δ. Τούσουλης. 

To πρώτο μάθημα που πραγματοποιήθηκε είχε θέμα: «Παχυσαρκία: Τι νεότερο;» και σε αυτό παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με τη σύγχρονη αυτή μεταβολική πανδημία.

Τα δεδομένα που αναφέρθηκαν είναι συγκλονιστικά. Το 35% των παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα, ενώ το 71% του πληθυσμού είναι είτε υπέρβαρα, είτε παχύσαρκα άτομα (μελέτη ΥΔΡΙΑ). Περίπου 7.000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από τις διαταραχές που συνδέονται με την παχυσαρκία, ενώ τα σοβαρά παχύσαρκα άτομα (Βody Μass Ιndex/Δείκτης Μάζας Σώματος >40) έχουν κατά 100% αύξηση του κινδύνου θνησιμότητας συγκριτικά με τα νορμοβαρή (: φυσιολογικού βάρους).

Τα ασθενή άτομα με παχυσαρκία εμφανίζουν το πρώτο έμφραγμα μυοκαρδίου μέχρι και 12 χρόνια νωρίτερα από τα νορμοβαρή, ενώ το 90% των ατόμων με παχυσαρκία για περισσότερο από 30 χρόνια  θα αναπτύξουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Τα σοβαρά παχύσαρκα άτομα έχουν επίσης 50 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη συγκριτικά με τα νορμοβαρή.

Ωστόσο, ακόμα και μείωση κατά 5% του σωματικού βάρους έχει ευεργετικές συστηματικές συνέπειες στην υγεία των παχύσαρκων ασθενών.

Η μείωση του σωματικού βάρους ως φάρμακο κατά της παχυσαρκίας  απαιτεί τροποποίηση των υγιεινοδιαιτητικών όρων ζωής. Η μεσογειακή δίαιτα, η δίαιτα DASH και οι χορτοφαγικές δίαιτες φαίνεται ότι είναι οι πλέον κατάλληλες και υγιεινές δίαιτες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η μηνιαία απώλεια 2-3 κιλών συνοδευόμενη από 150-300’ αεροβικής γυμναστικής εβδομαδιαία είναι η θεραπευτική πρόταση που επιτυγχάνει διατήρηση της απώλειας του σωματικού βάρους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος, στο ίδιο μάθημα, αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν οι τρεις φαρμακευτικές αγωγές (εκ των οποίων μία ενέσιμη), που, σήμερα, επιτυγχάνουν θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Η απώλεια τουλάχιστον 5% του σωματικού βάρους σε ένα 3μηνο είναι το ελάχιστο μέτρο αποτελεσματικότητας της φαρμακευτικής αγωγής.

Το Καρδιομεταβολικό Σχολείο απευθύνεται σε παθολόγους, διαβητολόγους, καρδιολόγους, ενδοκρινολόγους και γενικούς γιατρούς από όλη την Ελλάδα δίνοντας δικαίωμα συμμετοχής σε όλους χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν, καθώς οι νέες τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης και διαδραστικής συμμετοχής ακόμα και γιατρών από τα πλέον απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας.

Παρελθόν ο φόρος στους γονείς που κάνουν γονική παροχή στα παιδιά τους για την αγορά σπιτιού

 


Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η δωρεά και η γονική παροχή χρημάτων για την αγορά πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται έως το ποσό των 150.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4714/2020, προβλέπεται μηδενικός φόρος για χρηματικές δωρεές από γονείς προς τα παιδιά τους για αγορά πρώτης κατοικίας για ποσά έως 150.000 ευρώ και κλιμακωτούς συντελεστές από 1% έως 10% για μεγαλύτερα ποσά προβλέπει ο νόμος 4714/2020 που ισχύει από τις 31 Ιουλίου 2020.

Για χρηματικά ποσά άνω των 150.000 και έως 300.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος 1%, για ποσά πάνω από 150.000 και έως 600.000 ευρώ εφαρμόζεται φορολογικός συντελεστής 5%, ενώ για το τμήμα των χρημάτων που υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 10%.

Προϋπόθεση για την ευνοϊκή μεταχείριση των δωρεών και γονικών παροχών είναι να προκύπτει ότι η δωρεά ή γονική παροχή γίνεται για την απόκτηση ακινήτου για το οποίο τα παιδιά έτυχαν της απαλλαγής πρώτης κατοικίας.

Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται στην υπηρεσία μας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Για τις εν λόγω δωρεές/γονικές παροχές, στις οποίες ο φόρος υπολογίζεται με βάση τη φορολογική κλίμακα της Α' κατηγορίας του άρθρου 29 του Κώδικα, ισχύει ο θεσμός του συνυπολογισμού των προγενέστερων δωρεών/γονικών παροχών (κατά τα άρθρα 4 και 36 του ιδίου Κώδικα), δηλαδή λαμβάνονται υπόψη τυχόν προγενέστερες δωρεές/γονικές παροχές του ιδίου γονέα προς το ίδιο τέκνο, εφόσον γι' αυτές η φορολογική υποχρέωση έχει γεννηθεί από την 1.1.2004, αλλά και αυτές συνυπολογίζονται σε τυχόν μεταγενέστερες.

Υψηλής τεχνολογίας υπέρυθρη κάμερα το νέο ισχυρό όπλο των χειρουργών Ω.Ρ.Λ.

 


Με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς τραυματισμούς των αδένων, χάρη στην  εξέλιξη της τεχνολογίας,  γίνονται πλέον οι χειρουργικές επεμβάσεις για ολική θυρεοειδεκτομή, λοβεκτομή θυρεοειδούς και αφαίρεση αδενώματος παραθυρεοειδούς αδένα.

Κι αυτό γιατί στη φαρέτρα των χειρουργών Ω.Ρ.Λ έχει προστεθεί  μία νέα υψηλής τεχνολογίας κάμερα για την αναγνώριση και τον εντοπισμό των παραθυρεοειδών αδένων.

Αυτά ανακοινώθηκαν στο 3ο Διεθνές Συμπόσιο για τον Θυρεοειδή και τους Παραθυρεοειδείς Αδένες που πραγματοποιήθηκε στο St Mary’s Hospital στο Λονδίνο την 1η Φεβρουαρίου 2020.

«Η κάμερα αυτή αποτελεί ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια μας καθώς πλέον χωρίς καμία δυσκολία εντοπίζουμε και αναγνωρίζουμε τους παραθυρεοειδείς αδένες. Έτσι αποφεύγονται οι τραυματισμοί των αδένων κάτι που γίνονταν συχνά σε τέτοιες επεμβάσεις» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ».

Σύμφωνα με τους Ω.Ρ.Λ.  ο τραυματισμός των παραθυρεοειδών αδένων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων ασβεστίου στο αίμα, μια σοβαρή επιπλοκή που λέγεται υποπαραθυρεοειδισμός. Οι παραθυρεοειδείς αδένες έχουν μια μοναδική ιδιότητα αυτοφθορισμού στην υπέρυθρη (near infrared) ακτινοβολία, η οποία μπορεί πλέον να εντοπιστεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

«Η υψηλής τεχνολογίας κάμερα επιτρέπει στο χειρουργό να κινηθεί με περισσότερη ασφάλεια και ακρίβεια στο χειρουργικό του πλάνο. Πραγματοποιεί  real time απεικόνιση επί της οθόνης και είναι πολύ εύκολη στη χρήση και το χειρισμό μετά από μικρή εξάσκηση του χειρουργού» διευκρινίζει ο κ Αρτόπουλος και εξηγεί πως οι χειρουργοί Ω.Ρ.Λ θα πρέπει να εκπαιδευτούν στη χρήση αυτής της κάμερας.

Με τη χρήση του πρωτοποριακού συστήματος εντοπισμού των παραθυρεοειδών αδένων ο εκπαιδευμένος χειρουργός μπορεί να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή του επεμβάσεις όπως: ολική θυρεοειδεκτομή, λοβεκτομή θυρεοειδούς και αφαίρεση αδενώματος παραθυρεοειδούς αδένα.