Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Οι δημοσκοπήσεις βγάζουν πρώτη την αποχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

Τεράστια αποχή που μπορεί να φτάσει και το 60% την πρώτη Κυριακή (18 Μαΐου) δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες οι δημοσκοπήσεις για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα σε όλη της χώρα.
Όπως λένε στελέχη εταιρειών δημοσκοπήσεων «είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες εμφανίζουν τέτοια απροθυμία να πάνε στις κάλπες ακόμη και για να εκλέξουν το δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη (σ.σ. παλαιότερα το νομάρχη)».
Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στους υποψηφίους δημάρχους, περιφερειάρχες  οι οποίοι αναμένεται να αποδυθούν σε αγώνα για να πείσουν τους δικούς τους ψηφοφόρους να φτάσουν μέχρι τις κάλπες.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εκτίμηση είναι ότι η μεγάλη αποχή ευνοεί τους νυν δημάρχους και περιφερειάρχες οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, καθώς διαθέτουν εκ των πραγμάτων καλύτερο μηχανισμό για τη μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων.
Παράλληλα, οι ειδικοί τονίζουν ότι  ευνοούνται τα κόμματα των οποίων λειτουργούν στοιχειωδώς οι τοπικές οργανώσεις  όπως, κατεξοχήν το ΚΚΕ αλλά και η ΝΔ.
Υπενθυμίζεται ότι στις  αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 η αποχή είχε κυμανθεί από 39,12% (στον α΄ γύρο)  έως 63,32 (στο β΄ γύρο).

ΠΗΓΗ:  www.aftodioikisi.gr

Δημοπρατήσεις νέων έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης δημοπρασιών για τα έργα των Περιφερειακών Ενοτήτων. 
Πρόκειται για τα παρακάτω έργα:
«Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου", προϋπολογισμού 624.000 ευρώ.
"Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Γλυκής - Ποταμιά-Κυψέλης», προϋπολογισμού 330.000 ευρώ.
«Συντήρηση Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κακαβιάς», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
«Συντήρηση Ε.Ο. Πρέβεζας-Πάργας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αρτοπούλα», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

«Μέτρησις»: Οριακά μπροστά 0,3% ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή
Οριακά μέσα στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Μέτρησις», την οποία δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα «Παραπολιτικά», στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 0,3% ενώ στις ευρωεκλογές με 0,8%.
Αναλυτικά για στις εθνικές εκλογές:
ΣΥΡΙΖΑ: 20,4%
ΝΔ: 20,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8,5%
ΚΚΕ: 4,8%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,5%
ΠΑΣΟΚ: 4,0%
Άλλο κόμμα: 3,8%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,6%
Αδιευκρίνιστη ψήφος:  31,3%.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 44,7%, ΝΔ 27,1%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 22,7% και άλλο 5,5%.
Στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε ευρωεκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, οι ερωτηθέντες αναφέρουν:
ΣΥΡΙΖΑ: 21,0%
ΝΔ: 20,2%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8,2%
ΚΚΕ: 4,6%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 4,0%
ΠΑΣΟΚ: 4,2%
Άλλο κόμμα: 3,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,3%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 31,0%.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ΣΥΡΙΖΑ 36,7%, ΝΔ 29,4%, δεν ξέρω /δεν απαντώ 27,9% και άλλο 6,0%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός, θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 45,4%.

Η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης διοργανώνει εκδήλωση για την μάνα στην Κόνιτσα, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 5:00 μ.μ.

Παρουσίαση μυθιστορήματος «Η σκιά της Μίκας» του Βαγγέλη Αυδίκου

Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Καματερού, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00 στο κέντρο «Το Έλατο», Λ. Φυλής και Ανθέων, στη Χασιά

Δραστηριότητα κατά το μήνα Ιανουάριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Συνελήφθησαν συνολικά (896) άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν (95) υποθέσεις που αφορούσαν την εξάρθρωση σπειρών διαρρηκτών και κυκλωμάτων διακίνησης λαθρομεταναστών και ναρκωτικών καθώς και άλλα αδικήματα
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης, δημοσιοποιούνται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, στοιχεία που αφορούν τον Ιανουάριο 2014 και περιλαμβάνουν το σύνολο των συλλήψεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας καθώς και τις σημαντικότερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.
1. Συνελήφθησαν συνολικά ( 896 ) άτομα. Ειδικότερα:
Λαθρομετανάστες: 603 άτομα
Παραβάσεις του Νόμου «περί ναρκωτικών»: 54 άτομα
Εγκληματική οργάνωση: 14 άτομα
Εκβίαση – τοκογλυφία: 1 άτομο