Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Παρακάλαμος: «Έφυγε» από τη ζωή ο συγχωριανός Σίνης Ι. Παναγιώτης

 


«Έφυγε»  από την ζωή την Πέμπτη 8 Απριλίου σε ηλικία 69 ετών,  ο συγχωριανός Σίνης Ι. Παναγιώτης.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 3:00 μ.μ., από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΕΟΔΥ: Εβδομήντα τρεις θάνατοι σήμερα, 3.228 νέα κρούσματα

 


10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εβδομήντα τρεις θάνατοι, 3.228 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 3.228, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 288.230 (ημερήσια μεταβολή +1,1%), εκ των οποίων 51,4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 102 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.844 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 776 (64,8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.825 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 595 (ημερήσια μεταβολή +13,55%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 522 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.680 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.305.364 κλινικά δείγματα, ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 2.631.307 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 47.717 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ορίζοντες Ηπείρου: Συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο

 


Την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο κέρδισε ο Γιαννιώτης κωπηλάτης Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στον μεγάλο τελικό του σκιφ ανδρών στην Ευρωπαϊκή προολυμπιακή ρεγκάτα στο Βαρέζε.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» συγχαίρουν τον Στέφανο για τη μεγάλη επιτυχία του και του εύχονται να συνεχίσει την σπουδαία παράδοση της γιαννιώτικης κωπηλασίας στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Για όλους εμάς τους Ηπειρώτες ο Στέφανος Ντούσκος, ανεξαρτήτου επίδοσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ήδη Ολυμπιονίκης!

Περιφέρεια Ηπείρου: Σύσκεψη για τη δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ

 


To ζήτημα της δοκιμαστικής λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου. Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού η σημερινή σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του Προεδρείου του Φορέα και των μελών του Δ.Σ. από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και θα ακολουθήσει και δεύτερη με τα υπόλοιπα μέλη του.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι τέθηκε το θέμα της οργάνωσης της εξάμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας των ΣΜΑ ώστε να γίνει στη συνέχεια η οριστική παραλαβή του εξοπλισμού. Πρόσθεσε ακόμη ότι εκ μέρους του έγινε και μια γενική ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η προτροπή της κυβέρνησης είναι «κόψτε το λαιμό σας και κάντε μόνοι σας τα covid-test»

 


Ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του σήμερα, στο ραδιόφωνο του Alpha 989, και τους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο, αναφέρθηκε στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση των οικιακών αυτοδιαγνωστικών (self) test από τον απλό κόσμο και όχι από εξειδικευμένο προσωπικό.

Συγκεκριμένα τόνισε πως «δεν μπορεί τα συγκεκριμένα τέστ να τα κάνουν μόνα τους ακόμα και παιδιά», υπογραμμίζοντας ότι «στην Αγγλία απεδείχθη ότι τα εν λόγω τεστ δεν επέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα επειδή αφενός οι πολίτες δεν μπορούσαν να τα κάνουν μόνοι τους και αφετέρου δεν δηλώνονταν τα θετικά τεστ». Αναφερόμενος στην περίπτωση της Κύπρου είπε ότι «εκεί τελικώς δεν προχώρησε η εφαρμογή των εν λόγω τεστ δεδομένου ότι η χρήση τους δεν μπορεί να γίνει εύκολα από μη ειδικευμένο προσωπικό». Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας μηχανισμός ιχνηλάτησης τυχόν θετικών κρουσμάτων από τη χρήση των οικιακών τεστ και καμία πρόβλεψη για την ασφαλή απόρριψη των θετικών τεστ με συνέπεια να εγκυμονούνται περαιτέρω κίνδυνοι μεταδοτικότητας».

Εβδομήντα τρία παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 7 Απριλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη, 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (71.487) έλεγχοι, από τους οποίους οι (7.592) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (1.249) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (4) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(999) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(145) στην Αττική,

(142) στη Θεσσαλονίκη,

(115) στην Κεντρική Μακεδονία,

  (88) στη Δυτική Ελλάδα,

  (73) στην Ήπειρο,

  (71) στην Κρήτη,

  (69) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  (62) στην Πελοπόννησο,

  (59) στη Στερεά Ελλάδα,

  (56) στο Βόρειο Αιγαίο,

  (41) στα Ιόνια Νησιά,

  (33) στη Θεσσαλία,

  (27) στο Νότιο Αιγαίο και

  (18) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (168.587) ομοειδείς παραβάσεις.

(249) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (244) πρόστιμα των 300 ευρώ και (5) των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(38) στην Αττική,

(35) στη Στερεά Ελλάδα,

(30) στην Κεντρική Μακεδονία,

(27) στην Κρήτη,

(16) στη Δυτική Ελλάδα,

(15) στο Βόρειο Αιγαίο,

(15) στη Θεσσαλονίκη,

(14) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(14) στην Ήπειρο,

(12) στα Ιόνια Νησιά,

(10) στην Πελοπόννησο,

  (8) στη Θεσσαλία,

  (8) στο Νότιο Αιγαίο και

  (7) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (48.435) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (46.466) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.969) των (150) ευρώ.

(46) παραβάσεις και (4) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- από 1.000 ευρώ σε κομμωτήριο, σε κουρείο και σε κατάστημα ενδυμάτων για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού,

- από 300 ευρώ σε (6) παντοπωλεία, (2) κομμωτήρια, κατάστημα λιανικού εμπορίου και μίνι μάρκετ και για μη ανάρτηση μέγιστου αριθμού πελατών,

- από 1.000 ευρώ σε (2) παντοπωλεία και κομμωτήριο για υπέρβαση ωραρίου,

- 3.000 ευρώ σε εστιατόριο καφέ-μπαρ διότι επέτρεψε παραμονή πελάτη εντός του καταντήματος και 300 ευρώ στον πελάτη,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη εστιατόριου για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ σε (6) πελάτες.

Στη Δυτική Ελλάδα , 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ - μπαρ για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 600 ευρώ σε 4 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας, καθώς και από 300 ευρώ σε 2 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ατόμου για παράβαση του άρθρου 285 Π.Κ. και 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση πελατών σε εξωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ σε 3 πελάτες για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Στη Θεσσαλονίκη, 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφέ-μπαρ, για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο ευθύνης του καταστήματος.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 7 παρευρισκόμενους.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (4.977) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.749) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Νίκη Κεραμέως: Δεν ανοίγουν πριν το Πάσχα, γυμνάσια και δημοτικά

 


Η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πριν το Πάσχα δεν θα ζητήσουμε άνοιγμα Γυμνασίων».

Η κα Κεραμέως ανέφερε συγκεκριμένα ότι η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα - βήμα.

«Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και γι' αυτό μέχρι και την περίοδο του Πάσχα θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες ηλικίες. Άλλωστε, επανέλαβε ότι τα Λύκεια έχουν μείνει κλειστά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα συγκριτικά με τις υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες και οι μαθητές της Γ' Λυκείου ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση», ανέφερε η κυρία Κεραμέως.

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Η επιστροφή στα σχολεία, να γίνει με όρους που θα εξασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια όλων

 


Συναδέφισσες – συνάδελφοι, έχουν περάσει πέντε μήνες από το κλείσιμο των σχολείων και η εκπαιδευτική κοινότητα λειτουργεί σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης.

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες πάρα πολλών κρουσμάτων, διασωληνώσεων ασθενών και δυστυχώς θανάτων συνανθρώπων μας. Σε αριθμούς που είναι πραγματικά τρομακτικοί και μόνο στο άκουσμά τους. Και μέσα σε αυτήν την τρομακτική κορύφωση του αριθμού των κρουσμάτων και στα όρια σχεδόν της κατάρρευσης του συστήματος υγείας, έρχεται το Υπουργείο κα ανακοινώνει το άνοιγμα των σχολείων.

Υπουργείο και Μ.Μ.Ε. ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος κουράστηκε, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν προχωρά και τόσο καλά, τα παιδιά δεν μαθαίνουν. Δυστυχώς, σε όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο ήταν απέναντι στους εκπαιδευτικούς βομβαρδίζοντας καθημερινά τα κλειστά σχολεία με εγκυκλίους για διοικητικές διαδικασίες και μέτρα. Αντί το Υπουργείο να θέσει ως προτεραιότητα την υποστήριξη των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα (παιδαγωγικό, διδακτικό, ηθικό – ψυχολογικό), έβαλε ως προτεραιότητα τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως διαγωνισμάτων, την υποχρεωτική κατάθεση βαθμολογίας, την αξιολόγηση, την τράπεζα θεμάτων, την υποχρεωτική διεξαγωγή της ψηφοφορίας για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική κάλπη, τον διορισμό χωρίς διαδικασίες των ημετέρων στελεχών εκπαίδευσης και άλλα πολλά που δείχνουν όχι μόνο κουλτούρα αυταρχισμού και αυθαιρεσίας αλλά και άγνοια της τρέχουσας “ζώσας” εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Και ξαφνικά ανακοινώνεται το άνοιγμα των σχολείων από την επόμενη βδομάδα και το Υπουργείο παιδείας μας προβάλλει τώρα ως καινοτόμα λύση τα self test, και τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών με αδιάθετα εμβόλια.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Δ΄ Χαιρετισμοί την Παρασκευή 9 Απριλίου, ώρα 7:00 μ.μ., Θεία Λειτουργία την Κυριακή 11 Απριλίου, ώρα 7:00 π.μ.

 


Την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και ώρα 7:00 μ.μ. θα διαβαστούν και θα ψαλλούν οι Δ΄ Χαιρετισμοί στην

Ιερά Μονή Σωσίνου.

Την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 από τις 7:00 π.μ. θα τελεστούν διαδοχικά Όρθρος  και Θεία Λειτουργία.

Η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει στις 10:00 π.μ..

Η «πανδημία της παρενόχλησης» και η 190 ΔΣΕ

 


Γράφουν: 

Θεόδωρος Α.Κουτρούκης* 

& Ελένη Τριανταφυλλίδου**

 

Προσφατα, σε ένα κατά γενική ομολογία έξοχο momentum, ανακοινώθηκε ότι θα δρομολογηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την επικύρωση της 190 Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας (ΔΣΕ) αναφορικά με την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στα εργασιακά περιβάλλοντα. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας υιοθέτησε το 2019 την εν λόγω ΔΣΕ. Με αυτό τον τρόπο η ΔΟΕ  αναγνώρισε ότι η βία και η παρενόχληση στον χώρο εργασίας συνιστούν παραβίαση ή/και κατάχρηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επηρεάζουν αρνητικά τη σωματική και ψυχολογική υγεία, την οργάνωση της εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις. Επιπροσθέτως, επιδρούν αρνητικά στην παραγωγικότητα και δημιουργούν εμπόδια πρόσβασης, ένταξης και παραμονής προσώπων, ιδίως των γυναικών, στην αγορά εργασίας.

 


Η  190 ΔΣΕ προστατεύει τους απασχολούμενους και άλλα άτομα στους χώρους παραγωγής, (δηλ. τους  κατά την κείμενη νομοθεσία/πρακτική μισθωτούς, εκπαιδευόμενους, ασκούμενους, μαθητευόμενους, εθελοντές, αναζητούντες και αιτούντες εργασία, καθώς και άτομα που ασκούν εργοδοτική εξουσία, καθήκοντα ή ευθύνες. Η 190 ΔΣΕ εφαρμόζεται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, στην επίσημη και την άτυπη οικονομία, σε αστικές, ημιαστικές ή αγροτικές περιοχές.

Κάθε κράτος που υιοθετεί τη Σύμβαση θεσμοθετεί την πρόληψη και την απαγόρευση της βίας και της παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον μέσω νόμων και κανονισμών, καθώς και μέσω συλλογικών συμβάσεων ή άλλων μέτρων που συνάδουν με την εθνική πρακτική, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης ή προσαρμογής των υφιστάμενων επαγγελματικών μέτρων υγείας και ασφάλειας και της ανάπτυξης συγκεκριμένων μέτρων, όπου χρειάζεται.

Η ΔΣΕ 190 είναι η πρώτη διεθνής πρωτοβουλία, που αναγνωρίζει την βαρύνουσα αξία μιας εργασιακής κουλτούρας που εδράζεται στο σεβασμό και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, το δικαίωμα όλων σε έναν κόσμο εργασίας απαλλαγμένο από βία και παρενόχληση. Επιπλέον, υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης συμπεριφορών και πρακτικών, που ευνοούν τη βία και την παρενόχληση σε κάθε παραγωγική δραστηριότητα ή περίσταση, που σχετίζεται με την απασχόληση.

Τα βήματα για την χρήση του self-test

 


Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων. Το τεστ είναι ρινικό και όχι ρινοφαρυγγικό ή στοματοφαρυγγικό, και ο στυλεός πρέπει να μπει στη μύτη απαλά και να περιστραφεί αρκετές φορές. 

Ήδη έχει αποσταλεί στα φαρμακεία και δοθεί στη δημοσιότητα επεξηγηματικό υλικό καθώς και σχετικό βίντεο για κατατοπιστική ενημέρωση όλων https://self-testing.gov.gr

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου από αύριο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ. 

2. Οι μαθητές/ εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.

3. Γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr , στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.


Τι γίνεται αν το self-test είναι αρνητικό;

1. Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.

ΜΗΤΕΡΑ: Ένα ιδανικό «πρώτο σπίτι» για να υποδεχτείτε το παιδί σας

 


Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, μέλος του μεγαλύτερου ιδιωτικού ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, του Hellenic Healthcare Group (HHG), αποτελεί την κορυφαία και πλέον αξιόπιστη επιλογή κάθε γονιού για τη γέννηση του παιδιού του, αφού εδώ και 42 χρόνια δημιουργεί γονείς. Μέχρι σήμερα στο ΜΗΤΕΡΑ έχουν γεννηθεί περισσότερα από 500.000 μωρά, σχεδόν το 11% των παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα από το 1979 έως σήμερα.

Αντιμετωπίζει με σεβασμό, φροντίδα και στοργή τη γέννηση του παιδιού σας, και έχει δημιουργήσει ένα νέο ταξίδι «patient’s experience trip» για να μετατρέψει αυτές τις μοναδικές και έντονες στιγμές σε μια αξέχαστη εμπειρία ζωής.

Σε αυτό το ταξίδι της ζωής, στέκεται δίπλα σας με μια κορυφαία ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων επιστημόνων, μαιών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού, που στηρίζουν και φροντίζουν κάθε μητέρα και κάθε μωρό από τη συμβουλευτική και τον προγεννητικό έλεγχο μέχρι την περίοδο μετά τον τοκετό, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για μωρό και γονείς.

Εξασφαλίζει για την οικογένειά σας ότι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η τεχνολογία και η ιατρική στην ανθρωπότητα και τη φροντίδα μιας νέας ζωής, με πλήρως οργανωμένα τμήματα και κλινικές, που μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της κύησης, αλλά και μετά τον τοκετό, δημιουργώντας το απαραίτητο αίσθημα ασφάλειας στους μελλοντικούς γονείς.