Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Σε λίστα ... αναμονής για τη σύνταξη

Πολλοί περιμένουν ακόμη και ... 4 χρόνια!

Έμφραγμα έχουν προκαλέσει στα δύο μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας, το ΙΚΑ και τοΕΤΕΑ, χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχοι που περιμένουν για να πάρουν την κανονική τους σύνταξη ακόμη και 4 χρόνια.

Στη λίστα αναμονής βρίσκονται αυτή τη στιγμή 163.000 αποφάσεις για την απονομή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε περίπου 90.000 δικαιούχους, ενώ μέσα στο 2015, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, αναμένεται η έξοδος άλλων 50.000, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Και στις προσωρινές

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν επτά (7) άτομα για διοργάνωση και συμμετοχή σε διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων στα Ιωάννινα


Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ, παιγνιόχαρτα και μάρκες

Συνελήφθησαν σήμερα (13-12-2014) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, με την αυτόφωρη διαδικασία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, επτά (7) ημεδαποί (έξι άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας από 21 έως 36 ετών, για παράνομο «τζόγο» εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν μία 35χρονη υπεύθυνη καφενείου –σνακ μπαρ, ένας 36χρονος που είχε ρόλο « d ealer » και πέντε (5) ακόμα άτομα για συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια ενώ ο 36χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος αναζητείται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένου έλεγχου για την καταπολέμηση του φαινομένου της παράνομης διενέργειας τυχερών παιγνίων, διαπιστώθηκε ότι η 35χρονη είχε διοργανώσει και διενεργούσε με τον 36χρονο « d ealer» το απαγορευμένο παίγνιο « poker – texas holdem » σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, στο οποίο συμμετείχαν οι πέντε συλληφθέντες παίκτες.
Για την συμμετοχή στο παράνομο παιχνίδι καταβάλλονταν από του παίκτες χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν σε ανάλογης αξίας μάρκες.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
Το χρηματικό ποσό των (325) ευρώ
(287) μάρκες διαφόρων χρωμάτων και αξίας
παιγνιόχαρτα
ένας φορητός υπολογιστής, στην οθόνη του οποίου αναγράφονταν τα ονόματα των συμμετεχόντων, χρόνοι και αντίστοιχα χρηματικά ποσά.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του, δύο παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη, χθες (12-12-2014) αργά το βράδυ, στη διασταύρωση Λυκόστομου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 40χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά δύο παράνομων μεταναστών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 40χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 41 και 25 ετών, οι οποίοι στερούνταν των νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας.
Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 40χρονου δράστη, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση για την 39η/15-12-2014 Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Την 15-12-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.30 συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 05-12-2014 συνεδριάσεως.
1. Κατάρτιση του σχεδίου της 5ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
2. Έγκριση των Πρακτικών Ι/12-11-2014 και ΙΙ/02-12-2014 της Επιτροπής για την ανάδειξη αναδόχου εκπόνησης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων «Μελέτη αποκατάστασης και επισκευής γέφυρας Σαΐτας», προεκτιμώμενης αμοιβής € 13.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
3. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση πρανών ποταμού Αράχθου (Μπαλντούμα)», αναδόχου Κων/νου Κούγκουλη, μέχρι την 30-08-2015.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Το τουριστικό προϊόν της Ηπείρου παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση- συνάντηση επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη

Οι βάσεις για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών στην Ήπειρο τέθηκαν κατά την διάρκεια του Workshop τουρισμού, που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Δεκεμβρίου από το Γενικό Προξενείο Κωνσταντινούπολης με τη συνεργασία του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Τουρκίας και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία και συντόνισε την αποστολή. Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας ήταν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και σε αυτή συμμετείχαν 28 επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση που είχε απευθυνθεί προς όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου.

Μια αδιανόητη ενέργεια εναντία σε συναδέλφους ΑμΕΑ από τους… «υπερασπιστές» των ΑμΕΑ.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες μέρες από το γιορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με Ειδικές Ανάγκες όπου περίσσεψαν από τους “αρμόδιους” τα μεγάλα λόγια για τη θέση των ΑμΕΑ στην κοινωνία. Δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από τις υποκριτικές διακηρύξεις περί ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών και την Πέμπτη 11/12 το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων πήρε απόφαση –μετά από εισήγηση του Σχολικού Συμβούλου Ειδικής Αγωγής 5ης Περιφέρειας – να μετακινήσει δυο συναδέλφους ΑμΕΑ από τα Ειδικά Σχολεία που εργάζονταν, στα Τμήματα Ένταξης δυο Σχολείων που είναι από τα μεγαλύτερα της πόλης (18ο & 27ο). 
Το αιτιολογικό της απόφασης ήταν ότι, τα τμήματα που εργάζονταν στα Ειδικά Σχολεία δεν είχαν «τον προβλεπόμενο από το νόμο αριθμό μαθητών».
Η απόφαση αγγίζει τα όρια της απανθρωπιάς, καθώς:

Άρτα: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για κατοχή λαθραίου καπνού και κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (11-12-2014) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, για κατοχή λαθραίου καπνού και κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 27χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σακούλα με λαθραίο καπνό, βάρους (726) γραμμαρίων και μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,1) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Τελωνείο Κακαβιάς: Διακήρυξη εκποίησης εμπορευμάτων υποκειμένων σε δασμούς κ.λ.π. φόρους

Η Δ/ντρια του Τελωνείου Κακαβιάς διακηρύσσει ότι:
Σύμφωνα με τα άρθρα 43 έως 49 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν.2960/2001, ΦΕΚ 265/22.11.2001) εκτίθενται σε πλειοδοτική δημοπρασία εκποίησης, τα περιγραφόμενα στον κατωτέρω πίνακα εμπορεύματα. Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στο Τελωνείο Κακαβιάς την 18η Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 έως 12:00 που μπορεί να παραταθεί στην περίπτωση που δίνονται ανώτερες προσφορές.
Εάν το εμπόρευμα δεν εκπλειστηριαστεί η δημοπρασία θα επαναληφθεί στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα την 29° Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα (2η Δημοπρασία).
Εάν δεν τελεσφορήσει και η δεύτερη δημοπρασία, θα επαναληφθεί στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα την 08η Ιανουαρίου 2015 ημέρα Πέμπτη (3η Δημοπρασία)