Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Καλπάκι Πωγωνίου: Σύλληψη 39χρονου Αλβανού, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ποσότητας κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ποσότητας κάνναβης.
Επιπρόσθετα, ο 39χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απείθειας, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Αναλυτικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς (στη διασταύρωση Καλπακίου), οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης, προσέκρουσε στα υπηρεσιακά οχήματα, με συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο 39χρονος δράστης έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο ο ίδιος όσο και η 22χρονη Ελληνίδα  συνοδηγός του οχήματος και να μεταφερθούν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος αλλοδαπός εμπλέκεται ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, σε υπόθεση μεταφοράς ποσότητας κάνναβης βάρους (10.500) γραμμαρίων και συνελήφθη κατόπιν σχετικού εντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

«Ανοιγοκλείνει» το συνοριακό τμήμα Καστάνιανης

Δεύτερες σκέψεις σε ότι αφορά το κλείσιμο του συνοριακού τμήματος της Καστάνιανης φαίνεται να επικρατούν στην ηγεσία της Αστυνομίας μετά τις έντονες αντιδράσεις πολιτικών, αυτοδιοικητικών αλλά και τοπικών παραγόντων. 
Κατόπιν αυτών υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συνεχιστεί η λειτουργία του συνοριακού τμήματος προς όφελος της ασφάλειας των κατοίκων της μεθορίου.


Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσληψη χειριστή μηχανημάτων με 8μηνη σύμβαση

Ο Δήμος Πωγωνίου προχωρά στην πρόσληψη χειριστή μηχανημάτων με 8μηνη σύμβαση.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.4 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Πωγωνίου Ν. Ιωαννίνων ΤΚ 44004, υπόψη κου Μέτσιου Χαρ. (τηλ. επικοινωνίας: 2653360114).
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο χώρο των ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Πωγωνίου, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.
Η ανωτέρω προθεσμία λήγει με την παρέλευση ολόκληρης της τελευταίας ημέρας και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία ή μη εργάσιμη), τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων:
α) στην υπηρεσία μας στην ανωτέρω διεύθυνση

β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr ) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Πολίτες -Έντυπα - Διαδικασίες - Διαγωνισμών Φορέων -Ορ. Χρόνου ΣΟΧ γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr ), απ' όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι - Ανεξάρτητες και άλλες αρχές - ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Πολίτες -Έντυπα –Διαδικασίες - Διαγωνισμών Φορέων -Ορ. Χρόνου ΣΟΧ.

Παρακάλαμος: Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε ο άτυχος Μπάμπης

Σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα στον Παρακάλαμο ο 46χρονος αγρότης Χαράλαμπος Γ. Γιοβάνης, που βρήκε τραγικό θάνατο χθες το απόγευμα στην περιοχή Δολιανών του Δήμου Πωγωνίου.
Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη σε όλη την περιοχή Παρακαλάμου, όπου και έμεινε και εργάζονταν ο μεταστάς.

Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν, εκτός από τους συγγενείς του, πλήθος συγχωριανών και φίλων του από την ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου.

Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι ημεδαποί για κλοπή μοτοποδηλάτου στο Ελευθεροχώρι Πρέβεζας

Επίσης, συνελήφθησαν και τρεις ημεδαποί, γονείς των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν, χθες (23-11-2016) το απόγευμα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, τρεις ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 15, 16 και 12 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή τροχοφόρου.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθησαν και τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 50 και 43 ετών και μία 44χρονη γυναίκα, γονείς των ανήλικων δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, απογευματινές ώρες της 22-11-2016 στο Ελευθεροχώρι Πρέβεζας αφαίρεσαν ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο μοτοποδήλατο, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Πρέβεζα

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 18χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής από σταθμευμένο αυτοκίνητο στην Πρέβεζα και σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 18χρονου ημεδαπού.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, ο 18χρονος, την 31-03-2016 στην Πρέβεζα, διέρρηξε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου υπηκόου Αλβανίας και αφαίρεσε χρηματικό ποσό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, ημερίδα με θέμα: «Ναρκωτικά και Κοινωνία: Μία προσέγγιση του προβλήματος»

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε Ενημερωτική Ημερίδα, χθες 23 Νοεμβρίου 2016, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς» στην Άρτα, με θέμα «Ναρκωτικά και Κοινωνία: Μία προσέγγιση του προβλήματος».
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, Αστυνομικός Διευθυντής Πάρις Νίκου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Άρτας, Αιδεσιμότατος Κωνσταντίνος Πλακιάς, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Άρτας κ. Δημήτριος Βαρέλης, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Μαρίνος Γαρνέλης, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Άρτας, κ. Θωμάς Καρυοφύλλης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, κ. Ευριπίδης Γλαβάς και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, κ. Λεωνίδας Γκόρος.
Επίσης, απέστειλαν χαιρετιστήριες επιστολές η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη και οι Βουλευτές Άρτας, κ. Βασίλειος Τσίρκας και κ. Γεώργιος Στύλιος, οι οποίες αναγνώστηκαν.
Την εκδήλωση, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Περικλής Μίγδος, ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Πρέβεζας κ. Σωτήριος Κάππος, η Ειρηνοδίκης Άρτας κα. Φωτεινή Παλαιομήτρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Αντιπύραρχος Αθανάσιος Μικρούλης, ο Ιατροδικαστής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κ. Γεώργιος Σιώζος καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικών, Επιστημονικών και Επαγγελματικών Φορέων και Συλλόγων και Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Ενώσεων αποστράτων.

Κλαίει ο Παρακάλαμος

Πέρασε   ο  Εγκέλαδος
στη  δυτική  Ελλάδα
με  βασικό  επίκεντρο
του  Καλαμά  η  κοιλάδα.

Κούνησε  πόλεις  και  χωριά,
κάμπους, βουνά  και  τόπους
δεν είχε  όμως  θύματα...
δεν  σκότωσε  ανθρώπους.

Μετά  μας  βρήκε  το  κακό!
σε  τούτη  την  κοιλάδα,
και  γράφτηκε  το  όνομα
στη  «νεκρική  φυλλάδα».

Που  είναι  όλων  των  παιδιών
στα  τελευταία  χρόνια,
και  κλαίει ο  Παρακάλαμος
κλαίνε  μανάδες τα  παιδιά
παππούδες τα  εγγόνια.

Και πιάνει  ο  απόηχος
τη  δυτική  Ελλάδα
και  κλαίει  ο  Παρακάλαμος
κλαίει κι΄ ολόκληρη η Κοιλάδα.

Τρέχει καβάλα ο  χάροντας
σταματημό δεν έχει
δεν νοιάζεται για  γέροντες
μόνο για  νέους  τρέχει.  

Παίρνει ο  θεός  τους  γέροντες
αγίους  να  τους  κάνει..
μα παίρνει και τους  νιούς
που έχουν  μπροστά  το  μέλλον!
Ναι. αυτούς  τους  θέλει
για  τάγματα  Αγγέλων.

Αιώνιες  αγνές  ψυχές...
με  τους  Δικαίους να  κοιμάστε.
Αναπαυμένοι  νάστε.


Α. Κ.

Συνέντευξη του Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφου Γιάννη για το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης Πωγωνίου στο http://www.tzourlakos.com/

Οι σφοδρές αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων απέδωσαν καρπούς και το τμήμα θα παραμένει ως είχε!
Συνέντευξη του Βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφου Γιάννη για το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστάνιανης Πωγωνίου στο http://www.tzourlakos.com/

Κλείστε τα βιβλία στην εφορία με 100 ευρώ πρόστιμο

Με την επιβολή ενός προστίμου 100 ευρώ, χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι αδρανείς θα μπορούν στο εξής να προχωρούν σε εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών της επιχειρηματικής δραστηριότητας εφόσον πληρούν μια σειρά προϋποθέσεων.
Στους όρους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά τα οποία για τη διακοπή εργασιών, με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας των φορολογουμένων, αναφέρεται απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.
Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (β' 3779/23.11.2016) την Τετάρτη.
Κατά την απόφαση, το διάστημα εντός του οποίου μπορεί να γίνει διακοπή εργασιών, με βάση τον πραγματικό χρόνο ορίζεται, στις 30 ημέρες. Μετά το διάστημα αυτό, θα μπορεί να γίνει και πάλι παύση εργασιών με βάση τον πραγματικό χρόνο διακοπής, εφόσον εκπληρώνονται σειρά προϋποθέσεων. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ.
Στην απόφαση ορίζεται ότι φορολογούμενοι (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες), που:

Επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ιωάννινα και Άρτα

Στην Ήπειρο θα βρεθεί την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Νοεμβρίου  ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 
1:45 μ.μ.: Αναχώρηση από Αθήνα για Ιωάννινα
3:30 μ.μ..: Εγκαίνια γραφείων ΝΟΔΕ Άρτας (οδός: Μάνθα 7, Πλ. Αγίου Δημητρίου)
5:00 μ.μ.: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο, στην Ιερά Μητρόπολη (οδός: Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄ 10)
7:30μ.μ.: Κεντρική Ομιλία στο ξενοδοχείο «Du Lac» Ιωάννινα (Οδός: Α. Μιαούλη & Ίκκου)
Σάββατο 26  Νοεμβρίου 
9:00 π.μ.: Σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Περιφέρειας Ηπείρου, στην Περιφέρεια Ηπείρου (οδός: Πλατεία Πύρρου 1)
10:00 π.μ.: Συνάντηση με Παραγωγικούς Φορείς της Περιφέρειας, στην Περιφέρεια Ηπείρου (οδός: Πλατεία Πύρρου 1)
11:00 π.μ.: Περίπατος στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων
1:50 μ.μ: Αναχώρηση από Ιωάννινα για Αθήνα.

Γιάννης Καραγιάννης: Ερώτηση στη Βουλή για την αναβάθμιση της Οικονομικής Διπλωματίας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νικόλαο Κοτζιά, σχετικά με την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ), για την αναβάθμιση της οικονομικής μας διπλωματίας.
Στην ερώτηση, που συνυπέγραψαν 26 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αναφορά στο σημαντικό ρόλο που πρέπει να έχουν τα Γραφεία ΟΕΥ στη στήριξη της ελληνικής οικονομικής διπλωματίας και του εξαγωγικού εμπορίου, ενώ παράλληλα ασκείται κριτική στις αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων που έχουν οδηγήσει στην υποστελέχωση των Γραφείων ΟΕΥ, στην σταδιακή υποβάθμιση του ρόλου των υπαλλήλων ΟΕΥ και εν γένει στην αποξένωση των Γραφείων ΟΕΥ από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο κ. Καραγιάννης, επισημαίνοντας πως στην παρούσα οικονομική συγκυρία αποτελεί αδήριτη ανάγκη η αναδιάταξη του συνόλου των μηχανισμών στήριξης της εξωστρέφειας της χώρας, ζητά από τον υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε, να αξιοποιηθούν τα εξειδικευμένα στελέχη του κλάδου ΟΕΥ, να εμπλακούν ουσιαστικά στην οικονομική μας διπλωματία και να στηρίξουν αποτελεσματικά την ελληνική επιχειρηματικότητα στο εξωτερικό.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών

Μερόπη Τζούφη: Προστασία των παιδιών στην Ελλάδα της κρίσης

Tοποθέτηση της Μερόπης Τζούφη, στην ειδική εκδήλωση για την “Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού
Ειδική εκδήλωση για την “Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στη Βουλή από τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στη συνεδρίαση παρέστη η Αν. Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, ο Γ.Γ. Πρόνοιας του Υπουργείου, Δ. Καρέλλας και ο Αν. Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας, Στ. Βαρδαρός.
Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας τη συζήτηση ανέφερε πως τα δικαιώματα των παιδιών έχουν αποτυπωθεί ευρωπαϊκά και παγκοσμίως με Συμβάσεις, Χάρτες και Πρωτόκολλα, τα οποία συνοψίζονται σε 3 βασικούς άξονες: την προστασία, τις παροχές και την συμμετοχή των παιδιών στη δημόσια ζωή. Ωστόσο η ευρωπαϊκή κρίση και οι πολιτικές λιτότητας έχουν επιφέρει αυξημένο κίνδυνο φτώχειας, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και αύξηση της ανεργίας και επομένως συμπίεση των κοινωνικών δικαιωμάτων, φαινόμενο το οποίο καταγράφεται πιο έντονα στην παιδική ηλικία.

Η έγκαιρη διάγνωση του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών

Η έγκαιρη διάγνωση του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών, απαλλάσσει τη γυναίκα από τα ενοχλητικά συμπτώματα, δίνοντας της  ταυτόχρονα την ευκαιρία να γίνει μητέρα αν το επιθυμεί.
Αυτό τονίζουν οι γυναικολόγοι, που θεωρούν ότι το σύνδρομο είναι  μια από τις κύριες αιτίες της γυναικείας υπογονιμότητας.
Μάλιστα , σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το σύνδρομο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει διαστάσεις καθώς πλήττει μια στις πέντε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.
 «Η μη έγκαιρη διάγνωση του συνδρόμου βάζει σε μεγάλη ταλαιπωρία την γυναίκα η οποία υποβάλλεται  σε ατέρμονες εξετάσεις και θεραπείες που δεν έχουν σχέση με τις πολυκυστικές ωοθήκες» τονίζει ο  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ. Στέφανος Χανδακάς  και συμπληρώνει
«Σήμερα το σύνδρομο μπορεί να εντοπιστεί αν συνυπάρχουν δυο από τα παρακάτω συμπτώματα.
Ø ολιγο-ανωοθυλακιορρηξία ή ανωορρηξία (που εκδηλώνονται συνήθως με αραιομηνόρροια ή αμηνόρροια),
Ø υψηλά επίπεδα κυκλοφορούντων ανδρογόνων ή κλινικές εκδηλώσεις υπερανδρογοναιμίας,
Ø πολυκυστικές ωοθήκες όπως καθορίζονται από το υπερηχογράφημα, αφού αποκλειστούν άλλες νοσολογικές καταστάσεις που προκαλούν διαταραχές του εμμηνορρυσιακού κύκλου και υπερανδρογοναιμία».
Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως η  έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία της νόσου απαλλάσσει τις γυναίκες από τα ενοχλητικά συμπτώματα και  βοηθά τις περισσότερες  ,κατά 90%, να γίνουν μητέρες, εκτός εάν υπάρχουν άλλοι πιο σοβαροί παράγοντες που συμβάλουν στην υπογονιμότητα.