Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Νεκρός 69χρονος σε τροχαίο στο 13ο χλμ της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (Φιλιππιάδα Πρέβεζας)

 


Σήμερα το μεσημέρι στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Άρτας – Ιωαννίνων (Φιλιππιάδα Πρέβεζας), δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 69χρονος, εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε σε χωμάτινο έρεισμα δεξιά του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμού του οδηγού.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού.

«Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Zero Waste οικολογικές πρακτικές»


 

Το Followgreen Δήμου Ιωαννιτών μας καλεί να ενημερωθούμε και να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με τον Zero Waste τρόπο ζωής.

Μαθαίνουμε πως μέσα από απλές καθημερινές πρακτικές μειώνουμε το πλαστικό μας αποτύπωμα.

Λάβε μέρος στο Green Mission

«Zero Waste οικολογικές πρακτικές»

& Κέρδισε ένα Γυάλινο Οικολογικό Ποτήρι

www.followgreen.gr/ioannina/Mission/Single/3283

Κάθε μήνα, μία νέα «Πράσινη Αποστολή» βρίσκεται στη διάθεση των δημοτών για να προσφέρει εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης, καθώς και υπέροχα δώρα! 

Ο χρήστης για να λάβει τους πόντους επιβράβευσης καλείται να ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα βήματα της «Πράσινης Αποστολής – Green Mission» και να δηλώσει συμμετοχή στην τρέχουσα κλήρωση.

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στην κλήρωση

Η ανάδειξη του/της νικητή/τριας της κλήρωσης θα πραγματοποιείται με τη μέθοδο της ηλεκτρονικής επιλογής τυχαίου αριθμού.

Το δώρο θα αποστέλλεται στον χώρο της επιλογής του/της νικητή/τριας μέσω εταιρείας courier, ύστερα από την ταυτοποίηση των στοιχείων του/της. Απαραίτητη προϋπόθεση μίας έγκυρης συμμετοχής είναι η ολοκλήρωση των στόχων του Green Mission με παράλληλη εξαργύρωση των απαιτούμενων πόντων στην ενεργή κλήρωση.

Επίσκεψη Δημάρχου Ιωαννιτών και αντιπροσωπείας στην Μπρατισλάβα

 


Την εξωστρεφή δράση “Διπλωματία Πόλεων” με στόχο την προσέλκυση τουριστών και την ενίσχυση της δικτύωσης του προορισμού “Ιωάννινα”, υλοποίησε για ακόμη μία φορά ο Δήμος Ιωαννιτών στη Σλοβακία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος, παρουσία του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου βρέθηκε στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2022 στην Μπρατισλάβα πραγματοποιώντας μεμονωμένες συναντήσεις  και θεματική παρουσίαση του προορισμού σε επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται με τον εξερχόμενο τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του τμήματος τουρισμού του Υπουργείου Μεταφορών της Σλοβακίας, κ. Ondrcka, όπου συνομίλησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο προορισμών. Ο κ. Ondrcka παρακάθισε στη συνέχεια και στην παρουσίαση του προορισμού Ιωάννινα και στη συζήτηση που ακολούθησε με τους τουριστικούς πράκτορες της Σλοβακίας.

Ακολούθησαν πολύ σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγών σπουδαστών, ερευνητών και τεχνογνωσίας. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έγινε δεκτός στην Σλοβάκικη Ακαδημία Επιστημών, από τον Πρόεδρο του ιδρύματος κ. Sajgalik, με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική ανταλλαγών και συνεργειών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μακρά συνάντηση έγινε και στην έδρα των Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κομένιους με την καθηγήτρια Gruskova και ομάδα Σλοβάκων Ελληνιστών για τη δυνατότητα ενίσχυσης των προσπαθειών τους να κρατήσουν την πρόσβαση στη γνώση γύρω από τη σύγχρονη Ελλάδα ανοικτή στη νέα γενιά των Σλοβάκων σπουδαστών.

Νέες αιτήσεις στα Δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού, από 3 Οκτωβρίου

 


Με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού αρμόδιας για την Τουριστική Εκπαίδευση, Σοφίας Ζαχαράκη, ανακοινώνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων -για δεύτερη φορά- για την εισαγωγή στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Τουρισμού, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του ειδικού συνδέσμου στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr  από τη Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2022.

Οι αιτήσεις αφορούν και τα οκτώ δημόσια ΙΕΚ Τουρισμού σε Ανάβυσσο Αττικής, Περαία Θεσσαλονίκης, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ρόδο, ‘Αργος, Γαλαξίδι και Αλεξανδρούπολη, σε όλες τις ειδικότητες: α) στέλεχος μονάδων φιλοξενίας, β) τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef), γ) τεχνικός αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής, δ) στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού, το πρόγραμμα σπουδών έχει διευρυνθεί -για πρώτη φορά φέτος- και με δύο νέες πειραματικές ειδικότητες κατάρτισης στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης: α) για στελέχη επιχειρήσεων φιλοξενίας, με εξειδίκευση στον τομέα διοίκησης δωματίων και β) για στελέχη ταξιδιωτικών και τουριστικών επιχειρήσεων. Τα δύο νέα αυτά τμήματα προσφέρουν ένα διαφορετικό μοντέλο επαγγελματικής κατάρτισης, σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΤΓΜΘ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), καθώς και το Γραφείο Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Thessaloniki Convention Bureau (TCB).

Άρτα: Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης από ηλικιωμένους

 


Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τα στοιχεία ημεδαπής συνεργού της

 

Συνελήφθη χθες (30-09-2022) το απόγευμα στην Άρτα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, προχθές (29-09-2022) στην πόλη της Άρτας η κατηγορούμενη μαζί με ημεδαπή συνεργό της, τα στοιχεία της οποίας ταυτοποιήθηκαν, προσέγγισαν ηλικιωμένο και αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό -300- ευρώ και τσάντες με προϊόντα αγορών που είχε πραγματοποιήσει, αξίας -100- ευρώ.

Επιπλέον, την προηγούμενη ημέρα (28-09-2022), με τον ίδιο τρόπο είχε αφαιρέσει πάλι από ηλικιωμένο χρηματικό ποσό -400- ευρώ από την τσέπη του μπουφάν του.

Κατά τη σύλληψή της βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό -25- ευρώ.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Παρακάλαμος: Σκύλοι (όχι αδέσποτοι) κάνουν την ζωή των πεζών δύσκολη

 


Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας συγχωριανών (κυρίως ηλικιωμένων) για τους πολλούς ΔΕΣΠΟΤΕΖΟΜΕΝΟΥΣ σκύλους (όχι για τα αδέσποτα) που κυκλοφορούν στον Παρακάλαμο και κάνουν την ζωή των πεζών δύσκολη.

Υπάρχουν δρόμοι μέσα στο χωριό που η κυκλοφορία πεζών ακόμη και την ημέρα είναι απαγορευτική.

Μάλιστα έχουν γίνει αναφερθεί και επιθέσεις σκύλων σε πεζούς.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε απάτη με τη μέθοδο phishing

 


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας απάτη, που έγινε την 21/12/2021 και για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτρια επιχείρησης και συμφώνησαν για την αγορά προϊόντων αξίας -200- ευρώ.

Ακολούθως, ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα της άμεσης εξόφλησης της οφειλής, κατάφερε τεχνηέντως να της αποσπάσει τους προσωπικούς κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμού, με τη χρήση των οποίων αφαίρεσε από αυτόν το χρηματικό ποσό των -3.900- ευρώ.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζεται στους πολίτες:

Για κατάθεση χρημάτων, αρκεί να δώσετε τον IBAN του λογαριασμού σας.

Μην αποκαλύπτετε ποτέ κωδικούς σας ή προσωπικά και οικονομικά στοιχεία σας, ακόμη και με την πρόφαση ότι έτσι θα σας καταθέσουν χρήματα.

500 χιλιάδες για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Ιωαννιτών

 


Η διαδικασία της δημοπράτησης ανοίγει για το έργο βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 του Υπουργείου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την μελέτη οι παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν σε αγροτικούς δρόμους των Κοινοτήτων Αμφιθέας, Πεδινής, Αμπελιάς και Νεοκαισάρειας.

Με το συγκεκριμένο έργο βελτιώνεται η ποιότητα και η ασφάλεια χρήσης του αγροτικού οδικού δικτύου και αναβαθμίζεται η πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις του πρωτογενούς τομέα.

Με τον τρόπο αυτό στηρίζονται άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της τοπικής οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ολοκληρώσει ή έχει σε εξέλιξη έργα αγροτικής οδοποιίας που χρηματοδοτούνται από άλλα προγράμματα.

ΕΜΥ: Τοπικές βροχές και καταιγίδες και από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες

 


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),  το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Αναλυτικά στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο, οι νεφώσεις γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, γρήγορα στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα βορειοδυτικά το πρωί, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειονατολικά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα δυτικά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 29 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 με 30 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (03-09/10/2022)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (03 έως 09 Οκτωβρίου 2022) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10/2022

Βουτσαράς - Κούρεντα -Γιουργάνιστα - Χίνκα - Πολύγυρος - Ελευθεροχώρι - Ψήνα - Δραγοψά - Λύγγος - Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 - 01:00

ΤΡΙΤΗ 04/10/2022

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα - Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι - Σιστρούνι - Ρωμανός - Μπεστιά - Ζωτικό - Καταμάχη - Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα. 08:00 - 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/10/2022

Ελάτη - Δίλοφο - Κουκούλι - Καπέσοβο - Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι - Ηλιοχώρι - Βρυσοχώρι. 18:00 - 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 06/10/2022

Πηγή - Ελεύθερο - Παλιοσέλλι - Πάδες - Άρματα- Δίστρατο. 08:00 - 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/10/2022

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 08:00 - 15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 09/10/2022

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο - Μεσοβούνι - Καλπάκι. 18:00 - 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10/2022

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 04/10/2022

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/10/2022

Ελληνικό - Λάζαινα - Αετορράχη - Κωστήτσι - Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι - Πηγάδια - Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ 06/10/2022

Νεοχώρι - Κτίσματα - Χαραυγή - Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη - Λάβδανη - Διμόκορη - Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι - Κεράσοβο.

08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/10/2022

Κέδρος - Πετροβούνι - Ποτιστικά - Παλαιοχώρι Συρράκου - Μιχαλίτσι - Βαπτιστή - Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/10/2022

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι - Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10/2022

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 04/10/2022

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 18.00-01.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/10/2022

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορ-ράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01.00

ΠΕΜΠΤΗ 06/10/2022

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Νεοχώρι – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/10/2022

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/10/2022

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10/2022

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγ. Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 04/10/2022

Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη- Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα – Βαλανιδούσα – Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/10/2022

Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη - Βρυσούλα – Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 06/10/2022

Νικολίτσι – Άσσος- Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη. 16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 07/10/2022

Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα - Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας - Κερασώνας – Αγ. Γεώργιος – Δρυόφυτο - Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/10/2022

Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι - Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη- Τζάρα- Θέμελο – Χόχλα- Κουκούλι. 08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10/2022

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 08:00-15:00

ΤΡΙΤΗ 04/10/2022

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 18:00-01:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/10/2022

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 08:00-15:00

ΠΕΜΠΤΗ 06/10/2022

Γεροπλάτανος-Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος-Σμπόκια - Κυπάρισσος-Παλαιοχώρι–Δονάτος – Γολά - Ροδοστίβα. 18:00-01:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/10/2022

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 08:00-15:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 08/10/2022

Πολύδροσο - Πέντε Εκκλησιές – Πλακωτή – Πετροβίτσα - Ραβενή – Καλλιθέα – Χαραυγή –Λεπτοκαρυά. 08:00-15:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου

 


Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Πριαπισμός: Πότε είναι απαραίτητη η επείγουσα θεραπεία

 


Ο πριαπισμός είναι μία διαταραχή της στυτικής λειτουργίας, κατά την οποία ο άνδρας παρουσιάζει παρατεταμένη (επί περισσότερες από 4 ώρες), συχνά επώδυνη στύση, χωρίς ταυτόχρονη ύπαρξη ερωτικής διέγερσης.

Η διαταραχή οφείλεται σε δυσλειτουργία των μηχανισμών της πεϊκής διόγκωσης, σκληρότητας και χαλάρωσης, η οποία δεν επιτρέπει στο πέος να χαλαρώσει μετά τη στύση.

Αν και ο πριαπισμός είναι γενικώς μια σχετικά σπάνια κατάσταση, είναι αρκετά συχνός σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως στους πάσχοντες από ορισμένα νοσήματα του αίματος (π.χ. δρεπανοκυτταρική νόσο) ή ορισμένες μεταβολικές ή νευρολογικές διαταραχές. Συνήθως παρατηρείται στις ηλικίες άνω των 30 ετών, αλλά μπορεί να πρωτοεμφανιστεί στην παιδική ηλικία στους πάσχοντες από ορισμένα νοσήματα υψηλού κινδύνου.



Σε κάθε περίπτωση, η σωστή διάγνωση και θεραπεία είναι απαραίτητη για να αποφευχθούν οι ιστικές βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν σε μόνιμη στυτική δυσλειτουργία.

«Ο πριαπισμός μπορεί να έχει διάφορους τύπους, οι κύριοι εκ των οποίων είναι ο ισχαιμικός και ο μη-ισχαιμικός. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU), ισχαιμικός πριαπισμός είναι η επίμονη στύση που χαρακτηρίζεται από σκληρότητα των σηραγγωδών σωμάτων του πέους και από μικρή έως καμία αρτηριακή ροή μέσα σε αυτά», εξηγεί ο Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος και Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.