Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 5ης αγωνιστικής της Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνικής


Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στην Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής  

Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 2-1

ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 2-2

Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 4-0

Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 0-2

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 1-0

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 1-2

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 2-0

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 1-6

Βαθμολογία  της Hall of Brands  Α΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

1.  ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 15 

2.  ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ 12 

3.  Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ 12

4.  ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 12

5.  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ 12

6. Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ 12

7.  Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ 12

8. ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ 10   

9. Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 7   

10. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 6 

11. Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ  6 

12. Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 4

13. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 3

14. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 2   

15. Α.Ο. ΚΟΣΜΗΡΑΣ 1

16. Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ 1

17. Π.Α.Ο. ΗΛΙΟΚΑΛΗΣ 0

18. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ 0

Δήμος Πωγωνίου: Μαρμάρινες πλάκες με ονόματα Ηρώων από το Δελβινάκι

 


Μαρμάρινες επιγραφές με ονόματα Δελβινακιωτών που συμμετείχαν στην Φιλική Εταιρεία και στην Επανάσταση του 1821 τοποθέτησε στο Ηρώο Δελβινακίου ο Δήμος Πωγωνίου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο.

Ονόματα που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν.

Οι νέες λίστες με τα προϊόντα και τις τιμές στο «Καλάθι του νοικοκυριού» που ισχύουν από σήμερα

 


Αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα e-katanalotis, οι νέες λίστες προϊόντων που ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ για το «καλάθι του νοικοκυριού» για την τρέχουσα εβδομάδα, που ξεκινάει από σήμερα 9 Νοεμβρίου 2022 έως και την επόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022.

Ως γνωστόν το «καλάθι του νοικοκυριού», κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του, θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα προκειμένου να μην προκαλούνται ελλείψεις ή άλλες στρεβλώσεις που αφορούν τις τιμές.

Παράλληλα από σήμερα προστίθεται στην πλατφόρμα e-katanalotis και η εταιρεία e-food, η οποία αποφάσισε να φτιάξει το δικό της καλάθι του νοικοκυριού, το οποίο θα μπορούν οι καταναλωτές εφόσον το επιλέξουν να το παραγγείλουν.

Πιέσεις της εφορίας για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών

 


Εντείνονται οι πιέσεις της εφορίας προς τους οφειλέτες του Δημοσίου για οφειλές άνω των 500 ευρώ.

Η εφορία για την είσπραξη αυτών των οφειλών πραγματοποιεί στους λογαριασμούς του οφειλέτη ελέγχους, με στόχο την επιβολή κατάσχεσης των ποσών, τα οποία μπορεί να προέρχονται από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποζημιώσεις κλπ.

Η κατάσχεση επιβάλλεται πριν εισπράξει τα ποσά αυτά ο οφειλέτης, δηλαδή όταν ακόμα βρίσκεται στα χέρια του τρίτου (εργοδότη, μισθωτή, τράπεζας, ταμείου κλπ).

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο που δεν έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση, μπορεί η εφορία να επιβάλει κατάσχεση κινητών ή ακινήτων. Βεβαίως όταν η οφειλή αφορά σε μικρά ποσά, τότε η εφορία ακολουθεί τη διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι νόμιμη η κατάσχεση στις εξής περιπτώσεις και έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν προκειμένου να τους επιστραφούν και ειδικότερα:

Τα ποσά διατροφής

Σεξουαλική κακοποίηση: Πώς θα προστατεύσουμε τα παιδιά

 


Αποτροπιασμό προκαλούν τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με έναν ρυθμό πλέον που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Η περίπτωση της 12χρονης στον Κολωνό, αλλά και άλλα περιστατικά τα οποία δημοσιοποιούνται, αποτελούν μόνο την κορυφή ενός παγόβουνου, που συντηρείται στα θεμέλια της σύγχρονης κοινωνίας. Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελλάδα, μόνο 1 στα 100 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών αναφέρονται, γεγονός που καθιστά την ανάληψη δράσης από τους γονείς, αλλά και τα σχολεία και τους αρμόδιους φορείς, κάτι παραπάνω από αναγκαία.

«Η βία και η κακοποίηση είναι πλέον πάρα πολύ έντονα φαινόμενα. Κατά συνέπεια, τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, τα οποία αποτελούν μία μορφή βίας, είναι επίσης πολύ έντονα στις μέρες μας. Το πρόβλημα προφανώς προϋπήρχε, αλλά η πανδημία και ο εγκλεισμός φαίνεται ότι το έχουν εντείνει και έχουν συμβάλλει στην εκδήλωση και ανάδειξή του. Από τα περιστατικά που βλέπουμε στα ιατρεία μας καθημερινά προκύπτει ότι η βία έχει ενταθεί την τελευταία τριετία, επιβεβαιώνοντας το ρόλο που έχει διαδραματίσει η υγειονομική κρίση», επισημαίνει η Παιδοψυχίατρος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, Φρίντα Κωνσταντοπούλου.

Μέσα σε αυτό ζοφερό σκηνικό, στο… κόκκινο βρίσκεται η αγωνία των γονέων για τη μεταχείριση των παιδιών τους εκτός σπιτιού, ενώ συχνά δεν γνωρίζουν πώς να τα εκπαιδεύσουν στο να αποφεύγουν τέτοιες εμπειρίες αλλά και να τις διαχειρίζονται όταν συμβαίνουν.  

Διακοπές ρεύματος σε χωριά του Πωγωνίου, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

 


Γνωστοποιείται  στο  κοινό  ότι για  να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες του  ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Παρασκευή 11/11/2022 ως εξής:

Α) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Τμήμα Δολιανών, Ελαφότοπος, Μονή Βελλάς, τμήμα Καλπακίου, Νεγράδες, Εργοστάσιο Η.Β.Ε. Α.Ε., Ασπράγγελοι, Άνω και Κάτω Πεδινά, Μονοδένδρι, Βίτσα, Ελάτη, Δικόρυφο, Καλουτά, Διπόταμο, Ανθρακίτη, Μανασσή, Δίλοφο, Κήποι, Νεγάδες, Φραγκάδες, Λεπτοκαρυά έως Κουκούλι, Καπέσοβο, Βραδέτο, Τσεπέλοβο και Σκαμνέλι.

Β) Από ώρα 09:00 π.μ. έως 13:00 π.μ. στις παρακάτω περιοχές:

Δολιανά πέριξ αρδευτικού κ. Φίνου Κ.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης των διακοπών που αναφέρονται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ ΑΕ, θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν συνέχεια ρεύμα.

Έτσι  για λόγους ασφάλειας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

Ζητάμε την κατανόηση των καταναλωτών μας για τις παραπάνω αναπόφευκτες διακοπές.

Από την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου

 


Με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό των σημείων που χρίζουν άμεσης παρέμβασης και την ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων συνεδρίασε σήμερα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πωγωνίου.

Το συμπέρασμα που προέκυψε από τη σύσκεψη είναι ότι τόσο η Πολιτική Προστασία του Δήμου όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα καιρικά φαινόμενα που είναι πιθανό εμφανιστούν κατά την χειμερινή περίοδο.

Το συντονιστικό καθόρισε τις κατευθυντήριες γραμμές για την όσο το δυνατόν καλύτερη «εκμετάλλευση» του έμψυχου δυναμικού αλλά και του μηχανολογικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος με το Δήμαρχο κ. Κων/νο Καψάλη να εξάρει την άριστη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί που διώκονταν με εντάλματα σύλληψης

 


Συνελήφθησαν χθες (08-11-2022) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί σε διαφορετικές περιπτώσεις, που διώκονταν με εντάλματα σύλληψης.

Ειδικότερα, σε βάρος του πρώτου ημεδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για το αδίκημα του εμπρησμού, ενώ για τον άλλον ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Τα ζευγάρια στη Β΄ Φάση του Κυπέλλου Ε.Π.Σ.ΗΠ.

 


Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της 2ης Φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΗΠ.

Τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα εξής:

Αλμυρός Βουνοπλαγιάς-ΑΕ Πραμάντων

Ήφαιστος Αβγού-ΑΕ Κρανούλας

Αγροτικός Καστρίτσας-ΑΕ Πλατανιάς ή ΑΕ Ραφταναίων

Παντελεήμων Δροσοχωρίου-Πωγωνάτος

ΑΟ Κοσμηράς-ΑΟ Ζωοδόχος

ΑΟ Βελισσαρίου-Αετός Νησιού

ΑΟ Νεοχωρόπουλου-Θύελλα Ελεούσας

ΑΟ Σταυρακίου-ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου

Θύελλα Κατσικά-ΠΑΟ Ηλιόκαλης

Αγία Μαρίνα-ΠΑΟ Κουτσελιού

ΑΟ Ανατολής-ΠΑΣ Κάστρου

Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-ΠΑΣ Μετσόβου

ΑΕ Γιάννενα-Πίνδος Κόνιτσας

Αστήρ Αμφιθέας-Προοδευτική Περάματος

Άτλας Χουλιαράδες-Τιτάν Λογγάδων

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ενώ σε εκκρεμότητα είναι ο αγώνας της 1ης Φάσης, Πλατανιά-Ραφταναίοι, καθώς υπάρχει πρόβλημα με το Μητρώο των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟ Πεντέλης προκρίθηκε χωρίς αγώνα.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για υπόθεση κλοπής από πολιτιστικό χώρο στα Ιωάννινα

 


Συνελήφθησαν άμεσα χθες (08-11-2022) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί για - κατά περίπτωση - κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, νωρίτερα ένας από τους κατηγορούμενους αφαίρεσε από το εσωτερικό πολιτιστικού χώρου στα Ιωάννινα πορτοφόλι με χρηματικό ποσό -230- ευρώ και κινητό τηλέφωνο εργαζόμενης, ενώ στη συνέχεια πούλησε το κλεμμένο κινητό στον άλλο κατηγορούμενο.

Βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην παθούσα το κινητό τηλέφωνο και μέρος των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Αυξήσεις στα σταθερά επιτόκια, επανέρχεται το πέναλτι πρόωρης εξόφλησης στα στεγαστικά δάνεια

 


Η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική Τράπεζα προχώρησαν σε αυξήσεις στα σταθερά επιτόκια των στεγαστικών δανείων έως 0.7 και 0.5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα, ακολουθώντας τη γενικότερη τάση της αγοράς για αναπροσαρμογές στα σταθερά επιτόκια μεγάλης διάρκειας, που εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο μήνα τόσο από την Alpha Bank όσο και από την Eurobank.

Εκτός από τα αυξημένα επιτόκια οι τράπεζες εξετάζουν να επαναφέρουν το πέναλτι πρόωρης εξόφλησης του δανείου, ως αντιστάθμισμα στο υψηλό κόστος που συνεπάγεται το κλείδωμα του επιτοκίου για μεγάλες διάρκειες με βάση τα interest rate swap.

Την αρχή έκανε η Eurobank και σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες.

Μετά τις αυξήσεις τα νέα σταθερά επιτόκια της Τράπεζας Πειραιώς, ξεκινούν από 4,05%, και φθάνουν έως και 5,05% για σταθερή διάρκεια από 3 έως και 30 χρόνια.

Μετά τη λήξη της σταθερής διάρκειας το δάνειο εκτοκίζεται με κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το euribor πάνω στο οποίο προστίθεται το επιτόκιο της τράπεζας, που ξεκινά σύμφωνα με το νέο τιμολόγιο της Πειραιώς, από 2,45% και φθάνει έως και το 3,20%.

Έτσι η αύξηση στα σταθερά επιτόκια που ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς συνδυάζεται με μείωση στα spreads των κυμαινόμενων επιτοκίων, ενώ ως βάση αναφοράς είναι το euribor 1 μήνα που σήμερα διαμορφώνεται στο 1,4%.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

 

Την Τετάρτη 9  Νοεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Mega Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00.

Μύθοι και αλήθειες για την αιμορροϊδική νόσο

 


Η αιμορροϊδοπάθεια, η νόσος των αιμορροΐδων, εμφανίζεται στο ίδιο σχεδόν ποσοστό σε γυναίκες και άντρες. Αφορά κυρίως άτομα 45-65 ετών, ενώ αποτελεί τη συχνότερη καλοήθη πάθηση, καθώς υπολογίζεται ότι αφορά έναν στους δύο ανθρώπους μετά την ηλικία των 50.
«Γενικότερα, περίπου το 70% του πληθυσμού θα εμφανίσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του αιμορροϊδοπάθεια. Αποτελούσε και δυστυχώς, αποτελεί ακόμη και σήμερα, πρόβλημα-ταμπού αποτρέποντας τους πάσχοντες να επισκεφτούν τον ιατρό, ιδιαίτερα στα αρχικά στάδια της νόσου, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η σωστή διάγνωση και να αποφεύγεται μια άμεση θεραπεία, γεγονός που εγκυμονεί ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Όπως όλα τα ταμπού, έτσι και αυτή, συνοδεύεται από κάποιους μύθους, που «φρενάρουν» τη θεραπεία της, η οποία όχι μόνο είναι εφικτή αλλά μπορεί να είναι και οριστική», επισημαίνει ο κ. Φώτιος Αρχοντοβασίλης,
MD, PhD, FISS, FEHS, Διευθυντής της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General, εξειδικευμένος στην Ορθοπρωκτική Χειρουργική και τη Μικροχειρουργική με Laser.
Οι πιο διαδεδομένοι μύθοι για την αιμορροϊδοπάθεια και η αλήθεια που ισχύει

1. «Η αιμοροϊδοπάθεια σχετίζεται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου»

Η αλήθεια είναι ότι αν και η αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα, κανένα από αυτά δεν είναι καρκίνος. Αιμορροϊδοπάθεια σημαίνει διογκωμένες φλέβες, ενώ ο καρκίνος προκαλείται από μια κακοήθη μετάλλαξη των κυττάρων. Σε κάθε περίπτωση όμως η/ο ασθενής δεν πρέπει να «παίρνει αψήφιστα» την αιμορροϊδοπάθεια, αφού κάποια από τα συμπτώματά της είναι κοινά με αυτά του καρκίνου του παχέος εντέρου, όπως π.χ. η αιμορραγία.