Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Οι Ηπειρώτες αναγνωρίζουν το έργο της νυν Περιφερειακής Αρχής και εμπιστεύονται ξανά την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»


 Τη βεβαιότητα ότι οι Ηπειρώτες αναγνωρίζουν το έργο που έχει επιτελέσει η Περιφερειακή Αρχή και θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στην «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου», εξέφρασε απόψε στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της παράταξης, που έγινε στα Ιωάννινα, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

«Παρουσιάζουμε το έργο μας και από αυτό ζητάμε να κριθούμε», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος , υπογράμμισε ότι η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» απαντά με έργα «στο μηδενισμό και στην στείρα κριτική που ασκείται».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου» είναι η αυτοδιοικητική παράταξη της Ηπείρου που γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες του τόπου, απολογείται μόνο στους Ηπειρώτες. Το ψηφοδέλτιό της αποτελείται από έμπειρα στελέχη, αλλά και νέα πρόσωπα που με τις ιδέες και τις προτάσεις τους εμπλουτίζουν το σχέδιο της.

Στη συνέχεια ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε:

«Κοιτάζουμε πάντα μπροστά.

Για να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε ότι αρχίσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Για να αφήσουμε παρακαταθήκη, ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.

Ποτέ δεν κρυφτήκαμε στα δύσκολα. Ήμασταν παντού παρόντες. Δίπλα στον κόσμο της εργασίας, στους νέους, στις επιχειρήσεις, στους αγρότες μας.

Τώρα είναι ώρα απολογισμού και κρίσης.

Παρουσιάζουμε το έργο μας και από αυτό ζητάμε να κριθούμε.

Ασφαλώς και θέλαμε να κάνουμε πολύ περισσότερα.

Ξέρουμε, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Όλα όμως πρέπει να στηρίζονται στην πραγματικότητα, να είναι εφαρμόσιμα.

Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. Οι αρμοδιότητες είναι επίσης καθορισμένες.

Σύγχρονοι θαυματοποιοί δεν υπάρχουν. Όσοι παρουσιάζονται ως τέτοιοι, το κάνουν εκ του ασφαλούς:

Γνωρίζουν ότι οι Ηπειρώτες δεν διακινδυνεύουν το μέλλον τους. Δεν πρόκειται να εμπιστευτούν, παντογνώστες και αυτόκλητους “σωτήρες”».

Μίχα Ανθούλα-Ηλιάνα: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Πωγωνίου, με τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο κ. Κώστα Καψάλη

 

Μίχα Ανθούλα-Ηλιάνα

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων: Συνέντευξη τύπου για την εκλογή προέδρου και την ψηφοφορία στο Ν. Ιωαννίνων, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:45

 


Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:45 μ.μ. στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (Ναπολέοντος Ζέρβα 2, 3ος όροφος)  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, ο  συντονιστής της ΝΕ  Σάββας Δημητριάδης και ο αν. συντονιστής Πέτρος Παλάσχας  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την ψηφοφορία στο Ν. Ιωαννίνων.

Γραφείο τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα: Συνελήφθη για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

 


Συνελήφθη χθες (05-09-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές το απόγευμα (04-09-2023)ο κατηγορούμενος αφαίρεσε αρχικά μοτοσυκλέτα από χώρο στάθμευσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και στη συνέχεια διέρρηξε διαδοχικά τρία καταστήματα (δύο ανθοπωλεία και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών), από όπου αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 323 ευρώ και διάφορα αντικείμενα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στην πόλη των Ιωαννίνων με την κλεμμένη μοτοσυκλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 57,70 ευρώ και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.

Περιφέρεια Ηπείρου: Στο στάδιο υλοποίησης τα έργα για Ιμαρέτ Άρτας, νοσοκομείο Πρέβεζας και Οδοφωτισμό οδικού δικτύου Ηπείρου


Σημαντικά που αφορούν τις οδικές υποδομές, τη δημόσια υγεία και τον πολιτισμό προχωρούν στο τελικό στάδιο για την έναρξη της υλοποίησής τους, μετά τις σημερινές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου. Ειδικότερα:

Οριστικός ανάδοχος για το Ιμαρέτ Άρτας

Η Ο.Ε. ανέδειξε τον οριστικό ανάδοχο του έργου  «Αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ Άρτας και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του» προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ,  Το έργο – που είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- θα κατασκευάσει   η εργοληπτική επιχείρηση «Κ/Ξ Γ. Βερονίκης – Π. Κριεμαδης – Β. Κονδύλης & ΣΙΑ».

Οριστικός ανάδοχος για τα έργα στο Νοσοκομείο Πρέβεζα

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τα έργα «ανακαίνισης – εκσυγχρονισμού του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας», τα οποία χρηματοδοτεί από πόρους της με 845.000 ευρώ η Περιφέρεια Ηπείρου. Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση ανέδειξε οριστικό ανάδοχο του έργου την εταιρεία «ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.»

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό του οδικού δικτύου

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος προκειμένου να αρχίσει το έργο της αναβάθμισης του Οδοφωτισμού του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ο.Ε. κατακύρωσε το διαγωνισμό και το έργο θα υλοποιήσει η  εταιρεία «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ».

Βελτίωση χώρων στο λιμένα Ηγουμενίτσας

Ντρίκος Π. Κωνσταντίνος: Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου, με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 

Ντρίκος Π. Κωνσταντίνος

Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Τ.Κ. Παρακαλάμου

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

Δήμος Κόνιτσας: Διοργάνωση εμποροπανήγυρης έτους 2023, από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου

 


Ο Δήμος Κόνιτσας ανακοινώνει τη διενέργεια της ετήσιας παραδοσιακής εμποροπανηγύρεως, η οποία θα διεξαχθεί από 20 έως 26 Σεπτεμβρίου 2023 στη θέση «Πλατεία Φριζή» στην Κόνιτσα. 

Για τη διευκόλυνση των πολιτών που επιθυμούν να επισκεφθούν την εμποροπανήγυρη, θα γίνει προσπάθεια να διατεθούν μέσα μετακίνησης από Ιωάννινα προς Κόνιτσα, αλλά και από τις Κοινότητες του Δήμου μας προς Κόνιτσα και αντιστρόφως κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των εμπόρων στην εμποροπανήγυρη πραγματοποιείται έως και την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 12:00.

Τηλ. επικοινωνίας:  2655360326 και 6947301234

Μπαϊμάκας Παναγιώτης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 


Οι λόγοι που με κινητοποίησαν ώστε να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πρώτα απ' όλα η ΑΓΑΠΗ μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Ήπειρο και το ακριτικό Πωγώνι μας.

Η ΠΙΚΡΙΑ και η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ προς τη Δημοτική Αρχή που τα τελευταία χρόνια είναι θεατής των κακών εξελίξεων:

της εγκατάλειψης των χωριών στην μοίρα τους, της μη φύλαξης, του κλεισίματος σχολείων και αστυνομικών τμημάτων, την υπολειτουργία δομών εξυπηρέτησης πολιτών, της μη ενημέρωσης και διαβούλευσης των σημαντικών αποφάσεων που αφορούν όλους εμάς και τα παιδιά μας.... με ώθησαν ώστε να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με τα κοινά του Τόπου μας, πλάι σε άτομα με την ίδια αγάπη με τα ίδια πιστεύω, με την ίδια όρεξη για δουλειά και αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά έχει μοναδικό σκοπό την συμμετοχή μου στην αλλαγή σελίδας και στην αναδιαμόρφωση του παρατημένου Δήμου Πωγωνίου.

Αυτό που λείπει από το Πωγώνι είναι η ανιδιοτελής προσφορά η οποία αποτελεί στάση ζωής για μένα.

Η συνεργασία ο προσεκτικός προγραμματισμός, η προσφορά όλων μας όπου και όπως ο καθένας μπορεί είναι ζωτικής σημασίας για τη επίτευξη του σκοπού μας, την προκοπή, την ανάπτυξη, το καλύτερο αύριο του ακριτικού Πωγωνίου.

Δεν είμαστε "επαγγελματίες πολιτικοί" και εγώ προσωπικά δεν είμαι των λόγων αλλά πιστεύω πολύ στα έργα.

Και αυτό έχω σκοπό να κάνω. Να εργαστώ μ' όλες τις δυνάμεις μου για το σκοπό και το όραμα της παράταξής μου, Πωγώνι τόπος να ζεις!

Δηλώνω "εργάτης", κάτι που για σειρά ετών έκανα τόσο στην Αδελφότητα του χωριού μου όσο και στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου.

Για μένα ουσία είναι το τι κάνουμε και όχι τι υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε.

Λόγια έχουμε ακούσει πολλά και θα ακούσουμε ακόμη περισσότερα.

Έργα όμως;

Μπαϊμάκας Παναγιώτης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική Ενότητα  Άνω Καλαμά)

"Πωγώνι τόπος να ζεις"

Σπύρος Ριζόπουλος: “Με πρόγραμμα στους πολίτες” και στη Θεσπρωτία

 


Στη Θεσπρωτία συνέχισε την περιοδεία του “Με πρόγραμμα στους πολίτες” ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε στην Θεσπρωτία όπου περιόδευσε μαζί με υποψήφιους της παράταξης του.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έχει αναλάβει ο ίδιος την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών γύρω από το πρόγραμμα διακυβέρνησης που έχουν καταρτίσει οι Ορίζοντες Ηπείρου.

Η ομάδα των Οριζόντων Ηπείρου βρέθηκε στην Πλαταριά, στα Σύβοτα, στην Πέρδικα, στο Μαργαρίτι και στη Μαζαρακιά, όπου μοιράστηκαν έντυπα προγράμματα και φυλλάδια με κωδικό QR ο οποίος παραπέμπει στην ηλεκτρονική μορφή του προγράμματος.

Ο κύριος Ριζόπουλος έχει καταστήσει σαφές πως το πρόγραμμα του για την Ήπειρο είναι εφικτό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για αυτό άλλωστε είναι και το σημείο υπεροχής έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών της Περιφέρειας.

Τον επικεφαλής της παράταξης συνόδευαν οι υποψήφιοι της Π.Ε. Θεσπρωτίας Μάγδα Τάτση, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Μπαλαούρας, Βαγγέλης Μπαϊκούσης, Μαρία Λίτσιου, Βασιλική Κωστάκη, Ασημούλα Γουρνάρη-Σεϊτανίδη και Χρήστος Σγουρίδης.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία

 


Συνελήφθησαν χθες (05-09-2023) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας δύο ημεδαποί, που κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι λίγο πριν είχαν παραβιάσει με κατσαβίδι μεταλλική πόρτα αποθήκης, όπου βρίσκεται αντλιοστάσιο, δίχως να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το κατσαβίδι, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ρεπετίστα Πωγωνίου: 40/ήμερο μνημόσυνο του Μπαλάσκα Παν. Παύλου, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

 


Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, από ώρα 7:30 έως  10:00 π.μ., θα τελεστεί το 40/ήμερο μνημόσυνο του Μπαλάσκα Παν. Παύλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρεπετίστας Πωγωνίου.

Ντότης Σπ. Δημήτριος: Σας προσκαλώ να συστρατευθείτε μαζί μας στηρίζοντας τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου κ. Χρήστου Γκόγκου

 


Αγαπητοί συνδημότες

Σας προσκαλώ στη μάχη των επικείμενων δημοτικών εκλογών να συστρατευθείτε μαζί μας στηρίζοντας τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου κύριου Χρήστου Γκόγκου «Πωγώνι τόπος να ζεις».

Διαβάζω τις αναρτήσεις των υποψηφίων συμβούλων του κυρίου Καψάλη και βλέπω να ζητούν την στήριξή σας για να συνεχίσουν την ανάπτυξη του Πωγωνίου!

15 χρόνια διακυβέρνησης της παράταξης του κύριου Καψάλη έχουμε δει να κλείνουν υπηρεσίες όπως η εφορία, τράπεζες, σχολεία (και όσα δεν έκλεισαν υποβαθμίστηκαν)!

Σήμερα το Πωγώνι δεν έχει καλό οδικό δίκτυο, δίκτυο ύδρευσης, ασφάλεια και γιατρούς.

Δεν έχει διεκδικήσει μεγάλα έργα και έργα Υποδομής.

Οι ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΝΕΟΙ μας αναγκάζονται να φύγουν απ' τον ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ!

Το Πωγώνι μας ζει μόνο δεκαπέντε ημέρες το καλοκαίρι, πέντε ημέρες το Πάσχα και άλλες τρεις τα Χριστούγεννα!

Αυτό είναι ανάπτυξη;

Δεν θέλω λοιπόν αυτή την ανάπτυξή τους!

Θέλω να διεκδικήσω αυτά που δικαιούται το Πωγώνι μας!

Με την εμπιστοσύνη σας στον κύριο Γκόγκο  και τους αξιόλογους συνυποψήφιούς μου, οι υποσχέσεις δε θα μείνουν στα λόγια αλλά θα γίνουν πράξεις για το καλύτερο αύριο του Πωγωνίου.

Δώστε μας την δύναμη να διεκδικήσουμε να δουλέψουμε για το Πωγώνι μας!

Δώστε μας την δύναμη να κάνουμε το Πωγώνι μας ΤΟΠΟ ΝΑ ΖΕΙΣ!

Με τιμή

Δημήτριος Σπ. Ντότης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική  Ενότητα Άνω Καλαμά)

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

Παρακάλαμος: Πρόγραμμα της ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

 

Πρόγραμμα της ενορίας Αγίου Παντελεήμονα

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Θεια λειτουργία (Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου), ώρα 7:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Θεια λειτουργία, ώρα 7:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

Εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου

 


Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στις εκλογές ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και γράφουμε μαζί την επόμενη σελίδα για ένα ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα.

Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15ετών και άνω, που είτε είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 9 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Όλοι και όλες μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Τα εκλογικά κέντρα για την ψηφοφορία στο Νομό Ιωαννίνων είναι τα εξής:

        Δήμος Ιωαννιτών, Στάδιο «Ζωσιμάδες», Ισόγειος Χώρος της Αίθουσας Στίβου.

        Δήμος Ιωαννιτών, Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας (ΠΕΑΚΙ).

        Δήμος Ιωαννιτών, Πεδινή,  Αίθουσα Συνεδριάσεων πρώην Δημαρχείου Πεδινής (ΚΕΠ), Δίπλα στο Γυμνάσιο.

        Δήμος Ιωαννιτών, Κατσικά, Παλαιό Δημαρχείο Κατσικάς, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στην Πλατεία.

        Δήμος Ζίτσας, Ελεούσα, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Παλαιό Δημαρχείο.

        Δήμος Μετσόβου, Μέτσοβο, Δημαρχείο Μετσόβου.

        Δήμος Μετσόβου, Χρυσοβίτσα, Πνευματικό Κέντρο Χρυσοβίτσας.

        Δήμος Ζαγορίου, Ασπράγγελοι, Δημαρχείο.

        Δήμος Κόνιτσας, Κόνιτσα, Δημαρχείο Κόνιτσας.

        Δήμος Πωγωνίου, Παρακάλαμος, Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ψηφίζουμε έχοντας μαζί μας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω – Το αύριο ξεκινά από εμάς

Καλπάκι Πωγωνίου: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνάντηση των υποψηφίων της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

 

Σε φιλικό κλίμα και με διάχυτη την αισιοδοξία για το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη επίσημη συνάντηση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου».

Τα μέλη του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ενημερωθούν τόσο για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής όσο και για τους βασικούς άξονες του προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κι εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Καψάλης καλωσόρισε παλιούς και νέους υποψηφίους ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη κι επισημαίνοντας ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης χαρακτηρίζεται από ποιότητα, ανανέωση και δυναμισμό. «Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη πενταετία με πολλές προκλήσεις. Η ποιότητα ωστόσο του ψηφοδελτίου μας προσφέρει τη σιγουριά να εγγυηθούμε ότι θα είμαστε αποτελεσματικοί για το κοινό καλό. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς κομματικές διακρίσεις αλλά με κοινό στόχο να πάρει το Πωγώνι τη θέση που του αξίζει» τόνισε ο κ. Καψάλης.

Στο ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» συμμετέχει σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, πλην του κ. Βασίλη Μάτσια που για προσωπικούς λόγους δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος αλλά θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της παράταξης προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές του, πλαισιωμένη από νέους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά και με διάθεση για κοινή προσφορά. «Η εμπειρία συναντά την ανανέωση και το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει» σημείωσε ο κ. Καψάλης.

Χαλκιά Βασιλική: Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Τ.Κ. Δημόκορης, Δ.Ε. Λάβδανης με τον συνδυασμό «Πωγώνι, τόπος να ζεις» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Χρήστο Γκόγκο

 

Χαλκιά Βασιλική

Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Τ.Κ. Δημόκορης

(Δημοτική Ενότητα Λάβδανης)

«Πωγώνι, τόπος να ζεις»

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

 


Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-14:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν. Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λεωφ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Κοινοτικό Κατάστημα Μπάφρας, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00

Μεντής Β. Ελευθέριος: Ζητώ ξανά την στήριξή σας πάντα στο πλευρό του Κώστα Καψάλη για ένα Πωγώνι δυνατό και ακόμα καλύτερο

 


Πριν τέσσερα χρόνια ζήτησα την στήριξή σας και το κάνατε!!

Ευγνώμων για όλες και όλους σας και κοιτώντας σας στα μάτια ήρθε η ώρα να σας ξανά ζητήσω την στήριξή σας πάντα στο πλευρό του Κώστα Καψάλη για ένα Πωγώνι δυνατό και ακόμα καλύτερο!!

Σας ευχαριστώ όλους!!

Προχωράμε μαζί!!

Μεντής Β. Ελευθέριος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

(Δημοτική  Ενότητα Άνω Πωγωνίου)

«Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Οι υποψήφιοι με της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ιωαννιτών

Τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών στις 8 μ.μ. στο θεατράκι της Σκάλας

Με ορμή και αποφασιστικότητα για μία πετυχημένη εκλογική μάχη πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα η σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Ιωαννιτών. Στην κατάμεστη αίθουσα του εργατικού κέντρου, εκτός από τους δεκάδες λαϊκούς αγωνιστές υποψηφίους από κάθε γωνιά του δήμου, παρευρέθηκαν ο Νίκος Έξαρχος βουλευτής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, ο Γιώργος Πρέντζας υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου και η Σπυριδούλα Δαρδάνη υποψήφια Δήμαρχος Ζίτσας.

Η Ολυ Τσουμάνη υποψήφια δήμαρχος, στην εισηγητική της ομιλία υπογράμμισε ότι απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα που σαρώνουν τη ζωή των Γιαννιωτών, ανάστημα μπορεί να σηκώσει μόνο ο λαός όπως δείχνει το παράδειγμα του αγώνα των εργαζόμενων της Market In που και η ίδια συμμετείχε με ανιδιοτέλεια ως κομμουνίστρια δικηγόρος. Στη συνέχεια τόνισε ότι το ελπιδοφόρο, ακόμη αδύναμο βεβαίως βήμα που έγινε στις βουλευτικές εκλογές, με την άνοδο του ΚΚΕ, πρέπει να συνεχιστεί και στις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές, καθώς μόνο η ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού, όπως και στα Γιάννενα, μπορεί να φέρει ελπίδα και ανάταση στο λαό.

Παιδιά: Ραγδαία αύξηση των αναπτυξιακών διαταραχών

 


Σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα τα τελευταία 30 χρόνια παρατηρείται παγκοσμίως, ραγδαία αύξηση του ποσοστού των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και ειδικότερα με διάγνωση Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος. Συγκεκριμένα, τα ερευνητικά δεδομένα υποδεικνύουν αύξηση του ποσοστού από 62 στα 10.000 παιδιά (1 στα 162) το 2012, σε 65 στα 10.000 παιδιά (1 στα 154) το 2021 (Zeidan et al., 2022).

Στην Ελλάδα τα ερευνητικά δεδομένα αναφορικά με το ποσοστό είναι ελάχιστα, παρόλα αυτά, μία μελέτη του 2020  (Thomaidis et al., 2020) αναφέρει ποσοστό 115 στα 10.000 παιδιά (1 στα 87).

«Το A.S.L.T program, αναφέρεται σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών, προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και κατ’ επέκταση με αναπτυξιακές διαταραχές, αφού αποτελεί το 1ο πρόγραμμα λογοθεραπευτικής παρέμβασης στο νερό, με ερευνητικά δεδομένα παγκοσμίως, το οποίο έχει αποδεδειγμένα ταχύτερα και μεγαλύτερα αποτελέσματα στην κατάκτηση του λόγου και της ομιλίας» επισημαίνει ο εμπνευστής και ιδρυτής του συγκεκριμένου προγράμματος κ. Σταμάτης Σουρβίνος, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Λογοθεραπευτών – Λογοπεδικών Ελλάδος.

«Η εκμετάλλευση του υγρού στοιχείου και των ιδιοτήτων του» εξηγεί «όπως η υδροστατική πίεση, η άνωση, η θερμότητα κ.λπ., δημιουργούν μία πνευματική ανάταση καθώς επίσης συμβάλλουν στην μείωση των αισθητηριακών, την αύξηση του χρόνου προσοχής και συγκέντρωσης και άλλων καθοριστικών για την παρέμβαση τομέων.

Επίσης, το υδάτινο περιβάλλον, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, αποτελεί για το συντριπτικό ποσοστό των παιδιών, έναν εξαιρετικά ενισχυτικό παράγοντα, με πληθώρα δραστηριοτήτων που καθιστούν την παρέμβαση μία ευχάριστη διαδικασία και έχουν ως αποτέλεσμα την ταχύτερη κατάκτηση δεξιοτήτων. Επιπλέον, το γεγονός πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός από τα οφέλη των φυσικών ιδιοτήτων του υγρού στοιχείου, διέπεται και από συγκεκριμένα πρωτόκολλα παρέμβασης/δραστηριοτήτων καθώς και από προσαρμοσμένο υλικό στο νερό, στοιχεία τα οποία συμβάλλουν καθοριστικά στην αποτελεσματικότητα του προγράμματος».