Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Πανθρακικός 1-1

Κανένας δεν έμεινε ικανοποιημένος από την ισοπαλία!

Στο 26' Μολίνα και Ρομέου έβγαλαν σε θέση βολής τον Ιγκόρ ο οποίος από κοντά  άνοιξε το σκορ για τον  Πανθρακικό.

Πυκνό χαλάζι ανάγκασε το διαιτητή Λαμπρόπουλο να διακόψει προσωρινά το ματς για τέσσερα λεπτά στο 35'.
Ο Τζημόπουλος  στο 39' μετά από εκτέλεση φάουλ με γυριστό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού για το τελικό 1-1.
Ο Ίλιτς απώλεσε την ευκαιρία του ματς στο 70'.
Ο ΠΑΣ αισθάνεται αδικημένος από το αποτέλεσμα καθώς έχασε περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες.

ΠΑΣ Γιάννινα(Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα (57' Τσάβες), Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Λίλα, Ακόστα (84' Γιάκος), Ίλιτς.

Πανθρακικός(Άκης Μάντζιος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Μπεν Σαμπάτ, Εμπό, Χρήστου, Ρομέου (90+5' Ζδράβος-Ρίζος), Μολίνα (74' Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Τριανταφύλλου, Μακρυδημήτρης, Ιγκόρ (90+2' Σαρακατσάνος).

Αιτήσεις μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαρτίου για το φοιτητικό-στεγαστικό επίδομα


Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για το φοιτητικό-στεγαστικό επίδομα του 2014, λήγει τη Δευτέρα 31 Μαρτίου.
Το προηγούμενο έτος παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην πληρωμή του επιδόματος στους δικαιούχους ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφθασε τους 46.556.
Για τη χορήγηση του επιδόματος ισχύουν ακαδημαϊκά και οικονομικά κριτήρια.
Δικαίωμα αίτησης έχουν οι προπτυχιακοί φοιτητές που διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία, σπουδάζουν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου και είναι είτε πρωτοετείς κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 είτε διανύουν βασικό έτος σπουδών (έως και 4ο έτος ή 6ο έτος μόνο για την Ιατρική) και πρέπει να έχουν περάσει το ήμισυ των μαθημάτων τους κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.
Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του οικονομικού έτους 2013 δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000 ευρώ) προσαυξημένο κατά τρεις χιλιάδες ευρώ (3.000 ευρώ) για κάθε προστατευόμενο παιδί πέραν του ενός.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία οι φοιτητές μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες των πανεπιστημίων.

3 εκατ. Έλληνες ζούσαν σε σπίτια με μη επαρκή θέρμανση το 2012 σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής

Τα σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ),  περίπου 3 εκατ. πολίτες της χώρας ζούσαν το 2012 σε σπίτια με μη επαρκή θέρμανση (περισσότερα κατά περίπου 1,1 εκατομμύριο σε σχέση με το 2007), ενώ, παράλληλα, περίπου 265.000 πολίτες δεν είχαν επαρκή υδραυλική εγκατάσταση και περίπου 200.000 πολίτες δεν διέθεταν επαρκή ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις συνθήκες στέγασης των ελληνικών νοικοκυριών το 2012 (εισοδήματα 2011).
Ειδικότερα:
•Το 15,6% του συνολικού πληθυσμού της χώρας αντιμετώπιζε το 2012 στενότητα χώρου στην κατοικία του, ενώ τα ποσοστά του φτωχού και του µη φτωχού πληθυσμού ήταν 23,9% και 13,2%. 

Κατασκήνωση δωρεάν για 35.000 παιδιά χαμηλόμισθων και ανέργων

Το πρόγραμμα, ύψους 17,5 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε ανήλικα τέκνα χαμηλόμισθων εργαζομένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας, που έχουν συμπληρώσει κατά το προηγούμενο από την έναρξη του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Επίσης στα παιδιά ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, και έχουν συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον έξι μήνες.
Τα παιδιά που θα επιλεγούν, θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από
1-01-1999 έως 14-06-2008, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις, το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 16.000 ευρώ.

Η κατάρτιση του προγράμματος και επιλογή των δικαιούχων θα γίνει από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

RUINS Οροθετικές γυναίκες: Το χρονικό μιας διαπόμπευσης στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία), από τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, ώρα 20:00

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 31η Μαρτίου 2014, ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  31η Μαρτίου 2014, ημέρα   Δευτέρα & ώρα 11:00 π.μ. στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΤΙΤΛΟΙ ΘΕΜΑΤΩΝ
1.Σχετικά με κατακύρωση δημοπρασίας έργου «Εκθετήριο – Εργαστήρι ψηφιδωτών Γ. και Ν. Κολέφα».
2. Ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου για την εκπροσώπηση του Δήμου Πωγωνίου κατά τη δικάσιμο την  08-04-2014 ενώπιον του 2ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων (αγωγή Ν.1406/83 3Μ (Π.Β.) των 1. ΚΙΤΣΑΡΑ ΛΑΜΠΡΟΥ Κ.Λ.Π.(ΣΥΝ.15) κατά του πρώην Δήμου Δελβινακίου).

Επίκεντρο θρησκευτικών εκδηλώσεων η Ιερά Μονή Σωσίνου

Επίκεντρο θρησκευτικών εκδηλώσεων ήταν για ένα πενθήμερο η Ιερά Μονή Σωσίνου, καθώς τελέστηκαν τρεις Ιερές Ακολουθίες με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, τελέστηκαν οι Χαιρετισμοί, στους οποίους παραβρέθηκαν επισκέπτες από τα Γιάννενα που έφτασαν στη Μονή με δύο λεωφορεία καθώς και αρκετοί κάτοικοι της ευρύτερες περιοχής Παρακαλάμου.
Τη Δευτέρα, παραμονή του Ευαγγελισμού, στον οποίο είναι αφιερωμένη η Ιστορική Μονή, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, στον οποίο - παρά τις απροσδόκητα άσχημες καιρικές συνθήκες- παρέστησαν πολλοί προσκυνητές από τα Γιάννενα, αλλά και τα γύρω χωριά.

Μιχάλης Κασσής: «Καλύτερα αντάρτης, παρά μαριονέτα»

O βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κασσής δήλωσε στο Mega τη διαφωνία του για τις ρυθμίσεις αναφορικά με το γάλα.
«Καλό είναι να είμαι αντάρτης, παρά να είμαι τσολιάς, να φορέσω και μία φουστανέλα, να καθίσω εκεί και να παριστάνω τη μαριονέτα».
«Αν πάρεις τα δεδομένα ότι αύριο θα κατατεθεί στην επιτροπή το περιβόητο νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις και την Κυριακή θα καλεστούμε να το ψηφίσουμε, καταλαβαίνετε ότι μαριονέτα πρέπει να αισθάνεσαι ως βουλευτής», πρόσθεσε. 

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, μεταφερόμαστε στην θερινή ώρα.

Την Κυριακή 30 Μαρτίου και όταν το ρολόι μας δείξει 3:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 4:00.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών παρουσιάζει το βιβλίο του Ηπειρώτη λογοτέχνη Βαγγέλη Κούτρα «Αετοί και λύκοι», την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, ώρα 21:00 στο Σπίτι του Ηπειρώτη, Μουρούζη 14, Πάτρα