Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση ΕΜΥ για καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, το Σάββατο 23 Ιουνίου


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ.  ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο Σάββατο (23-06-2018) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Για το λόγο αυτό εφιστάται  η προσοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων -Δήμων-πολιτών.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Κόνιτσα: Βρέθηκε σάκος με 7 κιλά κάνναβης


Από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σήμερα (22-06-2018) νωρίς το πρωί, στην περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων, παραπλεύρως επαρχιακής οδού, ένας σάκος που περιείχε τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (7) κιλών.
Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Δελβινακίου


Φωτό: Ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Νίκος Γαλίτσης, ο Αντιδήμαρχος Κόνιτσας κ. Γιάννης Παφίλης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τάσος Γιούνης.  
Στη δημοτική βιβλιοθήκη Δελβινακίου θα τοποθετηθούν τα βιβλία που δώρισε στο Δήμο Πωγωνίου ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για λογοτεχνικά, ιστορικά και παιδικά βιβλία που προέρχονται από τις προσωπικές συλλογές των μελών του Ομίλου που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία της τ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Νατάσας Τύρου-Ούζα για ενίσχυση των δημοτικών βιβλιοθηκών.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 28χρονος με πλαστά χαρτονομίσματα


Συνελήφθη, χθες (21-06-2018) το απόγευμα στο 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 28χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 28χρονος κατείχε οχτώ χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, συνολικής ονομαστικής αξίας (430) ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ανακοίνωση του Πρόεδρου της Τ.Κ. Κουκλιών κ. Μέμου Θεόδωρου


Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη διάνοιξη δρόμων και την κατασκευή μονοπατιών στην Τ.Κ. Κουκλιών δηλώνω τα εξής:
Ο Καποδιαστριακός Δήμος Άνω Καλαμά είχε ενταχθεί στο έργο «ανάδειξη χαρακτηριστικών διαδρομών». Η εκτέλεση του έργου ωστόσο δεν έγινε με την ορθή σειρά καθώς κατασκευάστηκαν πρώτα τα καλντερίμια με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να συμπίπτουν με το δρόμο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη η οποία δέσμευσε το Δήμο Πωγωνίου να προχωρήσει στην αποκατάσταση του έργου, όπως άλλωστε ορίζει ο Νόμος και ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής. 
Ως εκ τούτου, έγιναν τα τοπογραφικά και οριοθετήθηκαν οι δρόμοι προκειμένου να γίνει η διάνοιξή τους.
Σκοπός του Δήμου Πωγωνίου είναι η ορθή εκτέλεση του έργου, πάντα με γνώμονα την ανάδειξη της περιοχής και την εξυπηρέτηση των κατοίκων. 
Η διάνοιξη των δρόμων θα γίνει βάση των τοπογραφικών και συγχρόνως ο Δήμος θα προχωρήσει στον καθαρισμό και την ανάδειξη των χαρακτηριστικών διαδρομών μέσω των μονοπατιών. Όπου τα μονοπάτια συμπίπτουν με το δρόμο, αυτά θα κατασκευαστούν παράλληλα του δρόμου.
Οποιαδήποτε άλλη άποψη εκφράζεται, δε συνάδει με τους στόχους της Δημοτικής Αρχής και μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως μικροπολιστική σκοπιμότητα. 
Τα χωριά μας και οι κάτοικοι τους αξίζουν έργα ορθά εκτελεσμένα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών και θα αναδεικνύουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα των περιοχών.

Συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό, δύο ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης


Επιπρόσθετα, για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας 39χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος είχε οργανώσει την παραπάνω εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών
 
Κατασχέθηκαν (79) κιλά και (680) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, που βρέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες (21-06-2018) το πρωί στην Ιόνια Οδό (Σ.Ε.Α. Αμφιλοχίας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί (πατέρας και γιος), ηλικίας 52 και 29 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας 39χρονος ημεδαπός συνεργός τους, ο οποίος κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες το πρωί στην Ιόνια Οδό σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 52χρονος με συνοδηγό τον 29χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (76) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (79) κιλών και (680) γραμμαρίων.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ενεργούσαν καθ΄ υπόδειξη 39χρονου ημεδαπού συνεργού τους, ο οποίος είχε οργανώσει την παράνομη εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών και αναζητείται.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 39χρονου δράστη στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
πακέτο τσιγάρων που περιείχε σπόρους κάνναβης, βάρους (0,55) γραμμαρίων
μαχαίρι και αντικείμενα με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών
(28) κυνηγετικά φυσίγγια
Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από  Σάββατο 23 Ιουνίου σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Αναλυτικά:
Το Σάββατο 23 Ιουνίου
Τις προμεσημβρινές ώρες τα βορειότερα νησιά του Ιονίου
Το μεσημέρι και το απόγευμα η Ήπειρος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη
Από το μεσημέρι η Κεντρική Μακεδονία
Από τις βραδινές ώρες η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Βόρεια Εύβοια.
Την Κυριακή 24 Ιουνίου
Τις πρωινές ώρες η Χαλκιδική, η Ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Βόρεια Εύβοια
Τις απογευματινές ώρες όλα τα Ηπειρωτικά, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Τη Δευτέρα 25 Ιουνίου τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.
Την Τρίτη 26 Ιουνίου τα νησιά του Ιονίου, τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Άρτα: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έναν μη νόμιμο μετανάστη


Συνελήφθη, χθες (21-06-2018) το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 35χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναντι χρηματικής αμοιβής, προς το εσωτερικό της χώρας, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναν 27χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε διαβατήριο με πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου δράστη, που χρησιμοποιήθηκε για τη λαθρομεταφορά καθώς και το παραπάνω διαβατήριο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας.

Η Πυροσβεστική ενημερώνει

Ιωάννινα: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο


Συνελήφθη, χθες (21-06-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διωκτικό έγγραφο.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε, σε βάρος του 56χρονου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου «Ο Πύρρος»: 8ο Ηπειρωτικό Πανηγύρι, το Σάββατο 23 Ιουνίου, ώρα 20:30, στο Πάρκο Νέας Ζωής

Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου «Ο Πύρρος» διοργανώνει το 8ο Ηπειρωτικό Πανηγύρι, το Σάββατο 23 Ιουνίου, ώρα 20:30, στο Πάρκο Νέας Ζωής.

Ζαρωμένο δέρμα: Πού οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται


Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του και χαλαρώνει. Όταν όμως αρχίζει να γίνεται λεπτό και με ζάρες, σαν το χαρτί κρεπ, η ηλικία μπορεί να μην είναι μία από τις βασικές αιτίες.
«Σε αντίθεση με τις ρυτίδες που δημιουργούνται γύρω από τα μάτια και το στόμα εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων μυϊκών κινήσεων, το λεπτό και ζαρωμένο δέρμα στο πρόσωπο, στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματος συνήθως σχετίζεται με την έκθεση στον ήλιο», λέει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος (Αισθητική Δερματολογία-Δερματοχειρουργική). «Το κλειδί είναι οι ίνες της ελαστίνης οι οποίες επιτρέπουν στο δέρμα να τεντώνεται και να ανακτά την λεία όψη του».
Οι ίνες της ελαστίνης έχουν την ικανότητα να αυτοεπιδιορθώνονται, γι’ αυτό και κατά τα πρώτα χρόνια της έκθεσης στον ήλιο το δέρμα μοιάζει φυσιολογικό. Σταδιακά όμως ο ήλιος πλήττει αυτή την ικανότητα και οι ίνες δεν μπορούν να επιδιορθωθούν πλήρως (είναι σαν τα λάστιχα στα ρούχα που με τον καιρό ξεχειλώνουν), με τελικό επακόλουθο να αποκτά το δέρμα μια ζαρωμένη όψη.
«Το λεπτό και ζαρωμένο δέρμα συνήθως εμφανίζεται στην μέση ηλικία, μετά τα 45 έτη», προσθέτει ο κ. Μιχελάκης. «Αν όμως κάποιος εργάζεται σε υπαίθριο χώρο ή εκτίθεται χειμώνα-καλοκαίρι στον ήλιο (π.χ. αγρότες, όσοι εκτίθενται παρατεταμένα στον ήλιο χωρίς τη λήψη κατάλληλης προστασίας ή όσοι κάνουν τακτικά σολάριουμ), μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε πολύ νεαρές ηλικίες».
Το λεπτό και ζαρωμένο δέρμα είναι πιο συνηθισμένο σε ανθρώπους με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνισή του είναι: