Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2

 

Πασάς στην Αθήνα!


Σπουδαίο διπλό πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Ολυμπιακό Στάδιο αφού επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0  για την 19η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία στο  9' όταν ο Μπρένερ κατέβασε υπέροχα την μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Ινσούα στο 30' προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Παντελάκης πρόλαβε και την τσίμπησε, με αποτέλεσμα να τον βρει στη γάμπα, με τον Μανούχο να δείξει την άσπρη βούλα.

Η φάση εξετάστηκε από το  VAR.

Ο Κρίζμαν εκτέλεσε εύστοχα στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αθανασιάδη κάνοντας το 0-1 για τον ΠΑΣ.

Η ΑΕΚ είχε δοκάρι για την Μάνταλο στο 50'.

Ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν και κατέληξε άουτ.

Στο 64΄ η ΑΕΚ είχε δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με σουτ του Ολιβέιρα. 

Ο Λέο στο 87' εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σβάρνα, βγήκε στην αντεπίθεση και πλάσαρε τον Αθανασιάδη, κάνοντας το 0-2,  "κλειδώνοντας" τη νίκη για τον ΠΑΣ.


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):

Αθανασιάδης, Ινσούα (Λόπες 46'), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (Ανσαριφάρντ 46'), Σιμάνσκι (Μαχαίρας 75'), Τάνκοβιτς (Μάνταλος 46'), Γκαρσία (70' Αλμπάνης), Ολιβέιρα

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης):

Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Οικονομόπουλος (Ελευθεριάδης  77'), Σιόντης (Λιάσος 26'), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (Σάλιακας 63'), Κριζμάν (Παμλίδης 63'), Λεό

EΟΔΥ: Τριάντα δυο θάνατοι σήμερα, 858 νέα κρούσματα

 


11 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα δυο νέοι θάνατοι, 858 νέα κρούσματα.

«Σήμερα ανακοινώνουμε 858 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154.083, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5893 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47802 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

274 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 194 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες.

To 86.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.724 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.367 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση (μέσω τηλεδιάσκεψης) της Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ώρα 09:30

 


Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 09:30 συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Κατάρτιση της έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Δ’ τρίμηνο έτους 2020 και υποβολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 23-10-2020 της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών», προϋπολογισμού 139.100,00 € με Φ.Π.Α.

3. Έγκριση του από 21-01-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιαρχών Δ.Δ. Σερβιανών», προϋπολογισμού 55.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

4. Έγκριση του από 22-01-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την εκτέλεση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανέγερση σχολικών μονάδων στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ΄Γ. Χατζηκώστα΄  για  την μετεγκατάσταση  και λειτουργία 2 σχολικών μονάδων (1ο νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και ΣΑΠ) στο Ο.Τ.222γ στα Γιάννενα», προϋπολογισμού 339.100,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

5. Έγκριση του από 25-01-2021 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση πρανών και προστασία της επαρχιακής οδού από τυχόν κατολισθήσεις στην περιοχή της Καστανιάς» προϋπολογισμού 120.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι Καρδιαγγειακοί Ασθενείς σχετικά με τον εμβολιασμό για SARS-CoV-2

 


Με αφορμή την πρόσφατη έναρξη εμβολιασμού για τον SARS-CoV-2 (COVID-19) του γενικού πληθυσμού, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία απαντά,  με βάση τα τελευταία διεθνή επιστημονικά δεδομένα,  στις πιο συνήθεις ερωτήσεις που έχουν τεθεί από καρδιαγγειακούς ασθενείς.

Έχω καρδιολογικό πρόβλημα. Πρέπει να κάνω το εμβόλιο;

Όλοι οι ενήλικες οφείλουν να εμβολιαστούν. Η παρουσία ακόμα και σοβαρού καρδιολογικού προβλήματος όχι μόνο δεν αποτελεί αντένδειξη, αλλά είναι ισχυρή ένδειξη.  Τα άτομα που φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο από δυσμενή έκβαση μετά από νόσηση και έχουν υψηλή προτεραιότητα εμβολιασμού είναι ασθενείς με χρόνια καρδιαγγειακά νοσήματα και γενικότερα όσοι αναφέρονται στην παρακάτω κατάσταση:

•        Χρόνια αναπνευστική νόσος, συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, της χρόνιας η διαλειμματικής χρήσης στεροειδών, ανάγκης νοσηλειών, χρόνια βρογχίτιδα, εμφύσημα και κυστική ίνωση, διάμεση ίνωση και βρογχοπνευμονικη δυσπλασία.

•        Χρόνια νεφρική νόσο σταδίου 3, 4, νεφρωσικό σύνδρομο, μεταμόσχευση νεφρού.

•        Χρόνια καρδιαγγειακή νόσος (καρδιακή ανεπάρκεια, συγγενή καρδιοπάθεια, αρτηριακή υπέρταση με προσβολή οργάνων στόχου, ασθενείς με χρόνια ισχαιμική καρδιακή νόσο, κολπική μαρμαρυγή, περιφερική αγγειακή νόσο, φλεβική θρομβοεμβολική νόσο).

•        Χρόνια ηπατική νόσο, κίρρωση, χρόνια ηπατίτιδα,

•        Χρόνια νευρολογική νόσο, ΑΕΕ. Down’s Syndrome, πολλαπλή σκλήρυνση, επιληψία, άνοια, Parkinson’s disease, νόσο κινητικού νευρώνα.

•        Σακχαρώδης διαβήτης υπό  φαρμακευτική ή απλά διαιτητική αγωγή.

•        Ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς λόγω νόσου ή χορηγούμενης θεραπείας  (χημειοθεραπεία, μονοκλωνικά αντισώματα, θεραπεία ανοσοδιέγερσης, κορτικοειδή σε ισοδυναμία πρεδνιζολόνης 20mg ή περισσότερο την ημέρα κατά τον τελευταίο μήνα).

•        Ιστορικό αιματολογικής κακοήθειας (λέμφωμα, λευχαιμία, μυέλωμα, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ψωρίαση που έχουν ανάγκη λήψης μακροχρόνιας θεραπείας).

•        Ασθενείς που θα λάβουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία. Η χορηγούμενη ανοσοκατασταλτική θεραπεία μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκριση στον εμβολιασμό.

•        Ασπληνία ή δυσλειουργία σπληνός (συμπεριλαμβάνονται θαλασσαιμίες, δρεπανοκυτταρική αναιμία).

•        Νοσογόνος παχυσαρκία Body Mass Index ≥40 kg/m².

•        Σοβαρή ψυχική νόσος (σχιζοφρένεια, διπολικές διαταραχές).

•        Φροντιστές ατόμων υψηλού κινδύνου.

•        Ο εμβολιασμός ατόμων μικρότερων τω 16 ετών είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Πρέπει να τροποποιήσω τη φαρμακευτική μου αγωγή  κατά την ημέρα του εμβολίου;

Δεν συνιστάται τροποποίηση αγωγής για αρτηριακή υπέρταση, υπερλιπιδαιμία, καρδιακή ανεπάρκεια, συμπεριλαμβανομένης αντιαιμοπεταλιακής αγωγής, την ημέρα του εμβολίου.

Λαμβάνω αντιπηκτική αγωγή. Πρέπει να λάβω κάποια ιδιαίτερη προφύλαξη;

 Το εμβόλιο δίνεται με μικρή βελόνα (23-25 gauge) ενδομυικά. Οι ασθενείς που λαμβάνουν βαρφαρίνη, είναι θεμιτό να έχουν ελέγξει στο τελευταίο τους έλεγχο το INR να είναι κάτω από τα ανώτερα θεραπευτικά επίπεδα. Μετά την έγχυση ο εμβολιαζόμενος να ασκήσει ελαφρά πίεση στο σημείο του  δείγματος για 2 λεπτά χωρίς τρίψιμο. Ο εμβολιαζόμενος πρέπει να ενημερωθεί για την πιθανότητα δημιουργίας μικρού αιματώματος στην περιοχή.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν νεότερα αντιπηκτικά μπορούν να λάβουν με ασφάλεια το εμβόλιο, ιδίως εάν είναι πριν τη λήψη της επόμενης δόσης του φαρμάκου τους.

Σε ασθενείς με αιμορραγική διάθεση, π.χ. ασθενείς που λαμβάνουν αγωγή για αιμοφιλία, ο εμβολιασμός να γίνεται αμέσως μετά τη χορήγηση της ανάλογης θεραπείας.

Ποια είναι η θέση της κολχικίνης;

Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα τοποθετούν και την κολχικίνη, ένα παλαιό αντιφλεγμονώδες φάρμακο με ήπια νοσοτροποποιητική δράση στη δυνητική θεραπευτική αγωγή κατά COVID-19, ιδίως σε ήπια-μέτριας βαρύτητας νόσηση. Όπως και οι περισσότερες φαρμακευτικές αγωγές θα πρέπει να λαμβάνονται με ανάλογη ιατρική σύσταση και αντίστοιχη συνταγογράφηση, για αποφυγή κακής χρήσης και δυσμενών παρενεργειών.

Αναφορά

Green Book Chapter COVID-19 https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/954724/Greenbook_chapter_14a_v5.pdf

Περιφέρεια Ηπείρου: ΜΠΕ Μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, ισχύος 0,498 KW, στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων Πωγωνίου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ανακοινώνει και Προσκαλεί

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις  του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες (κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους (οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης,  Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας),  να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις ( σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου (κατηγορίας Α2, ομάδα 5η, α/α 6): «Μονάδα παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου για συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας, ισχύος 0,498 KW, στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων, Δ.Ε. Καλπακίου, Δ. Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου.

Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία: «ΦΑΡΜΑ ΝΑΚΗΣ Α.Ε.».

 Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η  22-01-2021  και ημερομηνία λήξης αυτής η   03-03-2021. 

Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 25 -01-2020 και ημερομηνία  λήξης αυτής  26-02-2021.                                                                                                             

Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου                                                   

    Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι  το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

    Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr/ Ενημέρωση/Ανακοινώσεις.

Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ»   την  23-01-2021.

 (Σημείωση για την εφημερίδα)

Τα έξοδα δημοσίευσης της παρούσας ανακοίνωσης-πρόσκλησης στον τύπο, βαρύνουν τον παραπάνω φορέα υλοποίησης ή λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας (παρ. 8 του αρ. 19 του Ν.4014/2011(ΦΕΚ 209/21-09-2011). 

(Τηλ. Επικοινωνίας: Ερμής Νάκης, 6974699235)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Π. Σ. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΑΝΑΣ

Σαράντα τέσσερις παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τρίτη 26 Ιανουαρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


 Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (58.619) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.150) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (997) παραβάσεις και (12) συλλήψεις, ως ακολούθως:

·         (786) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

·         (254) στην Αττική,

·           (78) στην Κρήτη,

·           (56) στη Θεσσαλονίκη,

·           (56) στη Στερεά Ελλάδα,

·           (53) στην Κεντρική Μακεδονία,

·           (50) στην Πελοπόννησο,

·           (48) στη Θεσσαλία,

·           (44) στην Ήπειρο,

·           (43) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·           (30) στη Δυτική Ελλάδα,

·           (27) στα Ιόνια Νησιά,

·           (25) στο Βόρειο Αιγαίο,

·           (16) στο Νότιο Αιγαίο και

·             (6) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (93.568) ομοειδείς παραβάσεις.

·         (188) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 300 ευρώ, ως ακολούθως:

·         (35) στην Κρήτη,

·         (28) στην Αττική,

·         (22) στην Κεντρική Μακεδονία,

·         (19) στη Στερεά Ελλάδα,

·         (16) στο Νότιο Αιγαίο,

·         (13) στο Βόρειο Αιγαίο,

·         (11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

·         (10) στα Ιόνια Νησιά,

·           (9) στη Θεσσαλονίκη,

·           (9) στην Πελοπόννησο,

·           (6) στη Θεσσαλία,

·           (4) στην Ήπειρο,

·           (3) στη Δυτική Ελλάδα και

·           (3) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (31.330) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (29.837) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.493) των (150) ευρώ.

·         (23) παραβάσεις και (12) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (4) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε ισάριθμους πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη:

·         5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα για παράβαση περιορισμού κίνησης.

·         από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.076) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (940) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, (11) συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον διοργανωτή και (13) των 300 ευρώ για παραβάσεις περιορισμού κίνησης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΟΠΕΚΑ: Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου καταβάλλονται τα επιδόματα του Οργανισμού


Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) θα καταβάλει τα εξής επιδόματα:

- Επίδομα παιδιού (Α21)

- Επίδομα γέννησης

- Επίδομα στέγασης

- Επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων

- Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

- Προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα

- Επίδομα ομογενών

- Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων

- "Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982"

- Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τα έτη 2019 και 2020

- "Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019"

- Συνεισφορά Δημοσίου για  δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορονοϊού Ν. 4714/2020 (Πρόγραμμα Γέφυρα).

Υποχρεωτική από την 1η Φεβρουαρίου η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ από την 1η Φεβρουαρίου 2021 η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου/Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας παύει την προαιρετική-πιλοτική της λειτουργία και τίθεται σε ισχύ ως υποχρεωτική.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς δήλωσε  «Με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου αποτρέπονται νέες αυθαιρεσίες, διασφαλίζεται η περιουσία των πολιτών, μπαίνει τέλος στη γραφειοκρατία, επιταχύνονται οι επενδύσεις».

«Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου είναι μια κορυφαία μεταρρύθμιση και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που τώρα ως υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράφω την οριστική ενεργοποίησή της».

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Ο Σαμαράς θα αναγκάσει τον Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές»

 


«Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην έχει ένα ενιαίο μέτωπο στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα πελώριο εσωτερικό πρόβλημα, στο ίδιο της το κόμμα. 

Η συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή δείχνει ότι υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Γιατί δεν είναι μια απλή διαρροή στον Τύπο. Έχουμε τη δημόσια τοποθέτηση ενός πρώην πρωθυπουργού, στη ναυαρχίδα του φιλοκυβερνητικού Τύπου. 

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς είναι δεσμευμένος να ακολουθήσει αυτή την πολιτική στάση. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πόσο δύσκολο θα είναι για τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, στο μέτρο που όλοι γνωρίζουμε τα συμφέροντα που υποκρύπτονται στην Ευρώπη σε ότι αφορά στην Τουρκία.» 

Την δήλωση αυτή έκανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην εκπομπή "Παρεμβάσεις" με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη, Γιώργο Καραμέρο και Νίκο Ελευθερόγλου, στην τηλεόραση του Bluesky.

OPEN CALL: ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

 

Beat it with a beat

Το Ίδρυμα Ωνάση καλεί παιδιά και εφήβους, ηλικίας 12 έως 17 ετών, να γράψουν ένα τραγούδι για την πανδημία μαζί με το συγκρότημα των REC.

Στείλτε σκέψεις, ιδέες και εικόνες και δείτε τις να μετατρέπονται σε στίχους και μουσική.

Πάρτε μέρος σε ψηφιακές συναντήσεις με τους Rec και με μία εντατικολόγο που θα σας λύσει κάθε απορία για τον κορονοϊό.

Ένα τραγούδι πανδημίας από εφήβους προς όλους μας.

Υποβολή συμμετοχών έως τις 28.02.2021

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/86Nm2pvw3CM

Πώς βιώνει ένας έφηβος την πανδημία; Αν την έκανε τραγούδι, τι θα έλεγαν οι στίχοι που θα έγραφε; Ποια θα ήταν η μουσική σύνθεση που θα έντυνε αυτούς τους στίχους;

Ο κορονοϊός ήρθε και μέσα σε λίγο διάστημα άλλαξε τις συνήθειές μας. Τα περιοριστικά μέτρα, από το lockdown έως την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, μας προκαλούν ποικίλες σκέψεις και συναισθήματα. Τι μορφή παίρνουν αυτά τα συναισθήματα στην ευαίσθητη ηλικία της προεφηβείας και της εφηβείας; Ποιοι είναι οι προβληματισμοί των εφήβων σχετικά με την πανδημία; Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους; Πώς φαντάζονται τη ζωή τους μετά;

Αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, η μουσική αποδεικνύεται θεραπευτική. Το Ίδρυμα Ωνάση απευθύνει ένα ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά και εφήβους να γράψουν για τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους έχουν γεννηθεί. Αυτό το υλικό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για ένα τραγούδι που θα γράψουν τα παιδιά, μαζί με το ελληνικό urban pop συγκρότημα των REC, ενώ σε μία από τις τηλεσυναντήσεις η γιατρός Σάντυ Κολοβού θα ενημερώσει τα παιδιά για σημαντικά θέματα που αφορούν τον κορονοϊό.

Συντελεστές

Μουσικό συγκρότημα REC

Σάντυ (Κυριακή) Κολοβού: Νεφρολόγος – Εντατικολόγος, Κλινική Νεφρολογίας & Μεταμόσχευσης Νεφρού, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Γ.Ν.Α. Λαϊκό

Γνωρίστε τους REC

Οι REC θεωρούνται το πιο δημοφιλές pop και επιτυχημένο urban συγκρότημα της γενιάς τους. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, από το καλοκαίρι του 2010 που ο Άρης Λουμάκης τους δημιούργησε, μέχρι σήμερα, έχουν καταφέρει να εντάξουν στο ενεργητικό τους τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες και αρκετές συνεργασίες.

Βασικός πυρήνας του γκρουπ είναι ο Άρης Λουμάκης, ο οποίος είναι παραγωγός και frontman των REC, έχοντας στο πλάι του τον Mike Βασιλειάδη, την Ξένια Evven και τον Dj Robo.

Με πολλές και συνεχόμενες βραβεύσεις και διακρίσεις στα Social Media Awards για το συγκρότημα των REC, το αγαπημένο πρότζεκτ δεν έμεινε μόνο εκεί και πριν από δύο χρόνια, το 2018, ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, που είναι επίσημο μέλος της IFPI.

Εξάλλου, το 2016, ο Άρης ίδρυσε την ακαδημία φωνητικής τέχνης, REC Vocal Academy, με τη συμβολή των συνεργατών του, Mike και Ξένιας, που είναι και οι καθηγητές της σχολής. Στην ακαδημία, που απευθύνεται σε παιδιά, φοιτούν περίπου 50 μαθητές, ενώ όλα τα μαθήματα φωνητικής είναι ατομικά (ιδιαίτερα). Πολλοί από τους μαθητές είναι ήδη πασίγνωστοι τραγουδιστές και παρουσιαστές, ενώ η σχολή έχει ήδη 2 φοιτητές που έχουν περάσει στο “The Voice of Greece”.

 

Γνωρίστε τη Δρ. Σάντυ Κολοβού

H Σάντυ (Κυριακή) Κολοβού είναι νεφρολόγος και εντατικολόγος, στην Κλινική Νεφρολογίας & Μεταμόσχευσης Νεφρού της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο ΓΝΑ «Λαϊκό».

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου “GR.T.Popa” στο Ιάσιο της Ρουμανίας το 2001. Μετά από εξετάσεις αναγνώρισης το ίδιο ακαδημαϊκό έτος στο ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α,, ολοκλήρωσε την Υποχρέωση Υπηρεσίας Υπαίθρου στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Περιφερειακού Νοσοκομείου Τρίπολης. Ακολούθως και κατά τη διάρκεια της αναμονής για την έναρξη ειδικότητας, εργάστηκε στην Ιδιωτική Μονάδα Τεχνητού Νεφρού «Γαληνός» ως ανειδίκευτη Νεφρολόγος και Υπεύθυνη Διοικητικής Μέριμνας στην ίδια κλινική. Ολοκλήρωσε τα δύο έτη προαπαιτούμενης ειδικότητας Παθολογίας στο Νοσοκομείο ΚΑΤ το 2008 και για τους επόμενους εννέα μήνες εργάστηκε σε κλινικές συνεργαζόμενες με το NHS του Ηνωμένου Βασιλείου ως Ιατρός άνευ ειδικότητας, για πρωινές βάρδιες και εφημερίες. Για έναν χρόνο εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου των Ιωαννίνων, ενώ έλαβε τον τίτλο ειδικότητας Νεφρολογίας το 2013, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της στην Κλινική Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού στο ΓΝΑ «Λαϊκό». Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με βαθμό «Άριστα» το 2018. Ακολούθως, ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στην Εντατικολογία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΑ «Λαϊκό» και έλαβε τον τίτλο εξειδίκευσης της Εντατικολογίας το 2019. Από το 2013 υπηρετεί ως ειδικός Νεφρολόγος στην Κλινική Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού στο ΓΝΑ «Λαϊκό», ενώ και την περίοδο εξειδίκευσής της στη ΜΕΘ διατηρούσε την εργασιακή της σχέση με τη Νεφρολογική Κλινική ως παράλληλη απασχόληση.

Από την ερευνητική της δραστηριότητα στη βασική έρευνα με γνωστικό αντικείμενο την παθογένεια των αυτοάνοσων νεφρικών νοσημάτων προέκυψε η διδακτορική της διατριβή. Επιπλέον, συμμετέχει σε επτά πολυκεντρικές μελέτες φάσης ΙΙ & ΙΙΙ ως συνερευνήτρια, ενώ για δύο από αυτές είναι γενική συντονίστρια για όλα τα κέντρα πανελλαδικά. Έχει συνεχή παρουσία με ομιλίες και ελεύθερες ανακοινώσεις, σε συνέδρια και εκπαιδευτικές διοργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συμμετέχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε περιοδικά του εξωτερικού και συγγραφή κεφαλαίων ελληνικών συγγραμμάτων.

 

Πληροφορίες

Απευθύνεται σε: Παιδιά και εφήβους 12-17 ετών

Ένα τραγούδι για την πανδημία: Σημαντικές ημερομηνίες

Δεκέμβριος 2020

Open Call. Οι αιτήσεις ξεκίνησαν
28 Φεβρουαρίου 2021: Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Μάρτιος 2021: Βίντεο του μουσικού συγκροτήματος REC για την ολοκλήρωση των συμμετοχών.

Μάρτιος 2021: Meet & Greet / Πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των παιδιών με το συγκρότημα REC

Δεύτερη ψηφιακή συνάντηση των παιδιών με το συγκρότημα REC και τη γιατρό Σάντυ Κολοβού, για ενημέρωση σε σημαντικά θέματα που αφορούν τον κορονοϊό.

Τρίτη ψηφιακή συνάντηση με τα παιδιά, παρουσίαση του στίχου και πρώτη ακρόαση του τραγουδιού.

Απρίλιος 2021: Ολοκλήρωση της παραγωγής και κυκλοφορία του τραγουδιού.

Δηλώστε συμμετοχή:

https://form.jotform.com/203351555333348 

https://www.onassis.org/el/open-calls/open-call-song-about-pandemic

Αθλητισμός και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μετά από αρθροπλαστική γόνατος

 


Η αρθροπλαστική γόνατος μπορεί να είναι το εισιτήριό σας για έναν πιο υγιεινό και πιο ενεργό τρόπο ζωής. Μετά την αρχική αποκατάσταση, μπορείτε να επιστρέψετε σε πολλές δραστηριότητες που ήταν πολύ οδυνηρές και δύσκολες για εσάς πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Παραδείγματα δραστηριοτήτων και ασκήσεων που μπορείτε να κάνετε μόλις αναρρώσετε από μια αρθροπλαστική γόνατος μας δίνει ο κ. Νικόλαος Θ. Ροΐδης, MD, PhD, DSc Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής Τμήματος Ισχίου & Γόνατος Metropolitan General, EKA-ESSKA Training Center.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να συνεχίσετε πολλές από τις κανονικές σας δραστηριότητες μετά από περίπου 12 εβδομάδες. Φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα νέο άθλημα ή σωματική δραστηριότητα. Μαζί, μπορείτε να κάνετε ένα πρόγραμμα κατάλληλων ασκήσεων.

Οι ειδικοί προτείνουν να παραμείνετε ενεργοί εάν έχετε οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο.

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει:

• Στην ενίσχυση των μυών του γόνατός σας και να διατηρήσετε την κινητικότητά σας, μακροπρόθεσμα

• Να διαχειριστείτε το βάρος σας

• Να ανακουφίσετε το άγχος σας

Οδηγίες άσκησης και δραστηριότητας

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να ανυπομονείτε να κινηθείτε χωρίς πόνο, αλλά αισθάνεστε ότι μπορεί να καταστρέψετε τη νέα άρθρωση του γόνατός σας εάν συμμετέχετε σε έντονη ή μη σωματική δραστηριότητα.

Τα τεχνητά γόνατα έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται ένα φυσικό γόνατο. Αυτό σημαίνει ότι, όπως ένα φυσικό γόνατο, χρειάζονται άσκηση για να λειτουργήσουν σωστά.