Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου για χιόνια και καταιγίδες

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά για τα επόμενα 24ωρα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ήπειρο.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή, όπως και οι Δήμοι και οι άλλες υπηρεσίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα κάθε τυχόν πρόβλημα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στη διάρκεια της σημερινής ημέρας σε ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων, με το χιόνι να ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις και τα 20 εκατοστά. Μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων κινήθηκαν άμεσα και δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Βιγλιωτών Άρτας, κόβει την Πίτα του, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 10:00 στα γραφεία του, Ηρακλέους 144, Καλλιθέα

Συνελήφθησαν δύο νεαροί ημεδαποί για διαρρήξεις σε καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων

Εξιχνιάστηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπών

Φορητοί υπολογιστές και χρηματικά ποσά από ταμειακές μηχανές, ήταν η λεία των κλοπών από το εσωτερικό παραβιασμένων καταστημάτων, οι οποίες εξιχνιάσθηκαν από την επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Ως δράστες των κλοπών ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (26-01-2015) το απόγευμα στα Ιωάννινα και ομολόγησαν τις πράξεις τους.
Συγκεκριμένα, οι δράστες συνελήφθησαν καθώς διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται σε τρεις διαρρήξεις καταστημάτων (με παραβίαση παράθυρου ή πόρτας), που έγιναν χθες τα ξημερώματα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, το τελευταίο εξάμηνο, είχαν πραγματοποιήσει άλλες πέντε τουλάχιστον κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα (καφετέριες, αναψυκτήριο) στην πόλη των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, σε χώρους όπου τα είχαν αποκρύψει οι δύο δράστες, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, κατασχέθηκαν και άλλα αντικείμενα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ η έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράνομη αμμοχαλικοληψία στην Άγιο Δημήτριο Άρτας

Κατασχέθηκε ένα μηχάνημα έργου και ένα φορτηγό όχημα

Συνελήφθησαν, χθες (26-01-2015) το μεσημέρι, στη θέση «Γιαλός» στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 50 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη αμμοχαλικοληψία και υποβάθμιση περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να αφαιρούν με σκαπτικό μηχάνημα ποσότητα αμμοχάλικου, το οποίο στη συνέχεια φόρτωναν σε φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ το μηχάνημα έργου και το φορτηγό κατασχέθηκαν. 

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την  Παρασκευή  30η    Ιανουαρίου 2015, και ώρα  17.30.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στo  KAΛΠΑΚΙ  και στην αίθουσα συνεδριάσεων  του  Δημοτικού Συμβουλίου  [Κεντρικό Δημαρχείο].
ΘΕΜΑTA  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ορισμός μέλους της Επιτροπής Παρακολούθησης και παραλαβής εργασιών παροχής υπηρεσιών και μεταφορών [αρθρ. 67 Π.Δ. 28/80].
2. Ορισμός Επιτροπής υλικών προμηθειών [αρθρ. 28 ΕΚΠΟΤΑ].
3. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής Προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων και καυσίμων για θέρμανση.
4. Επιχορήγηση Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πωγωνίου.
5. Επιχορήγηση Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου.
6. Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας [Ο.Ε.Υ.] Δήμου Πωγωνίου.
7. Μεταβολές Σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016.
8. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού ετ. 2015.
9. Ανατροπές αναλήψεων υποχρεώσεων έτους 2014.
10. Έγκριση εκτέλεσης προμηθειών του Δήμου έτους 2015.
11. Κατανομή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ. Σχολικών Επιτροπών, για λειτουργικές ανάγκες.
12. Έγκριση σύνταξης έκθεσης Δ΄ τριμήνου 2014, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
13. Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.

"Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου'': Εκδηλώσεις μνήμης στον κορυφαίο δημιουργό, το 3ήμερο 5, 6 και 7 Φεβρουαρίου 2015, στα Γιάννενα

Αριθ. πρωτ. 2588
Αθήνα 27-1-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ”
Πέμπτη – Σάββατο, 5-7 Φεβρουαρίου, στα Γιάννενα
Ένας κορυφαίος κύκλος εκδηλώσεων

          Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Η Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου” από την Πέμπτη 5 έως και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα. Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου ενώ η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
          Η Ήπειρος αποτέλεσε την αφετηρία αλλά και μια αέναη επιστροφή του αξέχαστου, κορυφαίου δημιουργού. Στην Ήπειρο γύρισε εξ’ ολοκλήρου την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, την “Αναπαράσταση”, στην Ήπειρο γύρισε εμβληματικές σκηνές σε πέντε ταινίες του. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ανέδειξε παγκόσμια την Ήπειρο, την “άλλη” Ήπειρο, το χώρο και τους ανθρώπους, τις βαθιές και νωπές χαρακιές της Ιστορίας, το  ρίγος του λαϊκού πολιτισμού αλλά και το μαρασμό πίσω από την εγκατάλειψη και την ξενιτιά.  
Η «Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου» τιμά και αναδεικνύει αυτή την προνομιακή σχέση του ίδιου και του έργου του με την Ήπειρο, μέσα από ένα τριήμερο κύκλο εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνει:
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, 8 μμ, πολιτιστικός χώρος «Δημήτρης Χατζής»: προβολή της ταινίας «Αναπαράσταση», προλογίζει η Πανεπιστημιακός θεωρητικός του κινηματογράφου Ειρήνη Στάθη.
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, 8 μμ, πολιτιστικός χώρος «Δημήτρης Χατζής»: προβολή της ταινίας «Κυνηγοί», προλογίζει ο Τάκης Κατσέλης, βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία. 
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, από τις 5μμ ως τις 7 μμ, κινηματογραφική περιήγηση, διανθισμένη με μουσικά και θεατρικά δρώμενα, στα Γιάννενα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με οδηγούς συνεργάτες του Θόδωρου Αγγελόπουλου στα «Ναυτάκια», το Κάστρο, το πανδοχείο «Πωγώνι», το Ρολόι.

Ευχαριστήρια επιστολή του Γιώργου Οικονόμου, υποψήφιου βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσπρωτία

Αγαπητές Συμπατριώτισσες και αγαπητοί Συμπατριώτες,
Οι εκλογές τελείωσαν. Στη Θεσπρωτία ο ΣΥΡΙΖΑ  κατέκτησε μια σημαντική επιτυχία με μια έδρα στην οποία συνέβαλαν αποφασιστικά τα μέλη, οι οπαδοί και  οι φίλοι του, με τη συμμετοχή τους στην προεκλογική καμπάνια.
Ο καθημαγμένος, εξουθενωμένος και ταπεινωμένος λαός μας, από τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων τεσσάρων ετών αλλά και από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα που είναι αναμεμειγμένα και με ακροδεξιό φανατισμό, περιμένει πολλά από την κυβέρνηση  του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Ο δικός μας Νομός που είναι από τους φτωχότερους στη χώρα και την Ευρώπη έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες για άρση των ενοχλητικών περιφερειακών  ανισοτήτων, για ολοκλήρωση των έργων υποδομής, για στήριξη των αγροτών  και των μικρομεσαίων για μείωση της ανεργίας και γενικότερα   για ανάπτυξη  προς όφελος του λαού.  Πρέπει πλέον σιγά -σιγά  να αρχίσει η  Κυβέρνηση την υλοποίηση συλλογικών αιτημάτων και κοινωνικών προσδοκιών.
Προσωπικά ευχαριστώ από καρδιάς όσους με τίμησαν  με την ψήφο τους, τιμώντας στο πρόσωπό μου την κοινή μας αντίληψη για τη συμμετοχή, την αξιοπρέπεια, τους αγώνες, τη σταθερή ριζοσπαστική πορεία της Αριστεράς. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τη Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την αγωνιστική, αντικειμενική και υπεύθυνη στάση της, δηλώνω δε, ότι θα είμαι πολιτικά παρών και θα βρίσκομαι στη διάθεση όλων των Θεσπρωτών.
Τέλος συγχαίρω τον Βουλευτή του νομού μας Μάριο Κάτση και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του.

Γιώργος Δ. Οικονόμου

Κοπή πίτας του Α.Σ.Μ.Ε.Κ. Δολιανών

Κοπή πίτας του Α.Σ.Μ.Ε.Κ. Δολιανών, μετά τη γενική συνέλευση. την Κυριακή 25/01/2014.
Οι κύριοι  Μήλιος Κων/νος αντ/δρος, Τσούβαλης Ανδρέας πρόεδρος και Δόκος Αλέξης πρόεδρος  εποπτικού, κόβουν μαζί την πίτα.

Καλή χρονιά χωρίς ΕΝΦΙΑ ευχήθηκε το Δ.Σ, αφού μεταξύ άλλων σοβαρών ζητημάτων, συζητήθηκε και το γνωστό θέμα που ταλανίζει τον συνεταιρισμό Δολιανών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Περιφερειακής Στρατηγικής για τις ευπαθείς ομάδες

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από την Περιφέρεια Ηπείρου το Σχέδιο Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη των Ευπαθών Ομάδων, στο πλαίσιο της Νέας Προγραμματικής Περιόδου  2014-2020.
Το Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη, την Καταπολέμηση της Φτώχειας και Κάθε Μορφής Διακρίσεων, στοχεύει στη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και την αντιμετώπιση της φτώχειας.
Κεντρικός στόχος της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη είναι η διαφύλαξη και αναζωογόνηση του κοινωνικού ιστού με την ενδυνάμωση των δημόσιων πολιτικών πρόληψης / καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των κατοίκων που διαβιούν στην Περιφέρεια και αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα διαβίωσης και κοινωνικής ένταξης.